Bebelusi de iulie-august 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 4
Katink spune:
deny_82, multumesc pentru sfat, dar nu e vorba de nici o ciuperca... asa cum am spus era laptic, de exemplu aseara nu mai avea nimica pe limba...
Din cand in cand am observat ca avea limba mai in spate putin alba si cum stiam si eu de ciuperca in gura am zis sa intreb... cica ciuperca ar arata astfel: puncte alba pline cu lichid, in nici un caz ce avea ea...
De glicerina boraxata am intrebat si eu ca tot aici am citit ca asa curata unele dintre voi limbuta... mi-a spus in nici un caz pentru ca e toxica si daca observ ca seamana cu ce mi-a explicat ea sa vin la dr. si imi va da reteta sa iau de la farmacie nu stiu ce preparat - mi-a spus ea cu ce dar nu am retinut ca oricum nu merg sa il cer asa fara reteta... - deci nu e ciuperca e simplu lapte care aseara nu mai era...
Oricum multumesc!
Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005
ankak spune:
Kulta, scumpete, eu am fost invatata de prietena mea, careia i-am botezat fetita ca atunci cind vin de la maternitate sa-l pun in patutul lui, el cind va deschide ochisorii sa vada ceva din patut sa stie ca acolo e locul lui.Iar noaptea chiar daca mai miriie nu-l tin in brate sa adoarma, il pun in patut, ii dau suzeta, o mai scuipa, iar i-o dau si pina la urma se plictiseste, nu o mai vrea si adoarme. Las' ca reusesti tu sa-l dezveti de patul mare cind va intelege. Si Matei tresare prin somn si se trezeste, asta numai ziua, cred ca nu doarme adinc, numai superficial, ca daca adoarme adinc, nici cu picamerul la cap nu-l mai trezesti! Tot cu timpul, cind va mai creste si nu va mai dormi ziua decit o data sau de doua ori , seara va fi obosit si nu se va mai trezi! Pina atunci...asteptam! Daca Sebi , spui ca doarme ziua mai mult, poate n-ar trebui sa-l lasi sa doarma, cel putin de seara. Sa te joci cu el, macar 4 ore inainte de somnul de noapte.Asa poate oboseste si va dormi bine.
Anca si Matei (26 august 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ancaknacoschi/my_photos
Katink spune:
danaB, sa stii ca ma gandesc des la tine si la Pooh al tau Are Emma un costumas cu Pooh si mereu cand o imbrac imi amintesc ca lui Al Gabriel ii spuneai Pooh cand era in burtica
In legatura cu mesele la 2 ore -2 ore jum. peste zi e intr-adevar obositor, dar macar noaptea adoarme la ora 21.00-21.30 de cand am facut-o se trezeste - de fapt suge noaptea cu ochii inchisi 10 min si apoi doarme in continuare - in jur de 1.00-3.00 si se mai trezeste dim. in jur de 5.00-7.00.
A avut o perioada cand se trezea la 3.00 si la 7.00 acuma de 3 zile se trezeste la 1.30 si 6.00, ma rog in jur de orele astea, dar tot e bine ca nu ma scoala si noaptea din 2 in 2 ore
Irina, ce mai afce Ioana? Tu cum te mai simti?
deny, preparatul era cu nistatin parca, sper sa nu spun prostii.. oricum sa ne fereasca Dumnezeu de ciupercute si sa nu avem nevoie... Si din cate am inteles si pe mine ar trebui sa ma deranjeze cand suge la san pentru ca e mai aspra limbuta...
Pupici,
caterina71 spune:
Neatza dragutzelor
Deny, Katink, eu i-am dat Alexandrei pe limba cu glicerina cu nistatin, pentru ca in perioada cand sugea tot la 2 ore avea limba alba. Si pentru a evita aparitia ciupercii, ii stergeam 1 data pe zi limba cu un tifon inmuiat in solutie. Dupa 1 saptamana n-am mai sters-o cu tampon si am pus cate 1 picatura pe suzeta. Fiind dulce (ca am gustat sa vad ce-i dau fetei), asa tinea si suzeta pentru 5-10 minute. Acum deja suge la 4-5 ore, asa ca limba se curata singura si e frumoasa, rozalie.
