Bebelusi de mai-iunie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

De ce mi-a fost frica n-am scapat. Andrei are dermatita atopica. Ne-a dat niste creme, un sirop antihistaminic. Dar chestia asta nu trece de fapt. Este tinuta sub control cu hidratare intensa a pielii, crema cu cortizon, antihistaminice. Din cind in cind o sa-i mai apara. Este pe fond alergic mostenit genetic, de la mine.
Am dus lupte cu Andrei sa-l dau cu crema acum dupa baie. Ma asteapta zile grele

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei
Pozele cele mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Am mai scris azi, dar neuronii mei ramasi in cap, obositi si astia, au uitat sa va zica niste chestii.
Thomas azi s-a jucat cu rollerul muzical Chicco. Cum e asa mare, i-a trebuit ceva vreme sa se obisnuiasca cu el. In carucior, nu mai suporta chingile de pe umar si il inchei numai la talie. Si se ridica in fund de tot si sta acolo si se lasa se cada la loc.
A, da, se ridica in fundut cu multa initiativa si tragandu-se de degetele mele, fara sa-i sustin incheietura.
Cam atata facem noi, ca suntem cam prea mari
si fetitele ne-au luat-o inainte.

Ruxel-ai doua fete superbe.

Noapte buna, fetelor si bebelusilor!

