Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari-67
Raspunsuri - Pagina 13
Amely spune:
Liutzo
, scuze, am inteles eu taman pe dos...dar chiar si asa scumpa, tu stiu ca ovulezi ceva mai tarziu, deci are timp sa creasca. Moisica zicea ca e normal ca un folicul ca creasca in jur de 2 mm/zi in preajma ovulatiei...sper ca nu mi-a zis asa doar ca sa ma incurajeze, vazandu-ma cu moaca aia amarata...![]()
Cami, repet iubita, e normal sa nu ramai imediat, in luna cu laparo, cel putin asa zic dr-ii, lasa ca luna viitoare vei avea cu ce sa te mandresti, o sa vezi... Plus ca acum ai trompitze nou-noutze!
Andicu, uite un
-icel ca sa treaca mai repede chistuletele! asa cum bine zici, vine si randul tau...
Oana, chiar asa, cand ne plimbi si pe noi cu masinuta ta cea noua si rosioara?
Noi, sa stii, asteptam cumintele pe tusa pana ne vine randul...
Pupici la fete!
...si mi-e dor de toate cele care n-au mai scris de mult!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
simonette spune:
Gata!Imi vajaie capul de cata treaba am si, cate probleme...dar, nu mai rezist sa stau deoparte si vin cu o multime de pupici pentru toate fetele, ca mi-a fost tare dor de voi!!!
Recunosc, ca am vrut sa ma gandesc cat mai putin la dorinta asta care devenise aproape obsesie...
Bugnar!Iata-ma-s! Marturisesc, ca ma cuprinde aceeasi stare ca si pe tine, referitoare la subiect! Mai ales ca am fost ieri la monitorizare [ziua 12], am un folicul tare frumusel[zice dr.], dar endometrul meu...liniar! Mi-a dat oestrogel, estrofem si ovule trofice pt ingrosare si luni merg din nou la echo.
Daca in felul asta se ingroasa suficient, fac inseminare, daca nu...raman la voia soartei!
Stie cineva ce tratament naturist pot face pt. endometru??? Ca al meu imi face probleme in fiecare luna!
In rest, sa nu va imaginati ca sunt mai putin optimista, doar pt. ca nu am mai scris...Avem multe pe cap, dar astazi le-am lasat pe toate la o parte si am citit din urma.
Megbeng!

imi pare teribil de rau sa aud asa ceva! Te rog da-ne un semn de viata cand te simti in stare! Sunt alaturi de tine, mai ales ca stiu prin ce treci! Trebuie sa depasesti starea asta si sa-ti aduni fortele ca sa o poti lua de la capat! Te pup si, iti transmit numai ganduri bune!
MOana!Inteleapta forumului! Te pup si iti doresc foliculi buni, succes si sa fie bebeu!
Fetelor, va pup pe toate si sper ca nu m-ati uitat!
Amely spune:
Simonette, cred ca m-ai "auzit" scumpa, ca ma gandeam la tine... asta da telepatie!
pentru endometru vreau sa incerc din nou cu plantutze (tincturi: muguri de zmeur, marar, coada soricelului, BU + ceva ceaiuri etc), ai putea incerca si tu. Te asteptam cu vesti bune!
Oana, pai daca ovulezi mai tarziu, atunci stai linistita iubita ca au destul timp sa creasca...
La mine ovulatia s-a petrecut in ziua 13-a (ca la carte
), din pacate nu a fost timp suficient ca sa se dezvolte foliculasul... Dar eu oricum raman la parerea mea cu ecografele Moisichii, 100% sunt setate diferit, de induc lumea in "oroare"!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
M Oana spune:
Amely confirm si eu povestea cu cresterea de 2mm/zi in ultimele 2-3 zile inaintea ovulatiei, asta pe cale naturala, caci medicamentele pot creste ca-n povesti valorile....
Scumpa mea, ce m-as bucura ca luna aceasta la mine sa fie exceptia
si sa ovulez in ziua 16, mai ales ca pot sa ma laud cu astfel de ovulatii in trecutul meu, desi nu in trecut monitorizat ecografic...
