Viata in Germania (27)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

@ tinatache

Eu imi fac Adventskranz singura, ca este mai ieftin si e mai pe gustul meu si sotul apreciaza mai mult ca il fac eu. Advent simbolizeaza pregatirea ptr Craciun, iar la biserica catolica cu primul Advent incepe anul nou bisericesc. Imi place sarbatoarea de craciun si ma bucur ca din familia am avut parte de asa traditii.

@ Carmi

Felicitari si din partea mea, toate cele bune si multa sanatate voua

Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

@carmi! Felicitari! Sa-ti traiasca bebelusu si sa va aduca numai bucurii!

@ Cristina! Ce m-am distrat la faza cu colegele tale de kranzaneala :)))) ... Adevarul e ca am observat si eu ca pun mare pret pe chestii facute personal. CA si cu Adventskalender... Eu aveam de gand sa cumpar unul gata facut,poate de la Playmobil sau asa cand am auzit ca toate mamicile de la grupa fac singure Adventskalender sau cel mult iau unul gata facut cu sertarele si il umplu ele cu surprize... Na, m-au bagat la idei... Adventskranzul l-am facut si eu azi dar e cam mic pt. lumanaroaiele pe care le am asa ca ori o sa iau alt Kranz ori o sa iau alte lumari... Si eu sunt ortodoxa si pe Lara am botezat-o tot ortodoxa dar Papi e evanghelic si sigur ca ii place sa pastram totusi si traditia lui.De fapt cred ca oricum as fi facut,mi se pare un obicei frumos :)

Pupici fetele!

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

buna fetelor!vad ca sunteti prinse in krantzuri si adventskalender.Am inceput si eu sa fac unul..frumooooos,un om de zapada,cu ditai maturoiul si de acolo atarn pachetelele.Anul asta am fost tare entuziasmata....dar am ramas surprinsa cand am ajuns la termine sa vad ca eram in total 3 mamici pt omul de zapada.
Asta era ..cred sunt ca aproape doua saptamani de atunci.Am avut de toate ,in afara de bat si crengi.Si de atunci tot ma chinui sa le culeg dar ba n-am timp,bauit,ba ploua..si educatoarea ma asteapta cu crengile
Joia viitoare incepe,nu?Pe 1 decembrie...de ziua lui mitzu:
asa..ca voiam sa va intreb,voi ce impachetati?numai bomboane/cioco?
eu sunt in mare dilema cu alesul,sa nu fie prea mult,prea monoton,prea ..prea.
De la anul cred ca ma apuc de cumparatla eltern abend am auzit de la alte mame ca ai lor copii au si cate 4-5 adventskalender!!!

pana una alta eu invat pe rupte ca sambata viitoare am examen la goethe,ZMP-ul.Cine l-a dat?Cum vi s-a parut?

poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Si eu am in fiecare an Adventskranz, chiar daca noi suntem ortodocsi.Imi place acest obicei, asa ca l-am adoptat.Coronitele le cumpar, ca nu am nici rabdare nici pricepere sa le fac.In schimb, nu pregatesc si nici nu cumpar Adventskalender.Pentru ortodocsi e acum Postul Craciunului si nu mi se pare deloc nimerit sa ne rasfatam in fiecare zi cu bombonele si alte minunatii.
Carmi, felicitari! sa-ti traiasca baietelul si sa fie sanatos!
Mamica dulce, eu am dat in iulie ZMP. N-a fost foarte greu dar nici chiar usor.Insa eu am facut un curs de pregatire pt examen care mi-a fost foarte util.E important sa fii bine informata in ceea ce priveste "tehnica" examenului.Se pot pierde usor puncte din nimicuri.
Bafta multa!

