Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (63)
Raspunsuri - Pagina 8
meems spune:
Fetelor, semnez si eu condica pe ziua de azi. Vai, ce se inmultesc bebelusii! Sa va traiasca si sa fie sanatosi.
Eu am fost ieri la spital si se pare ca bebelina mea e numai bine. S-a intors deja cu capul in jos, desi mai am 6 saptamani pana ar trebui sa nasc. Bataile inimii sunt normale, sarcina se dezvolta bine, burtica e ok... cam atat am reusit sa aflu. Aici nu-ti fac prea multe cand mergi la programari, dar macar m-am linistit pentru un timp. Peste 3 saptamani tre' sa ma prezint din nou la control.
Maine am baby shower-ul, sper sa fie o petrecere pe cinste, am vreo 30 de invitate.
Week-end placut!
Meems 33s+
lavi02 spune:
Anda maine merg la dr ala bun. Cu infectia, o tipa de pe forum, doftorita, l-a vindecat cu lapte de mama picurat in ochi. Si eu stiam ca-i bun la ochi. Dar deocamdata nu incerc, sa vad ce zice dr.
Corap sa nu-ti zic cat m-a stresat ieri mamaia cotoroanta! Ca m-a programat la 18.15, eu i-am zis CAT MAI TARZIU! Sa se intoarca sotul de la lucru sa stea cu piticutele! Japita! Putea sa ma puna si ea de la 7... plus ca mi l-a dat pe dr la abia a 3-a incercare. Ptiu!
Sper ca Andrei se linisteste, colul asisderea si o sa poti naste normal cu epidurala,cum iti si doresti!
lordra cu culcatul copilului in maternitate ne-au sfatuit: pe o parte, indiferent care. Motivul: daca regurgiteaza sau vomita, sa nu se inece! Daca ii pui pe spate vad ca ei isi intorc insinctiv capul pe o parte. Dar eu o culc pe o parte. Il sprijin spatele cu o paturica facuta sul.
De altfel si lauzele cu epiziotomie tre' sa doarma pe o parte, respectiv pe stanga (taietura se face pe dreapta la toata lumea, am lamurit-o si pe asta acuma). Asta pt ca daca dormi pe spate iti soliciti taietura. Asa ca: eroi au fost, eroi sunt inca... pe stanga in timpul sarcinii, pe stanga si dupa...
Despre bani: noi in salon eram 4, toate isi urmarisera sarcina la cab particular: doua au dat 4 milioane la dr, una 5 (Io), una 6. Cea care a dat 6, a dat pt ca dr ei nu vine de obicei la nastere la orice ora (Cristinamh e vorba de dr D.). Ea a nascut noaptea, pe la 1 a iesit bb, dr a stat pana atunci dar i-a comentat: uite cum ma tii pana la ora asta... si i-a dat banii inainte!) Doctorii pareau multumiti, veneau si dupa nastere la paciente sa le vada, inclusiv pe masa daca si cand era cazul. Erau 4 dr diferiti.
La moasa am dat 1 milion, puteai si mai putin, la infirmiera de la sala de nasteri initial 200, apoi i-am mai dat una ca a fost f f draguta si m-a ajutat mult; la asistente 50.000/toaleta - 2 zilnice + cand faceai kk sau mai voiai toaleta; se dadea si mai putin; la medic neonato - au fost 2 vizite, am dat la fiecare vizita cate 300.000, am prins medici diferiti; la bebici dadeam la fiecare tura 50.00 la una din asistente. Erau 2 asist pe tura, o tura 7-19, alta 19-7. Am mai dat in plus cand m-a ajutat in mod deosebit cu pusul la san.La infirmiera mai dadeam cate 20 cand imi schimba camasa (la cererea mea, zilnic); puteai si sa nu dai, am mai dat la liftiera 20 sa ma plimbe in ultima zi, la infirmiera la internare... puteai si sa dai mai putin, eu atat am dat. Si mai mult, of course.
lavi02 spune:
fetelor, a dat entuziasmul peste voi ca am inceput nascarea ca atata screiti... cine vorbeste!
Bb Nati e asa cuminte! Mananca - doarme - mananca-doarme! Ciclul se repeta cam a 3 ore, zi si noapte.
Acu' intrai si eu pe sub nou si vad noile mamici!
IrinucaR, fee, mimi-dummy felicitari! Mult laptic, refacere rapida si sa va creasca bebeii mari si sanatosi!
Bravo fee, ce bine ca nu e chiar asa mic bebe!
fetele, apropo de dopul gelatinos si albusul de ou la mine a aparut joi, cu o zi inainte sa nasc Nu v-am mai zis atunci, nici la intalnire, desi ma "intalnisem" cu el un pic mai devreme! Nu eram sigura ca e dopul dar banuiam. Noaptea, s-a rupt apa!
Mandy si soacra mea s-a procopsit cu infectie urinara de la sonda! Schimba pompa, e pacat sa renunti la lapte! Daca nu il scoti, iti scade secretia lactata si e mare pacat! Merita banii de alta pompa!!!!! (de alt tip)
Era sa-mi [una si mie sonda - nu reusea sa fac pipi dupa nastere, dar am zis no way si pana la urma am reusit! Mi-era frica de sonda ca de dracu. Din pacate la epidurala si cezariana e obligatorie.
