Costa Rica sau Rep. Dominicana? - Aruba?

Costa Rica sau Rep. Dominicana? - Aruba? | Autor: adrienne12

Link direct la acest mesaj

Fetelor cu multa parere de rau trebuie sa reprogramez vacanta in Mexic. Avem bilete in Rviera maya (pen. Yucatan) de pe 10 - 17 dec. Cum Wilma a facut prapad trebuie sa reprogramam, AH, fireste ca vacanta initiala a fost de fapt in iulie dar atunci nu ne-am dus din cauza uraganului Emily :-( ANul asta a fost cumplit cu uraganele. Bottom line ne gindim la urmatoarele locatii mai putin afectate de uragane: Punta Cana Rep. Dominicana sau Costa Rica. A fost cineva acolo? Poate sa-mi faca recomandari? Mutumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Depinde ce cauti?
Tinind cont ca initial ai ales riviera Maya deci mare azurie si nisip alb, foarte apropiata ca descriere este Rep Dominicana (Punta Cana, La Romana).

Costa Rica are plaje volcanice in mare parte (cu citeva exceptii unde plaja e cu nisip alb fin) si este mai putin turistica. Este renumita ca si destinatie ecologica.

Daca iti place sa vizitezi in fiecare zi altceva (rain forest, vulcani,sisteme ecologice deosebite) si sa cunosti mai bine localnicii, atunci Costa Rica ti se potriveste.

Daca iti place sa stai intr-un resort pe o plaja de vis si o mare de nedescris si sa faci cite o excursie din cind in cind, atunci Rep. Dominicana ti se potriveste.

Vacanta placuta oriunde ar fii ea,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Republica Dominicana, avem niste cunostinte care locuiesc acolo si am vazut o groaza de poze, mi s-a parut superb.

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Multumesc mult de raspuns. Noi nu sintem genul de oameni care sa stam pe plaja. Problema e ca ne place plaja alba si nisipul fin dar vrem si activitati, excursii. Alesesem Riviera Maya pt. ca avea snorkeling si short trips. Personal as fi tentata pt. Costa Rica dar trebuie sa vorbesc cu prietenul (desi mi-a zis ca eu aleg ca el vine oriunde :-) dar daca nu aleg de comun acord imi va pune bot). Dar daca plaja in Costa Rica nu e alba fina aurie, stiti ce-mi vor auzi urechile toata vacanta? Ca plaja ca in Turcia nu e nicaieri! In Rep. Dominicana am auzit de la un cunoscut ca serviciile si mincarea sint mai putin bune decit in Mexic, plus ca resortul e pazit de garzi inarmate care nu te lasa sa treci dincolo (numai ideea ma deranjeaza) dar deh, arata superb.Pe bune eu as put up cu citeva uragane pe an numa' sa traiesc acolo in vesnic soare :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Adrienne...eu am fost in Rep Dominicana si nu am vazut nici picior de garzi inarmate. Nu stiu de unde iti iei informatiile. Ne-am si plimbat pe insula (am inchirat pe un nene cu minivan). Ca sa fiu sincera este superb dar cind iesi din resort te loveste o saracie lucie si crunta. Eu una nu prea am gustat pentru ma simteam ingrozitor de rau vazind cum traiesc ei acolo.

Peste tot in Golf vei prinde vremea uraganelor pentru ca este sezon. Daca vrei vreme frumoasa astepta ianuarie sau orienteaza-te in alt parte.

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Pozele Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

adrienne12- sunt de acord cu ocebine, avand in vedere ca am fost in dominicana la punta cana de 2 ori in ultimii 3 ani de zile.
Este plaja superba, mincarea buna si tot ce vrei se merita pt banii care ii dai, garzi nu prea am avzut dar e o saracie crunta cand iesi din resot, excursii inc afaine( vezi la poze sub denisa ca sunt 2 albume). Sa nu mergi insa la Puerto Plata ca plaja e mai nasoala, cea mai buan statiune e Punta Cana, dc vrei resortul RIu, Bavaro, Sirenis.

