Bebelusi de mai-iunie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

multumesc pt incurajari! din pacate probl la mine nu este ca as face prea multe prin casa. am femeie la curatenie. eu sunt coplesita la cate durerei fizice am suportat de cand am nascut. tratamente, boli. sunt franta. obosita. de aici toate...sunt lipsita de energie si e clar ca sufar de avitaminoza. iau vitamine deja de o luna, dar vad ca inca fara nici un rezultat. si ,da, as vrea sa ma odihnes. simt ca nu ma mai pot tine pe picioare uneori, dar nu pot. mihai e mereu la munca, mama la fel. rar pot sa ma ajute, iar eu simt ca ma lasa puterile. gata, promit ca nu va mai spun si nu va mai incarc.

Adina si Ema-Elena (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Babygirl- incearca daca se poate si pentru cateva ore sa iesi in oras sau sa faci ceva doar singura fara copil.
Cunosc starea pe care o ai crede ma
Eu nu prea am scris despre nastere, despre problemele de dupa dar sa stii ca am avut destule. Imediat dupa nastere ma miscam ca o handicapata adica in adevaratul sens al cuvantului schiopatam f rau de credeam ca nu mi voi reveni in veci. Ca sa va dati seama la iesire din maternitate chiar la poarta tb sa urc o treapta si n am fost in stare- portarul mi a deschis poarta de la masini- acum imi vine sa rad dar asa a fost.De ziua mea deci dupa 9 zile de la nasrtere m a dus salvarea la maternitate pentru ca numai stiam ce aveam perioade in care tremuram de miscam tot patul cu mine( luam o aspirina si un paracetamol si dupa febra de care scapam instantaneu trecea totul). In sfarsit n am acceptat internarea am primit o gramada de antibiotice si m am linistit.
Dupa fazele astea a avut bia criza hormonala,am fost la chirurgie sa mi chiureteze un deget ca mi s a infectat, am primit eu vreo 15 vaccinuri de numai stiu ce acum sa scap de infectia capatata probabil din maternitate
Acum sper ca am scapat, mi am facut vaccinul antigripal ca dupa toate astea imunitatea mea e undeva sub zero
Va doresc la toate sa fiti sanatoase ca in rest totul trece

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

"Povestea noastra de groaza":

Inainte de toate, vreau sa va spun ca Stefan este bine. A facut progrese extraordinare: dupa a doua sedinta de gimnastica se sprijina in picioare!!!

Am fost la cel mai bun medic neurolog pediatru din Constanta, recomandat de pediatra noastra, dar despre care auzisem si lucruri f. urate. Totusi, de c esa nu simtim si pe pielea noastra? Sau daca tot nu aveam de lucru, hai s ane facem. Pe scurt, d-na dr., dupa ce l-a admirat pe Stefan, spunandu-ne ce minunat e si ca ar trebui sa ii facem poster, ne-a dat diagnosticul de parapareza spastica . Pt. cine nu stie este o boala groaznica care presupune handicap fizic si in 50% din cazuri si handicap psihic. Ne "ajuta" sa ii scoatem urgent si certificat de handicapat pt. 6 luni - 1 an. Urmand tratamentul indicat de ea (un super tratament de 600 de EURO), mergand la recuparare fizica in Bucuresti, tot la recomandarea ei, venind lunar la consultatii, s-ar fi recuperat 100%. M-a linistit ca in cazul lui nu e vorba decat de retard motric. Mi-a spus: nici nu se uita crucis! Asta e bine! Daca o ascult pe ea, o sa fie un copil perfect peste 6 luni - un an.

Intre timp am aflat ca nu exista recuperare 100% la un asa diagnostic. Doi medici si fizioterapeutul au ramas cu gura cascata cand au auzit asa ceva. Pediatra noastra si-a cerut scuze ca ne-a trimis la ea si a zis "cred ca s-a grabit", in nici un caz nu e vorba de asa ceva.

