Rozacee - ati auzit de ea?

Unei prietene s-a pus diagnoza Rozacee. Este o boala dermatologica si se manifesta pe fata (nas, obraji). Arata la inceput de parca ai fata uscata, apoi apare roseata cu acnee si provoaca mincarime. Medicul zice ca a aparut in urma Demodexului.
Cine stie mai multe despre boala data, cum se trateaza (caci persoana respectiva se chinuie de mai mult de 4 ani cu aceasta maladie) va rog mult sa ma ajutati. Daca cineva a facut tratament si a dat rezultate va rog mult sa imi dati mai multa informatie.
Multumesc anticipat
Raspunsuri

Oana_B spune:
De curand am aflat si eu de demodex, bleah ca urate chestii mai stau pe fatza noastra dar nu este el singura cauza, de fapt am citit ca parazitul are foarte mic procent de influenta. Am gasit un site in care sunt multe altele:
http://www.rosacea.org/patients/materials/triggersgraph.html
Si eu am ceva roseata pe obraji, de fapt cred ca e cuperoza, in general incerc sa nu irit pielea cu demachiante abrazive, sa nu folosesc apa prea inghetata sau prea fierbinte, alimentatia sa nu fie prea picanta, am inteles ca si unele lactate (nu stiu exact care) pot accentua rozaceea.
Dupa cate stiu se prescrie nu stiu ce antibiotic, doctorul la care a fost ce tratament a sugerat?
Oana_B

Crinia spune:
A fost la mai multi medici dermatologi. Unul i-a dat un tratament cu un fel de antibiotic, altul i-a dat un alt tratament cu un alt antibiotic si a zis ca totul vine de la stomac (o bacterie, ceva de genul Pilore) si i-a dat tratament si de stomac. Apoi i-a prescris sa se unga pe fata o luna cu Metrogil , dupa care cu un preparat cu Zinc.
Dar tu ai inceput sa tratezi cumva Demodexul? Ce zice medicul la care tu ai fost? Ce cosmetice folosesti ca sa nu sa se vada roseata?

Oana_B spune:
Eu n-am fost la doctor din comoditate si am zis ca totusi nu e grav, numai cateva vinisoare rosii pe obraz (cum ziceam e doar cuperoza, care se poate transforma in rozacee) dar am citit cate ceva despre asta ca era o vreme cand eram obsedata sa scap de acnee, imi tot ies cosuri pe mandibula si tample (asta cica e acnee adulta), cred ca o sa mor si nu scap de ea.
Am cumparat o crema de fata, Aveno Ultra Calmimg care imi place ca imi calmeaza tenul si am un demachiant crema de spalat fata de la St. Ives de musetel hipoalergenic. Ma impac bine cu amandoua, sunt ieftine, sigur ca sunt si produse scumpe dar nu-mi place sa dau bani multi pe chestii uzuale. Mai acopar vinisoarele cu concealer sau fond de ten. Deocamdata merge cu astea dar oricum probabil ca prietena ta are nevoie tratament serios ca sa scape daca zici ca de ani de zile se chinuie cu ea.
Oana_B

nematics spune:
exista mai multe articole in Formula As
mai jos am copiat un fragment:
„Ma confrunt cu o boala „la moda” in S.U.A.: rosaceea”
(Raspuns pentru ALEXANDRA - Los Angeles, S.U.A., F. AS nr. 500)
Daca la suparare sau bucurie aveti vasodilatatie capilara a fetei inseamna ca sunteti o persoana emotiva si adrenalina dvs. se varsa in exces. Pentru acest neajuns este bine sa luati tinctura de valeriana, 10 picaturi de doua ori pe zi, cu putin zahar si apa, iar local sa va ungeti seara cu ulei de masline. Rinita alergica se trateaza cu vaccinuri ce se gasesc si la dvs., in functie de alergenul care provoaca reactia (polen, praf de casa, parfum, cosmetice, detergent etc.). Nu lasati ca aceste simptome sa devina cronice, ele sunt reversibile daca va ocupati din timp de ele. Pe fata sa va spalati cu ceai de musetel, galbenele, coada-soricelului sau trei-frati-patati. Ultimul are mare putere antialergica si puteti sa-l folositi si intern, de trei ori pe zi (infuzie: o lingura la 250 ml apa; indulcit cu miere de albine). Multa sanatate!
VALERIA PETRIU - str. Lacurilor 12, O.P. 8, Brasov