Sunt tare mandra de zgatia mea, a crescut, asa ca dupa suptul de seara, de la 22-23, adoarme la san, o tin sus sa ragaie si doarme apoi 5-6 ore neintoarsa. Mai suge noaptea 15-20 minute asa, in transa, si doarme pana la 9-10, cand se trezeste de papa. Si apoi programul de zi cu mai putin somn si mai multe zambete si gangureli. Bine, pentru ca mananca doar de 4 ori ziua si 1 data noaptea, n-a mai luat asa spectaculos in greutate, dar a luat in continuare 80-100 gr pe saptamana. Mi-am revenit din raceala si deja nu mai am restante nici la somn, cu asa program.
Pupici,
Cati si Alexia (24.07.2005)
corbioana spune:
Neatza fetelor !
Katink sa stii ca e f buna glicerina boraxata uchiar si preventiv, curata gurita pur si simplu. Si mie mi-a recomandat-o acum din nou pediatra ca are acolo o pata alba pe care o sesizasem eu si a zis mai bine ii dau preventiv si uite ca mi-am amintit acu sa fac asta.
Sunt fericita azi ca Andrei a dormit toata noaptea. Mi-e si frica sa ma zic sa nu-l deochi cumva...De la 11 seara pana la 6.45. Si apoi a mai dormit vreo ora juma asa. Doamne ajkuta sa ne reluam bunurile obiceiuri!~!!!!
Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
Katink spune:
Deci mai multa lume e cu glicerina ...
La germana mea ... poate am spus altceva de a zis dr. ca e toxica
Dar mie mi-a spus sa nu dau cu nimica, ca e numai lapte si chiar acuma dupa ce a mancat iar m-am uitat si nu mai are nimica pe limba.... vad in continuare cum este si peste 2 sapt. cand merg iar o intreb pana atunci ma mai documentez cum ii spune exact la glicerina boraxata pe germana ...
Pupici,
Laura25 spune:
Buna!
Am un pic timp si profit sa va salut si sa va intreb de sanatate. Am pus poze noi in albumul R&B
Kulta, te inteleg perfect ... stiu ca e foarte greu cu 2 bebei. Ai mei macar sunt de aceeasi minte si dorm destul de mult, se uita amandoi la jucarii, le cant si le vorbesc la amandoi odata. La tine tre sa fie tare greu, ca fetitza ta are alte pretentii. Nu va permiteti o bona pt cateva ore pe zi macar? Sa stea cu tine si sa te ajute cat de cat. Eu asa fac fata, ca singura toata ziua mi-as lua campii.
corbioana, ma bucur ca Andrei al tau s-a linistit. Eu nu am norocul asta. In continuare Rares se trezeste din 2 in 2 ore sa manace, dar se mai foieste si intre timp, chiar daca i-am bagat o masa de cereale seara si cica ar trebui sa doarma mai bine. Solutia pe care am gasit-o, ca sa nu ma ridic de 20 de ori din pat a fost sa il iau langa mine. Il culc seara la el, eventual si dupa prima trezire il pun tot in patutz, dar cand incepe sa se foiasca prea tare(l-am gasit de multe ori dezvelit si rece tot de la cat daduse din picioare, ca nu l-am auzit "din prima") il iau langa mine in pat.
Stiu ca nu e educativ si nue bine, dar alta solutie nu am gasit, ca eram prea terminata. Asa, cand se foieste, ii bag tzatzuca in gura, el molfaie acolo, eu adorm ... o scapa, se mai foieste, i-o bag inapoi .. nici nu mai stiu de cate ori si cat mananca, ca uneori il hranesc prin somn. Bianca in schimb, doarme si 5 ore intre 2 mese noaptea.
Albinutza, tu cum faci sucul de portocale? Storci tu portocalele sau ii dai gata facut, din comert. Ca eu am incercat sa le fac, dar am gasit numai portocale acre si naspa si nu le-a placut, era prea acrutz si mi l-au scuipat pe tot.
Legat de biberoane si tetine, eu am 3 Camera anticolici (vorba vine, ca tot au avut colici..) si cateva Stony Angel, toate cu tetina din silicon. Am avut biberonul de la pompa Chico, cu tetina de cauciuc, dar nu am sesizat sa aiba vreo preferintza. Cert e ca am luat tetine ortodentice pt cereale si nu au reusit sa manace deloc din ele.
Fetelor care se plangeau de soacra ... eu pot sa spun ca s-a facut soacra mea de aur de cand are nepoti. Ii iubeste la nebunie, le face cadouri toata ziua, are grija de ei, ii plimba cate 2-3 ore ca sa ma lase sa dorm, imi mai face si mancare uneori cand imi gaseste frigiderul prea gol. Singura divergenta pe care o avem e legat de cat de imbracati ar trebui sa fie cei mici. Mereu vine si le tranteste cate o caciula in cap, ca cica racesc la sinusuri (are ea o obsesie cu raceala la sinusuri), desi sunt sanatosi tun. Ea le pune caciuli, eu le dau jos ... In camera am cam 20-22 de grade. Acum au dat caldura, dar mai pun si un calorifel electric.
Spor la crescut!
Ma apuc de citit ca ati scris capitolul asta.
Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/my_photos
Lory2004 spune:
Buna fetele,
Katink si eu ii dau lui Rares cu glicerina cu nistatin (preventiv) o data sau chiar de 2 ori pe zi. Ma distreaza foarte tare ca ii place foarte tare...este dulce...o pun pe un betisor din acela ce sters in urechiuse si ce mai suge betisorul...mama-mama.
In legatura cu dormitul in patut...hmmm...la noi e foarte greu noaptea fiindca Rares se trezeste la 2-3 ore si nu adoarme decat la san. Cum incerc sa-l pun in patut face ochii maaaaari...si la revedere somn. Asa ca prefer sa doarma cu mine in pat.Oricum din ianuarie voi incepe serviciul si probabil ca voi intrerupe alaptatul. Iar daca ii voi da cu biberonul lapte sper atunci sa-l invat sa doarma in patut.
Aha....chiar ...voi cand incepeti serviciul?
Pe mine sincer ma mustra constiinta ca voi pleca la servici...cred ca imi va fii foarte greu sa-mi las puiul acasa fara mine .
OanaC sunt convinsa ca se va rezolva repede cu gatutul Evei. Chiar asa....bine ca ai observat repede .
Aseara ma uitam prin conversatiile noastre de la inceputul sarcinii si tare m-am distrat ... Anis cand ai incetat sa mai faci teste de sarcina ?
Lory si bebe Rares 15.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/loryoprea/my_photos
Monica-Elena spune:
Katink poti sa ii mai dai in gurita cu solutie de apa bicarbonatata care sa schimbe PH-ul in gurita.
Ankak dar nu s-a suparat nimeni draga mea si eu mi-am exprimat doar o parere despre biberoanele Avent si suzetele avent. Eu le-am luat de la baby expo intrau in pretul sterilizatorului. Mi-am spus doar parerea ca au tetinele f tari si Mihnea nu le primeste de exemplu, iar suzetele mi s epare ca au palsticul ala din fata f mare si ii ajunge la nasuc, dar nu toti bebei suntla fel. Deci fara nici un fel de suparare mi-am spus punctul de vedere nu ti-am zis tie nimic. OK? Deci ramanm prietene???
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos
corbioana spune:
Laura ai niste puiuti belea de frumosi si simpatici! Dragalasi foc!!! Cred ca este greu tare cu doi dar zau se merita zic eu. Eu una nu zic hop sa ma bucur cu somnul lui Andrei de azi noapte pana nu vad ca se reglementeaza in general...ca tare mi-e teama sa mai si zic...Sa ai mare grija cu Rares langa tine si mai ales daca ii dai san si tu adormi!!! Eu ma chinui si-l pun la loc in patut ori de cate ori maraie...e greu dar...
Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos