Bebelusi de mai-iunie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Boobooricu spune:

Buna fetelor! Vad ca ati mai scris 5 pagini de cand v-am lasat!Noi am dormit ca purcelusi in paie! Neam culcat pe la 3:30 si ne-am mai trezit la 6...cand ar trebuie sa se duca in pat, ca aia e ora ei..o sa mai pierdem timpul pe aici vreao ora sau 2, facem gimnastyica sa fim obosite...si nici nu putem merge pe afara prea mult ca e bezna si mai si ploua si mi-e urat singurica!
Loreen- nu , nu avem asa ceva pe aici...m-amm uitat la magazinele mare..o sa incerc la magzine mai mici..daca nu, iau chicco cand vin acasa in decembrie...Vad ca esti tovarasa de suferinta cu legantul si tinutul in brate, ma intreb ce oi face cand vreau sa ma duc la munca....
Androix- am incercat cu betisoare normale, dar nu iau nimic cu ele, si se misca magaoaia asta mica
Elisor, andreea, ioanailinca, chrisdun- eu as incerca acuma sa o pun singurica, dar stau cu socrii,si o sa facem galagie, ca nu o sa vrea ea asa usor, si decat sa o aud pe soacramea ca se o compatimeste pe juliana cand o sa planga, si decat sa ma enervez, mai bine astept pana la 7 luni cand ma mut in casa noastra si o sa vada ea atunci! muahhaaaaMultumesc mult pt sfaturi, si sper sa am succes in 2 luni...
babygirl-stiu cum te simti,sotul meu e la munca mereu, si eu eram epuizata si tot mai sunt, dar nu prea ai de ales, trebuie sa gasesti energie de undeva...eu ma uit la ea cum intinde manutele de dimineata si ma mangaie cica , cu alte cuvinte imi spune sa ma dau jos din pat si sa ma joc cu ea..asa ca vreand nevrand trebuie sa ma misc
..alta solutie ar fii sa angajezi pe cineva sa stea cu ele cateva ore...ceea ce eu nu as face decatdaca cad lata..dar asta e opinia mea..Oricum eu iti urez sanatate si sper sa o scoti la capat!(scuze daca am batut campii)
Ruxel- ar fii super sa putem sa mergem toate gagicile in discoteca sa face o reuniune a feteleor Dc!!
Gabi-multa sanatate puiului si putere tie!Sa auzim de bine!
ioanailinca-misto povestea!ce ti-ai zis , hai sa recuperez , ca ele au scris mult iar!
Anky-noi luam o sticla daia mare de neam prost de lapte, o lasam pe balcon sa se prinda, cand se vede apa deasupra, luam laptele il punem in panza de tifon, si o atarnam cu o olita dedesupt sa se scurga..pana se face branzica!Atat!Sotul in Romania manca branza de vaci fara sare, si ii facea foarte bine la burtica, asa ca acuma trebuie sa facem inlocuitor, si merge bine.
Stefania-multumesc mama pt poze, sigur nu existya asa ceva pe aici, o sa mai incerc!
P.S Scuze daca am batut campii, dar se intampla cand sunt trasa de tatici si muscata din cand in cand pt ca ii e foame la maimutica!

elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boobooricu spune:

ooops..Anky- am uitat sa iti spun ce era mai important..trebuie sa adaugi calcium inainte de al pune la prins...4 pastile de calcium , le pisezi, si le pui inainte sa il pui la prins...

elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Olga-merci de lamuriri cu babyEinstein- am inteles ca as putea face rost de ele de la mothercare- sa vedem...
Gabitza- imi pare tare rau pentru Andrei, dar daca te consoleaza cu ceva...sotului meu care e alergic dr. ii zice mereu ca alergia e una dintre cele mai usoare boli din cate exista-daca descoperi la ce esti alergic nu iti ramane decat sa te feresti de chestia aia. Nu e chiar asa in realitate, stiu, ca daca esti alergic la polen, praf etc cum sa te feresti...dr. nu banuieste ce a facut sa se declanseze?
Anky- branzica de casa- calcica se face foarte simplu: in 500ml de lapte care clocoteste de arunca 4 pastile de calciu lactic- amestecul se branzeste aproape instantaneu si trebuie doar strecurat prin tifon. Eu ii fac Patriciei deocamdata chiar din laptele formula (Nan).
Ruxel, Chris-BANANA- se poate da si in fiecare zi daca bebe nu e alergic la ea. Ii dati la inceput cateva lingurite si apoi cresteti in 2-3 zile pana la una intreaga, daca nu se intampla nimic de la inceput-e absolut ok. Singurul motiv pentru care se zice sa nu dai banana pana la un an e ca la copiii mai sensibili poate produce alergie, nu ca nu o digera bine etc. Si daca au predispozitie la asa ceva- cu cat sunt mai mici cu atat sansele sa dezvolte alergie sunt mai mari. La noi tati e alergic si totusi ne-a dat voie banana - intai din borcanel(cateva lingurite), ca astea din borcanel sunt mai prelucrate si dau mai rar alergii, apoi oparita in apa fierbinte si apoi cruda. Cum nu am patit nimic, acum avem voie sa papam banana de cate ori vrea muschiu' nostru.
Corni-ca tot vorbeam de banana, imi cer scuze, ai postat mai demult o reteta de banana facuta cu Braun si nu am mai gasit-o, poti sa o repeti, te rog? Ca eu mixez banana cu branzica si imi iese o chestie...gri? E normal? Iepu' haleste chestia asta da' mie nu-mi place deloc cum arata... Noi avem babyphone Philips- ala alb cu gri si suntem foarte multumiti-se aude bine , singura data cand nu am auzit-o prin babyphone a fost un accident- erau setate pe canale diferite.
Adina- nu stiu care e smecheria, da' si la noi supa-crema in bibe e absolut naspa si imposibil de baut, da' aceiasi chestie data cu lingurita e buuuna. Si curge bine din bibe prin tetina reglabila nu asta o supara...
La noi se pare ca devine mai interesant CUM mancam decat ce mancam: laptele din bibe naspa- da' daca il punem in capac si il bem asa e buuun, supa din bibe e nasoala da' cu lingurita devine brusc interesanta...ma gandesc sa incep sa o hranesc cu betisoare chinezesti poate o amuza si haleste mai mult

