Cine stie un doctor pentru sforait ?
Am o problema care se agraveaza pe zi ce trece, sotul meu sforaie tot mai tare si eu deja nu mai reusesc sa adorm nicicum daca nu adorm inaintea lui (si de obicei el pica in 5 secunde
)
Stiu ca parca am mai vazut candva un sbiect despre asta, dar nu l-am mai gasit.
Am mare nevoie sa aflu numele unui doctor la care sa mearga sotul meu dar habar n-am unde ar trebui sa-l duc. Si cum doctora de familie nu e o tipa pe care s-o intreb, apelez la voi, poate stie cineva ceva unde sa mearga.
Saracul mai nou se chinuie sa stea treaz pana adorm eu, ca deja am incercat sa nu mai doarma pe spate sau alte chestii din astea.
Astept un raspuns de la voi ca nu mai pot...
Ana
Annablue, si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine. Mai nou, la noi s-a instaurat un fel de regula: la cateva zile, sau mai bine spus dupa cateva nopti de "concerte", doarme o noapte in sufragerie ca sa ne incarcam bateriile. Nu ma bucura defel aceasta solutie dar nu avem incotro: suntem atat de obositi: eu ca imi "canta" el la urechea, el ca il inghiontesc eu....
. Asa ca, si eu astept sa aud ce sfaturi primesti.
briza_marii
Zina spune:
Aceeasi problema si la mine, innebunesc cand il aud ca sforaie, de ceva timp dorm mai putin bine si atunci aud tot. Asa ca, pe la jumatatea noptii il trimit in cealalta camera sa doarma, e greu, nu ne odihnim nici unul bine. Ce sa fac? Eu cred ca alta solutie, in afara de-a dormi separat, nu este. Dar nici asa nu-mi convine. Astept si eu solutii.
Burtocika spune:
Eu am aceeasi problema ...
Am observat ca se amelioreaza sau chiar dispare, daca seara sotul maninca seara ceva foarte usor. La fel, daca mai slabeste citeva kile, iar dispare problema.
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
elena d spune:
eu am rezolvat problema... dormim separat de... vreo 17 ani.
cind avea 72 kg si 38 la gulerul camasii nu sforaia, acum are 92 kg si 42 la ceafa.
"cutia de rezonanta" vibreaza cind: fumeaza mai mult sau mai putin, se ingrasa binisor, oboseste sau trage cu spritul. sau toate astea la un loc.
am renuntat de mult sa dormim in acelasi pat, dorm de o viata cu fiica-mea, ca avem doar 2 camere, oricum ma trezesc noaptea sa o mai pipai si sa o invelesc daca este cazul, dar sa mai suport si sforaituri nu mai vreau deloc. la parinti acasa, tata sforaia de vreo 3 ori mai puternic decit barbatul meu acum, dar nu prea auzeam, odata cu nasterea copilului auzeam tot ce misca prin casa ! si probabil de-aia nu mai suport.
mama zicea ca nu auzea sforaitul tatei, dar auzea cum ne miscam in patut noaptea, eu si sor-mea. femeia ideala ! ptr. sforait.
acum vreo citiva ani a venit dragalasul de barbat matrafoxat binisor, era cu un chef... si-a facut tabieturile si s-a culcat in sufragerie pe pat, pe o dunga, cu mina sub cap si nu sforaia deloc.
noi am dat televizorul tare, ne-am uscat parul cu uscatorul, si am facut si bascalie - mai sufla tata ? ca nu se aude deloc.
mai sunt si exceptii
control medical nu vrea sa faca, e cam incapatinat, am facut scandal si a ponderat fumatul, nu bea rece, a mai slabit de la 100 la 90 kg si s-a redus si sforaitul ca intensitate si durata.
se poate, dar cu multa vointa si sfaturi medicale.
sunt curioasa ce tratamente medicale se aplica, ca eu am redecorat dormitorul meu in vara asta si e mai frumos la mine in camera 
Loma spune:
Annablue incearca sa-i pui doua perne sub cap, deci sa doarma cu capul mai sus, al meu asa face si parca nu-i mai aud trompeta...
Loma
cait spune:
Aici exista niste spray pt cei care sforaie sa le desfunde nu stiu ce canale si chiar functioneaza dak se tin de tratament.cunosc si eu f bine pt k la inceput aveam concerte pana nu am mai suportat si ne-am dus la farmacie unde ne-au dat un spray cu apa de mare.
am auzit mai multi care l-au folosit si a dat rezultate.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
annablue spune:
Multumesc pentru informatii si sfaturi. N-am mai apucat sa intru ca am in vizita socrii si cu pregatirile pentru ziua celui mic am fost data peste cap.
Noi deja am incercat toate variantele, cu dormitul cu capul mai sus sau mancat mai putin greu seara, se pare ca la el e si un fel de mostenire, ca si taica-su sforaie de bubuie peretii si culmea e ca nici unul nu e gras. ![]()
Deci, mai ramane sa incerc la dr. de care zicea Delsim sau poate stiti voi cum se numeste spray-ul ala, ca poate il pot folosi pana rezolva dr. problema.
Eu citisem ca sforaitul cica da oxigenare insuficienta a creierului si probleme cu inima pentru persoana in cauza, voi stiati de asa ceva ?...
Cand ma gandesc cate sotii sufera in tacere sforaitul sotilor lor.... ![]()
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
nematics spune:
exista un tratament cu laser, care se face si in Romania,
vezi aici:
http://www.lasermed.ro/index.php?module=phpwsbb&PHPWSBB_MAN_OP=view&PHPWS_MAN_ITEMS[]=19
vezi si aici
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25517&whichpage=1
Valenka spune:
Stiu ca exista Laborator de somn, unde se poate face polisomnografie...adica vine omul, i se ataseaza electrozi de tot felul si se inregistreaza daca sforaie si f. important daca nu cumva face pauze respiratorii mai mari de 10 secunde..ceea ce se cheama apnee de somn si e periculoasa..se cerceteaza apoi cauza si daca se poate face ceva..adica daca ai polipi poti sa-i scoti sau se poate face operatie daca ai deviatie de sept nazal sau daca esti prea gras poti slabi,(in plus - nu se recomanda mese grele sau activitati obositoare inainte de culcare, renuntare la fumat, alcool,somnifere, f. important sa doarma pe o parte-nu pe spate) sau i se prescrie persoanei in cauza o masca speciala care ajuta sa se evite pauzele respiratorii...credeti-ma nu e de gluma cu apneea de somn.
Laboratorul de somn lucreaza mina in mina cu pneumologia,
un link despre www.apnee.ro/despre-apnee.html" target="_blank">apneea de somn