Costa rica are plaje cu nisip gri si e mai mult de vizitat nu de odihnit.
Cel mai bine ca sa nu et risti deloc cu uraganele, sunt insulele ABC- Aruba, Bonaire si Curacao, noi am fost in Aruba, in 2004 in sept, astea sunt feriet de uragane clar, astia ziceau ca "ne loveste" Ivan anul trecut si am avut doar un tropical storm, o zi am fost afectati, ca nu ne lasau sa facem baie.Preturiel si conditiile au fost exceptionale la Holiday Inn,am stat 2 saptamini, e o civilizatie si niste bauturi in Aruba, de nu am avzut asa nicaieri si am fost si in Mexic si in Cuba, deci merita si sunt preturi bune.

Bafta si vacanta placuta!

Denisa
27+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Multumesc mult. Anamaria, mie asa mi-a spus un prieten care a fost acum 2 ani in Rep. Dominicana, ca resortul e pazit de garzi si ca nu te lasa sa iesi. Avind in vedere ca e cam aiurit, probabil ca nu a vrut sa iasa sa vada atita saracie. Acum lamuriti-ma si pe mine, saracie ca in Ro in 89 sau ca in Cuba (in CXuba e mai rau decit era la noi parerea mea)? Imi inchipui ca e saracie lucie ca doar au fost sub dictatura la fel de crunta ca si a noastra. Puteti sa-mi spuneti ce activitati/trips ati facut in Punta Cana? Nu vrem sa stam pe plaja tot timpul. O sa ma uit si la Aruba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Parereamea ca e cam ca in Cuvba, aproape la fel - la saracie am refer.
Excursii: James Bond de juma de zi cu o barca de viteza si apoi snorkeling;Salona Island- 1 day, superba si dc vrei sa vezi intreaga viata a dominicanilor- mergi in bavaro runner sparca ii zice, te duc si in munti si ii vezi cum work.
Nu se merita cea la parkul cu delfini, si sa te interesezi ca d ela resort sa nu fie deparet ca d-ta pin ala loculexcursiei ca te duc cu truck-uri deschise si au niste drumuri groaznice si oribile.

Bafta!

Denisa
27+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Denisa, m-am uitat pe site la applevacation la cele 3 specificate de tine. Nu au atitea restaurante si activitati ca cele din Rep. Dominicana. Apoi ca sa obtin conditiile pe care le gasisem in Mexic in Curacao m-ar costa sensibil mai mult. Trebuie sa mergem in decembrie, asta e sigur, nu pot amina absolut deloc pt. ca la anul avem alte planuri, alte vacanta, Cred ca o sa incerc Punta Cana. Mersi mult de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Salut Adrienne,

Eu locuiesc in costa rica si pot sa confirm toate cele spuse mai sus despre aceasta minunata destinatie.
Dar incepand din luna decembrie pana in aprilie este incredibil de scump in costa rica!
Ca sa-ti faci toate excursiile iti trebuie masina inchiriata ,pretul este ffff scump,pentru hotel plus trei stele pentru sfarsit de an deja este prea tarziu,iti recomand "PLAYA CONCHAL" resort este cea mai fina plaja din aceasta zona ,daca-ti plac baile la poalele muntelui cu apa vulcanica sa stii ca se merita efortul!!
Daca ai nevoie de mai multe amanunte nu ezita sa-mi scrii!!

PURA VIDA!!

http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Adrienne,

sint doua lucruri diferite. Am fost in ambele locuri la hotel 5*. In Costa Rica am facut excursii zilnice (nu prea s-a chemat concediu) iar Punta Cana are una dintre cele mai frumoase plaje. In Costa Rica am fost la o statiune stuata la Pacific, plaja stancoasa si mare involburata cu curenti puternici. Restaurantul hotelului era in aer liber chiar la Pacific, absolut feeric, plin de vegetatie si pasari exotice, un vis! Am vazur savana, rain forest, tot soiul de lighioane, i.e. iguana, vulcani activi, etc. Drumurile sint foarte proaste in general, tin minte ca am facut o excursie de o zi la vulcanul Arenal (in autocar), iar seara la 9 cand am revenit la hotel aveam dureri de cap de atata zgaltaiala. Din aceasta cauza deplasarea se face mai incet decat prevazut initial. La Punta Cana resortul nostru preferat este complexul Riu (Palace Macao) cu nisip fin si conditii excelente unde esti tinut ca un rege si te relaxezi deplin.

Depinde de voi ce doriti in acest concediu, noi ne-am simtit super in ambele locuri nu as putea recomanda un loc in detrimentul celuilalt. daca doresti mai multe detalii, trimite-mi te rog un PM si iti voi raspunde cu placere.

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput