Prima vizita in Romania - cand?
Raspunsuri - Pagina 2
Cricor spune:
Prima data am fost dupa un an, apoi dupa inca 1 an si 6 luni(din cauza de bebe, am asteptat sa se faca mai maricel-9 luni), apoi dupa inca 2 ani.
Am fost de 3 ori in 6 ani :). De fiecare data mi-a placut la fel de mult, dar prima vizita a fost cea mai dificila (si cea mai scurta - 1 saptamana ca eram de curand angajati si atata vacanta ne-am putut lua).
Corina
lai spune:
La inceput mergeam si de trei ori pe an, dar stateam ceva mai aproape, biletele de avion erau mai ieftine, iar eu aveam mai multa vacanta. Acum merg cam o data pe an. Totusi situatia mea e oarecum diferita. In primul rand eu nu am familie aici si cred ca si din cauza asta simteam acut nevoia de a-mi vedea mai des familia din Romania. In al doilea rand, fiind singura, e mai usor sa ma sui in avion si sa plec in Romania fara prea multe planuri in prealabil. Cheltuiala mare cand merg este biletul de avion, in rest stau la parinti iar cadouri nu prea iau - adica iau, dar mai mult simbolice - ceva mai consistent doar daca cineva apropiat isi doreste foarte mult sau are mare nevoie de ceva ce nu exista in Romania - de exemplu opera completa a unui anume scriitor. Ai mei stiu ca sunt studenta si nu am foarte multi bani, asa ca nu se asteapta sa le aduc marea cu sarea. Si e vorba si de timp, chiar daca nu mai am chiar atat de multa vacanta ca la inceput, sunt in continuare in sistemul universitar asa ca tot am destul de multa flexibilitate din punctul asta de vedere.
Insa cred ca in momentul in care voi avea o familie aici, voi intra cu adevarat in campul muncii - cel mai probabil cu concediu foarte limitat - si va trebui sa ma gandesc la niste investitii consistente - gen casa - atunci probabil ca se vor rari si vizitele in Romania.
Donia, va doresc numai bine, sa fiti sanatosi si sa dea Dumnezeu sa vina bebe cand vreti voi si sa ajungeti in vizita in Romania cat se poate de repede, daca asta va doriti!
Lai
Boobooricu spune:
Eu sunt aici din iunie 2004, si vreau sa spun ca am inebunit de dor, mai ales ca parintii mei sunt acolo si fratiorul meu..Mai ales ca nu cunosc pe nimeni in afara de familia sotului..Fara prieteni fara nimic..este foarte greu!
nOI MERGEM ACASA PE 1 DECEMBRIE ...DE ABIA ASTEPT!cU BEBITUL SA ISI Vada BUNICI PT PRIMA OARA
elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004
pisik 4ever spune:
noi aici suntem la doi pasi, eu cel putin ajung pe acasa cam o data de doua ori pe an. acum cu sarcina si cu bebe nu am mai fost de un an jumate si o sa mergem sa petrecem craciunul acasa.
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
lena spune:
Pisik si noi la fel...eu ma duc ca plange mama dupa kidul meu, altfel nu prea m-as duce asa des...in Europa e si mai usor, ca e mai aproape, dar fetele de peste ocean, e de inteles...maia ales daca mai ai si niste mici teroristi care se plictisesc saracii pe avion
Oana adevarul este ca si eu am vazut ieri asa, parca un deja-vu...erau maldare de frunze aurii si rosii si straduta era una veche, dar parfumul nu era acelasi, arhitectura olandeza e prea specifica culmea e ca ccc chit ca ma streseaza fonic Bucurestiul tot imi lipseste cateodata...dar cred ca e mai degraba amintirea tineretilor noastre decat el in sine
Sanca spune:
Noi mergem cam la 2 ani. Prima oara am fost in tara dupa 2 ani de America. Pe urma am cam alternat. Un an mergem in vacante unde ne permitem, iar anul urmator il facem in Romania.
meems spune:
Eu am fost prima oara dupa 1 an si 8 luni si am stat 7 saptamani - a fost superb! De-atunci mergem la fiecare 2 ani si ne simtim extraordinar de fiecare data, abia asteptam sa vina randul unei vizite in Romania. Daca serviciul ne-ar permite, vizitele noastre ar fi mai dese si mai lungi. Asa, eu am fost in tara de 5 ori in 10 ani, si sotul a fost de 7 ori in 15 ani. Tin sa mentionez ca parintii sunt aici cu noi, deci nu lor le-am dus dorul. Insa revederea cu cei dragi de-acolo nu se compara cu nimic.
josefine spune:
ca si lai, cat timp esti in scoala ai multa flexibilitate. in cinci ani am fost de 6 ori si prima data a fost cu intentia de a ramane in ro. nu a fost asa, si de atunci, ca un nomad, in fiecare vacanta ma duc in vizita. nu prea pot sa mai zic acasa, m-am detasat prea tare de lucrurile din tara, insa e tare bine in vacanta. acum preturile biletelor au crescut infiorator, tin minte ca acum 2 ani puteai sa iei un bilet iarna cu 300$, in schimb, acum, nu prea mai poti "da o fuga" in vacanta.
_
"I'll make him an offer he cannot refuse"
country girl spune:
Prima vizita in Romania am facut-o dupa 6 luni de la stabilirea aici. Si numai pentru ca aveam de rezolvat niste formalitati administrative acolo. Urmatoarea am sa o fac peste un an si jumatate, ca sa-si vada bunicii nepoata. Altfel.... peste o mie de ani... sau cand se vor schimba anumite lucruri pe acolo. Vacantele le pot face in o mie de alte locuri, la fel de frumoase, dar care ofera conditii mai bune si fara stres.
Mie- dor si mie cateodata. Mai ales de un gratar si o slana prajita pe pietre incinse, cu prietenii, la munte. Dar deocamdata mi-e teama ca si asta s-ar putea dovedi o nostalgie, muntele sa fie plin de gunoaie, prietenii sa fie prea stresati sau prea ocupati etc...
poze
Idora spune:
Prima vizita am facut-o dupa 4 luni dar care mi s-au parut 4 ani.Cand am calcat pe pamant romanesc m-am bucurat chiar si de gropile din asfalt si de tigani, de tot, am simtit asa ca o usurare.Apoi am mai fost si la 2 luni, cel mult la 6, care mi s-au parut exagerat de mult.Pe mine nu ma deranjeaza gropile, gunoaiele, etc.Le observ la inceput dar apoi ma reobisnuiesc cu ele, ca doar am trait atatia ani acolo!!Mie-mi place viata aia trepidanta,ca aici parca totul doarme, parca-i oprit timpul in loc, sunt prea multe lucruri care-mi plac acolo si ma simt prea in mediul meu, ca sa mai bag in seama nimicurile.Merg acasa ca ma simt bine si ca mi-e dor, nu ca sa analizez fiecare groapa,fisura-n trotuar, container de gunoi care da pe-afara s.a.
Luna asta plec din nou si stau pana prin martie ce putin