Ce a mai ramas din 'mitul' dr.Matei-dr.Mihalache
Raspunsuri - Pagina 7
M Oana spune:
Nicole sa-ti traiasca minunatia si sa va aduca clipe de vis in viata voastra....

Multumim frumos pentru sinceritatea ta si daca ne mai poti ajuta si pe viitor, te asteptam cu drag!
Poate ne spui despre ceilalti 2 doctori lucruri care nu au fost OK, la ce subiect doresti tu (poti trece pe la 'oligospermie' sau pe la pacientele doctorei Moisa, ori chiar aici, daca fetele sunt de acord
)....
Sa inteleg ca la tine sotul a fost cu probleme, astfel incat ti se recomanda donator? Al meu are astenoteratospermie, dar in loc sa ma descurajeze Moisa, ca si Matei, mi-au dat sanse mari, desi stiu ca ele sunt cam mititele...
mirelas76 spune:
Nicole, sa fii fericita alaturi de bb!! Tare ma bucur cand aud de reusite, indiferent la ce dr..![]()
M Oana spune:
Nicole gata am gasit un mesaj mai vechi de-al tau din octombrie 2004 in care spuneai ca ati avut 1,4 mil
dupa centrifugare. Atat la Moisa, cat si la Matei ti-a iesit aceeasi valoare? La FIV ce valoare ati avut?
Eu tocmai am picat prima inseminare, la care am avut totusi suma de 10 milioane
de calitate A+B, iar o incurajare din partea ta mi-ar prinde tare bine....
Adica celor de la 'oligospermie - putini , dar ne(buni)' ne-ar prinde cum nu se poate mai bine............
megbeng spune:
nicole
hai ca mi-am mai revenit..pe mine m-a surprins f mult ceea ce se discuta pe aici..si eu ca si tine am avut parte mereu de prezervativ nou pe sonda, de hartie speciala de unica pe masa ginecologica, atat la policlinica(!) cat si la cabinet..policlinica e mizerabila, e drept, dar sectia e curata, nu? (ca pe acolo nu am ajuns, dar am planuri mari)
mi se pare o super femeie, mai ales ca la mine a fost urmatoarea faza: mi-a pus dg de sarcina oprita in evolutie, m-am speriat, eram singura in bucuresti, asa ca am fugit acasa, la ai mei, unde am repetat ecografia-care a confirmat dg
- si am facut chiuretajul...apoi am sunat-o sa-i zic isprava....putea sa reactioneze urat, ca m-am dus la altcineva, sa-mi zica sa merg in continuare la respectivul dr, in schimb a fost f f dragutza, am vorbit cu ea in vreo 3 seri la telefon, cand sangeram, cand ma durea burta, cand am avut rezultatul de la analize...mi-a explicat tot ce am intrebat..mentionez ca nu i-am dus inca nimic, absolut nimic,doar am platit la cabinet chiuretajul, al doilea, care mi-a fost necesar...mie practic, fara sa fiu patetica, pot sa spun ca mi-a salvat viatza..sangeram f mult, mi-a zis ca nu mai e timp sa ajungem la spital, si credeti-ma, ca am vazut situatii similare cu a mea si "din partea cealalta" si avea dreptate..m-a chiuretat fara anestezie, dar a avut infinita rabdare, se vedea ca ma intelege...cand am revenit la control nu mi-a luat bani nici pe eco, nici pe consultatie, ca cica intra in pretul chiuretajului....abia astept sa ma mai duc la ea, sa ii duc un mare buchet de flori...
nicole, mi-ai redat curajul in seara asta, ca si Ioana 75 de altfel, care are si ea cuvinte de lauda pt dr mihalache
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
M Oana spune:
E minunat sa aflam si lucruri bune si sunt convinsa ca tot ceea ce s-a scris este adevarat. In 2005 s-au scris multe pagini frumoase despre acest cuplu si cu siguranta si acele pagini erau adevarate. Problemele au inceput insa atunci cand s-a ajuns la concluzia ca inseminarile dor cumplit la doctora Mihalache si asta cam in toate cazurile.
Chiar Nicole la tine inseminarile au durut?
nicole74 spune:
Da, la mine sotul a fost cu "probleme".
Pe mine inseminarile m-au durut, dar la fel m-a durut si HSG-ul, la fel m-a durut si punctia la FIV si la fel si dupa embriotransfer. La FIV dupa punctie eram singura dintre fete pe care a durut-o burta. Eu zic ca depinde de sensibilitatea fiecareia.
Pe mine injectiile cu menogon nu m-au durut, pe alte fete da. Deci eu nu cred ca din cauza doctorei Mihalache sau Matei m-a durut burta dupa inseminare. Cautati si subiectele lui Anis. Ea a facut vreo 9 inseminari. Si unele au durut-o, altele nu. Si le-a facut cu Cocei.
Ma intrebai daca la Moisa am avut acelasi numar. NU! NUMARUL LA EA A FOST ZERO. Si am repetat spermograma in multe alte locuri si niciodata nu a mai fost zero.