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Gabitzam, din cite imi dau eu seama din poza, pare dermatita atopica sau mai degraba o dermatita de contact sau o alergie la vreun aliment. Eu nu i-am dat Agatei nimic de la borcanele si tot a avut probleme. Nici nu m-am gindit ca ar putea face ceva de la aceste borcanele, mi se pare normal ca cei care le fac sa se gindeasca ca destinatarii sint niste sufletele nevinovate cu niste stomacele mici si neobisnuite cu munca.Si referitor la aceasta, fac o mica paranteza – eu nu le dau de la borcanase pentru ca eu cred in energii si in actiunea lor benefica sau malefica. Una este sa prepar eu cu minutele mele o mincare si, de ce nu, chiar cu un pic de suflet, in care pun cite putin din tot ce simt, gindesc, percep, iubesc... in acele momente si alta e sa le dau mincare preparata de alte miini, cu alte energii, cu alte sentimente... Poate ca veti spune ca am luat-o razna si poate ca nu m-am exprimat eu prea bine, nici nu stiu cum as putea pune asa ceva in cuvinte, dar eu chiar cred in ceea ce spun.
Cornelia, am citit despre Maria si as vrea sa-ti pot spune ceva, sa te ajut un pic, sa te consolez, dar nu-mi gasesc cuvintele. Stiu doar ca trebuie doar rabdare si foarte, foarte, foarte multa dragoste. Maria trebuie ajutata treptat sa inteleaga avantajele „fratelui mai mare“, sa inteleaga ca fratiorul ei nu a venit pe lume ca sa o inlocuiasca pe ea, ci dimpotriva, ca sa o faca pe ea mai importanta pentru mami si tati si mai ales pentru cel mic. E micuta, isi va reveni repede, ai sa vezi. Cind e un pic mai mare, e mai greu, pentru ca au nevoie de mult, mult mai multe explicatii. Ati avut ghinion toti patru, pentru ca daca nu apareau probleme de sanatate totul ar fi fost rezolvat pina acum. Sint copii normali, cu parinti normali, intr-o familie normala, aveti incredere in voi, refuz sa cred ca pot aparea probleme mari numai pentru ca a aparut un fratior. Dar copilul pe fondul unei boli reactioneaza altfel decit pe un fond normal, devine mult mai sensibil si susceptibil. Si daca mai vede ca voi va ocupati mai mult de cel mic (vezi stresul legat de piciorusele lui Stefan – Tudora a inceput abia de vreo doua zile sa se sprijine pe picioruse si nici acum nu o face chiar foarte bine) e si normal sa reactioneze asa. Plus ca, iti spun din experienta, pentru ea e si virsta propice pentru astfel de crize, eu le spun de personalitate. Imi aduc foarte bine aminte de bucatile de suflet mincate de Agata intre 18 si 30 de luni! Daca cineva imi spunea atunci ca eu voi mai face inca un copil, il luam pe loc la bataie, as fi crezut ca isi bate joc de mine. M-a terminat Agata atunci, mi-a facut niste crize atit de urite si oriunde ma aflam, de ma intrebam la ce dracu' mi-o fi trebuit mie copil!?! Unde mai pui ca era si este de o energie debordanta, ca si Maria! E si normal ca la fetita ta totul sa fie si mai intens, ca are un motiv in plus: Stefan. Si in jur de trei ani s-a potolit Agata mea, de ne-a venit chef sa mai facem unul! Aceste crize despre care vorbeam au reaparut in viata noastra si la o intensitate mult mai mare, proportionala si cu virsta si cu situatia familiala, cind a inceput sa creasca burtica. A acceptat foarte greu ca mami sa aiba un bebe, raspunsul a fost invariabil „nu“ vreo sase luni de zile. Tati chiar s-a suparat o data cind i-am spus ca nu pot sa fac inca un copil, daca Agata nu-l vrea! Ii tot aratam si prezentam avantajele de a avea o surioara sau in fratior, peste tot pe unde o duceam la activitati erau familii cu unul, doi sau mai multi copii, dar tot nu spunea da. Pina intr-o zi, cind mi-a spus asa, dintr-o data: mami, vreau sa faci un bebe, dar sa fie un bebe fetita. Auzi? Si a fost foarte incintata de ideea ca mami are un bebe in burtica, pina cind, din cauza marimii ei, am fost nevoita sa reduc unele activitati: piscina, mersul prin parcuri cit timp voia ea, plus ca tot timpul ma simteam obosita si ma durea spatele. Am incercat cit am putut sa ma port cu ea ca inainte, dar copilul si-a dat seama, intuitiv, ca daca acum nu mai pot face o multime de lucruri, ce va fi cind va veni pe lume piticania din burtica!?! Si a venit si odata cu ea si crizele Agatei. Ne-am chinuit vreo 4 luni de zile si nici acum nu s-au rezolvat. Inca o mai apuca cite o criza de nervi si de plins, asa din senin. Eu stiu ca nu e din senin, ca undeva exista iar o problemuta si incerc sa o iau prin invaluire, sa aflu unde e. Incearca sa o pui sa deseneze. Intreab-o – cind e nervoasa si plinge asa, sau daca nu se poate atunci, dupa ce reusesti (cu greu, stiu! ) sa o linistesti – daca vrea sa-i aduci un creion si o foaie si sa deseneze ce simte. Ca tu esti adult si nu intelegi tot ce spun si simt copiii, dar ca tu esti mami a ei si o iubesti mult de tot si tare ai vrea sa stii ce se intimpla cu ea. Pe mine m-a speriat Agata, a luat pensula si a bagat-o nervoasa in negru si in albastru si a facut niste cercuri mari si negre pe hirtie. Apoi a tras si niste cercuri cu mov... Stii cum arata hirtia? Brrr! Intreab-o apoi ce reprezinta, roag-o sa te ajute sa intelegi ce a desenat. Sau spune-i sa-ti arate ce ar linisti-o... sau da-i la indemina doua posibilitati: sa se duca in camera ei si sa plinga de una singura sau sa vina la tine in brate sa va linistiti una pe alta.
Hai, ca m-am lungit, nu stiu ce sa-ti mai spun, stiu doar ca nu exista solutii magice, totul depinde de copil, de moment, de starea ta, de starea lui, de cea a lui Stefan. Noi am avut noroc si cu Tudora, care nu ne-a dat nici un moment de stres pina acum si e cuminte, sta singurica si ma pot ocupa in voie de caprita mare. Iar cind nu pot, oricit de greu imi e, gasesc solutii sa le satisfac pe amindoua: facem baie toate trei in fiecare seara, dupa ce intii ma sapunesc eu, apoi pe Agata, schimba apa, bag-o pe aia mare, dezbrac-o pe cea mica... ma rog, intelegi tu! Sau am pus o saltea pe jos si acum seara numai acolo stam, pentru ca tot timpul alergam intre una si cealalta, ca una era in tarc si alta pe canapea si nu reuseam sa le multumesc pe amindoua. Mincam, punem un desen, ne asezam pe saltea jos si eu ma joc cu Tudora, Agata se uita la desene si se mai joaca si cu asta mica... Iti dai seama ca nu mai fac nimic altceva, intre 5 si 9.30. Daca Tudora nu adoarme la 8.30, se mai intimpla, atunci si povestea si cintecelele se seara sint facute in formatie de trei. Chiar si spalatul pe dinti, o pun pe Tudora in carut, in usa de la baie, o spal pe Agata, apoi o iau pe Tudora si cu ajutorul Agatei, ii sterg gingiutele... Da, asta e iar o metoda: implic-o pe Maria in tot ce poate si vrea sa faca pentru Stefan si nu o certa daca greseste. Important este sa simta ca e utila, ca a fi mare nu e neaparat un lucru rau. Am vazut ca tu ai fost doar cu Maria la munte, asta e foarte bine, eu inca nu am avut o zi pe care sa o pot petrece numai cu Agata. Cel mult doua ore pot pleca, pentru ca o alaptez pe Tudora si plinge rau daca nu are tita la cerere, nu a primit nici suzeta, nici biberon si abia acum a inceput sa pape si altceva.