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Neatza!

La multi ani!MARIA CRISTINA (Micorint); CATALIN (Aurasa) si BIANCA (Mercedes)... Sa cresteti mari puiutilor si sanatosi!

Noi suntem ok, am inceput de 2 zile sa nu ne mai trezim asa de des pe noapte. Ne-am trezit in schimb pe la ora 12.00 noaptea si apoi abia pe la 6... Asta dupa ce il pusesem in pat la 22.00 Si saracutzul nu se mai oprea din plans, pesemne ca visase urat! Si l-am scos un pic la aer pe balcon si la 3 minute mi-a adormit bustean... Face tare bine aerul curat...
Astazi cred vom sta in casa ca ploua urat de tot si nu prea pot sa-l scot decat pe balcon, ca nu e inchis... Off!

Mai ce rau imi pare sa aud atatea chestii nasoale...
Gabitzam, mai ce nasol cu bubitele alea... Off! O sa-i treaca, ce sa faci!
Pisik, mai poate pana la urma va fi bine cu mutarea ta!
Ioanailincam, mai dar tu vrei sa ne intreci cu scrisul?

Fetelor, azi zi de masuratori... Asa ca dati detalii la fata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Fran, nici un doctor n-ar putea sa-mi zica exact ce a declansat dermatita asta. Daca ii e scris in gene ca are pielea sensibila si raspunde in felul asta la alergeni, poate sa se fi declansat de la orice chestie la care poate nici nu ma gindesc. Poate a fost de la ce a mincat el, poate de la ceva ce am mincat eu. Sau pur si simplu de la frig, de la vremea rece. Toti copii atopici mi s-a spus ca au in famile pe cineva cu vreo forma de alergie, cutanata sau respiratorie. Si eu am, eu si fratii mei, via tata. Doar ca la mine e rinita alergica, la Andrei e cutanat. Nu e o tragedie, nu e foarte grav, mai mult sacaitor. O sa trebuiasca sa am grija tot timpul sa fie imbracat pe piele doar cu bumbac 100%, sa-i spal hainele cu detergent fara parfum, sa le clatesc foarte bine, sa am grija ce maninc eu si ce maninca el. Si esentiala este hidratarea foarte-foarte buna a pielii, cel putin o data pe zi sa ma pun cu crema hidratanta pe el. Deja am facut colectie: Mustela, Atoderm, Eucerin mai nou. Si tratament cind apar puseurile astea. Un antihistaminic, calciu, o crema pentru bubele cu pricina.
Deja aseara era mai bine, cel putin la fata se calmase bine iritatia. Ia uitati-l pe piticot cu mami a lui :
http://img.photobucket.com/albums/v393/gabitza/Andrei/DSC03763.jpg

M-am mai linistit putin. Mai greu e cu crema de dupa baia de seara, cind facem un spectacol auditiv pentru tot cvartalul de blocuri. Azi dimineata l-am pacalit si a stat cumintel.

Roade la puminsori la greu, e cu balele intinse pe piept mereu.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei
Pozele cele mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

Ioana, chrisdun, loreen, beatriced… multumesc pentru incurajari… azi stau un pic mai bine cu moralul…

Gabitzam, am zis si mai devreme pe forum. Aici ni s-a explicat ca in caz de alergii in familie diversificarea trebuie inceputa dupa ce copilul implineste 6 luni, altfel e un factor declansator la bebe. Noi avem pe matusa ei alergica la lapte (!) si suntem doar pe laptic. Asta nu inseamna ca o sa fie ferita de alergii, dar probabilitatea mai scade. O sa ai mai mult de munca cu el, dar nu e un lucru grav si o sa creasca mare si frumos !

