Bebelusi de mai-iunie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Pisik...de ce pasa proasta...o sa fi cetatean american...sau pentru ca pleci de-acolo?

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Gabitza-pupici lui Andrei. Vad ca are bubite si pe frunte, probabil ca de la papica a facut alergia nu de la hainute. De ce nu ii faci niste teste, sa vezi la ce e alergic ca acum se pot face din sange nu il mai chinuie cu porcaria aia cu zgarieturi pe piele ? Noi i-am facut Patriciei la 3 luni testul de alergie la proteina din laptele de vaca ( ca atunci papa doar laptic) si au recoltat un pic de sange din deget-timp in care ea a adormitDar am inteles ca testele se pot face din sange si pt. praf mucegaiuri etc-desi cica la bebei cele mai frecvente alergii sunt cele alimentare. Mie dr. mi-a zis apropo de alergii- ca si la noi e sotul alergic la diverse si asta se mai si mosteneste-ca papica din borcanel e mai prelucrata si mai putin alergena decat cea naturala. De ex. noi am introdus banana la 5 luni intai din borcanel, apoi oparita in apa fierbinte si apoi cruda.
Daca ai incerca sa-i dai iar cateva zile doar laptic si apoi sa-i introduci pe rand celelalte alimente?
Multa sanatate si pupici.
Cornelia- meeey da' ce doctorita amabila si binevoitoare ai gasit, zau asa o persoana merita recompensata din plin. Si eu ziceam sa te duci sa te linistesti Pupici Stefanului pe piciorusele lenese
Roisin- noi am facut gaurele la Medlife sambata- am sunat vineri, mi-au zis sa sun seara pe la 8 sa vorbesc cu dna Dana daca e sambata, madama mi-a zis ca nu stie, nu crede etc, da' ma suna ea dimineata daca se poate. M-a sunat sambata dimineata pe la 8 si mi-a zis daca pot sa vin la 9,30. Am fost si evident ca am cotizat si la ea (200) ca ma prinsesem care e treaba de cand se sclifosea ca nu prea se poate sambata. Da' sunt multumita, sunt ok gaurelele si s-a chinuit ceva pana a pus simetric punctele cu carioca, ca Iepu' are urechile total diferite - si ca forma si ca marime si ca pozitie.
Loreen- cand faceti iar radiografie? Ca noua ne-a zis luni alt ortoped aceiasi poveste- nucleii de osificare se vad- si mi-a aratat si mie pe radiografie- da' sunt doar schitati si cica in mod normal de la 5 luni trebuie sa fie prezenti. Pe de alta parte zice sa stau linistita ca e normal sa apara si mai tarziu, chiar la 6-6,5luni. Pai si atunci de ce naiba m-au pus sa fac radiografie la 5 luni jumatate, cand aveam eco care tocmai asta zice- nuclei de osificare in curs de constituire? Am sunat-o si pe pedi si i-am zis povestea cu inca o radiografie si s-a cam strambat si ea, ca dupa parerea ei n-are nici pe naiba la solduri. A, ca de dusesem pt. displazie-de asta n-are, soldurile sunt pozitionate bine merci in capul femural, data trecuta zicea ca nu o poate cracana destul- ca nu ajung genunchii la 180 de grade, acu' a putut- "poate era ea mai incordata data trecuta". Si ne zisese sa-i facem masaj pe gambe pe interior ca tine labutele in afara- acu' sa nu-i mai facem ca parca le tine mai mult in interior

