Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (63)
Raspunsuri - Pagina 7
Ina869 spune:
Ripley, alte metode nu prea mai stiu…( daca e’ sa ma iau dupa soacra-mea, ar trebui sa te arunci dupa sifonier ca sa provoci nasterea, sa cari/ridici ceva greu…ehe..dar nu te-as sfatui sa incerci
)
Felicia, hanar nu am daca ma va consulta vaginal…nu am mai fost de trei saptamani la control fiindca nu am am mai vrut sa lipsesc de la serviciu.
”ina, ce harnicie, te prinde bebelina cu o mana pe fierul de calcat, cu alta in hartiile lui barbata-tau si cu genunchii sprijinind un dulap care da sa se rostogoleasca pe scari...”
Anda esti grozava! Asa sa fie, ca nu-mi pare rau.
Eu m-am mai potolit nitel cu mirosurile mele, la serviciu toata ziua foloseam creionul nazal, acum, de cind stau acasa, nu mai am timp, dar tot mai trag o “inspiratie puternica” de benzina cind imi fac plinul la masina…si este asa de bine…
Lorda spunea ca nevoia de a mirosi astfel de chimicale, etc. provine din lipsa de fier.
Alina spor la plimbari, gatit si…nascut!
Bic ce frumoasa este Smarandutza ta! O bombonica dulce!

Eu am terminat cu curatatul frunzelor din fatza casei si acum ma duc sa-mi pregatesc micul dejun. Vad ca mai e’ putin si ploua, ceea ce ma indispune teribil. In functie de starea de dispozitie, ori mai bag o tura de treaba ori ma uit la un dvd , am o comedie,am auzit ca ar fi buna.
As vrea sa ma si duc prin oras putin, ca nu am chef sa ma ramolesc prin casa ,imi trebuie contact cu lumea de afara.
Pupicei,![]()
Ina si bebelusha flamanda 35+
silvia_d spune:
buna seara!
sa va spun ce surpriza avusei la concediu prenatal,adica la banutii primiti...
ma aburi seful meu ca da,se respecta acest 85% din brut,dar primele 7 zile din luna octombrie(la mine e prima luna d epre-natal) se calculeaza normal,adica se iau impozite,cas,somaj.
asha ca socoteala mea nu se potrivi cu a lui,ii iesi cu 1.100.000 mai putin.
voi cum luati acest concediu???
n exemplu clasic:la o medie a ultimelor 6 luni de 13 mil.brut,cat dracu'ar veni prima luna de pre-natal??nu era simplu,85%*13 mil,adica vreo 11 mil????lui ii iesira vreo 9 mil...
sunt tare nedumerita...lui nu ii iesi asha
pupici,silvia si stefanel 36+
tania-z spune:
fetelor, m-am lenevit rau de tot. Va citesc, dar nu ma prea pot mobiliza sa scriu... cred ca ma paralizeaza si dorinta de a face acum cat mai multe, pe ultima suta... sa pregatesc cuibul.
Bicule sa-ti traiasca Smarandita.... e dulce-foc!

Lavi felicitari pt baietel, ce mamica de pereche esti acum! 
Ina te invidiez cat esti de activa.
Cum e traiul fara dusmani pe aproape?
Ripley eu cred ca cel m ai bine tot Corap poate sa*ti prezica data... ca sexele le-a cam nimerit.
Corap unde ai comandat saltelutza pt pat? din ce e si la ce pret? poate-mi dai ceva amanunte.
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 34+
Varsta BB Stefan
Poze
mandyksch spune:
Felicitari tuturor mamicilor 
si bebeilor, sa fiti sanatoase si bebeii mancaciosi.
Eu cred ca o perioada voi lipsi de pe forum ca nu mai apuc sa le fac pe toate.Bebe al meu e OK, doarme si papa dar eu in continuare sunt racita si colac peste pupaza m-am pricopsit in spital cu o infectie urinara de toata minunea cu stafilococ auriu si puroi
, inainte de nastere am avut rezultatele bune asa ca sonda urinara cred ca e de vina.Partea proasta e ca de aseara am intrerupt alaptarea si am intrat pe Nolicin
.Sunt disperata nu-l pot alapta pe bb, incep sa am lapte mai mult si nu pot sa ma mulg cu pompa, pur si simplu nu vine laptele...va inchipuiti ca am trecut la mulsul manual
, ce oroare...dar vreau sa mai pot alapta dupa ce termin tratamentul.
Am reusit sa pun si eu niste poze in contul nostru comun.
Va pup si aveti grija de voi.
Mandy si
Krisztián
bb_alinus spune:
Burtici,
Azi la ora 13h00 a nascut Fee, un baietel pe nume Daniel de 2900g. Sa ii traiasca!
O sa incerc sa o sun mai incolo sa aflu si alte amanunte!
Si inca ceva, am trimis pe adresa comuna un video fun care m-a facut sa rad in hohote! Daca vreti sa il vizionati...
Pupici,
Alina si Bebitza Amalia 38+
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png
lavi02 spune:
Bic 

felicitari! Sa-ti traiasca Smaranduca! Nu-i nimic ca n-a fost cum ti-ai dorit la inceput, important e rezultatul: ai o mandrete de fetita!!!!
Fetelor, pt ca sunt in urma rau cu cititul, o iau cronologic si va raspund pe rand. Deja intrebarile s-ar puea sa fie vechi....
Inca ceva important vreau sa va spun: cu initierea in alaptat: profitati din plin de timpul petrecut in maternitate. Rugati asistentele sa va arate cum se pune copilul la san, daca voi nu reusiti, rugati-le pe ele, majoritatea sunt binevoitoare, una-doua erau neglijente, iar una-doua chiar daruite, se tot invarteau printre mamici si stateau de capul cate unui mofturos care nu voia nicicum sa prinda sfarcul... probabil si in alte spitale e cam la fel. Nu ratati ocazia! Ele au experienta si stiu! Daca nu invatati acolo sa puneti copilul la san, singure acasa e mai greu.
2. La inceput vine doar colostrul - 2-3 zile. Sanii par goi. E chiar momentul in care
invata sa prinda corect sanul. Colostrul e plin de anticorpi si subst hranitoare, chiar daca nu e mult in volum. Dupa aceea, daca aveti furia laptelui, sanii se intaresc si lui bb ii e mai greu. Atunci e bine sa mulgeti un pic si apoi sa-l puneti.
3. POmpa de sani - eu nu-mi luasem dinainte. Mi s=au intarit sanii cand a venit laptele, pe bb nu-l prindeam totdeauna treaz cand mergeam la alaptat (asta e un dezavantaj al spitalului), asa ca mi-am trimis sotul si mi-a luat un Avent Isis. M-am descurcat bine cu ea. dar alte mamici s-au descurcat bine si cu pompa tip seringa, si cu cea para. Asa ca nu stiu daca merita milionul opt sute pe Isis...
4. Mameloane de silicon - mai bine nici nu va luati! Eu zic ca ele sunt o cauza pt care n-am avut lapte ca lumea la silvi: au dat dependenta, ea n-a mai vrut sa suga fara, si nici nu reuseam sa o fac sa prinda. Cu mamelon gurita copilului nu apasa bine areola si nu se stimuleaza bine productia de lapte. In plus, apasatul pe areola duce la secretarea de oxitocina, care duce la contractii uterine, deci uterul se strange mai repede, ceea ce e iar de bine. Acum, in matern. era o tipa care avea sfarcuri mici si nu reusea nicicum sa-l puna pe bb la san. O asistenta i-a recomandat mameloane de silicon, si le-a cumparat, a venit cu ele, dar tot nu reusea. Asa ca una din asistentele alea daruite i le-a dat de-o parte si s-a apucat sa stranga ea mamelonul si sa-l convinga pe bb; a stat o gramada langa ei, dar a reusit. Progresele sunt mici, treptate, dar fiecare masa e un mic progres.
In msg urmator va raspund la intrebari, comentez ce ati mai scris, etc.
Lavi02
Morgano spune:
Mandy, ai un baietel frumos-frumos, sa va traiasca.... aveti grija cum il cresteti si ce mai produceti anii astia ca sa ne incursrim eventual :))
FEE, felicitari - bebe sanatos si mancacios si tu laptic la greu!
Mimi - Felicitari si tot ce e mai bun pt familia ta largita de azi!
Pfuai ca iar mi-a venit chefu' de nascut
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
cristinamh spune:
sms primit:
" am nascut la ora 4.45 o fetita de 3,4 kg si 50 cm. natural, fara epidurala. suntem bine amandoua. va pupam"
scuze de intarzierea anuntului, dar nu era semnat si a trebuit sa ajung la net sa vad al cui e nr de tf.... ca n-am apucat sa bag nr in agenda de pe tf...
asadar, azi, in ca doi bebei.... ce frumooooos!!!!
si
ambelor proaspete mamici!!
Cristina
36+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
lavi02 spune:
Tania, cu Veet galbena, peste tot in zona z, m-a usturat un pic in zona f intima (aprox pe mucoase), dar cand am terminat-o de pus am inceput s-o iau jos. Pe ea scrie ca nu se foloseste in zona intima, dar eu am folosit-o cu succes. Incearca inainte. Eu inainte am incercat in toata zona minus zonele f sensibile. Urma sa o incerc si in zonele alea, dar a venit nasterea. Asa ca mi-am luat inima in dinti. La internare (ora 4.30 dimineata), infirmiera m-a intrebat: "sunteti rasa jos?", eu am zis "da, m-am facut cu crema, verificati daca e bine". N-a avut chef sa verifice. Sus, la sala, nimeni n-a avut nimic sa-mi comenteze, nici moasa, nici dr. Verificase sotul acasa si eu cu oglinda si era OK. Nu se compara Veet cu Strep, e mult mai buna Veet.
Ooof, n-am apucat sa citesc povestea lui Monet! O sa o citesc! promit!
Ina felicitari sincere pt plecarea soacrei! Primul AMR - rezolvat!
Lordra ai fost MOR-TA-LA cu: "Lavi 02, super prezentare de nashtere ai facut. Chiar mi-a placut cum ai descris totul . Cu ocazia asta ai lamurit-o si pe Anda, nu de alta, dar poate s-apuca sa-si prinda toate deshtele la usha, sa testeze zilnic suportabilitatea durerilor de la nascare.
Ando, te . Uite, curiozitatea ta a lamurit pe toata lumea cam cum sta treaba cu durerile facerii."
Si eu te
.
Mai scriu in alt msg, sa nu-l pierd p'asta.
Lavi02
mirabilis spune:
Mimi si Fee sa va traiasca bebelusii, sa va bucurati de ei, sa fie sanatosi si frumosi!

Foarte dulce baietelul tau, Mandy!ptiu sa nu-l deochi....