Simonette cum sa te uitam??? Dar ce valori ti-au iesit tie la ecograf, ca luna asta se inregistreaza pe la noi numai dezastre in domeniu...
Cat despre masinuta, am obtinut aprobarea in proportie de 49%...
Madana deja a fost plimbata cu masinuca cea veche (gri metalizat) la care tocmai am terminat leasingul, deci cam pe 10 decembrie, daca totul decurge normal, promit sa va plimb
pe toate (formam grupuri de cate 4).........
cami30 spune:
Oana l-as suna da' nu e in tzara, vine abia luni, asa ca astept ziua de luni sa-i timit pe mail buletinul cu toate rezultatele de la eco.
Amely sarumana de ganduri bune
da' ma gandeam eu ca e prea frumos sa se intample vreo minune si in viata mea, adica si trompitze noi si foliculi babani.
simonette urarea mea este La mai mare... endometru!!
Bugnar am senzatia ca e luna in care ne-au cam intzepenit foliculii, ori trecem si noi la foliculii de.... iarna care is mai mici si mai putini?
cami
simonette spune:
Maaama, ce ma bucur ca nu m-ati uitat!
Amely!Scumpa, am si dat pe gat cate o doza dubla de BU si extract din muguri de zmeur, ca aveam prin casa. Multumesc ca mi-ai spus, sper sa fie bine! Telepatie...da...imi place sa cred ca functioneaza!
MOana!Pupici, pai... folicul de 14mm, in ziua 12 [ceea ce la mine, inainte nu exista],dar, endo imi face figura si de data asta si, e liniar!Trag de el cat se poate pana luni si, sper sa fac inseminare luna asta! Altfel discutam dupa aceea!!! Parca vad ce o sa ne mai zgarmam dupa simptome! Hai sa avem bafta!
bubulina1 spune:
Buna! Am si eu o intrebare la voi, ca stiu ca va pricepeti: care este diferenta intre endometru trilaminar si liniar? Din cate am inteles e bine sa fie trilaminar, dar mie tot nu mi-e clar la ce se refera.
Bafta tuturor fetelor care fac monitorizare eco luna asta!
Mai este cineva pe aici care sa foloseasca metode babesti cu temperatura bazala si teste de ovulatie?
"Speranta moare ultima"
M Oana spune:
Simonette fata scumpa, daca doctorelul tau se mandreste cu folicul de 14 mm in ziua douaspe' eu cred ca intram in faza de iarna cu toatele.....
Unde sunt vremurile de primavara, cu foliculi de 18 in ziua 10????
Crez ca ne vine apocalipsa, cu valorile aistea.....

Dar endometru cat era??? Inteleg ca liniar, dar cat??? Si liniarul asta cu ce ne incurca, ca nici un doctor care m-a urcat pe masa nu s-a plans de vreo liniaritate, de aceea nu-s ce-nsemana!!

Bubulina eu in primii 9 ani de casnicie am reusit sa nu raman insarcinata dupa babisme (de fapt, nici nu era vreo greutate), dar de 2 ani numai doctorate in ovulatii imi dau, cu medicii cei mai laudati, desi tot fara rezultate sunt. Deci daca nu reusim noi cu toti medicii sa ramanem gravidute, poate babismele sunt mai eficiente...
simonette spune:
Cami!Multumesc pt. urare! Chiar vroiam sa-ti scriu, sa-ti spun ca eu nici macar nu am incercat in prima luna dupa laparo, nu m-a lasat dr. Sa fie din cauza ca eu am facut si histeroscopie? Nu imi dau seama, dar sigur nu am incercat...tre sa se refaca si burtica...chiar daca noi vedem doar niste gaurici, acolo inauntru, sigur ca au fost toate rascolite! Te pupic si iti doresc succes in luna ce urmeaza!

Stie cineva de ce imi cere parola si numele de utilizator de fiecare data cand trimit un mesaj? Ca inainte nu mi le cerea!Si ma chinui sa trimit un mesaj!!! Nu stiu ce are, dau trimite si nu face nimic!
Mirona spune:
na servus la endometrioase,
io n-am mai facut apelu cam de multishor ... asa ca sa nu raman in urma: La multi ani ! sarbatoritilor, bune venit prospaturilor, si un tzuc pe frunte babataielor de la endo.