erer spune:
Acum vreo doua luni am avut si eu o problema pe fata, mi se descuama pielea si se inrosea in locurile respective. Am fost la spitalul Colentina si mi-am facut niste analize. In urma acestor analize mi s-a confirmat diagnosticul de Demodex.
O doctorita de acolo mi-a dat un tratament "imposibil" pentru ceea ce aveam eu - asta mi-a spus un alt doctor dermatolog care m-a si vindecat dupa asta. Primul tratament era cu Zineryt si mai rau mi-a facut. Mi se inroseau mai mult zonele de pe fata, nicidecum sa treaca si aveam mancarimi foarte mari.
Al doilea tratament a inceput cu un regim, un soi de dieta cu branza de vaci, ceai de sunatoare, paine prajita, salata verde cu zeama de legume, fara alte legume, iaurt etc. Pe fata trebuia sa stau jumatate de ora cu comprese de ceai de musetel si pe urma ma dadeam cu un unguent Dermovate. In doua zile nu am mai avut nimic si nici nu mai sunt semne deocamdata ca ar aparea.
Nu va recomand tratamentul pe care l-am avut eu, ci doar sa dati de un doctor bun care sa va dea ce va trebuie. Cel de-al doilea dermatolog mi-a spus ca Demodexul e unul din cei mai simpli paraziti care "salasluiesc pe fata noastra", asa ca e tratabil. In afara de asta, se pare ca are legatura cu felul in care functioneaza colecistul, adica daca nu e in regula, ai sanse mari sa faci demodex in timpul vietii.
Pupici de weekend.

Crinia spune:
Erer bravo ca ai avut norocul sa dai de asa un medic si ti s-a tratat totul. Dar de cite ori te ungeai cu unguentul respectiv si cit timp?
Ea de asemenea a facut tratament cu Zineryt timp de o luna, care avea acelasi efect cum zici si tu. Insa dupa ce a terminat tratamentul si afost la medic acela a zis ca trebuie sa mai continuie, dupa care ea nu a mai vrut.
Daca ai putea sa spui mai mult despre dieta ta ti-as fi recunoscatoare. Apropo mai tii si acuma dieta? Ea are probleme cu vezica biliara. Ar putea fi cauza aceasta?

erer spune:
quote:
Originally posted by Crinia
Erer bravo ca ai avut norocul sa dai de asa un medic si ti s-a tratat totul. Dar de cite ori te ungeai cu unguentul respectiv si cit timp?
Ea de asemenea a facut tratament cu Zineryt timp de o luna, care avea acelasi efect cum zici si tu. Insa dupa ce a terminat tratamentul si afost la medic acela a zis ca trebuie sa mai continuie, dupa care ea nu a mai vrut.
Daca ai putea sa spui mai mult despre dieta ta ti-as fi recunoscatoare. Apropo mai tii si acuma dieta? Ea are probleme cu vezica biliara. Ar putea fi cauza aceasta?
Ma ungeam de doua ori pe zi, dimineata si seara. Ultimul doctor dermatolog, cel care m-a scapat de demodex, mi-a spus ca exista o legatura directa intre colecist si demodex. Adevarul e ca, inainte cu o zi de a avea eruptia, am avut o criza foarte puternica de bila. Nu am facut legatura pana cand nu mi s-a spus. Nu mai tin dieta acum, am intrerupt-o imediat ce mi-a trecut eruptia. E o dieta destul de dura, ti-am spus, fara legume, doar salata verde cu lamaie, branza dulce, musli, iaurt, asta ca sa se "elibereze" colecistul.
Tratamentul cu Zynerit l-am intrerupt dupa 2 zile pentru ca nu il mai suportam si vedeam ca e din ce in ce mai rau.
M-as bucura sa o poata ajuta pe prietena ta experienta mea.

Crinia spune:
Nematics multumesc mult de articol. Dar cred ca acolo se vorbeste de ceva psihologic si alergie, Rosaceea e cu totul altceva. Ai pe piele portiuni uscate care provoaca mincarime cu mici cosulete. Dar oricum mersi de ierburi. Poate ele macar isi vor face efectul Deoarece la moment nu se poate de administrat antibiotice, deoarece este un bb si trebuie de il alaptat.

andre_ya222 spune:
Buna tuturor!Am 23 de ani si ma confrunt cu aceeasi problema de vreo 5-6 ani deja (rozaceea).Dermatologul mi-a recomandat Skinoren (in primele zile de folosire a fost groaznic - pielea mi se inrosise foarte tare si ma ustura ingrozitor) si o pudra in amestec cu ihtiol pe care sa o aplic local pe portiunile afectate. Nu pot spune ca am scapat definitiv de ea (din cand in cand imi mai par cosurile alea enervante, in special in zona barbiei), dar pudra imi e de ajutor. nu stiu de ce a aparut aceasta rozacee pentru ca doctorul mi-a spus ca o fac in general femeile trecute de 30 de ani, dar chiar as vrea sa stiu si eu cum se poate scapa definitiv.
Whwn everything gets in your way...have a nice day!

Crinia spune:
Andre_ya222 salut.
Cit timp te-ai tratat cu Skinoren?
Pudra de care vorbesti ai comandat-o sa ti-o prepare la farmacie?