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

Mergi la inceput

Camelia, calendar de Craciun (Adventskranz) se gaseste mai nou si in Ro, de cativa ani de fapt... e doar un obicei laic. Bun,daca fetita ta tine post,inteleg... Eu oricum nu o sa-i pun ciocolate si bomboane ci mai degraba niste alte surprize, jucarioare, animalute de alea de plastic,se gasesc la pung a si ii plac tare, balonele, poze,etc... Chiar glumeam cu prietenele si le spuneam ca eu o sa-i pun in fiecare casuta pastila de Zymafluor ca si asa ii plac :)))))

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

ah, voiam sa va povestesc ce Adventskalendere imi face mie sotul meu,e tare dulce cu astea. Intr-un an mi-a pu sin fiecare locas cate o pralina ,le-a als el bucata cu bucata de la un magazin de ala cu zaharicale ,nu era una la fel cu alta :) . Anul trecut a fost cel mai tare, in fiecare saculet era cate un loz sau bilet de ala de Lotto de razuit. In fiecare dimineata ma duceam si speram sa castig. Rar am castigat dar a fost fain. Surpriza insa a fost in ultimul saculet,cel de pe 24,unde era un loz la loteria umanitara Aktion Mensch. In Martie am castigat cu lozul ala 500€ :))) . Cand a venit cecul in posta era sa cad jos,uitasem de loz :)))

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Carmi,
sa-ti traiasca bebelu mancaciosu'! Nu te necaji, eu am doi pitici crescuti numai la biberon. Andra cel putin e mai rezistanta decat multi de la gradinita, Patrick mai sta pe acasa ba cu febra (aia era de la dinti), ba cu o diaree. Dar el a si intrat mai devreme in colectivitate.
Numai bine!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Teledon - 3955 de euro, Lumina ochilor pentru Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Fetele, intre 24-26 nov. la Woolworth au 20% reducere la toate produsele nealimentare si 10 % la cele alimentare si drogherie. In Frankfurt (pt cine sta pe-aici) actiunea tine pina in 27 pt ca duminica sunt deschise magazinele.
Asa ca, daca aveti nevoie de cadouri, poate treceti si pe acolo. Eu m-am uitat ieri la jucarii si aveau reduceri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Eu am luat o Adeventskranz tare simpatica,de la Obi.Mi-ar place mult sa o mesteresc eu dar nu prea am avut timp si ar trebui intii sa vad cum se face.

Eu am luat un Adventskalender de la Segmüller,cizmulitele pt fiecare zi is maricele,o sa-i pun in fiecare cite o "porcarioara"mica dar de efect,de ex,o carioca faina,vreo ciocolatica,vreun breloc si ce mi-o mai trece prin cap.Noi doua suntem ortodoxe si sotul catolic dar am adoptat citeva din sarbatorile astea catolice.
Toti copiii la gradi vorbesc despre asta,Marie ma intreaba de vreo 3 zile unde o sa-l agatam iara aseara,noi,mamicile,printre altele,am discutat de cadourile de Craciun,si despre cum "mobilam"Adeventskalenderul.In seara asta,aici,se deskide Weichnachmarktul si vine Nikolaus.Fii-mea abia asteapta sa-l vada,de dimineata s-a trezit cu grija sa nu intiirziem .

Carmi,sa-ti traiasca bebelusul,sa fie sanatos si cuminte!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

mi-ati dat cateva idei bune cu ce sa üun in adventskalender,bine ca am si saptamana viitoare timp sa le impachetez.

quote:
Mamica dulce, eu am dat in iulie ZMP. N-a fost foarte greu dar nici chiar usor.Insa eu am facut un curs de pregatire pt examen care mi-a fost foarte util.E important sa fii bine informata in ceea ce priveste "tehnica" examenului.Se pot pierde usor puncte din nimicuri.
Bafta multa!

am si eu cartea speciala pentru ZMP si din ea invat.Fac si un curs la VHS dar e doar o ora/sapt,nu sta baza acolo.Ieri am facut un fel de simulare pt proba scrisa,joia viitoare am rezultatele,daca am de la 60% in sus il iau.:)
Care parte ti s-a parut cea mai grea?Mie lesenverstehen.(Nu ca nu inteleg,ar fi culmea)

poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput