Bebelusi de iulie-august 2005 (12)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Uf...dupa 2 sapt de liniste..azi Ingrid a adormit iar la ora 1,plus ca a tipat rau de tot , a stat la san vreo 1.30 si pana la urma i-am dat si vreo 50ml completare, m-am chinuit ingrozitor ca nu vroia bibe deloc.
Si aseara a adormit cam cu foamea in gat,in sensul ca a adormit cu suzi la 12 si s-a trezit la 2 si ceva noaptea, ea pana atunci doarmea toata noaptea, deci ar fi vorba de 2 seri, ce dumnezeu se intampla, mi-a scazut mie productia de laptic sau i s-a marit ei apetitul??Eu completare nu i-am mai dat de cand am avut ranile alea mari la sani ,la 2 sapt de la nastere..deci de 2luni.Dar chiar asa e posibil ca brusc sa nu se mai sature cu lapticul meu sau am de a face iar cu puseul de crestere.??
Nici nu stiu cum sa fac sa o las la san ca sa imi stimuleze si productia sau sa o ajut cu completare?Cum sa fac?
Altceva isi freaca f tare pumnul de gingii, dr mi-a explicat ca ii dau dintii in gingii si de aia.Dar si-a descoperit si degetul mare si il suge cu mare placere.cum sa fac sa o dezobisnuiesc ca, cu suzi nu am mare succes.

Ufff...m-am chinuit rau de tot sa-i dau bibe.a urlat ..s-a zbatut..i-am pus chiar si in siringa.sunt franta.....

Va pupik ma duc sa dormmmmmmmmmmmmmmm

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Kulta, imi pare tare rau ca ai atatea probleme cu bebeii.Si Aidan a dormit numai cu mine in pat pana la vreo luna jumate apoi l-am invatat in pat punandu-l in patut dupa ce adormea si s-a obisnuit asa.
Sper sa treaca aceste probleme cat mai repede.

Anis, nu cred ca ti-a scazut productia de lapte, la fel am crezut si eu dar uite ca sunt 4 luni de cand alaptez fara probleme.Acum imi sunt sanii moi tot timpul dar nu inseamna ca nu am lapte....inseamana ca organismul s-a obisnuit cu cererea si produce numai atata lapte cat ii trebuie lui Aidan.Nu mai produc lapte asa a proasta ca sa ma doara.

Adriana si bebe Aidan Alexander(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Asa am zis si eu Adriana...dar am vazut ca nu e satula si trage de suzi cu ardoare de foame clar.Deci asta am patit-o si aseara si azi.Sa o pun la san zici si sa o las la san pana adoarme ??
Banuiesc eu ca ar fi vreun puseu de crestere...uffff..n-a adormit inca..acum are chef de joaca..si eu am iesit din camera ca sa nu ma simta si sa adoarma.

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonaci79 spune:

Anca si Ella- (si Anis, ca tot ai intrebat si tu)- Nu ii pun manusi pt ca ii puneam si suge cu tot cu manusa si pt ca nu nimereste bine incepe sa zbiere de zici ca se sufoca! Si oricum nu suge degetelul decat cand ii este f foame si max un min cand ii e somn. Si prefer asa decat sa doarma numai leganat. Asa il pun in patutul lui si in cateva sec doarme, pe cand leganat tipa. Si rar de tot il mai doare burtica si adoarme in brate la mine, dar mai greu. Eu nu prea mai am probleme cu el, doar ca ziua cam 6 ore are chef de joaca- se joaca o ora si ceva, doarme o ora si ceva, papa si o luam de la inceput.

Avem si noi vesti noi- de acum 2 zile am obs ca daca il pun pe burtica sta cu capul sus ce sta apoi se intoarce singur pe spate, iar azi spre marea mea surprindere l-am pus pe spate si cand l-am chemat la mine s-a intors pe o parte si apoi pe burta si de acolo iar pe spate. Deci am cam inceput sa ne rostogolim!!! (e si de rau oarecum ca acum poate cadea din patul mare-dar sunt tare mandra de el)
Noi la 3 luni avem 7,300kg si 66 cm. Suntem mari, cam grasani dar crestem noi si mai slabim! Si aseara, dupa ce incepuse sa manance mai putin, nu i-au mai ajuns 220ml si i-am mai dat 30 si tot plangea, dar l-am lasat asa ca mi se pare prea mult sa-i dau mai mult de 250ml. Vad ca azi a mancat cam 220 si numai la ultima masa care a fost dupa 3 ore fix a mancat numai 150ml.

Mamini- Felicitari pt casa noua, sa o stapaniti sanatosi! Si tie multa sanatate!

Kulta- mie vad ca mi-a mai trecut, am scapat de raceala. Multa sanatate tie si puilor tai, te cred ca este groaznic. Mie cred ca mi-ar fi greu cu 2 copii sanatosi, dar sa mai fie si raciti! Esti o eroina! (cum sunt de altfel toate mamicile de 2 puisori!)

