Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari-67

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Da' oare Dumnezeu a auzit de endometru hipoecogen???
Cine din clasa stie sa raspunda la aceasta intrebare?? Mergem si prin alte saloane/forumuri/ clase daca e cazul, caci intrebarea mi se pare extrem de incuietoare... Mai bine jucam fazan....
Avalon stiu cum e cu testele un picolo pozitive, de care te agati si apoi nu-ti vine sa crezi cat de sus cazi...
Dar bucura-te la maxim de aceste zile, indiferent de verdictul final........
Eu scriam de alte forumuri si Marrinel exact pe acolo era...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Oana , imi place atitudinea ta!

Cat despre 'hipoecogen', habar n-am, n-am mai auzit pana acum... stiu decat ca 'hipo' inseamna 'prea putin', 'deficit'...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Oana scumpa ... mi-o demonstra ecografu mai. in ziua 12 endo de 4 si folicul de 7, ziua 20 endo de 4.5 si folicul de 9. Intre am mai fost o data la eco si cam tot pe acolo aveam.
Asta e a treia luna de stimulare. Prima nimic, a doua SUPER (endo trilamelar, folicul de 24, pregnil - dar totusi NIKA) si acum iar nimic. Inclin sa cred ca la mine e o luna DA si un BA.
Cat priveste foliculi de primavara ... io fac doi pasi in spate si las pe altele ... ca la mine ... nici macar de iarna nu se pot numi.
Avalon nici io nu zic nika ... pana nu ne dai unda verde. Doamne ajuta!
Din pacate ... io nu am auzit de endometru hipoecogen. Daca stie careva ... bucuros invat de toate.

Miro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

MOana Vreau sa-ti urez succes pentru sambata sau duminica, cum se va nimeri!!! Si pana atunci sa devina endometrul si foliculasii asa cum trebuie ca sa fie bine plamadit!
Sa dea Dumnezeu sa fie bine!

marrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bugnar spune:

M.OANA nu ma duc cu o hirtiuta sa-mi notez pt. ca am fisa ecografica. Nu i-am zis doctorului sa continuam monitorizarea pt. ca, sincer, nu mi-a dat prin cap. Latura asta studioasa in legatura cu propriul organism inca imi lipseste dar simt cum isi face loc in creierul meu cu fiecare luna care trece. Si, da, endometrul meu atita era, adica 14 in ziua a 13-a. "Avem endometru mare, ceea ce e bine da' nu e trilaminar cum zicem noi, ceea ce nu mai e bine. Deci luna asta avem ciclu anovulatoriu." Si mi-a aratat, foarte amabil omul liniuta de pe ecograf care ar fi trebuit sa mai aiba doua sub ea. M-am saturat ca fericirea mea sa depinda de niste liniute in plus sau in minus.M.OANA, pt. ca ma spargi invariabil cu cunostintele tale ginecologice (micile tale carente nu fac decit sa-mi confirme ca nu vorbesti decit despre ce stii), iti spun si valorile din ziua a 11-a: endometrul 11 si foliculul 11,5. Si, ca sa-ti fac un istoric al activitatii ovariene, luna trecuta aveam in ziua a 11-a endometrul de 9 si folicul de 15,5, iar in ziua a 12-a, endometrul de 11 si folicul de 21. Dupa cum vezi, valorile mele sint extrem de saltarete si neregulate. Cum am fisa abia de doua luni, desi imi fac monitorizari de mai multe luni (eu nu stiam ca trebuie sa-mi faca fisa, doctorul uitase sa-mi faca si nici nu bagase de seama), nu pot sa-mi fac nici un fel de parere despre zglobia mea ovulatie sau anovulatie. Astept cu interes luna viitoare. Sotul meu profita de ambiguitatea situatiei si ma hartuieste sexual de cite ori ne intilnim.

SIMONETTE si eu m-am bucurat cind am catadicsit sa scriu dupa nu stiu cit timp si toata lumea s-a grabit sa reactioneze si sa ma ia in seama. Deci sintem in situatia de liniaritate si tu si eu luna asta... Lasa Simonette ca ne descurcam noi pina la urma... Ca sa nu mai zic ca toate astea pot sa nu aiba nici un fel de importanta si sa se intimple minunea... nu cred... da' zic si eu... Cum, ma Simonette, tu ai fost antrenoare de fitness si acum nu mai faci sport? DELOC?

BUBULINA deci, din ce stii tu, un om cu endometru liniiar, omul de sex femeiesc zic, nu poa' sa ramina gravid nicicum? Si ce nu inteleg de nici un fel e: daca am un folicul acolo cit de mic si prapadit cum se poate sa-mi zica de ciclu ca e anovulatoriu pt. ca endometrul e liniar? Intreb timpenii? E firesc. Am doar vreo 20 de mesaje la activ, cind o sa fiu veterana ca voi, o sa stiu si eu de toate.

AVALONULE! Eu am patit alarma falsa cu test facut prea de timpuriu si mi-a aparut o linie groasa (antipatica aia care apare zeloasa din prima clipa) si o parere de a doua liniuta. Dar la urmatorul test mi-a iesit numai antipatica, parerea nu mi-a mai iesit. Am bagat de seama ca tu ai folosit pluralul. Adica tie ti s-a intimplat asta de mai multe ori... Nu zic mai multe ca nu vreau sa ma cert cu tine din prima... da' pluralul ala are si el semnificatia lui.... S-auzim de bine AVALOANE!

AMELY nu mai stiu ce-ai zis de mine, ca m-ai bagat iar in seama, da' iti multumesc ca ma tii minte si ai rabdare sa citesti ce tot scriu eu pe aici... Citi ani ai? Ca sa nu ti se para indiscreta intrebarea, eu iti zic dinainte ca eu am 36.

CAMI 30, am o virsta, sint senila, nu mai stiu ce-ai zis de mine... Ma uit in urma si-ti raspund, daca era intrebare, daca era bagare in seama doar, iti voi raspunde cu aceeasi moneda simpatica.

"Cind tot ce ai e un ciocan, nu e chiar asa de rau."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bugnar spune:

AMELY hai ca m-am uitat in urma si am vazut ce-mi spusesei. Dupa cum vezi daca citesti ce i-am scris Oanei mai sus, foliculul meu nu a crescut in DOUA zile decit un mm si jumate. Iar luna trecuta, a crescut intr-o zi 6 mm jumate, fara nici o stimulare. Eu sint in ceata absoluta. Tu?!

CAMI 30 da' am trecut si eu la foliculi de iarna, meschini si mototoi... Nu-mi vine sa cred ca n-am ce sa fac pentru ca luna viitoare sa fie mai bine. Luan asta am luat si Brinca ursului si inca o chestie indiana Kamayata (sau asa ceva, mi-e lene sa ma duc in bucatarie sa vad cum se cheama exact, ca bucataria e in alta casuta din curte) si chiar si Potent Power. Luna trecuta nu luasem nimic... Ce haios, nu?!

SIMONETTE sa stii ca nu ti-am zis, da' iti simteam lipsa pe aici... Imi pare bine ca ai aparut iar... E caraghios ca m-am atasat de niste nume... tu, Amely, Oana, Bubulina, Danangie, Cami, Diciu... cind nu va vad pe aici, ma simt straina desi nu va cunosc pe niciuna. Mi se pare destul de caraghios... Se pare ca scrisul e o cale mai directa si mai profunda pentru apropierea oamenilor. In scris trebuie sa pui la bataie altfel de farmec decit "la oral" ca sa zic asa... E interesant.

"Cind tot ce ai e un ciocan, totul in jur iti pare cui."

Mergi la inceput

M-am plimbarit vreo 2 ore, dar acu' nu ma mai misc de la pupitru pana tarziu, in noapte.....
Miro in a patra luna de stimulare tre' sa fie cu DAAAA...
Bugnar cea care te introduce in unghiul ei de vedere este doamna brunetica si slabuta din dreapta ta, cu voce de copil....
Deci fisa de ovulatie posezi de ceva vreme, esti la categoria avansati.... Buuuun!!!
Dar de ce la valorile tale (sau la valoarea ta) ti se spune cum ca stai prost cu ovulatia....... sa ma pici daca inteleg, desi ma dau mare experta.
Folicul de 13 am avut amandoua in ziua 13, dar mie mi s-au dat toate sansele, iar tu ai fost trimisa acasa....
Folicul care sa creasca 6mm/zi ?
Endometru de 14 mm in ziua 13?

Ma, esti un geniu al ovulatiei, te trecem pe peretele de onoare, la categoria ASA DA, VALORI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

endometru hipoecogen scrie pe fisa mea de azi si de alaltaieri.. am cautat termenul pe google si n=am gasit nimic, si cum am platit doar eco, nu si consultatie, nu mi s-au dat si explicatii. Mai am si chisturi Naboth.. de astea ati auzit? Ca le-am primit bonus la eco

Ha!! De azi am trecut la dosar cu sina, in care imi adun toate papirusurile pe care le capat de pe la medici. Si nu stiu de ce am senzatia ca arhiva mea medicala se va imbogatzi cu multe altele...

Bugnar, cat despre senilitate... Azi m-am trezit carand un scaun prin casa fara sa-mi dau seama de ce.. Mergeam din camera in camera da' habar nu aveam ce voiam sa fac cu el. Pan' la urma mi-am amintit ca nu dupa scaun ma dusesem ci dupa caloriferul electric

Pun pariu ca daca ne adunam aici toate capetele luminate, punem de-o teza de doctorat in sterilitate primara/secundara

cami

Mergi la inceput

Cel putin monitorizarile de toamna-iarna sunt cu veselie maxissima...
Cre' ca Avalon trece clasa si ne fura coronita, caci a stiut sa raspunda cat de cat la intrebarea cu endometru ala hipo.... nu mai stiu cuuuuumm ..... desi nici Google-ul n-a stiut....
Cat despre chisturile NABoth, ma simt precum o romanca aterizata brusc pe pamant japonez, nevoita sa ceara de mancare in limba respectiva si sa mai si manance ceva fara ustensile europene la indemana... Jur ca am cautat cuvantul in lb engleza si n-am gasit nimic, deci tot repetenta raman, desi am incercat sa invat, daaaaar daca nu ma duce capu'....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Bugnar!Da, spre rusinea mea, am fost...si nu mai fac sport deloc...decat, si nici asa nu sunt mereu activa! Imi propun ca la fiecare inceput de luna sa merg la sala, dar nu reusesc. Mereu apare cate ceva care ma preocupa mai tare si ma tine departe.
Ai dreptate cu atasamentul fata de niste nume, la fel gandesc si eu uneori,dar am impresia ca odata alunecata pe panta asta, greu mai poti sa te detasezi! Nu ca ar fi vreo problema, ca avem de unde iubi...chiar si niste nume, timp sa avem sa impartasim ganduri bune si impresii! Mie una, tare bine mi-a prins relatia asta cu voi! Cum sa nu va iubesc, daca in momente de criza maxima, care mai de care sare cu o vorba buna sau cu un sfat? Uite de aia va mai o data pe ziua de azi si va dau si

Mergi la inceput