Mi s-a sugerat sa o reclam, dar in momentul asta nu am nevoie de complicatii in viata noastra. Plus ca nu am nici o dovada , exceptand un "biletel" pe care scrie diagnosticul si inca doua - trei randuri, nesemnat, neparafat. Puteam sa obtin dovezi, ducandu-ma la cabinet in policlinica, sa imi dea reteta gratuita (mi-a spus ca ma ajuta ) si puteam sa obtin chiar si certificatul de handicapat (ca e in puterea ei si asta).

Am uitat sa va spun ca "a descoperit" si cauza bolii: nastere precipitata si asfixie la nastere (ca Stefan nu a obtinut 10 la nastere, cum trebuia, ci 9, ceea ce e un lucru f. f. grav ).

Cam asta e, dar detaliile consultatiei sunt tragico-comice.

Recunosc, am inca inima stransa si nu pot sta linistita pana nu merg la un alt medic (avem programare abia pe 25). Terapeuta mi-a zis ca este ok, doar ca e lenes, gras, nu stia sa isi foloseasca picioarele si nu l-a invatat nimeni .

Am fost si la ortoped si ne-a spus ca nu e vorba nici de displazie si ne-a asigurat ca nu are absolut nici o problema, este vorba d eritmul lui. Ca sa stam linisitti ne-a zis ca seful lui a vorbit la 4 ani .

Cu Maria am probleme mari, dar nu vi le povestes aici. Dac aintereseaza pe cineva (in special fetel cu doi copii), am scris la mamici de Constanta si copilasi de iunie - iulie 2003.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Bunaaaaaa

Acum incerc sa scriu si eu ceva, dar Bianca este la ea in camera in pat...in speranta ca poate adoarme, iar Alex din sufragerie pandeste sa vada daca plange sau nu !!! Eeee, in clipa asta Alex a aparut cu Bianca in brate in sufragerie. Cica vroiam sa stau si eu linistita , hm !
Azi dimineata am fost in Carrefour sa-i cumpar piticutzei pampersi; ce ma enerveaza astia ca reduc numarul de bucati in pachete. De ce dumnezeu nu lasa tot 90 de bucati si sa mareasca pretul ????
Tot din Carrefour i-am luat un set de 2 tetine reglabile de la Avent. Eu am impresia ca este o mare vrajeala. Mai are cineva asa tetine?

Multumesc pentru urari!

Babygirl ideea este ca mie pediatra de la policlinica 10 nu mi-a dat niciodata de cand s-a nascut Bianca, vigantol sau calciu gratuit.
Am citit parerile voastre in legatura cu banana, si am decis sa incep sa-i dau si eu cate putin in combinatie cu mar si cu biscuite. Cam cat trebuie sa-i dau la inceput? O bucatica mica, un sfert, cat?

Vroiam sa ies pe-afara vreo ora dar vad ca s-a intunecat iar afara; mai devreme iesise soarele putin.
Asa ma plictisesc acasa, mai ales cand nu am chef nici sa fac mancare, nici curat, nici ordine, NIMIC. Imi vine pur si simplu sa stau degeaba si sa ma uit la tv., dar nu pooot. Alex in clipa asta este langa mine si imi tot citeste un cantec inventat de ea pentru Mos Craciun, iar eu trebuie sa o ascult oarecum, sa ma concentrez si la ce scriu aici, si la Bianca, care este la mine in brate si incet-incet se scurge de pe scaun pe sub calculator, si tot asa.....

Deci, ma duc sa incerc sa fac putina ordine si disciplina in casa asta ca altfel ma cauta pe la nebuni.

Ruxel

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Cornelia, sunt socata!

Daca ai avea mai mult timp si energie ar trebui sa te duci iar la tanti doftora, cu un reportofon in boznar, s-o pui sa-ti dea retete si hartii parafate si pe urma s-o faci cunoscuta, de la cel mai mic ziar pana la colegiul medicilor. E INCREDIBIL!!!