N-am mai intrat ,dar v-am citit zilnic ... am fsot super stresata in aceasta saptamana. Acum ca a trecut .... pot sa rad de ceea ce a ost si sa va pove si voua.
Saptamana asta al meu sotior e la germania, exact in saptamana asta cand ar fi trebuit sa fiu eu la ovulatie,planuisem si un TPC. Dar parca stim noi cum le oranduieste Dumnezeu? Se pare ca cilcul asta este anovulator, desi am lust si stimulare, deci a plecat al meu impacat ca nu e el de vina.
Daca tot nu am putut face TPC-ul ... am hotarat sa facem HSG. Am fost la lama luni, marti la internare ... cand colo - infectie. Ovule trei zile si joi seara la control.
Joi ... era in sala de asteptare una ... ne tot masuram in priviri ...deja imi venea s-o intreb: ne stim cumva de pe forumu DC? ![]()
Intra asta inauntru si dupa o discutie aprinsa aud:
-iacata-l, aici e. Uite uite asta e micutul, are doua maine, doua picioare, asta e capu, aici e toracele ...
Io de afara ... imi venea sa-mi trag palme.
Inconstienta era deja in 10 saptamani. A tinut-o mult timp inauntru pana i-a explicat cu prenatalele, cu eco, cand si ce sa faca ... ca era cam aeriana fata.
Azi dis de morning ... la spital sa ma internez. Tot drumul ma ciupeam de picioare sa-mi fac curaj, imi impuneam sa nu ma mai gandesc la ce voi face ... eram speriata ca de bombe de ceea ce stiam despre HSG ... si fugeam din iunie de aceasta procedura.
A durat fffff mult birocratia hartiilor pe acolo, apoi statul in fata usii m-a terminat. Pe la 11.30 am intrat eu. Nu a fost prea rau. Doar frica era mare. Rasuflam asa de greu ... ca alea m-au intrebat daca mi-e rau inainte de a incepe dr. sa-mi faca ceva.
La final m-am ridicat frumos si am iesit afara. Eram vre-o 5 fete afara. Le-am linistit si pe ele ... ca inainte de a intra le-am speriat de numa cu povestile auzite de mine despre HSG. Inca o data s-au dovedit a fi exagerari. Le-am tot vorbit de forum ... erau cam toate pacientele dr. Vladescu - care e si ea pe infertilitate. Le-am convins si pe ele sa intre, ca e super forumul DC, hi hi hi.
La 5 minute dupa faza asta a inceput sa-mi amorteasca mana stanga si sa-mi fie foarte foarte cald. M-am dezbracat la tricou si m-am lipit de faianta de pe hol, m-am mai lungit si pe o targa si in 5 minute mi-am revenit.
Mai rau m-a durut in astea 5 minute decat procedura in sine.
Trompele mele sunt OK. Au putin forma spiralata, dar sunt ambele permeabile.
Deci BETON.
Ei cam astea le-am indurat eu toata saptamana ... de nu am mai avut timp de nimic ... am stat tot stresata si pierita ... dar acum e totul ok.
Maine imi vine si sotiorul acasa ... ca mi s-a facut un dor de el ...
Amely de ce te mira masuratorile a doi dr. si mai ales cu doua ecografe? La mine a fost si mai si: luni la dr. el aveam folicul de 10 mm si endometru de 5 si joi la dr. ea, la sotia aveam endomentru de 4.5 si folicul de 8.5
Am si intrebat-o ... ca m-a vazut cat eram de socata. Stii ce mi-a zis? Ca asta depinde de ecografist. Mai puteam spune ceva?
Madana io am niste amintiri cu postinoru, in faculta ... cum stateam afara din farmacie si sotul(pe atunci doar prieten) inauntru si explica farmacistului cum de s-a putut intampla, si cum de n-am folosit nici macar un prezervativ micut ... hihihi
Mishu iacata-ma! am aparut ... dar acum lipsesti tu. 
Va pupa fata pe toate, ca tare dor mi-a fost de voi.
Miro