Fetele din America (53)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Parerea mea e ca nimeni nu-i stie pe functionarii de la consulat/ambasada. Raman la idee ca depinde in ce dispozitie sunt. Clar ca nu le plac prelungirile. O prietena i-a prelungit mamei (venita cu viza de 3 luni, dar cum stiti la intrare le pune 6 luni) inca 6 luni, deci in total a stat aici 1 an. Cand s-a dus a doua oara sa ia viza la consulat, i-au spus ca ce-a facut fii-sa aici a fost ilegal!!!! S-a mai dus inca o data sau chiar de doua ori, si nu a mai primit. De la cineva am auzit ca abia dupa 3 ani le da eventual alta viza. Nu stiu cat e de adevarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Laura, aia-i barba, ce i-au spus la consulat. Durata vizei de sedere se pune numai la intrarea pe aeroport, in America. Ce cred oamenii ca-i pe trei luni la consulat este de fapr perioada pe care este valabil sa intri in America dar numaratoarea zilelor odata intrat in America se face numai in functie de stampila de pe cartonasul ala de la intrare.
Dupa doi ani de asteptare, peste doua saptamini am si eu juramintul pentru cetatenie. Acum, dupa ce am asteptat atit, parca nici nu mai are farmec, ca prea m-au enervat astia cu amprentele lor cu tot. Oricum, o grija mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana9703 spune:

va rog sa ma ajutati cu cateva idei de cadouri. Plec peste o saptamana in America la cumnatii mei in vacanta si as vrea sa le duc niste cadouri din Romania. Ceva ce in America ei probabil ca nu gasesc (oare exista si asa ceva?). Ei au si doi copii (un baiat de 8 ani si o bebelusa de aproape 1 an) pentru care zau ca nu stiu ce sa le iau: carti, jucarii, haine, pantofiori?

mamica Anei si a Mariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

sarmale si cozonac :)))

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen Simona spune:

Buna fetelor ,in legatura cu prelungirea vizei........ Ai mei au primit in Romania viza pe o luna iar aici la aeroport au primit pe 6 luni. Viza de aici e valabila . degeaba primesti pe 6 luni in Rom. si aici pe o saptamana ca cea de aici trebuie so respecti.
Deci ai mei au primit aici pe 6 luni. Cand i-au pus viza in aeroport au primit si un cartonas pe care era mentionata valabilitatea vizei de 6 luni. Am facut o copie dupa acest cartonas pt ca la plecare ,pe aeroport, banuiam ca li se va lua cartonasul inapoi si asa a si fost.
Au pastrat copia si peste un an cand mama mea a fost din nou la ambasada bineinteles ca a fost intrebata de ce a stat 6 luni in loc de o luna cat a primit viza. Ea a explicat cum a fost si le-a aratat copia "cartonasului". A primit viza pe 10 ani. Deci ceea ce e ilegal e sa stai mai mult de 6 luni pe teritoriul Statelor Unite , nu ca nu ai respectat viza de la Bucuresti.Daca cineva a stat mai mult de 6 luni aici trebuie sa aduca niste dovezi foarte bine intemeiate pt. a justifica sederea. Se stie doar ca ca cetatean al unei tari fiind nu e legal sa parasesti tara respectiva mai mult de 6 luni pe an.
Respecte

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Diana, carti de citit in romaneste, carti pentru copii, muzica, poate artizanat daca stii ca le place. Cel mai bine ii intrebi, dar incearca sa nu duci de mancare ca o confisca, mai ales asta perisabila slanina, branza, fructe. De fapt, depinde ce noroc ai ca unii iti desfac valizele altii nu. Sticlele de tuica mai trec:))) cel putin aici in zona Detroitului unde sunt multi romani probabil ca astia la aeroport au invatat lectia si stiu sa zica "slanina" si "tuica" (fara diacritice) si imediat intreaba

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Vin cu un update. La mama prietenei i-au dat viza zilele trecute. Asta dupa 4 respingeri (dupa ce s-a intors in Ro, cititi mai sus) si toata tevatura cu "ilegalitatea". Ba mai mult, femeia le-a spus ca ea va continua sa vina dupa viza pana ce i-o dau. In final a primit-o pe 10 ani. Mentionez ca are 70 de ani. Ar fii fost chiar bataie de joc sa o tot respinga, dar astia nu cunosc limitele bunului simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Multumesc mult de tot pentru raspunsuri.
Am sa va citesc in continuare ca-mi place pofta voastra de vorba.
Am sa mai va deranjez cu intrebari, nu scapati de mine asa usor

Pupici,

Ioana si Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Azi Alexandra (Bic)..a devenit mamica...mamica fericita a unei fetite....felicitari Alexandra...si sa aveti o viata frumoasa...!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mist spune:

Bravo Alexandra, FELICITARI! si bun venit pe lume bebelushei tale, plus multa sanatate la amandoua!

"I am still learning."

Mergi la inceput