Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari-67
Raspunsuri - Pagina 14
musete spune:
Am si eu nevoie de o parere sincera din partea voastra in ceea ce priveste anumite valori hormonale (ziua a 5-a), si anume:
Estradiol 57pg/ml
FSH 12,88 mIU/ml
LH 3,91 mIU/mL
De asemenea, echografia a relevat urmatorii indicatori(ziua a 11-a):
Endometru=8,7 mm
OD =9,4mm
OS =8,3 mm
Va multumesc si ma bazez pe punctul vostru de vedere
Pupici, Musete
M Oana spune:
Simonette si eu zic ca tre' sa te loghezi.
Cat despre endometru de 4 mm si eu in ziua 10 tot cu 4 mm m-am trezit...
In ziua 13 avea 6 mm, iar maine (ziua 15) sper sa-l gasesc de 8 mm si daca pana in ziua 16 (duminica) nu creste pana la 9 mm il mananc
.....
Miroooo de ce spui ca ai ciclu anovulator, cu tot cu stimulare...
Maaaaiiiii, e cineva care are folicul si endometru de 'primavara' luna asta, ca numai ciudatenii vaz ca se intampla???!!!
Musete endometru este excelent, dar foliculii sunt micuti (sunt rezultati prin stimulare, nu?), desi daca ovulezi si tu in ziua 16 (cum sper si eu luna asta) pot fi la fix.
Daca la hormonale ne dai si laboratorul/spitalul, am fii mult mai eficiente in raspuns. FSH-ul (rezerva ovariana) e putintel cam crescut (deci rezerva ovariana, cam putintica; Ce varsta ai?), iar raportul FSH / LH e cam mare (daca imparti valorile - 12:3 - iti da peste 4), deci pot fi ovare micropolichistice, dar mai bine spune-ne si valorile de la hormonale (minim/maxim) de pe foaie.
Avalon spune:
Simonette,
scumpa, esti atat de haioasa, iar m-ai facut sa rad cu 'chiar daca noi vedem doar niste gaurici, acolo inauntru, sigur ca au fost toate rascolite!'! Pe bune, chiar asta cred si eu!
E aici un val care ma ia pe sus, aproape toate va apropiati de ovulatie, dar sa vezi peste o saptamana ce va cautati de simptome!
Cum fac eu acum... mie trebuie sa-mi vina luni sau marti... faza e ca m-au mancat palmele si am facut teste din ziua 11 dpo, bineanteles ca sunt toate mazgalite cu o vaga liniuta a 2-a, cat sa ma inebuneasca. Una la mana... a doua, am niste simptome (stati linistite, ca asa am in fiecare luna): sanii durerosi, gust ciudat, ameteli usoare, temperatura 37,1... problema e ca luna asta am ceva in plus fata de celelate: ma doare mijlocul, de fapt e mai mult ca o tensiune decat durere, ca o jena... Dar peste cateva zile va disparea paranoia mea, sigur ca de obicei!
Sa nu indrazniti sa ma felicitati, ca teste dinastea 'mazgalite' am mai vazut eu si nu era sarcina, da?
Mironica
, bravo pt curaj, e super ca ai trompitele bune!
Mai fetelor, OANA, Amely, Bugnar
si cele care va plangeti de dimensiuni... zau, ganditi-va si voi ca suntem oameni, nu niste mecanisme care merg 'ceas', chiar si ceasurile mai raman cu un minut-doua in urma! Sunt luni si luni, luni in care totul e ca la carte si luni cand se mai 'odihneste' si organismul, saracul... Pe de alta parte, mi-aduc acum aminte de o istorie de acum 9 luni, o fata care fusese la monitorizare, blazata ca dr. i-a spus ca n-are ovulatie, a venit cu vestea cea mare!! Asa ca mai dati-le incolo de ecografe ca mai gresesc si ele!
In legatura cu endometrul trilaminar, la ovulatie asa trebuie sa fie (in afara perioadei ovulatorii este liniar) pt ca outul sa aiba unde sa se 'prinda'. Eu am poza de la eco cu endometrul trilaminar si arata exact cum a zis Bugnar, 3 liniute unite la capete.
Hai pupici si weekend placut!

cami30 spune:
nici eu nu am auzit pana acum de endometru liniar... sau triliniar.. si am facut si eu monitorizare cu T si acum fac la un super ecograf
da' apropos.. ce inseamna endometru hipoecogen?
cami
simonette spune:
Avalon!Tocmai ma pregateam sa te felicit da', cand am vazut bata... m-am dat doi pasi in spate! Stii tu mai bine daca trebe sau nu sa te hazardezi! Si acu', ca mi-a mai trecut socul si teama sa stii ca eu tot sper sa fie de bine umbrele alea! Biiine, biiine...nu te felicit...spuneam si eu asa!!!
marrina spune:
Despre structura uterului si cele trei straturi care ne dau batai de cap:
http://reclama/uter.htm
Avalon spune:
quote:
Originally posted by simonette
Avalon!Tocmai ma pregateam sa te felicit da', cand am vazut bata... m-am dat doi pasi in spate! Stii tu mai bine daca trebe sau nu sa te hazardezi! Si acu', ca mi-a mai trecut socul si teama sa stii ca eu tot sper sa fie de bine umbrele alea! Biiine, biiine...nu te felicit...spuneam si eu asa!!!

Hai ca va tin la curent.