Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari-67

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madana spune:

Adelamaria cata dreptate ai. Imi aduc si eu aminte prin facultate cat eram de atenta sa nu care cumva sa raman. Socoteam, adunam si scadeam si dansu' era foarte atent sa aibe prezervative la el. Si daca s-a intamplat o data sau de doua ori sa ne lasam luati de val in asa masura incat sa nu ne protejam am luat postinor in cel mai scurt timp. Si acum ... nu stiu ce sa mai fac sa ajung in starea de care ma feream atata. Soarta asta ne joaca niste feste.

:Dana

Mergi la inceput

LauraIoana cat ma bucur pentru tine. Pot doar sa-mi inchipui fericirea ta. Taticu' cred ca e topit.

Te pup dulce si pup si burtica ca acum simte si bb-le ce se intampla pe afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Asa e Madanutza, cata ironie, si eu imi amintesc prea bine, dar ce sa-i faci, toate la timpul lor... Poate atunci chiar n-ar fi fost momentul... D-zeu stie cum e mai bine. Eu cel putin sunt impacata cu mine insami ca nu am facut avorturi, ceea ce nu inseamna ca le judec pe cele care au facut, din contra, imi imaginez ce a fost in sufletul lor...

Laura Ioana, mi-au dat lacrimile de tristete, dar si de bucurie pentru voi, doi parinti fericiti si norocosi! Sa va dea D-zeu numai motive de bucurie in continuare, pentru ca imi imaginez ca este cel mai minunat sentiment din lume, acela de a purta si da viata unui puiut de om!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

[quote]Originally posted by Laura Ioana

Salut fetele mele dragi
Intru iar sa va povestesc ultimile experiente traite de mine. Pe 15 octombrie am simtit prima data cum a miscat bebe nu foarte tare (nici nu eram sigura, sigura), asa ca trei impunsaturi foarte fine cu degetul, un pic mai jos de buric. Dupa aia cateva zile pauza (ma si gandeam ca mi s-a parut), cand ieri dimineata, dupa ce a plecat sotul la servici incepe gagalicea sa ma gadile prin burtica si se ridica si se intindea de numa-numa. Si aseara la fel, inca mai tare, de a reusit si tati sa-l simta la mana Este super./quote]

Multumesc mult pentru ca ne-ai impartasit din experienta ta. Iti doresc sa te bucuri din plin de experienta asta si sa fii cea mai fericita .

Mergi la inceput

Amely Eu asa il "amenintam" pe al meu ca daca raman nu fac avort si nici nu ma marit cu el. Nu am fost niciodata de acord cu chestia aia "ne-am luat pentru copil" sau "am stat casatoriti pentru copii". Si el stia asta. Asa ca era fff atent.

Paradoxal, acum suntem casatoriti si ne dorim si un bb si ... parca soarta asta ne rade in nas. In primele luni cand ne-am hotarat sa nu ne mai protejam ma intreba dimineata: "Ce zici imi dai o veste mare luna asta?" si eu ii raspundeam "Cat de mare vrei sa fie un bb sau doi?"

Acum am impresia ca jucam ceva de genul "Ruleta ruseasca" si ne cam "frigem" in fiecare luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bugnar spune:

AMELY... Faza e ca la mine e exact pe dos decit spui tu... Endomentrul e mare, numai ca nu e trilaminat (nu-mi mai aminteam termenul si l-am citit intr-un mesaj de-al tau anterior), e de 14 in ziua a 13-a (asta inseamna mare,nu?) dar, ca si la Oana, foliculul e penibil de mic luna asta, e de 13 in ziua a 13-a. Si, citind eu ca Moisica i-a spus Oanei ca raportul endomentru-folicul e bun la ea, mi-am dat seama ca la mine nici macar raportul asta nu e bun, presupunind ca as avea si eu, ca si Oana o ovulatie in ziua a 16-a sau cam asa. Oricum, argumentul doctorului n-a fost micimea foliculului, care poate creste pina simbata sau duminica ci faptul ca endomentrul nu e trilaminat. Nu-mi fac iluzii de nici un fel dar sint curioasa cum va fi monitorizarea de luna viitoare. Da... poate ar trebui sa-si mai faca si sotul meu o spermograma.

"Cind tot ce ai e un ciocan, iti vine sa-ti dai cu el in cap".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Salut fetele pe ziua de azi.

