Viata in Germania (27)
Raspunsuri - Pagina 9
Claudi@ spune:
Buna
Iar apelez la voi, ca la altcineva la cine.
Luna viitoare tre sa vina o prietena la mine si eu nu stiu nimic de legea noua. Trebuie si bani si invitatie sau numai invitatie?
Are cineva vreo idee?
Si zicea cineva odata ca are un tip de invitatie in germana si romana, e un deranj mare daca mi-o trimite si mie pe mail? Eu trimiteam mereu invitatie luata de la primarie stampilata de ei si tradusa in tara.
Cine a trimis invitatia aceea tradusa acasa nu a avut pb in vama?
Multumesc anticipat si sper sa nu cer prea mult.
helbi spune:
Claudi@, daca esti acum pe net da-mi un PM cu adresa de mail si.-ti trimit modelul de invitatie (eu i-l am, dar de Katrink).
Eu am mai spus: am printat acest model fata-verso (o fata e in DE si am legalizat-o la Bürgeramt - pt 5 euro (vezi sa ai pasaportul la tine) , o fata e in RO). prietena mea vine in decembrie, si mi.a zis ca va avea la ea si niste bani, pt orice eventualitate (oricum vrea sa-si cumpere una-alta de-aici). Ce stiam eu, este ca pt Germania acum trebuie sa ai 30 euro / zi.
tinatache spune:
Sapt viitoare facem Adventskranz la gradi si ne-au spus sa aducem de acasa ce vrem sa punem pe ea. Eu nu am mai facut asa ceva, imi poate spune cineva ce sa cumpar? Eu stiu doar ce scria acolo: Schleifen, etc.
Strohkranz am luat de acolo dar am uitat sa intreb daca aduc ei ramurele de brad. Sau are Strohkranz asta si bradut??
mersi pt Werbungskosten!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Himmelsduft spune:
Eu pun pe Adventskranz 4 lumanari si unde se pun ele sint suporturi care se infing in coronita. La fiecare lumanare pun cite o bentita rosie, iar intre lumanari pun cite un con de brad, si putin Engelshaar, auriu. Sper sa ai acum ceva idei. Sau in loc de con de brad puse globuri mici, sau intre lumanari bentitele. Coronita de brad am cumparat-o gata facuta, eu pun doar lumanarile si restul, ca nu am rabdare sa pun crengile de bradut pe coronita de paie.
Himmelsduft
helbi spune:
Ce dragut Cristina ca la voi se face asa ceva. Uite. Bianca are azi 3 ani de gardi (pe 18 nov.2002 a inceput:-)) si nu a afcaut asa ceva niciodata. Ei acum pregatesc diverse chestii pt un Adventsbaazar de sapt. viitoare, unde le vor vinde!
Dar, ca sa te inspiri...in toate magazinele, dar mai ales al Florarii au aparut Adventskranz-uri. Alea de la florarie sunt superbe, dar si scumpe ca dracu (aam vazut una in seara asta la peste 40 euro). asa ca "baga" un ochi pe-acolo!
Lauraa spune:
Cristina, e super sa faci Adventkranz cu fetita la gradi. Si la gradi la noi in cartier se org. asa ceva. NU stiu daca e deja bradut asamblat pe coronita de paie dar poti sa intrebi o mamica pana atunci. Dar daca nu e pe lista inseamna ca au ei. Deci Adventkranzul are ca cc componente principale 4 lumanari care se aprind una dupa alta in duminicile de Advent (4 duminici inainte de Craciun). In general e rotund (Kranz) dar eu am vazut multe diversiuni pe aceeasi tema. Anul asta o sa fac unul deosebit, o sa iua crengi din alea drepte si lungi, un snop cat sa-l cuprinzi cu ambele palme, asa deci, snopul asta il leg la capete cu sarma pe care o maschez cu Schleife. Bun, la mijloc departez crengile asa incat sa incapa acolo 4 lumanari groase una langa alta- Asta e baza. De ornamentat ma mai gandesc, ma uit la un magazin cu articole pt. Basteln si ma inspir la fata locului. NU prea impopotonat in orice caz. NU stiu daca am explicat bine, oricum tu trebuie la gradi sa faci un Kranz rotund si mai simplut ca trebuie sa ajute si fata. Succes :)
A! SUporturi pt. lumanari (se implanta in kranz) gasesti pe la Obi
Der Adventskranz oder Adventkranz ist ein meist aus Tannenzweigen geflochtener Tisch- oder Hängeschmuck im Advent, der mit vier Kerzen, den Adventskerzen, besetzt ist. Diese werden im Laufe der Adventszeit nacheinander entzündet: Ab dem 1. Advent wird eine Kerze angezündet, ab dem 2. Advent kommt eine zweite hinzu, und so weiter. (sursa Wikipedia)
Mama de Lara Celine
Saso spune:
@peca
noi totdeauna am putut negocia cu vinzatorii de la mediamarkt sau saturn.
bine-nteles ca nu am dat ca ex de pret mai mic produse care sint la e-bay ca si folosite si se zice wie neu ci cele care le gasesti la e-bay noi, in magazinele lor virtuale...adica vezi produsul si te trimite la o alta pagina de net a magazinului lor...
si i-am si zis tipului adresa.. s-a dus a verificat ..etc
si calculul pretului l-am facut totdeauna cu versand kosten.. ca altfel de ce sa mai si astept...la acelasi pret!
si mai merge si pagina ..(dati de cautat cu google) preis-vergleich.de,http://www.preisvergleich.de/ si de aci ..ies preturile unor produse...si iti arata ce si unde le poti gasi!
experienta mare cu e-bay-ul nu avem.. dar cit sa negociem la electronice a mers!
succes
@ tinatache
daca aveti ceva magazin de BASTELN prin apropiere...du-te ianuntru si-ti vin idei!
mingi de pingpong pe care am lipit paiete si bilute..
sau bilutze apasare pe luminare in diverse ..desene si ai niste luminari decorative(-numai saai grija apoi cit le lasi sa arda!!)
printre ramuir de brad..
parca si la praktiker am vazut odata un colt cu tot fel de betisoare paie,bilutze--piticele decorative...
sporla treaba
Nathalie si Sofi
www.nathalie-marie.de/" target="_blank">NATHALIE
si iar NATHALIE
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto
tinatache spune:
Mersic ! Nu o fac cu Andra, doar mamicile ca e Bastelabend:( Dar daca invat acolo poate facem si una acasa cu totii. Ma duc acuma la mag. sa vad ce gasesc pe acolo.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Lauraa spune:
Oh Cristina,ce Bastelabend, numai cu mamici? Fara copii? Ce chestie... O pretena de-a mea a zis ca trebuie sa mearga la gradi ca au Plätzchenbackenabend (daca am scris corect) dar merg si copiii sa plätzchenbackuiasca :D
Fetele, ce stiti despre o Ausbildung la varste matusalemice ca a mea, 27 , 28 la anul cand as vrea sa incep. Ati auzit ca s-ar putea asa ceva? Am inscris-o pe Lara la gradi din 1.09.2006 si tot atunci as vrea sa incep o Ausbildung. Eu am terminat Geografia, cica sunt Diplom-Geographin,cu specializare in turism :D . As vrea sa aplic pt. Hotelkauffrau. Sau chiar si altceva apropiat de pasiunea mea electronica sau mecanica. Ce ziceti?As avea sanse gasesc un loc?
Mama de Lara Celine