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Asa, manca-v-as sufletul scrieti ca mai apuc sa citesc la primavera. Si daca vreti sa stiti m-am trezit la 10.30. Sunt un mare porc, recunosc. Dar de vreo 2 zile o iau in pat cu mine pe Ana (pe la 8 adica) – ea adoarme mai greu, eu instantateu – si uite asa ne gaseste ora 10 si ceva in pat.
Sa o luam metodic. Am stricat-o pe fiica-mea. Nu mai sta singura in pat, tipa cat o tin rarunchii si trebuie sa o iau in brate sau sa stau sa ma joc cu ea, sa-I vorbesc. Ce ma fac? Cred ca ii aplic metoda cu lasatul sa planga ca eu n-am chef sa raman lipita de ea si sa ma trezesc ca manac prima data abia cand vine seara sotul.
Asa, in plus n-am vazut asa copil lacom. A mancat pe la 8.30 si pe la 11.20 vazand eu ca maraie mi-am zis ca i-o fi foame si i-am dat sa pape. A mancat vreo 8 minute in loc de cele 10 obisnuite si dupa aceea a inceput sa dea incet, incet afara cu branzica. Vasazica mai avea in stomac lapte nedigerat de la 8, dar sa refuze masa ioc. Pur si simplu nu stiesa se opreasca. Imi mananca zilele. Sa vedem la ce ora mai vrea sa manance acuma. Dar pana atunci sper sa ajung afara o tura desi e frig si urat.
In schimb am inregistrat un mare succes peste noapte: s-a trezit direct la ora 5. Aveam niste sani imensi, tari si galmosi, dar i-a rezolvat ea repede. Dar am o noua teorie privind trezirile ei de peste noapte: cred ca ii era frig copilului peste noapte si consuma mare parte din energia data de laptic ca sa se incazeasca. Aseara a dat un pic de lapte pe ea si n-am mai vrut sa o schimb ca era aproape adormita, asa ca am mai pus o paturica pe ea. Ea de obicei doarme in patura din aceea care se incheie cu fermoar (port-bebe) si credeam ca ii este suficient. Dar se vede treaba ca nu era. Indiciul cel mai important in teoria mea este faptul ca nu a mai fost nevoie sa o schimb la 5, cand de obicei avea in pampers un kil de pipi. Testez si diseara faza cu 2 paturici.
Laura – de bona am nevoie pentru ca ma intorca la munca din ian. Si da, Stefania, evident ca vreau sa merg cu ea in paralel o vreme ca sa vad ce-i poate pielea sis a se obisnuiasca An acu ea.
Mama, mama, ce-I place sa se mataie. Dar nici eu nu ma las. O mail as un pic.
Babygirl – si eu am o stare de nervozitate seara. E mai multa agitatie, vine tati – de obicei cu intarziere – si trebuie sa facem repede baita, mai nou ma stresez cu cerealele astea. Dar dupa ce o culc pe Pitica totul revine la normal ca stiu ca am intalnire cu voi. Gata, ma duc sa o iau ca mai are un pic si raguseste. Sa vezi cum e sa scrii cu o mana.
Loreen – multa sanatate. De unde rezulta ca am dreptate eu: de ce sa te intepi preventiv daca tot racesti pana la urma? Adevarul este ca si pe mine ma doare spatele cand ma trezesc dimineata. Chiar voiam sa va zic: e una sa ma trezesc de 3 ori pe noapte, dar sa ma trezesc cu cutite-n spate e de-a dreptul groaznic. Am zile in care efectiv nu pot sa ma intorc de pe o parte pe alta sau sa ma dau jos din pat. Cred ca o sa chem o maseuza pe care o stie o prietena ca nu mai tine. Si tie, Elisor, multa sanatate!
Booboricu – asa pateste colega mea cu fata ei. Din maternitate au tinut-o in brate incontinuu (avea copilul in salon) ca ea nu prea a avut lapte si copilul era mai mult mort de foame pana i-au dat completare. Asa ca acum sta cu ea si cate 3 ore in brate ca sa doarma ca daca o pune in pat se trezeste imediat. Iar cand o adoarme trebuie sa o legene in picioare, iar daca se asaza simte imediat si se trezeste. Asa ca incepi din timp si treptat sa o obisnuiesti cu patutul ei ca altfel o sa fie din ce in ce mai greu. Succes!
Intre timp am fost afara ca nu o mai lasau nervii. Am stat 2 ore cu tot frigul si a dormit aproape tot timpul. Cum am intrat, cum s-a trezit. Sper sa nu mai fie isterica. Dar vad ca pana una-n alta a luat-o de la capat cu boraciunile.
Gabitzam – aoleu, ce mila mi-e de el! Sper sa ii treaca bubitele. Si Ana facuse la gat o iritatie si eu i-am dat cu Panderm ca asta aveam in casa. Vad ca i-a trecut desi mai e un pic rosu locul.
Elisor – am vazut ca sunt cu miere cerealele, dar cred ca e prelucrata ca sa nu fie periculoasa.
Margott – nici la Ana nu apuca sa se dizolve supozitorul cand ii mai pun, dar important e ca face kk.
Asa si acum sa vad cat ati mai scris de la pranz incoace. Bineinteles aproape 2 pagini. Dar lasa ca am si eu um mesaj kilometric.
Pisik – multa bafta!
Cornelia – ingrozitor. Ce scoli or fi facut doctorii astia? Scoala de panicare probabil. Mult success si cu Maria! Mai si intre mine si fratele meu e diferenta de 7 ani (7 luni si 7 zile) dar nu am auzit sa le fi facut probleme alor mei. Dar eu am fost copilul minune, foarte cuminte, invatatoare si ascultatoare. La noi mai mult el a fost problema, ma gandesc cu groaza cum ar fi reactionat daca veneam eu pe lume dupa el.
Hai ca iar a inceput sa mataie maimuta. Ma duc sa ne jucam un pic. Va pup!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