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Vai de mine, dar ce-ati patit? Nu mai scrieti sa ma omorati? Sau v-a luat somnul deja? Pai sa scriu eu atunci…
Ma bucuram ca Ana s-a trezit doar o data aseara, dar mi-am dat eu seama ca ma bucur degeaba. Pai de 2 zile a reinceput cu boraciunile ca in vremurile ei bune asa ca singurele mese pe care le retinea integral (desi nu mereu) erau cele de noapte. Dar daca renunta la o masa de noapte ma tem ca iar nu va lua in greutate cum trebuie (a luat 180g saptamana asta ceea ce e de natura a ma multumi). Cu ocazia asta mi-am gasit si eu o zicala sa mi-o pun la semnatura.
Si daca tot nu am ce sa va raspund ca nu prea ati scris si pentru ca tot am citit povestile nasterii pe unde am apucat (inclusive la o mamica din 2002) zilele astea sa v-o povestesc si eu pea mea. V-am spus ca azi-noapte am visat ca iar nasc?
Dupa cum v-am spus, am nascut la Filantropia cu dr care mi-a urmarit sarcina. Eu aveam DPN pe 21 iunie, dar dr s-a uitat la prima ecografie (ca aia ar fi cica cea mai relevanta) si acolo era 25. Totusi pe 21 vazand eu ca nu ma apuca nimic am vorbit cu dr. sa vin a doua zi sa-mi provoace nasterea, ca evident nu mai aveam rabdare, iar bagajul astepta de mult dupa usa. Ca un facut, in acea noapte am avut si oaresce contractii, dar destul de neregulate, iar de dimineata s-au oprit detot.
Asa ca m-am prezentat de dimineata la camera de garda si m-am internat. Dupa rasul si clisma de rigoare am ajuns la sala de pre-nastere (acolo se astepta in caz ca te apucau durerile, darnu era prea sigur daca nasti sau nu).
Dr. m-a controlat si evident colul era lung si inchis, dar a zis ca totusi s-ar putea sa nasc pana seara. Nici o vorba in schimb despre provocarea nasterii, ca doar asta convenisem sa facem. Asa ca mi s-a facut un Ca si am halit o lingura de ulei de ricin (cred ca asta era). Si m-am pus pe asteptat… Fata prevazatoare mi-am luat o carte ca doar nu era sa pierd timpul degeaba. Bineinteles ca nu prea am avut timp de citit ca tot veneau viitoare mamici in diferite stadii ale nasterii si stateam de vorba, povesteam. Si uite asa ziua gaopla spre seara… Dr pleacase demult acasa, iar eu ma simteam abandonata. Pe la 4 m-a controlat dr de garda si mi-a zis ca nu e nici o sansa sa nasc curand asa ca sa ma duc la saloanele cu mame in asteptare. Ma cuprindea disperarea de-a dreptul ca nu intelegeam de ce fusesem internata daca tot nu aveam sa nasc. Pe la 6 am sunat-o pe dr. si am batut un apropo timid la provocarea nasterii de care vorbisem, dar ea m-a linistit ferm: “Ioana, stai linistita ca o sa nasti cand o sa nasti. Asta poate fi si sambata!”. Inutil sa spun ca era doar miercuri! Ma si vedeam zacand in spital 3 zile de pomana, eu care nu am stat o zi in spital cu motiv, d’apoi degeaba!
Pe la 7 a venit si barbatul meu in vizita – era vara, cald si bine asa ca am stat pe o banca in curtea spitalului si am mai povestit. Spre 8.30 l-am trimis acasa ca se vedea treaba ca statea degeaba acolo. M-am intors si eu in salon unde era horror: erau 7 paturi, nu toate ocupate, dar cele ocupate erau in majoritate de femei rome. Deja imi facusem planul cum sa imi pun geanta in unul dintre sertarele alea infecte de la noptiere care scartaiau de te trezeau din morti cand dadeai sa le deschizi, pentru cazul in care ar fi tentat-o pe vreuna din ele. Ce sa mai, eram amarata rau!
