Viata in Germania (27)
Raspunsuri - Pagina 6
cristina30 spune:
Hallo,
am si eu o intrebare. In aprilie, cu ajutorul lui Dumnezeu vom avea un bebe mic si imi fa ganduri despre cetatenia lui. Sotul meu e neamt si eu, desi traiesc aici de 8 ani, cu viza nelimitata si toate drepturile n-am vrut sa-mi schimb cetatenia. Acum nu stiu exact ce cetatenie va avea copilul meu si daca trebuie numaidecat sa-i fac pasaport romanesc; eu nu as vrea... dar daca vreau sa mai ajung prin tara. Stiu ca am mai citit pe aici despre cazuri similare. Ma poate ajuta si pe mine cineva?=
danke!
cristina
www.snugglepie.com/ezb/206697.png " target="_blank"> mein baby
peca spune:
cristina.....daca sotul tau e neamt copilul va primi automat cetatenia lui, asta daca vreti, egal daca tu ai viza nelimitata sau nu.
acum am o intrebare:
vecina mea vrea sa se apuce de afaceri pe ebay....nu radeti (nu stie cat va mai avea servici si crede ca asa ar fi o mica sursa de venit)....are ea un fix, asa ca si-a pus femeia net...cumpara carti de "manuire" (cum spune ea) a pc. si afaceri.....si ne innebuneste pe toti cu intrebarea: "tu daca ai cumpara ceva din ebay/net ce ar fi?"
asa ca va intreb si eu pe voi "ce ati cumpara?".....ca daca ii dau ceva idei poate va avea un timp ocupatie si nu ne mai streseaza
va multumesc mult de orice idee
peca si Niko
_
viorela hoff spune:
eu am vazut pe una la TV ca vindea bijuterii pe e-bay, si ii mergea cdestul de bine.
Vio
Alina spune:
quote:
Originally posted by cristina30
Hallo,
am si eu o intrebare. In aprilie, cu ajutorul lui Dumnezeu vom avea un bebe mic si imi fa ganduri despre cetatenia lui. Sotul meu e neamt si eu, desi traiesc aici de 8 ani, cu viza nelimitata si toate drepturile n-am vrut sa-mi schimb cetatenia. Acum nu stiu exact ce cetatenie va avea copilul meu si daca trebuie numaidecat sa-i fac pasaport romanesc; eu nu as vrea... dar daca vreau sa mai ajung prin tara. Stiu ca am mai citit pe aici despre cazuri similare. Ma poate ajuta si pe mine cineva?=
danke!
cristina
www.snugglepie.com/ezb/206697.png " target="_blank"> mein baby
Cristina,
Si eu am o fetita de aprilie, dar 2002 .Sotul meu e neamt si ei i-am facut doar acte germane(certificat de nastere si pasaport),eu urmind intr-un an,sper,sa primesc cetatenia germana.
Acte romanesti ii poti face copilului prin consulat pina la virsta de 1 an(dupa un an,doar in Ro),doar daca vrei!
Sarcina usoara!
Alina
Himmelsduft spune:
quote:
Originally posted by peca
acum am o intrebare:
vecina mea vrea sa se apuce de afaceri pe ebay....nu radeti (nu stie cat va mai avea servici si crede ca asa ar fi o mica sursa de venit)....are ea un fix, asa ca si-a pus femeia net...cumpara carti de "manuire" (cum spune ea) a pc. si afaceri.....si ne innebuneste pe toti cu intrebarea: "tu daca ai cumpara ceva din ebay/net ce ar fi?"
asa ca va intreb si eu pe voi "ce ati cumpara?".....ca daca ii dau ceva idei poate va avea un timp ocupatie si nu ne mai streseaza
va multumesc mult de orice idee
peca si Niko
_
Cu vanzatori de la Ebay nu am avut pina acum probleme, dar am auzit si vazut la TV ca alti au avut. Eu ma uit tot timpul la ce Bewertung are vanzatorul, si daca are vreuna rea sau negativa, ma uit sa vad ce anume nu ia convenit cumparatorului. Pina acum am cumparat prin ebay ceva bijuterii (de la firma si nu persoana privata), instrumente muzicale iar ultima achizitie o agatoare ptr chei. Ma uit ca lucrurile sa fie noi, nu folosite. Nu as cumpara haine si cosmetice, deoarece multe sint contrafacute si nu originale. Nu cumpar des, ci trebuie sa imi placa la nebunie ce am vazut. Am vazut la TV ca o femeie cumpara ce gaseste la Schlussverkauf sau ma rog mai noi ce e cu rabatt si apoi adauga intre 2-5 € la produs, face poze si le pune la Ebay. Daca nu ai altceva de facut s-ar putea sa se renteze, dar trebuie timp sa te aprovizionezi, sa faci poze, sa te uiti cit primesti pe articol si cind se termina Auktion, uita-te daca ti-au intrat banii, iar apoi ambaleaza, du la posta, scrie Bewertung. Deci concluzia mea, e ca o femeie casnica poate face asa ceva, iar acolo poti vinde orice, ma minunatesc citeodata cind vad ce se vinde.
Himmelsduft
peca spune:
quote:
Daca nu ai altceva de facut s-ar putea sa se renteze, dar trebuie timp sa te aprovizionezi, sa faci poze, sa te uiti cit primesti pe articol si cind se termina Auktion, uita-te daca ti-au intrat banii, iar apoi ambaleaza, du la posta, scrie Bewertung. Deci concluzia mea, e ca o femeie casnica poate face asa ceva, iar acolo poti vinde orice, ma minunatesc citeodata cind vad ce se vinde.
eu timp nu am caci am un bb mic....dar vecina se asteapta, din pacate, ca in curand sa aiba.....eu personal stiu cum e cu ebay...i-am explicat...si e totusi incantata
si ideea ei e doar nou...si prin firma.....adica s-a documentat deja ce si cum are nevoie sa faca firma.....si apoi m-a lamurit ea pe mine cum e:
de ex. exista o fabirca de bicicete care are doar magazin si nu si oferte pe net....pretul de fabrica e de ex. 100€, pret de vanzare 170€, ea face contract cu firma face poze la produse si le baga la vanzare la ebay...se vine o bicicelta suna la firma si spune sa trimita acolo o bicicleta.....banii ii intra ei....din care da la sfarsit de luna 100€ firmei......sau cel putin asa am inteles eu din explicatiile ei
dar pe ea o intereseaza cam ce ar prezenta interes pt. lume .... si eu nu o prea pot ajuta caci sunt cam sceptica in privinta produselor care nu le vad/pipai
peca si Niko
_
helbi spune:
Alina (copiloi) am trecut azi pe linga Mc-ul din Frankfurt Süd si am vazut ca duminica e deschis numai pina la 1 noaptea. Sala de asteptare acolo nu exista!
copiloi spune:
Helbi, multumesc foarte mult de info!
Eu inca nu am intrebat la gara, care-i treaba....maine sau poimane ma lamuresc eu!
Alina
ariadne spune:
osolita, pretul este ok, de obicei se plateste in functie de cat au de curat( ma ref.la timpul necesar, eu spre ex. am platit ceva de genul 70EUR, a durat mai putin de o ora care costa 100EUR).
oricum se merita , ai sa vezi rezultatul imediat.