Pupici si Dumnezeu sa va asculte rugile
mirelas76 spune:
Nicole,nu cred ca e vorba chiar asa de mult despre sensibilitatea la durere. Eu de ex, nu sunt chiar sensibila dar totusi am avut dureri INGROZITOARE!!! Inseamna ca toate care am mers acolo am fost f. sensibile, pentru ca pana acum nu am auzit pe nimeni sa NU fi durut! Cand am facut eu, mai erau 3 cupluri, la a 2a respectiv a 3a inseminare, si ele povesteau pe hol la fel! O fata tremura numai la gandul ca va trece din nou prin aceleasi dureri.
Inseamna ca...ghinionul lor, si ele erau f sensibile!! Eu inca mai astept sa apara aici persoane care sa ne spuna ca NU a durut. Ca nu ne-om fi nimerit TOATE sensibilele acolo la inseminari!
Seara dupa inseminare am sunat un dr ginecolog, care mi-a spus ca nu e normal sa doara asa dar...citez " depinde cu cata brutalitate s-a umblat acolo".
Si as vrea sa te rog ceva Nicole ( precum si pe alte fete care au facut spermograma in mai multe locuri ): la cine ti-a iesit cea mai buna spermograma? Ca spui ca ai facut-o in mai multe locuri.
Si inca ceva pentru oricine care stie: cand e momentul potrivit pentru inseminare?? Inainte sau dupa ce se sparg foliculii?? Eu stiam ca inainte ( ca sa aiba timp spermatozoizii sa ajunga ) dar poate gresesc..Pentru ca la mine a fost in felul urmator : vineri dimineata pe la 10 am facut pregnylul, moment in care am sunat-o si pe Matei. Mi-a zis sa vin a doua zi la ora 9, deci sambata. Am intrebat-o daca putem presta si vineri seara inainte de inseminare deoarece sotul are spermograma buna. Mi-a spus ca NU pentru ca prin actul sexual ( plus pregnyl )determin foliculii sa se sparga si nu e bine. Am ascultat, nu am prestat. Pe la 10 seara cred ca am ovulat ( simptome puternice de ovulatie ). A doua zi Mihalache mi-a facut eco, mi-a spus ca am ovulat deja, i-am spus ca am ovulat cu o seara inainte si am intrebat CLAR daca e bine sa mai facem inseminarea in aceste conditii ( eu ovuland deja de aprox 12 ore-eco facandu-l pe la 10 dimineata ). Mihalache mi-a spus CLAR ca DA, ca e mai bine ca foliculii s-au spart deja. OARE?? Inseminarea am facut-o pe la ora 12, chiar 12 si ceva, deci la 14 ore DUPA ovulatie!! So, cine a avut dreptate, Matei ( care imi spusese ca nu e bine sa se sparga foliculii inainte de ovulatie, si de aia sa nu prestam inainte ) sau Mihalache??
In plus, mai erau buni spermatozoizii la 3 ore si ceva dupa recoltare?? Atunci de ce spermograma trebuie facuta in max O ORA dupa recoltare?
Va rog cine se pricepe sa-mi raspunda. Chiar daca pt mine e prea tarziu, dar poate invatam pentru viitor.
Numai bine pt toate fetele!
Oana_B spune:
Mirela, eu stiu ca dupa ovulatie este bine pentru ca dupa ce le face freza la gigei
ei sunt mai multi, mai rapizi dar traiesc mult mai putin. La noi la spermograma au fost 24milioane, dupa spalare au fost 139 milioane, nu-mi venea sa cred incepusem sa vorbesc de una singura in cabinet:)). Seara la ora 9 mi-am facut injectia de declansare si a doua zi la ora 13 a fost inseminarea. Si mie mi s-a spus NU inainte de inseminare dar nu pe acelasi motiv ci pentru ca a doua zi sotul trebuia sa dea proba pentru inseminare si n-ar fi fost de ajuns daca am prestat cu o seara inainte. Ni s-a spus ca dupa inseminare e recomandat inca
o prestare de ajutor.
Referitor la durere (nu am citit paginile inainte deci nu stiu exact la ce va refereati) eu nu am simtit absolut nimic, nici macar ca la un consult ginecologic normal (si sunt fricoasa si n-am toleranta prea mare la durere) e vorba de cat de deschis este cervixul, cu cat e mai deschis cu atat nu se simte durere, plus ca si forma conteaza(?!) aia nu stiu cum vine dar am vazut ca aveau in cabinet si un cateter din ala cu o forma mai ciudata intortocheata pentru cazuri din astea. Si, cred ca nu in ultimul rand este si mana cui face inseminarea.
Oana_B
mirelas76 spune:
Oana
, inteleg de la tine ca e bine a se face inseminarea dupa ovulatie?? Dar la 14 ore?? Mai era ovulul viabil ( plus cateva ore pana ajung spermatozoizii la el? )?
Noua cu prestatul asa ni s-a spus, dar nu din cauza spermogramei sotului ( o are f buna ).
De prestat dupa inseminare nici nu se punea problema, la DURERILE GROAZNICE pe care le-am avut!
Cu colul eu zic ca nu erau probleme, mai ales ca ovulasemm deja. Durerile le-am avut dupa inseminare, dupa ce am ajuns acasa.
te pup si bafta!
Oana_B spune:
Pai timing-ul a fost bun ca si-au facut lipeala unu' cu altul, dupa aia a fost prost ca nu s-a prins in uter ci pe trompa dreapta, deci extrauterina, da' oricum eu consider ca pana la un punct totul a fost perfect. 
Oana_B