Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (57)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ina-multam frumos, deci stiam bien cu bb shower-ul. Ce cadouri le-ai dat, ca eu o sa ma prind cand mi-l fac, cred ca o sa il puna la cale acuma pe 6 noiembrie ca nasa se vede cu 95% din totzi prietenii nostri.
Salisa- sanatate si dc mai apare ceva sa suni ca sa fie bine!

Denisa
27+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

si eu sunt de parere ca e mai bine sa mergi la control...
eu nu am avut nici un fel de scurgere colorata pana acum...
eu sunt uimita de cat de diferite pot fi burticile ca dimensiune la termen; m-am uitat pe niste poze cu gravide la termen, zau ca nu erau 2 la fel ...
ma tot admir in oglinda si ma intreb cand mai nasc odata, inainte sa ma sparg sau dupa ?!?!
a, apropo, eu nu pot sa sufar mustele, dar tot nu le spoiesc pe pereti; dan in schimb e sadic - daca alearga mai mult dupa una, cand o prinde ii smulge si picioarele; dupa aia trebuie sa se spele pe maini si sa ne certam... ca mie nu imi place asa ceva ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Felicitari primei mamici dintre voi . Asteptam pe urmatoarele!!!! Succes!!!

Codruta & Petra (9 august 2005)

poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii

www.euroski.go.ro" target="_blank">scoala de schi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Salisa si eu am avut o sangerare asemanatoare, acum 2-3 sapt, dupa ce venisem de la dr. Se pare ca s-a declansat in urma controlului "pe masa" si ca este o chestie normala. Practic, tot ce "deranjeaza" ceva pe "acolo" (inclusiv contactul sexual) ar putea determina o mica sangerare, vizibila dupa ce urinezi, pe hartie. Asta e explicatia pe care eu am primit-o. Oricum, e important, daca se mai repeta, sa vb cu medicul.
Ma bucur tare mult ca ai mai intrat si ca ne dai vesti despre tine.

Lavi02 am intrebat si eu in stanga si dreapta cu privire la scoica. Se pare ca nu reprezinta un pericol, deoarece e construita pe o pozitie fiziologica normala (nu cea "asezat").
Mai "sap" si eu in continuare.

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 32+

Varsta BB Stefan
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Ina, las-o naibii soacra ca e pe plecate, nu-ti mai fa nervi cu ea, si cand se cere sa mai vina gasiti motive sa nu o primiti cand vrea ea, sa o amanati, si dati-i de inteles ca nu e cazul sa semute cu lunile la voi. Nu poti suporta asta cat timp mai are puteri sa vina la voi -si presimt ca se tine tare hoaska:))
Cercei si eu am cumparat o pereche, pur si simplu m-am topit dupa ei, insa e clar ca nu sunt pt primul an, sunt rotite cu niste sidef alb, dar pana e mica-mica cred ca-i poate incapea degetelul sa traga de ei. Asa ca la spital ii vom pune cerceii mei de copil, iar nasii vor lua de botez cercei, ca asa e traditia.
Salisa, nu sta asa dc nu ti-e bine si dc ai pete de orice fel care sunt dubioase. Mergi la medic la control sa-ti spuna exact ce si de unde provine, nu cred ca e ok sa ai pete rozalii in timpul sarcinii.
Dienuta, chiar ca nu seamana burticile deloc, eu ma mai uit la burtici pe strada sau pe unde iesim si de fiecare data am impresia ca burta mea e mai mica, da' toti imi zic ca-s nebuna ca a mea e mai mare :)) sau ca e tot atata dar altfel rotunjita, ma rog, chestii de genul. Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

quote:
BIC "chiar o sa avem bebelusi in curand"....
Tu ar trebui sa fii urmatoarea...sau ma rog printre primele si tu te miri ????

Joy, pai tu crezi ca degeaba am eu morcovul mare de tot???

quote:
si repeta continuu: adica se pote ca peste 3 saptamani sa nasti si noi nu avem mai nimic cumparat si pregatit????

he-he. Sa-l vezi pe al meu, nu mai devreme de IERI . Ca eu sint incostienta ca fac dulceata de gutui, ca noi o sa avem un copil foarte curind si mai avem o groaza de lucruri de pregatit, ca sa nu mai fac lucruri care nu ne trebuie, etc.etc. Noooo zauuuuuu? Mai figura, eu puteam sa fi nascut deja da' tu nu te ingrijorai pina acum. Cit l-am batut eu la cap de vreo luna, ca sa punem mobila, ca sa mergem sa mai cumparam ce avem de cumparat. etc Tot timpul imi spunea ca-s isterica, ca nu stiu sa prioritizez, ca ce-mi fac atitea griji...Si pe dinsul abia acum, in ultimul ceas, l-au apucat pregatirile.
Barbati romani, ce sa-i faci....Da' ii iubm asa cum sint, ca-s haiosi.

maria_alexia, sorry eu nu am asistat deloc pina acum la discutiile despre carucioare. Deci nu stiu care e moda in Roania, dar imi place sa am pareri. Mie una mi se pare ca aceste carucioare landou sint cam bani aruncati pe geam. Am senzatia ca nu poti sa-l folosesti decit in primele luni. Dupa aia copilul e curios, vrea sa vada in jur, plus ca de pe la 6 luni, cind sta in popou nu cred ca-ti mai sta in landou oricum.
Eu m-am gindit sa folosesc asa: exclusiv rucsacel in primele saptamini; rucsacel + carut din ala in care se ataseaza car seat si mai incolo, de la 3-6 luni, carut umbrela. Dar am inteles ca toate planurile pot fi date peste cap de preferintele lui

Ripley, si io am dormit mizerabil azi-noapte. Nu stiu daca am avut juma de ora de somn profund.

Ahhh, ce va invidiez fetele care locuiti pe linga munte si padure. Mi-e asa de dor!! Nu ca eu n-as sta intr-un loc mirific, da' padure colorata nu am :-( si aerul ala tare de munte din Romania.

lavi02 , da, da si eu vreau sa punem nr. de saptamini si DPN-ul prognozat initial. Le-am cerut asta fetelor de sept-oct cind au inceput ele sa nasca si au fost dragute si s-au conformat. Si tot timpul ma uitam sa vad cam care era media.

Apropos de DPN si de ce a scris Anda, eu sint chiar curioasa cum vom naste in functie de DPN. Vad ca in ROmania e moda sa se mute DPN-ul de la o ecografie la alta. Mie doctorita mea de aici mi-a spus (si mi s-a confirmat si citind nist articole), ca cea mai aproape de realitate este DPN de la prima ecografie facuta in sarcina.

dienuta, f. interesant visul tau. Ci cu cheie, ca sa zic asa. Oare ce inseamna???

Ina, ce frumooos suna "Ina insarcinata" Imi vine sa pling. Mie nu mi-a placut niciodata cuvintul "gravida." Mi se pare vulgar.(desi ati observat ca folosesc intens cuvintul "bortzoasa", da' ala e la misto.)
Dar la cuvintul "insarcinata" intotdeauna m-au luat emotiile.

Hai pa.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

MANDY felicitari . Sa ai un bebeu frumos, norocos si papacios
LAVI, am vazut ca intrebai de o salopeta de iarna prt bebe. Eu i-am comandat una haioasa de la reclama. E din bumbac deci nu e din aia fashaicioasa, cu botosi si manecute care se transforma in manusi. A costat 570.000. Mi mi s-a parut ok, pana acuma am vazut numai chestii nashpa. Culori au alb, bej si bleu. Intra si uite-te, eu mai toate hainutele le-am comandat de pe net, ca in situatia mea nu prea pot sa alerg de colo colo si sunt tare multumita. O sa pun si pozici cu ele, ca sunt tare haioase.
In rest, bebelina s-a mutat din nou ( pentru a mia oara ) si acu ma loveste in splina . Luni mergem la doctor sa vedem daunele de saptamana trecuta. Sper sa fie ok.
Va pup dulce

Madau si Miruna 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

ancris exista antibiotice f puternice perfect admise in sarcina, ca de exemplu Augmentin. Iar paracetamolul e OK, nu insa si componenta "sinus" care e pseudoefedrina. Pseudoefedrina, desi suna a substanta banala, e "numai pt desfundat nasul" poate fi daunator bebelusului fiind vasoconstrictor. Eu sunt de acord sa incurajam, dar argumentele sa fie valabile.

Cristina , Ripley si Alexandrina (ca tu te-ai ocupat mai mult de administrare), exista multe mamici pe care le-a apucat entuziasmul la un moment dat cu forumul, s-au inregistrat, au scris atunci cateva mesaje, iar dupa aceea au disparut. E posibil sa nu mai apara nici la nastere. Eu am sustinut doar atat: cele care n-au anuntat ca au nascut in termen de 2 saptamani de la DPN inseamna ca pe moment nu mai sunt interesate de lista noastra. Le punem pe o listuta deparata dinjos si daca apar, le punem in mod normal, pe lista de bebelusi. Pentru ca altfel, lista de gravidute o sa arate, prin 15 decembrie, ca o lista luuunga de persoane despre care nu stim nimic si la sfarsit, niste intr-adevar gravidute active.

Eu cand caut prin listuta, de regula caut pe cineva cunoscut si intr-adevar cautarea e mai grea cu cat lista e mai mare. Mai ales ca vreo jumatate din numele de pe lista nu-mi spun nimica. Asa ca nici eliminarea numelor roz de pe acuma n-ar fi o idee proasta, dar pentru ea nu insist, e mai discutabil.

Ripley dar de ce vrei tu sa ii dai bebitei ceai? Recomandarile OMS si pediatrii si cartile noi spun: nici un alt lichid pe gura in afara de lapte de mama pana la 4 luni. Plus ca ceaiul de regula e indulcit si aceleasi recomandari spun fara zahar sau sare pana la 1 an (decat cele continute natural in alimente de ex carnea contine intrinsec sare). Eu am de gand sa ma tin de aceste recomandari.

Am niste prieteni care dau bebeului completare doar seara, lapte praf si cu lingurita. In rest, numai san. Si functioneaza. Daca ii dai laptele tau muls, cu biberon, risti sa ajungi sa nu mai suga si sa te mulgi la fiecare masa. Am o cunostinta care asa si-a hranit copilul pana la 1 an.

Eu dupa ce nasc n-o sa mai insist cu toate astea, probabil n-o sa mai am atata timp de forumizat.

Tot Ripley cand sunt de nastere, contractiile sunt (ar trebui sa fie)dureroase si regulate. Cand ai una la 10 minute trebuie sa pleci la spital.

Tot Ripley ma bucur ca rezonam la revolta cu chinezismele! Poate avem noroc si gasim ceva frumos pana la urma.

Dienuta ce mi-a explicat mie prietena mea rezidenta de gineco: la 37 de saptamani, bebe nu are plamanii 100% maturizati. Daca se naste normal sau daca se ajunge la cezariana dupa ruperea apei, contractii de travaliu sau ma rog, o stare intermediara in care bebe "isi da seama" ca ceva nu mai e in regula in burtica si ca nu mai face multi purici pe acolo, atunci el "baga mare", secreta mai mult surfactant si isi maturizeaza plamanii in decurs de cateva ore. Daca in schimb e scos 'ca din oala' prin cezariana programata, inainte de 38 de saptamani el stand in burtica bine mersi, nu e suficient maturizat si apar probleme. Ca de exemplu in orele si zilele de dupa nastere "uita" sa respire, i se blocheaza respiratia cateva secunde sau minute, etc. Fapt constatat la ei in clinica! Pe mine m-a minunat cat de desteapta e natura si cat de perfectionat sistemul asta, cu nasterea si bebicii! Unii doctori ii mai scot atat de repede din motive egoiste cum ar fi programul lor: ca trebuie sa plece undeva, etc. Dar apoi, neonatologii au emotii. Asa ca doreste-ti sa nasti dupa 38 de saptamani implinite.

Ina soacra ta e realmente de groaza! E de o meschinarie... asta cu bateriile a pus capac! Gandeste-te ca sunt grele, totusi, cara ea niste baterii de acolo pt 20-30-50.000 ???

salisa si Anda bine ati revenit! Salisa, si eu am avut ceva pete f vag roz pe la 28-30 de sapt, dr a zis ca e semn ca e solicitat colul si ca sa o las mai moale. Dar ce e la mine nu se potriveste cu ce e la tine!

Va pup si va rog sa ma iertati pentru opiniile mele exprimate explicit si de data asta

Lavi02 37+

P.S. daca voi nu faceti propuneri pt loc de intalnire, eu nu mai insist. Deduc ca nu vreti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

am vorbit cu sotul catutzei.... e internata in spital pt analize si monitorizare. maine stie mai multe, dar azi nu era nici un semn de nastere...
asa ca maine s-ar putea sa o si lase acasa... daca nu ajung la concluzia ca ramane sa nasca. azi avea 39s+2z, ceea ce inseaman ca nu mai e mult...

Cristina 34+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salisa spune:

Multumesc fetelor de explicatii!
Acum dupa cum va spuneam sunt bine!
Sa vedem ce ne va spune si moasa maine.
In ceea ce priveste contactul sexual...ce sa va mai spun...ca noi am renuntat de multisor...adica de pe la 6 luni...ca era tare incomod si mai mult chin decat ceva sa ne placa.Si apoi am zis ca mai bine sa nu punem in pericol micutul sau micuta din burtica mea.
Si nu va suparati pe mine ca intru mai rar....desi mai mereu va citesc de postat insa, postez mai greu sau daca am ceva noutati.
Va pupicesc pe toate si va trasmit sarcina usoara in continuare!
Felicitari inca o data primei mamici de noiembrie decembrie 2005 !
Salisa 32 plus 4 zile!

Mergi la inceput