Dar peste vreo ora s-a schimbat situatia. Au inceput iar contractiile si m-am hotarat sa ma duc la sala de nasteri sa ma vada si pe mine cineva. Intre timp se schimbase si tura asa ca nu mai stiam pe nimeni acolo, dar m-au urcat repede pe o masa cele care s-au dovedit a fi moasele cu care am nascut (ca am avut 2, una nu era de-ajuns). Si, fericire, incepuse dilatatia. Moarta de fericire m-am dus sa-mi iau bagajul din salonul groazei si m-am instalat intr-una de salile de nastere. Am sunat la dr. sa-i spuna moasele ca m-au luat durerile, dar ea era la cabinet si oricum era prea devreme. Asa ca am ramas cu ele sa-mi vad de contractii.
Acuma, aveam si eu un stress, ca vorbisem cu dr. ca vreau peridurala, dar ea era cam reticenta si ma tot incuraja sa renunt povestindu-mi ce bine e sa te doara! Eu nu si nu. Am aflat ulterior si motivul – anestezistii la Filantropia sunt varza. Asa ca muream de frica sa nu ma traga dr in piept cu peridurala, ca daca ea nu era acolo sa ia decizia sa fie chemat anestezistul puteam pierde momentul. Si stateam asa si ma tot gandeam si-mi faceam curaj ca daca e sa pierd peridurala asta e!
Lucru curios: aveam contractii, dar daca ma intindeam pe o parte nu le simteam. Era de-a dreptul ciudat: daca stateam intinsa nu simteam nimic, daca dadeam sa ma ridic pur si simplu me trezeam ca sunt in mijlocul unei contractii si ma durea rau. Totusi imi era frica sa nu se opreasca contractiile si sa trebuiasca sa ma intorc la salon. Asa ca imi luam inima in dinti cu masochism si ma ridicam din pat. Si aoleu ce mai durea!
Dupa vreo ora a venit si dr. de garda care a constatat ca ma apropii cu pasi repezi de dilatatie 4. Asa ca iar am sunat-o pe dr mea si pentru o clipa am crezut ca-mi sta inima. Dr de garda intreba daca sa cheme anestezistul, iar dr mea se tot codea in telefon. Mama, credeam ca mor daca zicea nu. Dar si-a facut mila si pomana si a dat incuviintarea. De asemena a primit incuviintarea sa-mi rupa apa – am aflat ulterior ca nu este permis la Filantropia sa se rupa apa la gravide, ci te lasa sa te chinui pana mama natura isi urmeaza cursul (era una in salon cu contractii incepute de dimineata si au tinut-o pana a doua zi, dar degeaba, nu i-a rupt nimeni apa. Pe cand ma externam eu 3 zile mai tarziu ea inca nu nascuse!). Asa ca vine dr de garda cu un tepoi spre mine. Eu am facut o fata ca in filmele de groaza. Moasele au inceput sa chicoteasca: “ Ia uite ce fata a facut! Stai linistita ca nu doare!” Si eu in gandul meu: “Da’ tepoiul ala la ce-o folosi? Ca sa ma tortureze cu el, nu?” Dar aveau dreptate: nu a durut, am simtit doar un suvoi caldut ca ma inunda.
Intelegeti deci ca dr mea este o femeie de treaba, care m-a scutit de mari suferinte. Tot dr de garda mi-a zis ca din acel moment aveam sa nasc in max. 2 ore.
Vine intr-un tarziu si anestezistul – ca evident ca nu l-au gasit imediat. Si ce credeti ca-mi zice? Sa stau nemiscata! Am uitat sa precizez ca-mi era un frig groaznic si clantaneam involuntar de vreo ora. Iar cand veneau contractiile era si mai greu sa stau nemiscata. De asemenea cand mi-a rupt apa mi s-au udat sostele si a trebuit sa renunt la ele. De altfel a fost un super dr anestezist, dar in clipa aceea l-am destestat: pai ce, credea ca de placere tremur? Si colac peste pupaza, m-a udat in spate cu iodul asa ca clantaneam si mai abitir. In fine, a reusit sa monteze peridurala, dar nu simteam nici o imbunatatire. Ce sa facem? A mai bagat un cocktail Molotov si de data asta a mers. NU AM MAI SIMTIT NIMIC.
Printre aceste patanii am primit mesaj de la colega mea ca sa-i dau bip daca pot vorbi ca sa ma sune ea. I-am trimis mesaj ca nu e cazul, ca nasc (ulterior mi-a zis ca s-a socat ca eu am fost in stare sa dau mesaje printer contractii, auzi!). M-a sunat si frate-meu sa vada ce fac si i-am zis si lui. Dar credeti ca pe barbat l-am sunat? No, ca de ce sa se chinuie si el pe holuri.
Se facuse de-acum 11 noaptea si dr. de garda a sunat-o din nou pe dr. mea si i-a spus sa vina ca nu mai e mult. Si a venit si ea intr-un tarziu si am inceput sa imping. Evident eu nu simteam nimic, dar m-am inspirit si eu din filme si ma scremeam cu foc. La a treia contractie si implicit impingere a venit Ana. Era 22 iunie 2005, ora 11.50.
Culmea e ca am vazut-o cum iese pentru ca nu eram intinsa la orizontala, ci mai mult in fund, ca cica asa trebuia sa stau ca aveam peridurala. Au insfacat-o repede si au dus-o de acolo.
Eu, fericita nevoie mare o intreb pe dr. “M-am rupt?” Si ea de colo: “ Aha, tu sa fii sanatoasa de cand te-am taiat!” Si pe moment m-am simtit ofensata ca nu mi-a cerut parerea, dar apoi am aflat ce rau e sa te rupi!
Acuma ca tot terminasem si dr. incepuse sa ma coasa, zic sa dau si eu sfoara in tara. Asa ca m-am pus pe dat telefoane chiar de pe masa. Zic sa-l anunt intai pe barbatul ca poate nu s-o fi culcat. L-am sunat si cu mare bucurie i-am dat vestea. De asemenea i-am dat ordin sa vina cu ceva de halimaos ca eram lata de foame. Am aflat apoi ca i-a obligat pe aia de la MacDonalds sa mai ia o comnda, ca de, nascuse nevasta si nu mai era deschis pe nicaieri sa-i ia si ei de-ale gurii. Am mai dat mesaje si pe la altii cat timp m-a tot cusut dr.
La un moment dat au adus-o si pe Ana si acela a fost cu adevarat un moment inaltator. Ma uitam la ea si ea la mine si parca nu ne venea sa credem. Si avea o fetisoara mica, mica ca restul era infofolit intr-un lintoliu cum numai in filmele cu actiune ce se petrece in Evul Mediu am mai vazut. Dar momentul a fost oricum scurt, nici vorba de pus copilul la san cum mai vezi prin filme!
Cand sa ma dea jos de pe masa sa ma urce in pat m-au intrebat moasele daca ma simt in stare. Eu da, da, doar ca nu-mi simt picioarele. Dau sa cooperez cat pot totusi si deodata jap, jap, 2 precehi de palme. Lesinasem, bre, vezi bine de atata epuizare dar nici macar nu mi-am dat seama. Dar m-au pus repede la oxygen si mi-am revenit.
Peste vreo 40 de minute a venit si barbatul emotionat fleasca si cu o traista cu mancare. Cu o mana imi dadea sa mananc si cu una masa biloiul care fusese uterul meu. Norocul meu a fost ca am nascut noaptea ca cica ziua directorul spitalului (tot ala de nu da voie sa se rupa apa) nu da voie la soti in sala de nastere. Si a tot masat bietul de el vreo 2 ore de facuse scurta la mana. Si acum super-faza. L-a luat una din moase sa-l duca la sala de bebelusi sa vada progenitura. Cand s-a intors sa-si ia ramas bun de la mine ca de-acuma era spre 4 dimineata si trebuia sa dorm l-a acostat o alta moasa si l-a luat val vartej sa o ajute pe o alta proasptata mamica sa se dea jos de pe masa ca si ea era sa lesine. Si el de colo catre moasa: “Nu sunt eu sotul, dar va ajut.” A venit dupa aceea moasa sa-si ceara scuze ca il confundase cu sotul acelei fete, ca si el patrula prin zona.
Cam asta a fost povestea nasterii. A fost mult mai amuzant in realitate, dar in seara asta nu prea am avut inspiratie la povestit. Si acum va rog sa-mi spuneti cum fac link sa pun si eu povestea nasterii la semnatura si implicit la inceputul paginii, la datele personale. Pupici!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Ah, ce-mi place. Maine o sa faceti voi ochii cat cepele cand o sa vedeti cat am scris
Voiam sa-ntreb ceva dar m-am senilizat si nu mai stiu. Vorbim maine!
PS Aoleuu, mai fetelor, ma speriati cu reatiile copiilor mai mari la frati mai mici. Pai tocmai ma pocnise nostalgia dupa o noua nastere - ca de-aia va povestii cum a decurs - dar vad ca nu deloc incurajant ce spuneti. Sper sa va mearga mai usor de acum inainte!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by elisor

Veste buna, schimb de planuri, a intervenit ceva si vine dupa masa socrellla (cand e si fii-su home). Dupa masa nu sunt eu.
Yupi!!!!!!!

Si poza cu voi trei mamicile si bb in parc imi place mult, unde sunt Corni si Cornelia, nu aveti trasee comune, nu?
Cornelia cum mai e Stefan dupa masaj, ai fost la neurolog?
Anky pot sa-ti trimit un mesaj privat, am o intrebare mai indiscreta daca pot sa-i zic asa?
Newmami iar petreci, cum a fost la nunta, cum s-a comportat Patrick ca nu a stat cu voi? Am observat in pozele tale ca avem aceleasi scaune in bucatrie!!! Explicatia ar fi ca eu nu le am din RO, dar totusi suntem pe continente diferite.
Suzeta - nu pot sa o privez ca asa tare s-a obisnuit cu ea incat miorlaie fara si noaptea se trezeste sa i-o dau (de 3 ori azi noapte), dar ma consolez cu gandul ca poate renunta din proprie initiativa asa cum a facut si Andreas la 11 luni.
Gabitza bine ca ati ajuns la specialist si v-ati lamurit cat de cat, sper sa aiba rezultate bune tratamentul.
Listuta din partea cum o fi eu nu ridic nici o pretentie, mie imi place si cu dimensiuni, dar cred ca va fi interesanta si cu linkuri sau altele. Asa cum zice, CrisDun daca nu ma insel, numele bb la link e o ideee f. buna.

