Fetele din America (53)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Phillip,

1. Indiferent daca duci sau nu copilul la daycare, pentru fiecare copil in ingrijirea ta, primesti inapoi asa numitul "tax child credit", in valoare de $1000.(nu 400 cum am zis noi inainte, am gresit suma).
2. Daca ai copilul la daycare si amandoi sotii lucreaza, pe langa cei 1000$, mai poti sa iti scazi din taxe intregul cost al daycare-ului pe anul respectiv.
3. Daca ai copilul la daycare dar tu nu lucrezi, primesti doar cei $1000 si nu poti sa scazi din taxe costul daycare-ului, indiferent cat ar costa.

Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:
Originally posted by conchita
asta suna ciudat. deci daca unul dintre parinti sta acasa, se deduc. dar cate cupluri exista in care femeia e casnica si care isi duc copilul la day care?! nu prea cred ca exista. logic ar fi sa fie invers. de fapt sa se deduca la toata lumea, inclusiv la cei care isi trimit copiii la scoli private, ca si ei tot platitori de taxe sunt, nu?

Conditia necesara si suficienta ca sa poti deduce daycare-ul de la taxe este ca ambii parinti sa lucreze.
Cei care trimit cupilu' la scoala privata nu pot deduce banii respectivi fiindca educatia nu se deduce de la taxe (doar daca este facuta in scopul obtinerii unui job si nu exista nimica pe gratic-public,atunci e dedusa). Deci se deduc chestii de care ai neaparata nevoie ca sa poti sa lucrezi. Spre exemplu cheltuieli de mutare in alt stat/oras fiind oligat ca s-a mutat jobul tau acolo, bani pe benzina daca faci naveta. Asta in cazul in care faci itemized deductions.
Si totusi de ce eu pina acum am dedus (zic dedus, dar de fapt e mai corect primit, ca parca child tax credit il scazi la sfirsit de tot, din suma pe care o datorezi statului) numai 400? Tine cumva de taxele de stat si variaza de la stat la stat? In plus daca tin bine minte de anul trecut, daca depasesti un anumit venit nu mai poti sa primesti cei 400 de lei.

Mergi la inceput

Tinem minte de 400 lei pentru ca ne-a trimis Bush in 2003 un cec de 400, peste cei 600 pe care ii primisem deja, sau asa ceva. Eu am citit ieri pe site-ul IRS ca child tax credit e 1000 de lei (zice "up to 1000) si tin minte ca asa am scazut si eu din taxe anul trecut, ca mi le fac singura. De fapt programul iti scade el cat stie el. Exista o limita de venit peste care daca treci nu mai primesti nici aia 1000 de lei si nici sa scazi childcare nu mai poti. Am citit ieri la site-ul IRS ca limita este "adjusted gross income" sa fie sub 110000$/an ca sa poti sa scazi daycare. Acum nu mai stiu ce naiba e ala adjusted gross income, dar ma lamuresc eu.

Despre viza, soacrei mele sa stiiti ca nu i-au dat viza, pentru ca i-am facut DOUA prelungiri data trecuta. Prima aprobata, a doua respinsa. Daca aveti parintii in vizita incercati sa nu faceti prelungiri pe cat posibil, desi e legal, ar putea avea probleme ulterioare. Daca a mai fost cineva in situatie similara, va rog dati informatii. Ma intereseaza daca pana la urma a putut persoana obtine viza si dupa cat timp de sedere in Romania? Trebuie sa stea 2 ani, trei ani, sau cat?

Mamei mele i-au dat pe 10 ani tot azi, ea vine pentru prima oara, dar ce folos, ca pe 5 Ianuarie pleaca inapoi in Romania asa ca venirea ei nu ma ajuta pe mine prea mult. Aveam nevoie de ajutor cu copilul in primul rand, dar om vedea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by miau-miau
Deci se deduc {..} bani pe benzina daca faci naveta.

sigur? stiam ca banii de benzina ii deduci numai daca lucrezi ca freelancer, contractor, etc., nu daca esti angajat...ar fi misto daca ar fi asa, ca ma rupe benzina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Lia, corect! $1,000, si aia $400 erau peste cei dinainte, Bush s-a arata marinimos din anul ala incoace, dar ce folos ca preturile au crescut exponential. Imi pare rau pt soacra, ma bucur pt mama ta. Nu stiu cine zicea ca-i usor sa ia vize daca sunt in varsta, dar nu e chiar asa. Depinde de "mood-ul" functionarului. Sigur ca dupa ce ai luat viza ti se pare usor.

Mey, ati fost cu copiii trick-or-treating? Ca nici una nu ziceti nimic? Eu l-am adus la serviciu pe cel mare, ca in fiecare an au organizat pt copii ceva dragut. Mi-a adus acasa 3kg de bomboane, care trebuie rationate. Ieri am luat lanterna si ne-am dus prin vecini. M-am simtit ca la bunica la tzara, ca la noi nu sunt lumini pe strada, mai vezi niste oki stralucind prin noapte, dar de obicei sunt ori vulpi ori iepuri.

Mergi la inceput

Conchi, asa e cum stii, numai daca esti self employed, si atunci uneori e mai avatajos sa iei deductia standard pe mila. Nu poti si una si alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

Asa tineam eu minte ca am aruncat un oki cu citiva ani in urma cind am hotarit sa incerc itemized deductions si erau ceva forme unde bagai cit te costa sa te transporti daca distanta e mai mare de nu-stiu-cite mile.Nu distante din astea uzuale de 15-30 minute pina la job.
Dar am renuntat ca imi iesea prea putin, mai putin ca la deducerile standard. Dar mai bine ma abtin ca vorbesc aiurea.

Mergi la inceput

Noi am asteptat copilasii cu trick-or-treat si am avut o gramada de bomboane. A fost dragutz, au venit vreo 10 grupuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

multumesc gagici, acu inca una ca eu-s mai grea de cap. daca nu lucram cand am dus copilu la gradi, dar lucrez cand imi fac taxele pot deduce gradi? mai, daca va enervez, spuneti-mi si nu mai pun intrebari tampe.
noi n-am fost dupa bomboane ca suntem prea mic (15 luni), am stat acasa si ne-am suparat ca de ce pleaca toti copiii, nu pot ramane la noi?
si soacra-mea vine in 10 zile aici, nici nu va imaginati ce bucurie ca putem merge si noi la un film. probabil va sta 6 luni, care e maximum admis la viza de 10 ani din cate stiu.

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Nu-ti fa griji, poti sa-i faci prelungire inca 6 luni daca=ti place de ea, Andreea. Referitor la intrebarea cu "daca nu lucram cand am dus copilu la gradi, dar lucrez cand imi fac taxele pot deduce gradi?". Trebuia sa lucrezi in anul pt care faci tax return-ul. Daca ai lucrat in ian-feb-mar-apr 2005, cand se presupune ca ti-ai facut taxele pt 2004, dar nu in 2004, atunci nu poti primi creditul pt 2004, asta pt ca nu au legatura unul cu altul, sunt doi ani diferiti.

Mergi la inceput