Pentru mamicile cu mai multi copii: o regula simpla pe care mi-a zis-o o prietena care are 6 frati/surori. Trebuie sa va gasiti un moment pentru fiecare in exclusivitate. Importanta nu e durata, ci un moment in care sa fiti atente doar la el.

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Neata la fete, asa pe la pranz! Cand ziceam si eu ca ne-am mai domolit cu scrisul...
ioanailinca - cu ruptul apei la primele contractii mai puternice nu sunt nici eu de acord - fara sa fiu medic. Travaliul nu progreseaza suficient, chiar daca se zice ca ruptul apei face sa inainteze lucrurile. Ba, mai mult, daca apa este rupta si din acel moment travaliul dureaza mai mult de 12 ore este riscul foarte mare de contaminare a copilului, nu mai pun si lipsa lichidului. Eu zic ca directorul acela de la Filantropia stie el foarte bine de ce impune anumite chestii. Prietena mea cea mai buna a nascut in februarie la Cantacuzino: a ajuns cu apa rupta si a nascut la 12 ore si jumatate dupa aceea. Bebele ei a iesit vanat si a stat 3 zile pe antibiotice, la incubator.
Normal, unii medici sunt si foarte absurzi, si cred ca fiecare medic are stolurile lui de pasarele. Am alta prietena care a terminat medicina si acum isi da rezidentiatul, mama a doi copii, trecuta si prin nastere naturala si prin cezariana, si mi-a povestit multe lucruri. Nu mai zic ca din Municipal ca ii cam stie pe mai toti rezidentii, basca pe medici...ma opresc aici.

Atata cu scrisul, din partea mea, pe ziua de azi. Am cursuri de la 17.00 la 21.00 . Cred ca, odata ajunsa acasa, ma voi baga direct in pat, ca zgatia mea m-a trezit azi noapte de 3 ori! Cand ziceam si eu ca daca ii bag cereale seara se cuminteste! Sa va mai zic ca iar a inceput sa faca kk verde, de cand i-am reintrodus NAN-ul?
O zi usoara va doresc,

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Fran, legat de banana nu am o reteta speciala .Am mixat banana cu branzica si exact cum ai spus si tu iese o crema de o culoare nu prea apetisanta insa gustul este foarte bun.Sau aceasta crema am adaugat-o in biberonul cu lapte,deasemeni foarte gustos.
Uneori amestec si crema de legume cu laptele si ii dau la bibe, ii place si gustul asta, chiar si mie imi place.
Ceea ce ma incanta pe mine este ca inainte de a cumpara Braun-ul ii dadeam aceleasi retete insa ii cam ramanea prin gurita branza dar acum mixez totul si se transforma intr-o crema usor de inghitit,mai ales ca branza sub forma ei nu o puteam adauga in bibe.
Despre Baby Phone,este setat pe acelasi canal,mai nou m-am prins de o chestie,aparatul portabil, il tineam in suport in priza si cred ca fiind aproape de priza nu prindea bine canalul si fasaia dar l-am departat si este un pic mai bine si totusi nu sunt foarte multumita de el,nu are o redare fidela.

Gabitzam,spune-mi si mie ce antihistaminic ti-a recomandat pentru bebe asa mic.Deci ,va trebui sa ai in permanenta un antihistaminic in casa.Am vazut poza, este o ameliorare evidenta, arata chiar foarte bine acum tenul.

corni si bebe (11 May 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefania Nicolae spune:

Buna la fete.
ChrisDun - face kk verde sau usor spre negru , te-ai uitat ca nu cumva Nan-ul sa nu aiba un continut mai bogat in Fe? zic si eu, nu te supara,te rog...
Am zis ca pun cateva poze vro 10 si ce sa vezi ca nu am reusit sa ma rezum la atatea, daca aveti timp le vedeti daca nu nu e nici o suparare.
Gabita - Andreiutul arata mult mai bine, hai ca se drege,.
Loreen - sucumpa cum te mai simti, si inca o intrebare in ce combinatie i-ai dat Deliutei ficatelul?
Elisor - ce iti mai fac salele?
Ma enerveaza net-ul asta, merge numai in galme, acu cand doarme si fiemea linistita.
Pupici la mamici si bumbutici.

Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Corni, mi-a dat Aerius. Nu da somnolenta si mi-a zis ca poate fi folosit chiar si termen mai indelugat.
Pe fata e curatel acum, dar nu va arat ce are pe piept ca plingeti. Ii voi da cu Advantan 5 zile pe pete, de doua ori pe zi. Si am dat la preparat la farmacie o mixtura, sa-i dau pe zonele mai mari cu bubite, unde nu sint pete conturate. Adica pe git si barbie.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei
Pozele cele mai noi

Mergi la inceput