Va pup, Lavi02
Morgano spune:
Lavi, comoara esti cu informatiile tale verificate pe propria persoana!
Iau notite, adica incerc sa tin minte da' de ma dumiresc cand mi-o veni randul.
Suntem mai harnice la scris ca si emotiile sunt mai mari, multe din fete sunt in prenatal deci mai libere.... e firesc :)
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
Siminaf spune:
Felicitari noilor mamici!!!
Felicitari, BIC!
Felicitari, Mimi-dummy!
Felicitari, Fee!
Eu tooot intr-un plins o tin, de fiecare data cind primesc mailuri sau mesaje despre alt bebe si alta mamica fericiti!!! Hormonii mei chiar au luat-o razna!
Da, Doamne, sa fie bine si la noi, si la toata lumea!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Siminaf spune:
Pt. fetele din US, si nu numai, am si eu o intrebare: ce stiti despre recoltarea cordonului de la bebe la nastere? Merita sau nu facuta?
Eu stiu la ce se pot folosi celulele susha din singele din cordon, as vrea doar sa stiu daca totul e OK, sa nu dau bani degeaba si apoi sa aflu ca au falimentat in 2-3 ani sau ca nu le tin cum trebuie, etc.
Multumesc.
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
aida_o spune:
fetele care inca va intrebati cum arata dopul gelatinos - in engleza se numeste "mucous plug" - eu (care incerc sa ma pun in tema din timp si caut totul pe internet) am gasit o poza cu un dop gelatinos. acu' va previn ca nu arata ca o floare ![]()
deci http://www.ambiguous.org/quinn/images/pregnancy/mucous-plug3.jpg
sanatate bebelusilor care au aparut deja, si nastere usoara celor care sunt aproape de "ziua X" 
15+
Se mareste clanul :)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album alte poze
mirabilis spune:
Simina, despre ce e vorba? Detaliaza putin te rog...Si eu am terminat medicina, dar nu am auzit/invatat despre asa ceva....Pentru ce si cum se recolteaza cordonul? Pentru ce folosesc celulele susha de acolo??? Sau macar spune-mi te rog unde sa caut...Mersi mult 
anda77 spune:
felicitari mimi, fee, lavi...nici nu mai stiu daca nu cumva am mai felicitat-o inca o data de lavi...doua felicitari nu strica...
cristina, cred ca ai la treaba cu update-rea listei....
PROPUN CA LAVI02 SA FIE INTITULATA SI APELATA DE ACUM INAINTE: "MAMA DI TUTTI". PRIMA CARE VA APLICA ACEASTA MASURA VOI FI EU.
MAMA DI TUTTI, apropos de tarife, ce n-am inteles eu a fost cu neonatologii: 2, 2 ture...? mie imi intrase in cap faptul ca ii dai neonatologului care iti"prinde" bebelusul la momentul 0 o suma mai mare si gata. adica ala de il noteaza, il consulta, il ...ce i-o mai face ca din pacate nu stiu...ala primeste intre 1 mil si 1mil si jumatate si gata. urmatoarele ture la sectia de bebe nu mai vad nimic...nu e bine asa?
la municipal unde voi naste eu iti baga pe bebe cu tine in salon imediat...sper ca mai vine cineva in urmatoarele zile sa se uite la el, ca eu nu ma pricep nici sa detectez daca are icter..
Cu aceasta ocazie, mi-a venit ideea pentru SUBIECTUL pp. pentru urmatoarele 24 de ore: CE MASURI TREBUIE LUATE DE CATRE MEDICUL NEONATOLOG PENTRU BEBELUS
subiectul asta cred ca o sa intereseze mai mult fetele din Rom, ca prin alte parti ii cauta si-n fund. Aici ti se zbarleste parul numai daca te uiti la stirile de la ora 19, cand mai dau cazuri din maternitati...
citisem mai demult ca med. neonatolog trebuie sa-i puna bebelusului in primele minute de la nastere niste picaturi in ochii pt. ca bebe sa nu fi luat nu stiu ce microb la nasterea naturala, microb care poate cauza chiar orbirea...stiti ceva despre ce era vorba, mai in amanunt, ca eu nu am retinut bine, am citit mai demult...
este adevarat ca teoretic (practica ne omoara aici) med. neo. tb sa fie prezent in momentul expulziei si nu sa fie chemat la 10 min...dupa.. cum se intampla de fapt?
http://community.webshots.com/user/anda1977
anda77 spune:
aida, multmim, acum suntem lamurite beton...pare totusi mai vascos decat albusul...
mirabilis, daca e vorba de prelevarea unor celule si a unei cantitati de sange din cordon, celule care pot trata f. multe boli, chiar leucemia, daca, Doamne fereste, apare la copil, citisem si eu ceva, dar aici nu se aplica...Si in state e scumpa depozitarea lor in banci precum alea de sperma...
Uite cateva link-uri:
http://www.cordblood.com/index.asp
http://www.cryo-cell.com/faq.html
http://kidshealth.org/parent/pregnancy_...blood.html
Uite insa si alte pareri:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/1659632.stm
http://community.webshots.com/user/anda1977