Fetele din America (53)
Raspunsuri - Pagina 12
amuleta spune:
Si noi am avut anul asta gramada la colindat cu vampirii, e primul an cind s-au terminat bomboanele (baiatul meu de uita cu jind la castron).
lexi spune:
daaaa, si la noi s-au terminat bomboanele inaintea colindatorilor, a trebuit sa selectam si din alea capatate, pe modelul "asta nu-mi place, din asta nu mananc, putem s-o dam".
philip spune:
saru mana.
da, m-am uitat pe net si vad ca astia recomanda sa nu faci prelungire la viza, asa ca o s-o trimit frumusel acasa dupa 6 luni, cu conditia sa fie cuminte sa nu plece mai repede...'om vedea cum avansam si pe waiting list la daycare plus alte amanunte.
philip&andreea
copilasi dragalasi
Laura Takacs spune:
Andreea, cine-s "astia" de pe internet care recomanda sa nu prelungesti? Ca m-ai facut curioasa.
mist spune:
In privinta vizelor: stiu si eu de un caz in care uneia din bunici i-au facut probleme cand a vrut sa revina in State pt ca ceruse prelungire a doua oara. Adica a fost o data, a stat 6 luni, a cerut prelungire, i s-a aprobat, apoi a mai venit o data si a cerut iar prelungire. I-au respins cererea si apoi am inteles de la copiii ei, care ii facusera invitatia, ca a avut probleme cand a vrut sa revina a treia oara in State. Din pacate nu stiu amanunte (daca mai avea viza valabila a treia oara, etc.), dar stiu ca am tras atunci concluzia ca nu e bine sa ceri prelungire ca dupa aia exista riscul sa ai probleme. E mai bine sa faca parintii cu schimbul daca se poate...
Legat de daycare si taxe, inteleg ca daca unul din parinti este student, se considera totusi ca lucreaza, nu?
"I am still learning."
philip spune:
laura, am dat si io o cautare pe google si astea erau sfaturi de la o firma de aia de ia bani ca sa-ti rezolve cu vizele. io stiu ce sa zic? da parca nici un an cu ea n-as sta...
philip&andreea
copilasi dragalasi
ruxij spune:
Daca sotul e student se considera ca lucreaza, eu asa am inteles.
Daca atunci cand copilul era la gradinita nu lucrai, iar acum lucrezi, dar copilul nu este la gradinita, nu cred ca se pot scadea banii de gradinita.
Cu vizele, nu faceti prelungiri, pe cat posibil. Daca stie cineva de vreun caz cand i s-a dat pana la urma viza persoanei, chiar daca dupa mai multe incercari, va rog sa scrieti. Nu stim dupa cat timp ar trebui sa incercam din nou, un an, doi?
mist spune:
philip, rasfoind cateva pagini in urma pt niste info am dat peste mesajul tau. Merci de urari si ai dreptate cu cartea... Am inceput sa o citesc si pare bine scrisa si la obiect. Am mai gasit una interesanta, "Your pregnancy week by week". Cred ca sunt f. bune pt cineva care e la prima sarcina si are un pic de asteptat pana sa ajunga la prima vizita la medic.
ruxij, mama prietenei mele a fost respinsa intr-un singur an de doua ori la rand si abia la a treia incercare i-au dat viza (dar pe un an, nu pe 10 si venea pt prima data in State). Asta era acum vreo 3-4 ani, poate s-au mai schimbat lucrurile de atunci. Eu as zice sa mai incerce soacra ta din nou peste cateva luni, dar poate e bine sa ii trimiti niste dovezi cum ca nepotul/nepoata merge la daycare, etc. Adica sa ii convinga pe aia de la consulat ca nu vine sa faca babysitting...
"I am still learning."
amuleta spune:
Pe ai mei i-a respins prima data, asta era acu vreo opt ani si barbatul a facut taraboi la representative si s-au dus din nou dupa o luna. Au luat viza pe zece ani. Mama a avut o prelungire acum vreo sase ani, a stat opt luni ca se trata de cancer, de atunci a mai venit de trei ori dar a stat cite doua-trei saptamini, ca o minca...sa se intoarca in Romania. De vreo doi ani n-a mai venit, tot gaseste scuze. Cred ca dupa doua-trei luni poti sa incerci din nou.
pisik 4ever spune:
Fetele… am inceput the final coundown… (daca va aduceti aminte cantecul). Am trimis formularele cu cererile de viza la ambasada si eu am anuntat la servici ca ma opresc din travail la sfarsitul lunii… sunt intr-o pasa de melancolie ingrozitoare… sper sa-mi treaca repede ca avem multe de facut…
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05