Ce a mai ramas din 'mitul' dr.Matei-dr.Mihalache

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirelas76 spune:

Of, ce aiurea ca a fost extrauterina, cumplit!

Hai ca acum disec firul in 4, dar daca tot nu am somn..scuze..

Deci pregnylul l-ai facut seara la 9 ( eu dimineata la 10 ), dar stii cumva daca ai ovulat inainte de inseminare? S-a vazut la eco? Cred ca depinde si cu cate ore inainte de inseminare ovulezi. ( inseamna ca la mine biologul - Matei a gresit cand mi-a zis ca nu e bine sa se sparga foliculii inainte de inseminare - oops, eu credeam ca biologul e mai priceput la inseminari decat ginecologul..)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Da, am facut ultrasound si cu o zi inainte de inseminare si atunci in ziua inseminarii si mi-au confirmat ovulatia. Oricum e diferit de la femeie la femeie chiar daca la inseminarea programata (asta cu injectabile) organismul lucreaza in mod diferit ca la un ciclu natural, temperaturile, ovulatia e mai rapida etc.
Asta a fost chartul meu de atunci:
http://www.fertilityfriend.com/home/ysatis

Oana_B

Mergi la inceput

Fetelor, dupa inseminare eu am facut candida, desi nu facusem NICIODATA pana atunci . Cum se ia asta? Ca acum fac legatura ( nu am luat atunci antibiotice, ca am inteles ca si de la astea se poate face..). Deci, se poate transmite prin instrumentar la gineco oare??

Hai ca deja pun prea multe intrebari, dar chiar as vrea sa stiu raspunsul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

Nicole
Eu te asteptam la Povesti de succes, dar povestea ta pare inca si mai potrivita aici ..
Sa-ti traiasca Ioana scumpa tare, a pus atata lumina pe fetele voastre, incredibil! Imi pare nespus de bine ca te-am vazut si asa, nespus de fericita ...
si, ca sa raman in subiect, stiu ca dr. Matei a contribuit atat de mult la asta, am toata stima pentru dumneaei si mult mai putina pentru cei care au incercat sa-ti taie calea tie, asa cum s-a intamplat si mie ..
Morala este aceeasi, fiecare ar trebui sa mearga la medicul si clinica ce ii inspira incredere cel mai mult, oricum experientele personale sunt atat de diferite si subiective!
MULTA BAFTA TUTUROR!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Salut, am vazut ca a aparut si numele meu pe aici. Asa ca trebuie sa vin cu niste precizari: pina la 36 de saptamini (cind am avut un incident) am fost fericita cu dr Mihalache - amabila, ma stia dupa nume desi venisem cind eram gravi in 3 luni si ceva (aici o ajutam si eu cu un buchet de trandafiri la fiecare vizita). Am fost doar la cabinet; si sa stiti ca tot timpul linga ecograf avea o cutie cu prezervative, si ma tot gindeam la ce ii trebuie, acum am aflat de la voi. La 36 de sapt jumate am facut un control pe masa, dr a recunoscut ca a "fortat" indexul, si am avut o singerare de vreo 4-5 zile. Am plins ca disperata, bine ca pina la urma a fost totul bine. Mai tirziu, si alte gravidute din grupul de suport au avut si ele singerari dupa controale, dar mai mici. Ce m-a deranjat e ca a fortat indexul; am aflat apoi ca mai sint dr care fac asta, dar mi-ar fi placut ca ea sa nu faca parte din grupul lor. Despre maternitatea CFR2: am fost f multumita, urmatorii copii tot acolo vreau sa-i nasc. Am suferit doar ca nu erau camere in care sa pot fi doar eu cu sotzul si cu bb, cum povesteau fetele ca exista in state, dar asta e, pina emigrez, stau in Romanica.

Ioana, mama Mirunei

Mergi la inceput

Fetelor, tin sa precizez inca o data, desi cred ca s-a inteles din ce am scris, ca eu nu vorbesc despre cabinetul particular ( nu am fost niciodata ), nu vb despre maternitatea cfr II, etc.

Vorbeam despre inseminari si conditiile in care se fac acestea, plus durerile crunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Nu am precizat daca as mai naste cu dr Mihalache; astept povestea promisa de lachi, mai ales ca a zis ca nu e despre inseminari, ci despre ceva mai grav.

nicole, mai treci si pe la noi pe la clubul scutecelor.

Ioana, mama Mirunei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Nounou !
Ma intrebati unde am avut cea mai buna spermograma, a fost la un cabinet particular de cartier, era perfecta. Bineinteles ca nu era si adevarata. Apoi la Medsana, unde era cu f.putin mai buna decat cea facuta de Matei. Ma refer la numar, ca acolo aveam noi probleme.

Ioana promit sa trec pe la clubul scutecelor cum am un pic de timp.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Este foarte adevarat, asa cum a spus si Nounoutza ca fiecare alege in functie de experientele personale (adica morala a fost la fix ).
Eu pot sa va spun ca am facut deja o inseminare pe care nu am simtit-o, nu conteaza medicul, conteza ca nu am simtit nici o durere.
In doctora Matei eu am foarte mare incredere si o recomand tuturor, desi am un mare semn de intrebare: pe spermograma sotului facuta la ea apare mobilitate A egal zero, desi la alti 2 andrologi mobilitatea A este de 20-30%. Toti mi-au zis ca mobilitatea A egala cu zero, poate aparea daca a fost transportat in frig, dar nu a fost cazul, caci spermograma a fost facuta in spital, in conditiile de la CFR 2, care au fost cele mai proaste (fara sa fie vina doctorelor, ci vina spitalului).
Cat despre cele 3 ore pe care le descrie Mirelas de la recoltare la centrifugare mie mi se pare enorm. La inseminarea de luna trecuta recoltarea s-a facut la ora 12, iar in centrifuga au fost introdusi la ora 12.20 (caci atat mi-a luat sa ajung de acasa la spitalul doctorei mele, care i-a introdus instantaneu in centrifuga).
Acum pregnylul l-am facut la ora 9 dimineata, iar la ora 19 au inceput intepaturile de ovulatie. La ora 13 a avut loc inseminarea. Poate era mult mai bine daca inseminarea avea loc chiar la ora 19, dar la inseminarea de luna asta am sa-i cer doctorei mele sa faca acest lucru, avand in vedere ca spermograma noastra nu e tocmai reusita (desi avem 202 milioane , cei cu mobilitate A+B sunt cam putini).
Dar la o spermograma buna, ca in cazul lui Mirelas, sa-i introduci pe dupa ovulatie (cam la 14 ore), nu mi se pare tocmai solutia ideala pentru cuplul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MURA spune:

Mirelas daca la tine au fost 3 ore eu ce sa mai zic?
La una din inseminari m-a chemat Matei la ora 7.00 dimineata pentru ca a spus ea ca pe la 10 vine un control si sa fim gata pana atunci. Mi-a spus de nu stiu cate ori " Va rog frumos sa nu intarziati, la ora 7.00 sa fiti aici cu proba recoltata". Am fost acolo la ora 6.45 cu proba adusa de acasa (pentru ca spunea ea ca este mai putin stresant pentru barbat daca recolteaza acasa si sunt mai bune calitatea si nr. spermatozoizilor)deci, cand am ajus acolo proba avea cam 30 minute drumul de acasa pana la Policlinica.
La ora 8.00 a venit asistenta si am rugat-o sa puna proba la cald pentru ca se alege praful de ea.
Pe la ora 9.00 a venit si Matei. A pus proba la centrifuga dupa 3 ore. Mi-a spus ca a uitat de mine. No problem, se poate intampla.
Eu i-am propus sa folosim o alta proba, sa recoltam acolo pe loc alta pentru ca cealalta a sta la mine in san mult prea mult. A zis ca nu e nevoie. Se grabea evident pentru ca venea inspectia, care a si venit de altfel si a plecat in jur de ora 12.00.
Abia dupa plecarea lor s-a facut inseminarea.
Ce sanse mai aveau acei spermatozoizi, cati or fi fost ei acolo, ca dupa atatea ore sa mai faca ceva??????

Si mai aveam o intrebare! I-a prins vreuneia dintre voi pe viu in timpul inseminarii o pensa de col ca sa il traga afara???????
Stiti ce durere presupune asta?????
Nu pot sa inteleg cum se intampla ca la toate celelalte pacientele a avut prezervative si hartie sterila pentru masa si numai la mine nu?? Nu a nimerit nimeni la cabinet cand nu avea prezervative? De hartie nu am zis ca nu avea la cabinet, doar la Policlinica folosea pagini de calendar si cearceafurile acelea vai mama lor. Prezervatice nu am vazut niciodata la spital la CFR, chiar niciodata.
Stiu ca dupa ce "clatea" ustensilele in galeata jegoasa de langa masa le steriliza dar ti se face pielea maciuca numai cand te gandesti la imaginea acelei galeti langa masa.
Si la Moisa si la alte cabinete unde se fac inseminari tot asa exista o galeata in care se "clatesc" instrumentele dupa folosire???

Si inca ceva, si la mine a scapat seringa cu spermatozoizi pe jos la o inseminare numai ca a ridicat-o de jos si a continuat operatiunea. Si mai si glumea ca i-a scapat "Doamnei" spermatozoizii pe jos pentru ca si-a dat seama ca am vazut ce a scapat pe jos si a incercat sa glumeasca ca sa nu sar eu in sus .
Nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu am nimic personal cu cele 2 doctore. Nu arunc cu noroi in ele pentru ca nu am reusit eu inseminarile. Singura problema pe care o pun eu aici este siguranta sanatatii pacientelor pretendente la IAS si faptul ca Mihalache nu este chiar atat de buna in administrarea tratamentului de stimulare pentru ca nu face absolut nici o miscare fara Matei pe care o intreaba mereu " si Profesorul ce ar face sau ce ar prescrie in situatia asta " (Profesorul fiind cel de la Sabyc)si nu in ultimul rand sufletul pacientelor pentru ca stiti si voi ca nu e deloc usor sa vezi rezultatul acela negativ la Beta HCG dupa atata chin.
Nu stiu daca meseria asta se face asa dupa ureche. Nu se poate stabili un tratament dupa "cum ar face profesorul in cazul acesta".
Pentru tratament exista analizele pacientei in functie de care i se prescrie stimularea, nu????????????
Si cu mine s-au purtat frumos, acelasi zambet dulce si aceeasi fata simpatica o avea si cand faceam eu inseminari, tocmai de aceea am avut atata incredere in ea. Matei a avut rabdare cu mine si mi-a explicat toate analizele pe care le aveam, asa este. Dar oare e suficient un zambet simpatic si multa bunavointa ca sa te numesti DOCTOR??????????
V-am mai spus, cand am ajuns la ele si mi-au spus ca imi vor face inseminari si ca as avea si sanse am crezut ca l-am prins pe Dumnezeu de picior. Am mers inainte, cu ele, orbeste, am suportat orice durere si am trecut peste orice pentru ca ma gandeam ca voi reusi si am sa uit tot, toate durerile si tot chinul prin care am trecut cand am sa vad zambetul bebelusului meu.
Nu a fost sa fie. Poate nu o sa il vad niciodata, nu se stie dar ceea ce nu inteleg este motivul pentru care cele 2 mi-au facut atatea inseminari stiind ca nu am sanse.
Este adevarat ca sotul meu este mana sparta si cand e vorba de mine si mai ales de un eventual copil arunca cu banii si de unde toata lumea spunea ca se da cam 2.000.000 pentru IAS eu dadeam cate 100 euro la fiecare din cele 2 la fiecare inseminari. Poate ca acesta a fost si motivul pentru care mi-au facut atatea inseminari.
Oricum banii nu conteaza, nu asta a fost cea mai mare pierdere a mea, nu de bani imi pare mie rau. Imi pare rau ca am trecut prin atatea dureri si imi pare rau ca am pierdut atatea luni si ca acum o sa mai pierd inca multe luni pentru a scapa de chisturile cu care am ramas in urma stimularilor si imi pare rau ca nu a existat nimeni caruia sa ii pot multumi pentru ca mi-a deschis ochii in ceea ce le priveste pe cele 2 "doctore".

Si am uitat sa va mai spun ca la ultima inseminare au hotarat ele sa imi faca stimulare cu GONAL F care la momentul respectiv nu se gasea pe piata romaneasca. Drept pentru care Matei, foarte amabila, mi-a spus ca imi face ea rost de medicament. Am venit sa il iau, ce-i drept mi-l dadea la jumatate de pret adica la 200 euro in loc de 400 cat scia pe cutie (am facut 8 injectii a cate 150ml fiecare)
Pana aici nimic deosebit numai ca pe flacon am citit ca era expirat din 08/2004 iar eu il faceam in 07/2005. Am intrebat-o si mi-a spus ca nu e nici o problema pentru ca substanta mai este activa inca un an dupa data de expirare inscrisa pe flacon.
Voi sunteti mai cu carte, unele chiar studente la medicina, oare asa sa fie??????????? Atunci de ce se mai trece data asta pe flacon????

Va pup

Mergi la inceput