Oana- mult succes, am auzit si eu la stiri cat e de rau cu uraganul asta! Sper sa aveti noroc si sa nu foe rau! Iti tin pumnii!

De imbracat noi avem 2 salopete din acelea graose de cosmonaut pe care le-am primit si cu alea o sa-l imbrac. Iar biberoane eu am si chicco si nuk si baby nova si avent si bb papa f bine din toate ca e mare mancacios, dar cum spuneam acum cateva zile, am descoperit unele B-free care sunt intradevar anti colici si acum numai pe alea le folosesc! Sunt intradevar super! Si au tetina de silicon dar moale ca cea de latex (nu ca ar avea Mario vreo problema cu tetina, ca dupa cum spuneam, el mananca si din lingurita, mancare sa fie!)

Va pup acum ca bb tb sa papa inainte de somnul de noapte, ca noi suntem pe program de America, mai avem doar sa ne mutam! Dar nu ne place la uragane!

Simona si Mario 22.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/simonaci79/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Anis, asa face si Aidan, suge din suzeta de parca nu mai apuca ziua de maine dar e normal, bebeii au o nevoie tare puternica sa suga(ce nu are legatura cu foamea) si de aceea iubesc suzeta atat de mult, cei care o iubesc, altii isi sug manutele sau orice pot trage in gurita.
Am citit toate astea pe babycenter.

M-am obisnuit cu Aidan si cu chestiile astea atat de bine ca nu mai sperie multe lucruri - ca la inceput :)

Adriana si bebe Aidan Alexander(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonaci79 spune:

Irina, tu ce mai faci? Pe unde esti? Ce e cu tine?

Simona si Mario 22.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/simonaci79/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuletulpanda2005 spune:

Buna, fetele!
Mai intram si noi dupa nu stiu cat timp. De citit citesc in fiecare zi dar nu apuc sa scriu. Nu stiu cum trece timpul. AL e tare cumintel si creste bine. La 2 luni si o saptamana avea 6,480 kg. (adica fix 2 kg. mai mult decat greutatea de la nastere) si 65 de cm. Asistentele mi-au zis chiar ca suntem la limita superioara cu luatuil in greutate. Nu stiam ca exista asa ceva la bebelusi, si, mai ales ca papam, numai san. In 5 zile, intre doua cantariri, am luat 210 gr ceea ce mie nu mi se pare PREA MULT. Si nici macar nu suntem grasuti.
Avem ceva cutulite dar nu exagerat. Mai ales ca suntem si lunguleti. (Apropos de cioara si puiul ...)
Maine avem primul vaccin si mi-e asa de frica! Nu stiu daca bb o sa planga dar eu sigur o sa am program de bocit cand ii face injectia :(.
O sa facem si noi botezul pe 30 octombrie. Si avand in vedere ca "familiile" nu sunt aproape, o sa fie ceva discret. De fapt nu ne intereseaza decat ceremonia in sine.
Anis la fel am patit si noi acum cca. 1 saptamana. M-am speriat foarte tare fiindca AL papa dupa amiaza cam din ora in ora si chia mai des. Ceea ce, credeam eu, a dus la imputinarea simtitoare a lapticului (spre seara- in jur de ora 19). Dar nu era asta. M-au lamurit si pe urma m-am convins si eu ca era din cauza ca fluxul lapticului nu este constant. Adica, la mine cel putin, la inceput este extrem de abundent si pe urma se mai domoleste. Asta il face pe bb sa se panicheze sau enerveze (il supara!). Dupa 5-6 minute de supt AL incepea sa se zbata si sa urle ca din gura de sarpe si sa refuze sanul desi ii e foame. El care nu este deloc un bb plangacios. Asta il facea sa manance mai des. Si fiindca se oprea mereu cand inca laptele era la inceput (deci mai putin gras si cu mai multa lactoza) stomacelul i se golea repede si iar i se facea foame. Dar intre mese, enzimele din intestine nu apucau sa proceseze toata lactoza si de aici rezultau gaze si deci colici. Asa ca am aflat si noi cum e sa aiba colici, saracutul (asta dupa ce pana la 2 luni nu am avut asa ceva).
Dar, slava Domnului, a trecut. Cu ce? Cu rabdare, fiindca productia de lapte se regleaza si bb se obisnuieste cu noii parametrii. Incearca sa "tragi de timp" intre mese si sa nu ii dai sa pape la mai putin de o ora si jumatate. Ingrid e destul de maricica (si frumusica foc!) acum ca sa nu ii cauzeze 20-30 de minute de "intarziere".
Mamini sa stapaniti sanatosi casa. O sa vezi ca acum ca te-ai linistit si tu si o sa fii un pic mai odihnita si Veve o sa intre intr-un regim de crestere mai rapid. Si acum cand incepe perioda cu gangureli si ras cu glascior si joaca o sa te simti si tu mai bine. Trece si durere si oboseala ... Panaceu universal, ce mai! ;-)
Katink si noi combatem la fel cu papatul des. Mai ales ziua. 2 ore 2 1/2 ore. Noaptea am inceput sa mai avem si reprize de 5 ore. Dar nu m-as lauda inca ...:-) Mai e mult pana departe. Dar nici eu nu ma plang fiindca mesele (in special cele de noaptea) dureaza cca. 10 minute. M-am obisnuit si e ok.
Kulta chiar ca esti o eroina. Dar mai e un pic. Creste si Sebi si o sa inceapa si el cu zambete si joaca si o sa i se apropie programul de cel al Danutei si o sa-ti fie si tie mai usor. Asa ca mai rezista un picutz. Suntem alaturi de tine!
Toti bebeii sunt super frumusei! Sa va traiasca si sa va bucurati de ei ca sunt niste FRUMOSI. Sa creasca sanatosi si voiosi!