Sunt atat de abatuta ca nici nu am apucat sa citesc din urma… pai las aici un servici simpatic dupa care imi pare deja rau, cu colegi simpatici, aproape de casa, cu cafea, prajiturele, biscuiti, suc de portocale, apa minerala gratuite, salariu multumitor din care puteam sa cheltuiesc… de abia ma prinsesem eu pe unde sa fac shopping…si plec iar in necunoscut… cartoane, bagaje, un sistem pe care nu il cunosc, nu stiu daca o sa gasesc de lucru, nu o sa mai pot eu cheltui cum am chef din salariul sotului, sunt o mamica ingrata careia nu ii place sa stea acasa…mergem intr-un orasel de 300.000 locuitori…dupa paris… pana o sa ma adaptez iar… nu imi place sa conduc si acolo nu am de ales… si mi-e teama ca nu mai gasesc eu servici de asta simpatic si o sa trebuiasca sa muncesc la urmatorul…

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Gabitzam-pupici lui Andrei si ii tin pumnii. '

Oboseala, dureri-de luni incoace mi-au venit rusii si mi-e rau de tot. Iau Paduden , cate 2 pe zi si tot rau imi este.

Da, Loreen, avem nevoie de bone si de maseuri profesionisti si nu ne va mai durea nimic, nici un spate, nimicuta.

Nici azi nu am reusit sa merg la coafor. Mor de nervi. Nici Catavencu nu l-am citit azi. De asta mie chiar ciuda.

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Wow! N-ati mai scris asa mult! Nu-i nimic, se rezolva acusica! Bag eu un mesaj kilometric!
Yael, ce bb cuminte si mancacios ai! Sa nu se deoache!
loreen, bestiala faza cu Bianca si ce stie ea despre cum se fac copiii!
Gabitza, multa sanatate Andreiului tau! Eu am vazut in parc, asta vara, o bebelina care avea bubite pe fata, cam ca si Andrei. Dar mamica respectiva ii dadea san fetitei, si, fiind foarte cald, se irita...
Boobooricu - cu cat mai repede o dezveti, cu atat mai bine. Stiu, la capitolul sfaturi sunt foarte priceputa! Noroc ca a mea s-a dezvatat singurica de luatul in brate - ca altfel cred ca o luam razna. Tu ii pui jucarele in patut? Carina cu asta s-a lecuit: o captiveaza ori jucariile, ori, mai nou, ultima miscare pe care a invatat-o: sa se bataie in patru labe.
Eli - eu stiam (nu din proprie experienta) ca infiltratiile dor rau de tot. Va multumesc, tie si lui margott pentru info despre D3. O sa insist sa imi dea injectabil. Si daca nu vrea, ma duc la cine e dispus sa imi faca pe plac. Sic!
Vaccinurile: unii medici recomanda vaccinurile straineze pe motiv ca dau mai putine reactii. Carinei i-am facut Infanrix si n-a avut nimica. Prietena mea care are bb de 8 luni a facut vaccinurile de la stat, si bebelul ei n-a avut nici el nimic la primele doua-trei. La cel de 6 luni, insa, a facut febra.
Crissi, mey, m-a placut comparatia cu adidasii!
Margott, pe Carina nu o constipa NAN-ul. Si matza mea bea saptamanile trecute maximum 130 ml la o masa. Acum, de o saptamana, suntem pe Milupa HN 25 si rade cate 160 ml la o masa, iar dupa baita a baut si 240!!!! Pe cuvant daca mai inteleg. Aaaa, mi-am amintit: ii dam Vi-Sol cam de 2 saptamani - s-ar putea sa-i fi stimulat apetitul. Azi am inceput sa ii reintroducem NAN-ul.
Si vorbind de NAN - ma gandeam sa renunt la el, si sa iau Milupa - am auzit ca cu asta se creste mai bine . Ce ziceti? Pe pediatra nu ma mai obosesc s-o intreb. Asa cum am invatat de la loreen, am incredere in instinctul meu matern .
Cornelia, apropo de ce povesteste Ruxel cu rautatile lui Alex a ei, sa vezi ce rea eram eu (1 an si 9 luni) cand a aparut sor-mea: ma duceam langa leaganul/patutul ei si o mangaiam, spunand: "Minghi, minghi, bat!" Si cand ziceam "Bat!" o plesneam peste fetisoara, sau pe unde apucam! Biata maica-mea!

Pisik, bon courage!

Diversificare: mey, cred ca tuturor copiilor le place banana! E vreunul care se stramba cand da de gustul bananei? Problema e daca sa o dam sau nu pana intr-un an (sau 6 luni?!). Eu ma mai gandesc. De fapt, de-abia incepem diversificarea, asa ca am destul timp sa rumeg ideea.

Va doresc o seara placuta,

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

I-am dat bebelusei la masa de la ora 5, piureu de banana cu mar si cu biscuite. Am pus cam o jumatate de banana, vreo 3 biscuiti si am ras un mar maricel. Vreau sa va spun ca a mancat de am crezut ca o sa se sparga. Cand ma vedea cu linguritza deschidea gura ca un pui de vrabie. Ma bucur ca i-a placut. Acum intrebarea mea este: de cate ori pe saptamana pot sa-i dau mancarica asta? Ma refer cel mai mult la banana.
Acum sa vad daca mai mananca biberonul de seara....
In alta ordine de idei, de vreo saptamana, este un adevarat chin cu somnul ei de la ora 6.30 - 7. Moare de somn, dar parca nu poate sa adoarma. In seara asta era cat pe ce sa se intample povestea de-aseara, numai ca eu m-am inarmat cu rabdare de fier, si am luat-o in brate si am leganat-o pana a adormit. Am dat de domnul cu coarne daca asa o sa faca....
Azi nu am iesit afara, pentru ca azi-noapte pe Alex a durut-o urechea si are un inceput de raceala, asa ca azi ne-am plictisit prin casa.

Care dintre voi foloseste uleiul de la Sanosan? Eu am dat-o o singura data, iar a doua zi era plina de bubitze pe corp. Am incetat cu uleiul si in 2-3 zile nu mai avea nimic, si nici nu o mai dau.

Ruxel

poze

Mergi la inceput

Ruxel cine poate sti cata banana sa-i dai...eu ii dau cam de 2 ori pe saptamana...in fiecare alt fruct...mar nu prea vrea...asa ca caise,piersici,pere,banane...combinate cu ce ma lasa inspiratia in ziua respectiva...

Fran sa-i impusc pe doctori...Scarbosul ala de ortoped nu mi-a zis nimic clar,doar sa fac reevaluare la 6 luni nu neaparat radiografie...La 6 luni am fost la pediatra si parerea ei(avem eu si Cornelia pediatra comuna) ca fata nu are nimic si doar pentru linistea mea sa fac radiografie...Pai pentru linistea mea am zis ca nu mai fac...sta in picioare se taraste mai ceva ca o rama, paseste,cu mergatorul alearga dupa matze...Ce sa-ti spun...nu stiu ce sa fac...poate pana la controlul de 7 luni mai imi bese mintea vrun pui ...

Cornelia cand facem al doilea copil in mintea si-n sufletul nostru de mama ne gandim ca doi copii reprezinta tot ceea ce-ti doresti in viata si te simti implinita ca mama si in final ca femeie...Dar ceea ce gandim noi nu seamana deloc cu realitatea...Bianca mi-a creat mari probleme,desi nu m-am asteptat pentru ca discutasem inainte si chiar aveam pretentii la capacitatea ei de a intelege...N-a fost asa...a crezut si inca mai crede ca am facut-o pe Delia pentru ca nu o mai iubim pe ea...Am incercat sa-i spunem ca parintii nu fac alt copil pentru ca nu-l mai iubesc pe primul ci dimpotriva pentru a avea un frate sa aiba cu cine sa se joace,sa comunice si mai tarziu sa aiba un sprijin cand noi parintii nu vom mai fi...Reprosurile continua,peste asta se adauga si disponibilitatea mea redusa, problemele familiale care au aparut plus faptul ca mare parte din programul nostru depinde de Delia...Totusi sper cu toata fiinta mea ca vor fi doua surori bune,de fapt doua prietene foarte bune...
Am reactionat si eu cu tipete si urlete,cu pedepse ori de cate ori a calcat pe bec si cu toate astea n-am reusit sa-i scot din cap ideile preconcepute...Si acum o surprind cum se uita cu invidie si repros la mine sau oricine care-i acorda Deliei atentie,atentie care-i era destinata exclusiv ei inainte...De multe ori ma feresc sa ma joc cu fata,sau sa o dragalesc de fata cu ea pentru a nu inrautati situatia...

"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Gata, sunt free....pot sa plec la discoteca. Fetele dorm, bineinteles dupa lupta de rigoare cu mancatul de seara a Biancai. Cred ca de-acum o las nemancata seara, ca sa nu ne mai chinuim nici una dintre noi.

pupici si seara buna

Ruxel

poze

Mergi la inceput

Ruxel vin si eu...hai sa ne-mbatam pana se trezesc copii...
Eu le-am pus cu mine in pat ca sotu' e plecat si nu stiu cand vine...
Ma uitam la pozele voastre...dragalase foc...Alex o adevarata domnisoara si Bia o falcoasa...nu-i de mirare ca ti-a manacat atat...
A avut si Delia o perioada cand dupa baie urla si numai vroia laptele...asa ca sa scapa de nervii suplimentari o puneam in patut si adormea singurica si binenteles ca urma trezirea de rigoare pe la 3...In seara asta mi-a turnat laptele pe covor...asa ca ma stept la vreo trezire nocturna...

Mergi la inceput