Laura Ioana, ma bucur pentru tine, ma bucur ca ai trecut cu bine peste perioada grea din primele saptamani, avand in vedere antecedentele tale in sarcina! sa va traiasca bebicul si la tot mai multe topaieli in burtica, s-o faca pe mami fericita! Sarcina usoara in continuare!

Amely, merci de intentie, ma gandeam s-ajung pe la Parhon, dar n-am nici-o idee daca sunt medici buni acolo si care sunt aia.

Stiti cand ma laudam ca n-am probleme cu hormonalele, cu uterul, cu nimic?! amarnic m-am mai inselat, ca din ce am tot auzit, orice dereglare sus are legatura si cu partea de jos. Acum mi-e si frica sa ma duc iar la dr sa vad ce o sa-mi mai spuna ca am si pe jos...parca vad ca oi avea si pe ovare chisturi..

Vine si randul meu..

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Oana... daca pe tine te apuca rasu.. pe mine m-apuca plansu pentru ca azi in ziua 10 am endo 6 ( a crescut cu 1 mm) si un amarat de folicul de 8 mm ( a crescut tot cu 1), in conditiile in care luna trecuta inainte de laparo am avut in ziua 10 endo de 10 si folicul de 24 .
Imi vine sa ma impusc...
In plus, dl doctor de la eco mi-a facut cadou niste chisturi NAboth in regiunea colului( ce's alea) si o formatiune chistica pe ovarul stang 18 mm ( ce-o insemna "formatiune" chistica? ori e chist ori nu e?). Astea au fost bonus pentru ce 1,5 mil pe care i-am platit pentru monitorizarea de luna asta. Ma mai duc si luni, ca deh, reexaminarea intre 0-7 zile e GRATIS!! SI macar daca nu pot sa cu sotzu.. macar cu "instrumentu" de la eco sa ma simt si eu bine.

Fetelor poate sunteti voi mai norocoase!! IN plus am si sotz bun de.. donator. Il inchiriez cu ora. Jur!! I-am facut pe la microscop cu okii mei

cami

Mergi la inceput

Weekend placut fetelor. Eu am plecat acasa asa ca mai vorbim abia luni.

Aveti grija de voi si bucurati-va de vremea frumoasa de afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Mai dragele mele, schimbare de anotimp inteleg ioouu, dar vad ca e vorba de schimbari masive!!!!
Cami ce-ar fi sa-l suni pe T si sa-i spui ce-ai aflat, caci e cam ciudat!!! La asemenea valori mici, un medic de obicei spune 'e o luna mai slaba', dar foliculul tau de 8 e muuuuult prea petit, mai ales fata de cel de 24 (betoooon). Daca ovulezi in zilele 12-14, endometrul poate ajunge la un 8-10, dar foliculul e slab rau....
Bugnar dar de ce nu ai insistat pentru o monitorizare completa, pentru a vedea cum functionezi (cat creste endometru, cand se sparge foliculul), chiar daca e o luna mai proasta??? Endometrul de 14 in ziua 13, n-ar fi rau, dar e prima oara cand aud de o asemenea valoare! Data viitoare poate iti iei cu tine o hartiuta pe care sa notezi exact ce-ti spune......
Amely eu m-am monitorizat la spital si tind sa cred si eu ca ecograful e setat aiurea. Daca iau in calcul diferenta spusa de tine si ovulatia tarzie, in ziua 16 (azi, ziua 14, nu simt nici un semn de ovulatie), atunci as fi in parametrii, desi fata de Tutunaru si de alte ecografe la care am fost, diferenta e imensa....
Ce m-a mirat a fost faptul ca Moisa era multumita de valori, de unde tind sa cred ca ea merge dupa alte dimensiuni. Acu' 2 saptamani i-am spus ca poate conta pe un endometru minim de 8 mm si un folicul minim de 19 mm si a spus ca e perfect. Acum, daca pana duminica scot aceste valori, poate ajung si la inseminare.....
Daca nu, am prestat in zilele 9,11,13, mai prestez in zilele 15 sau 16, dupa cum imi spune ca se sparge foliculul (mic sau mare, cum o fi) si poate iese ceva taman luna asta. Adica ecograful poa' sa spuna ce vrea, eu prestez si vad ce iese.....

Mergi la inceput