danaB + Al Gabriel 10 august 2005
Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Am reusit si eu sa dorm 1,5 h dupa ce a venit sotul de la servici, m-am mai refacut putin; si Eva a dormit tot atunci; apoi s-a trezit foarte fericita si a vorbit si ris in hohote o gramada . Si are un sonor asa de puternic; o face mama cintareata.
Acum a adormit, ca de obicei, fericita si calma in patutul ei, de una singura.
Ce am observat azi? Soacra n-a fost aici, Eva a fost iar fericita si vorbareata, a dormit bine si n-a plins deloc (sa vedem cum va fi la noapte); asa ca de-acum incolo o sa o tin pe soacra numai la usa cind o veni aici. Am ce am eu cu soacra, dar pe bune ca am motive

Mamini, felicitari pentru noua casa!!! Sa o stapiniti sanatosi si sa va bucurati impreuna de ea. Asteptam poze cu camera lui Veve.

Adriana, cuscra, bine ca Aidan vrea suzeta, ca Eva n-o vrea deloc! O impinge afara imediat cum o simte pe buze, nici nu asteapta sa ii intre in gurita.

Simona, maaaare si lungut Mario!!! Sa o tina tot asa si sa fie sanatos! Si este excelent ca a inceput sa se rostogoleasca!!! Eva doar se intoarce de pe spate pe o parte si de acolo cam 1/2 pe burtica, dar minutele o incomodeaza sa se intoarca de tot pe burtica nu stie inca ce sa faca cu ele. Na, mai avem de lucrat la rostogoliri

Anis, si Eva isi suge pumnul; a supt si degetul citva timp, dar cred ca si-a dat seama ca pumnul e mai tare si cred ca ea are nevoie de supt pt dintisori, nu ca se se calmeze (asa cum e cu suzeta)

Gata, plec la culcare, ca miine iar o sa fiu zombie si e numai vina mea ca bintui la orele astea pe internet!!!

Oana C si Eva (29/06/2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deny_82 spune:

Buna dimineatza!

Fetele am uitat sa va spun ca David de vreo sapt. rade in hohote....mor de dragu' lui....
Katink incearca sa-i dai pe limbuta cu glicerina boraxata....Pui un pic pe deget si ii dai pe limbuta.....Sau daca alaptezi da-te pe san ....Intr-adevar e vb. de o ciuperca si de nu ii faci nimik acum asa va ramane....si ar fi pacat....Eu a trebuit sa ma dau 15 zile cu un amestec de glicerina cu nu mai stiu ce...care crede-ma e oribil la gust....imi venea sa-mi dau matele afara....si tot nu m-am dres in totalitate....David a avut o perioada cand statea tot timpul cu suzeta in gurita(asa de agitat era) ii scoteam suzeta sa-i bag biberonul ...termina de mancat trebuia sa-i bag suzeta ca de nu tipa ca din gura de sarpe.....si din cauza asta i-au aparut niste basicute albe in gurita....si a trebuit sa-l ung si pe el cu acelasi amestec de care spuneam ca m-am dat eu ...doar ca de copii( dupa sfatul medicului)si saracutul dupa ce ii dadeam nici gurita sa o inchida nu mai vroia si stramba din nas de mama mama....Acum are o limbuta roz si frumoasa....
Deny si David-Andrei (02 august 2005)
http://espanol.pg.photos.yahoo.com/ph/denissa_82/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankak spune:

Monica, ma ierti da' eu nu ti-am spus sa folosesti biberoanele si suzeta de la Avent! Ai intrebat ce folosim noi si eu ti-am raspuns!

Ioana, stiu ca este cam scump Avent-ul dar am mers pe lucru de calitate si dupa 2 luni tetinele arata ca noi, dupa fierbere in fiecare zi! Si Matei tare bine se intelege cu ele!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ancaknacoschi/my_photos

Mergi la inceput