Am citit si despre problemele Mariei, eu zic ca e foarte bine daca ati intrerupt gradinita, cred ca ideal ar fi sa n-o mai separati de Stefan o vreme si sa o faci sa interactioneze mai mult cu el. In timp cu siguranta se va rezolva problema, doar ca iti trebuie tie multa rabdare si nervi de otel. Sper din toata inima ca va trece repede.

zgatiile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Gabitzam,imi pare rau pentru voi,l-am vazut pe Andrei in poza, chiar este uratica alergia. Si eu inclin sa cred ca este o alergie alimentara .
Nepotica mea a facut acum 2 luni o alergie dar bubitele erau pe tot corpul nu asa in ciorchine ca la Andrei si doctorita i-a administrat Clorocalcin si Claritine dar este mai mare , atunci avea 10 luni.

Cornelia,imi pare foarte rau ca a trebuit sa treci prin astfel de momente,asa este, medicii din Constanta se cam grabesc cu diagnosticele,sotul meu a fost diagnosticat in urma cu un an de spondilita anchilopoetica si nu de un doctor ci de doi (si asta este o boala extrem de periculoasa ,in timp duce la paralizie),si pana la urma are 2 vertebre tasate de la un accident petrecut cu cativa ani in urma, abia acum au aparut repercursiunile ,mai am o cunostinta care la fel avea dureri cumplite de spate si au diagnosticat-o in Cta cu o boala nasoala, ii dadeau maxim 1-2 ani si apoi toata viata in carucior si in final a fost la Bucuresti si ce crezi ca avea ,probleme cu rinichii. Asa ca in Constanta nu prea sunt buni diagnosticieni,fruntea sus, curaj . Poate ar fi bine sa te interesezi de un medic foarte bun din Bucuresti si sa tragi o fuga la un control.
Am citit ce ai scris in legatura cu Maria, trebuie sa ai mare rabdare cu ea, am mai povestit eu de nepotica mea care a suferit de "Sindromul frate", a durat cateva luni bune pana si-a revenit si la ea s-a manifestat foarte urat cu crize de isterie, de lesin , etc. dar a fost tratata si de un psiholog. Eu cred ca minunatii tai copii sunt sanatosi si perfecti iar tu trebuie sa ai multa rabdare ,curaj si sa ai noroc sa dai peste cei mai buni doctori.

corni si bebe (11 May 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Cornelia imi pare rau ca treci prin asa ceva si ca trebuie sa tio se intample tocmai tie ,dar sincer nu ma mai mira nimic la medicii astia...Pentru ei medicina se rezuma la bani,spaga,plocoane si tot ce deriva de aici...nu or fi toti asa insa eu numai peste d-astia am dat in ultimul timp...

Elisor pe riscul meu(desi nu-l vad) i-am dat oul intreg si asa era groaznic,d-apai sa-i fi dat numai galbenusul...Ori nu-i place deloc ori combinatia a fost de vina..
Pentru spate ne-ar trebui noua niste sedinte de masaj( eu vreau cu Brad Pitt),niste acupunctura,ceva bai...niste slugi a ne faca treaba,o bona pentru fiecare copil si un peisaj gen Hawaii...si sa vezi atunci de nu zbarniim de bine...Adina iti recomandam cu caldura si tie...si de fapt mai toate ar trebuie sa mergem...Macar o saptamana pentru crize acute...eu c-as la cronici vreo 3 saptamani...

Mai Gabitza da' nu arata prea bine bubitele?Abia astept sa spui ce-ai facut la derma...

Ruxel baga si tu o jumate de banana macar sa-si dea seama copilul ce mananca(lu' a mea la ou i-a ajuns doar putin pe varful limbii ca sa scuipe)

O pun eu pe taratoarea mea in patut sa faca nani la pranz si dupa un sfert de ora o gasesc ranjita la marginea patutului in genunchi agata de gratie...N-am avut aparatul la mine sa vedeti ce moaca de pacalici avea...Dar cred ca trebuie sa-i cobor salteaua ca devine periculoasa...dupa cate trante cu parchetul a tras...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

Fetele… am inceput the final coundown… (daca va aduceti aminte cantecul). Am trimis formularele cu cererile de viza la ambasada americana si eu am anuntat la servici ca ma opresc din travail la sfarsitul lunii… sunt intr-o pasa de melancolie ingrozitoare…

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Cornelia nu o sa ma apuc acum sa-ti dau sfaturi, pentru ca esti satula probabil, dar o sa incerc sa-ti spun ce am patit si eu in primele luni de cand am venit cu Bianca acasa. Cu toate ca Alex este mult mai mare, are 7 ani, tot am trecut prin niste crize nu tocmai usoare, dar nici asa de rele cum sunt ale Mariei.
La inceput totul parea foarte roz si frumos, era foarte incantata de sora ei, dar in cateva zile totul s-a schimbat de cum a vazut ca ii dau mult mai multa atentie Biancai. Incepuse cu rautati voite si facute special astfel incat sa o las pe Bianca si sa ma duc la ea. Nu are rost acum sa insir toate chestiile pe care le-a facut, imi inchipui ca esti satula de ale tale, dar eu am rezolvat problema oarecum (totusi trebuie sa tii cont ca Alex este mult mai mare decat Maria si pricepe altfel). Totusi de cand este Bianca, Alex este intr-un regres total, adica: vrea sa se dea in leaganul ei, vrea sa faca baie in caditza ei, se pune pe patura de joaca a ei, vrea sa bea suc din biberon, etc......si este in clasa I !!!!!!!!!!!!!
La inceput ma enervam cumplit de toate rautatile ei si tipam la ea, chiar ii mai scapam cate o palma la fund, dar apoi am inceput sa o implic efectiv in activitatea mea cu Bianca. O puneam sa o dezbrace, sa-i scoata pampers-ul, sa-i tina biberonul cu lapte, sa-i dea suzeta, sa o legene cu perna, etc.....tot ceea ce putea sa faca si ea.
Incet, incet sa stii ca a acceptat situatia, dar tot imi mai arunca o vorba de genul:"de cand e Bianca nu ma mai iubesti la fel de mult", sau " de cand e Bianca te porti mai urat cu mine".

Roag-o pe Maria sa-si ia o papusica si sa faca cu ea exact ceea ce facu tu cu Maria: sa o schimbe,sa-i dea sa manance, sa o culce. Spune-i sa vorbeasca cu papusa ei tot asa cum vorbesti tu cu Stefan. Chiar implic-o intr-un dialog "de oameni mari", adica :"Mai Maria, copilul tau plange noaptea? Ii dai sa manance noaptea?", chestii de genul asta, dar la modul cel mai serios pentru ea.
Nu stiu daca intelegi exact si corect ce vreau sa spun, nici nu ma pricep foarte tare sa dau sfaturi in cazul tau, pentru ca Maria este micutza si nu stiu cum as fi procedat eu, dar in orice caz as fi incercat tot ce am incercat si cu Alex.

Scuza-ma daca m-am lungit, dar intr-un fel mai scurt nu am stiut cum sa te ajut.

Pupici

Ruxel

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Cornelia, am citit ce ai scris de Maria, pe celelate topicuri. Fratele meu are copii aproximativ la aceeasi diferenta intre ei, ca si ai tai, fata la fel fiind mai mare. Emma a avut ceva similar, dupa nasterea lui Matei. Facea prostii doar sa atraga atentia asupra ei, facuse un tic nervos si isi rasucea o suvita de par pina ramanea cu parul in mina, de-a facut o cheliuta mica cit o moneda in virful capului. Mergeau cu ea la doctor crezind ca are cine stie ce, dar nu avea nimic, doar voia atentie. Incet,incet si cu rabdare si atentie multa la nevoile ei, s-a potolit in final.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei
Pozele cele mai noi

Mergi la inceput