Viata in Germania (27)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Revin cu intrebarea care am mai pus-o odata acum 2 zile.Ce pot sa le fac furnizorilor de tel si net ca sa ne dea drumu la tel?Este inaccepatabil,de o luna abonam,entul este platit,dar ei spun ca nu au primit.Le-am trimis chitanta, au zis ca au primit, apoi ca nu si tot asa, chiar nu exista o cale sa imi apar drepturile?
Va raog un sfat.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Tumpi poti sa mergi la banca si sa le ceri sa-ti dea o confirmare ca plata s-a efectuat la data X. Aceasta confirmare o poti trimite prin posta la firma respectiva(eventual o trimiti per Einschreiben cu Rückschein ca sa-i ai si mai bine la mana) si le trimiti si o scrisoare in care ii somezi sa-ti dea imediat drumul la telefon si net ca altfel ii dai in judecata si ii pui sa-ti plateasca Schadenersatz pentru fiecare zi trecuta de cand s-a efectuat plata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Tinatache daca te intereseaza o metoda de calculat online daca trebuie sa primesti sau sa returnezi ceva dupa ce-ti faci Einkommensteuererklärungul:
http://www.n-heydorn.de/steuer.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

@saso....nici pt. mine nu e ebay-ul fiindca chiar daca produsul e cu 10 € mai ieftin decat in magazin platesc porto si mai am si de asteptat si de multe ori ce te faci cu produsul daca vrei sa-l dai inapoi

in cazul nostru cea mai buna afacere cu net-ul a fost cand am luat niste boxe...adica tot heim-kino....o boxa din fata era la media markt 555€(am vazut pretul cand ne-am dus sa le testam cum suna sa stim la ce sa ne asteptam, iar cand i-am spus la vazator de diferenta ne-a spus ca nu avem deccat sa le luam din net. ca pe el nu-l doare capul nu e magazinul lui) iar noi am dat pe 2 fata, 2 spate si subwofer 760€ din care 50€ a fost transoprtul....in rest nu pot spune ca cine stie ce....dar vecina de afaceri cu electronice nu cred ca s-ar putea apuca caci nu are capital.... o interesau maruntisuri in care sa investeasca pana in maxim 3000€: eu i-am dat ca ex. camasile de in din ro., apoi romer-topf, si lucrurile de mana.....dar spune ca nu se merita..... oricum nu ma mai streseaza acum caci i-am "reprosat" sa vrea sa investeasca putin si sa scoata sume f. mari din nimicuri si s-a "suparat" pe mine

pt. fetele din zona Heidelberger..daca aveti interes este o expozitie de arta pana in 25.11. mai multe info gasiti pe
http://www.rom2.de/modules.php?name=News&file=article&sid=688

si pt. cei care vor sa zboare in ro. de craciun.
http://www.rom2.de/

peca si niko
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Himmelsduft, asa e cum zici, acuma m-am uitat si in lege:

Für Werbungskosten sind bei der Ermittlung der Einkünfte die folgenden Pauschbeträge abzuziehen, wenn nicht höhere Werbungskosten nachgewiesen werden:

1. a) von den Einnahmen aus nichtselbständiger Arbeit vorbehaltlich
Buchstabe b:
ein Arbeitnehmer-Pauschbetrag von 920 Euro;
b) von den Einnahmen aus nichtselbständiger Arbeit, soweit es sich um
Versorgungsbezüge im Sinne des § 19 Abs. 2 handelt:
ein Pauschbetrag von 102 Euro;
2. von den Einnahmen aus Kapitalvermögen:
ein Pauschbetrag von 51 Euro;
bei Ehegatten, die nach den §§ 26, 26b zusammen veranlagt werden, erhöht
sich dieser Pauschbetrag auf insgesamt 102 Euro;
3. von den Einnahmen im Sinne des § 22 Nr. 1, 1a und 5:
ein Pauschbetrag von insgesamt 102 Euro.

Se pare ca daca ai dovezi, de ex. refuzurile de la scrisori/mape de prez., poti deduce si mai mult de 920€, asa ca adun si eu toate refuzurile ca pana acum numai din astea am. Si bilete de metrou

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Referitor la Werbungskosten, daca lucrezi si faci mai multi km pina la lucru pot sa adun zilele care ai lucrat le inmultesti cu nr de km iar apoi inmultite cu 0,30 €. Ptr asta nu trebuie sa ai chitante. Daca trimiti Bewerbungen si te invita la Vorstellungsgespräch si nu iti plateste bani de drum, atunci poti sa pui la Werbungskosten si drumurile care le-ai facut la interviu. Sau daca iti cumperi carti de literatura (Fachzeitschriften) ptr Fortbildung.

Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Cristina, aduna si chitantele de la cumpararea timbrelor, plicurilor....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Cristina,

daca si faci poze ptr Lebenslauf si copii xerox dupa diplome, tine chitantele.

Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

quote:
Originally posted by Saso

peca

noi mai intai.. ne uitam prin magazin asa vedem ce ne trebuie si putem si pipai ce ne trebui.. apoi cautam pe net ..pretul
se intimpla ca la saturn sau mediamarkt sa aiba citeodata 10 euro diferenta..si atunci primesti..pretul mai bun daca discuti cu vinzatorul..
se intimpla ca dai de magazinele de care povesteai si tu cu un pret mai bun..decit prin oras.. atunci comandam de la ei ..dar altfel.. nu merita timpul si asteptarea..si sa fie si acelasi pret.
asta cam e psihologia cumparatorului.

mai cunosc si altii care cumpara doar de la e-bay ca sa-si adune bewertungen..
sariti sint destui

Nathalie si Sofi
www.nathalie-marie.de/" target="_blank">NATHALIE
si iar NATHALIE
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto

Sau mai mult de 10 Euro. Noi anul trecut am cumparat un TV cu plasma Pioneer, era la Media Markt cu 4500,-. Am cautat in internet la www.guenstiger.de acolo costa acelashi TV 3700,-. Shi l-am primit shi de la Media cu 3700,- ba chiar shi cu picior.
Deci www.guenstiger.de daca avetzi nevoie de electrice shi electronice.

>>Daruieshte lumii un zambet shi toata lumea itzi va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena shi Alexandru http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Eu mi-am luat TV de pe Amazon anul trecut si transportul a fost gratuit. Era cu cca. 100 euro mai ieftin ca la Media Markt, dar nu am stiut ca se poate negocia pretul la Media Markt

Mergi la inceput