COPIII MEI
Eli mamik de Bianca (13.06.2005) & Andreas (17.08.1998)

Elisor,da sigur, cum sa nu.

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Vreau sa va intreb si eu ceva,aici nu gasesc brinza de vaci decit sarata,face careva dintr-e voi brinza acasa?.Imi spune-ti si mie reteta,Plesase...
Cris al meu e tare activ,se intoarce in toate partile,de pe burta pe spate si invers,nu mai vrea sa stea nici in bouncer, nici in tarc, nu mai stiu ce sa fac cu el si am atita treabaaa..
Gabitzam,incearca sa il ungi pe Andrei cu crema de galbenele,si Cris are problema asta dar numai pe fata,oricum cred ca ajuta si pe corp,la noi a facut minuni.

Noapte buna!

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Anky, la voi nu este Quark? E intr-o cutie ca cea de smintina sau de margarina si e o brinzica de vaci destul de buna zic eu. Dar are in ea mai multe, nu e numai din lapte! Sau polonezi nu aveti? Ca pe aici au magazine peste tot, cu produse foarte bune, printre care si o brinzica de vaci pe care eu o folosesc cu succes la placinte.

Uite reteta dupa care ii faceam eu Agatei si dupa care ii voi face si Tudorei:

Un litru de lapte fiert si racit il amestec cu un paharel de iaurt si il las vreo 12 ore la caldura, eventual invelit cu ceva mai gros.
Fierb amestecul in baie de abur pina se brinzeste (in timp ce fierbe adaug si citeva picaturi de zeama de lamiie, dar nu e obligatoriu), pun o cana de lapte clocotit peste el si il amestec in continuare pina se alege toata brinza. Rezultatul il pun intr-o strecuratoare sau chiar intr-un tifon, daca vreau sa capete o forma.

Eu folosesc lapte de 3.25 grasime, iar iaurtul natural si un pic mai gras, ambele organice (biologice). La inceput ii faceam din lapte praf, apoi am facut de vreo citeva ori si din lapte de soia. A iesit destul de buna, dar nu legata si cremoasa ca cea din lapte de vaca. Poti sa incerci si laptele de capra, eu nu am facut, dar am auzit ca iese buna si laptele de capra e chiar indicat pentru bebelusi, e gras si mai bine tolerat de stomacelul lor. Eu am trei nepotele care au crescut numai cu lapte de capra de la citeva luni, l-au acceptat foarte usor si au crescut foarte bine. Poate incerc si eu la Tudora, ca intre timp am descoperit brinzeturile de capra si imi plac foarte mult.

Eu nu am scris povestile mele de nastere! Ba pe a Agatei am scris-o o data, e foarte amuzanta, dar nu mai stiu pe unde e. Oare as putea sa o gasesc... nici nu mai stiu la ce subiect am postat-o, ca a fost de mult tare!

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefania Nicolae spune:

Buna la fete, de si eu ca huhurezi numai noaptea, ca ziua nu mai am pace. pag. asta oumplem repede la cat am scri numai 3 din noi.
Ei bine dupa repriza de plans afara ce credeti ca-mi face fata? pai ce sa faca si ia unpic de rosu in gat si inca ce ne pusara-m si pe nurofen ca si asa nu aveam destule zmacoline de baut (pikovit ar trebui 5m/2 ori pe zi, vigantolul, si fierul la care am descoperit din nefericire ca suntem campioane 2,5 ml/zi) ei mai dai si nurolen de 3 ori pe zi cate 2,5 ml si ne-am facut oameni ca altcevamai ca nu mai apucam sa facem toata ziulica.
Dar sa va povestesc, zgatia a inceput sa se intoarca noaptea pe burta de imi sta mie inima in loc cand o vad, ba cu o mana sub ia ba cu moaca in saltea, ceva de groaza, ba de cand va citesc se intoarsa de 3 ori uite acu ma si luptai cu ia putin ca nu vrea nea sa ma lase s-o intor macar pe o parte si zic "bine, hai stai cum vrea muschiul tau" si ea sa imi dea replica se ridica in patru labe si se pune pe plans cu ochi inchisi, o intor pe o parte ii dau suza si fata iar da sa se intoarca pe burta da numa cu o parte de corp, cred ca simpe nevoia sa aiba burtica lipita de ceva si aici numai eu sunt de vina, ca imi zicea cumnata-mea azi asa in gluma "de nu te-o injura gineritu cand o trebui sa ii cante si s-o legene s-o poata adoarmi", e ... da mai nou "distractia" favorita se pune in patru labe si se bataie de reuseste cumva sa inainteze cu genunchi dar manutele ii raman pe loc si la un moment dat pica in nas si sa te tii frate ce suparare o apuca urla de o i-au transpiratiile, o i-au in brate si abia abia se potoleste. Si cum oricum e maraita azi nici nu am apucat sa deschid calculatorul, dar cand am deschis si am vazut cat ati scris mi-am zis "romanul s-a nascut el poet dar nici cu scrisul nu imi e rusine"
Yael[/navy]-La multi ani! lui Nardi cu scuze de intarziere - sa iti traiasca mamico si sa-ti fie sanatos sa se faca mare si vanjos.Pai mai mami dar papa puiutul tau nu se joaca, a mea bumbuta daca papa odata un sfert de manana mica pai ce crezi ca mai vrea ceva mai curand de 3-4 ore?,vis-a-vis de alta mancarica eu i-am dat ieri si spanac cu iaurt dar poti sa ii pui branzica in loc de iaurt, respectiv am fiert o ceapa mica, spanacul si la sfarsit zeama de lamaie sa nu fiearba ca distrugem vitamina C, si i-a placut dar la ea asta inseamna 5o g nu mai mult ca strica frumusete de silueta (coaste pe post de tambal si manute si picioruse pe post de grisine), am vazut la fete ca ziceau ceva de brocoli.
Laura - merci de sfatul cu para am sa incerc dar la cat Fe lu-am noi, a ... m-am trezit, probabil para nu irita asa tare ca postocala, s-au mai uscat punctusoarele (eritemul) acelea rosii dar nu de tot.
Adina- te inteleg perfect, ca si eu am tras mai mult dupa ce am nascut decat in timpul sarcinii, ma refer la stare fizica, 3 luni nu am fost om, noroc cu barbate-miu saracu', iar cu scapatul si uitatul e la ordinea zilei, ma intor de trei ori ca poate poate imi amintesc ce am vrut, asa ca stai linistita in privinta asta nu esti singura dar asta nu inseamna ca nu trebui sa tragi un pic de tine cu ajutor bineinteles,sotul nu isi poate lua un concediu scur 2 sapt. de ex.? Iti tin pumni.
Gusta - eu stiam ca albusul la bbi provoaca alergii, faci cum crezi dar mai bine mai las-o sa mai creasca.
Elisor - a mea a inceputcu motoreta ca si Delia, i-a o lingurita cu chiu cu vai si o iproasca peste tot inclusiv pe propria-i fata ( nu ma intreba de ce iti spun asta pt. ca am uitat, eu imi notez pe hartie o idee, pe parcurs ce citesc si pe urma de obicei o dezvolt)marog poate ma intelegi ce amai sunt varza, a ... branzica poti sa i-o dai si in pureut-ul de legume si de fructe de pinde de ea daca ii place, in legatura cu infiltratii-le pai eu 2 zile nu m-am putut misca decat tinandu-ma de pereti, iar fata mi-o da dea Cata noaptea si ziua stateam cu i-a inteenita in brate pana venea mama pe la pranz daca imi aduc bine aminte o zi a stat tata cu noi, cred ca de acolo ni-se trage (statul in brate si adormitul la fel)in final in comparatie cu durerea ce o aveam au fost frectie, dar imi facea masaj inainte asa ca presupun ca intr-un fel ma amortea, daca nu mai alaptezi (scuze dar nu mai retin)da-ti cu voltaren e diclofenacul frantuzesc si chiar e bun, sanatate maxima.
Gabita - imi pare rau pt suferinta voastra, dar totusi scoate-i o vreme ceapa sa nu fie de la ea, multa sanatate si voua.
Crissi - ai grija cu atata suc de morcov ca o sa se ingalbeneasca copilul unde mai pui ca si strange la burtica.
Margott - pai zgatia mea daca papa la o masa 150 ml, sar in sus de ma lipec de tavan de fericire, si da la uni bbei da constipatie.
Cornelia - felicitar pt. piciorusele lenese ale lui Stefan, o sa fie bine cu masaj, ai sa vezi, cat de problema cu Maria si noi am patiot-o cu nepotii (Maria, acum - 4 ani si 8 luni si Stefan 1 an si 3 luni)mai precis cu Maria carei-a eu ii zic Mara, dar mama-sa e ceva mai dura si a dat cu ea de pamant de cateva ori ceea ce nu iti recomand, ia-o pe partea psihologica, daca iti da mana sa sti ca nu e nici o problema daca face cateva sedinte de consiliere psihologica, mult succes.
Ruxel - esti tare mama - La multi ani pt. Bia multa sanatae si sa dea domnul sa te bucur mult de amandoua puiutele.
Ioana - tare povestea, am plans si am ras, daca imi da si mie bumbu liber o scriu si eu pe a noastra, si eu am stat in spital mai multe zile decat era cazu', de luni pana vineri.
Boobooricu - era sa uit mama - aici
[navy] Loreen - multa sanatate.
La multi ani sarbatoritilor zilei: Bianca (Mercedes), Catalin (Auras) si Mariei (Micorint - chiar daca e lipsa).
Va pup sa aveti o noapte linistita chiar daca o sa cititi maine si o zi incantatoate, deja simt boscorodelile.

PS am sa incer sa pun ceva prospaturi cu fime-a.

Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefania Nicolae spune:

Sper sa puteti citi ce am scri ca nu stiu ce am facut. Scuze.

Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

Mergi la inceput