Copilasi de Mai-Iunie 2004 (58)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Anticonceptionalele Novinette mi le-a recomandat acum vreo 4 luni, de abia luna asta m-am decis sa iau anti-bebe.
M-am saturat de mers la doctor!!As vreau sa mai fac si o ecografie la "instalatia de jos" (cum zice sora-mea mai mare),sa vad cum mai stau pe acolo,plus la sani.Mi-am facut atatea analize in ultimii 2 ani,ca mi s-a acrit!
In alta ordine de idei,as fi vrut sa-mi iau o masina second-hand pt. mine, ma gandeam la un Matiz; acum cateva luni era o oefrta fooorte diversa; acum nu prea se mai gasesc, iar preturile au crescut f. mult (nu vreau sa dau mai mult de 3.500); acum mi s-a pus pata pe un Kalos nou,chiar daca nu am toti banii (cei 3500 cash,restul eventual in rate).Sa vad cum il conving pe sotz ,sper sa accepte!Visul este un Peugeot,dar nu cred sa se adevereasca in viitorul apropiat (poate la batranete...)

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

anacami eu am luat Diane 35 cateva luni acum 3-4 ani si in fiecare dimineatza aveam program de dat la boboci,m am simtit foarte rau.De abia la a doua folie m am obisnuit cat de cat.Oricum am luat cam 3-4 luni si gata (mai si uitam daca nu eram obisnuita cu ele si stateam cu frica)
Si eu vreau un echo la"instalatia de jos" cred ca o sa merg la Medlife acolo vreau sa fac un echo si la tiroida asa de control.

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Salut!

Fetelor, n-am mai scris cam de multisor, da' am citit tot printre picaturi. Am mutat calc din dormitor, asa ca acum voi avea mai putin timp la dispozitie pt net, cel mai mult stateam cand dormea Darius. Da' tot e bine, ca, neavand ce face cand doarme Darius, am redescoperit placerea cititului, cu tv-ul n-am fost niciodata.

Sa incep cu inceputul: l-am intarcat pe frumustete rara! A mers asa de usor, cum nu ma asteptam. Dupa ce limitasem la max. nr meselor, adica ii dadeam numai inainte de nani (la pranz si seara), mi-am dat seama ca noaptea n-am ce sa-i fac, sugea de cate ori vroia muschiuletul lui. Asa ca am luat taurul de coarne, mi-am dat pe sani cu zeama de lamaie si i-am oferit, cu nevinovatie, sa ia o gurita. S-a strambat tot si nici n-a mai vrut sa incerce si la celalalt san. I-am dat ceai si a adormit destul de repede. Seara a mers la fel, la prima trezire a ras un bibe de lapte (pt prima data in viata). La a 2-a trezire a fost mai nasol, ca n-a mai vurt sa se culce o ora, chit ca era 5 dimineata, nu plangea, avea chef de joaca si de taina. De atunci nu si-a mai manifestat dorinta sa suga, spre marea mea mirare, ca tare obsedat de tzitzi mai era. Cand am vazut ca nu sufera prea mult, m-am mai linistit si eu, ca imi faceam procese de constiinta, ca sunt mama rea si-i iau copilului de la gura. Pe bune, am suferit rau de tot si ma bucur mult cand vad ca el a trecut asa de repede peste momentul asta. Da' asa sunt mafiotii astia, pe ei ii doare-n cot si mamicile se chinuie de mama focului
In alta ordine de idei, eu sunt Pamela Anderson ,am sanii cat pepenii, de ieri am inceput un tratament pt inhibarea lactatiei, altfel riscam sa o patesc rau de tot. Pe prospect scrie ca are tot felul de reactii adverse, deocamdata sunt ok, sper sa nu se schimbe situatia.

Diana, te felicit din toata inima pt bb2, sa fie intr-un ceas bun si tu sa fii sanatoasa si sa ai o sarcina usoara Despre sarcina in timpul pot sa-ti spun din experienta ca mi-a revenit ciclul la 3 luni de la nastere, chit ca-l alaptam exclusiv pe Darius, deci, teoretic, puteam ramane oricand insarcinata. Dr. mea chiar s-a mirat cand i-am povestit ca mi-a revenit menstruatia si baiatul inca sugea cu pasiune. Dar s-a dovedit inca o data ca ce scrie in carti (ca bb nu suge cu placere in perioada menstrutiei si ca daca alaptezi exclusiv, nu-ti revine ciclul) nu se potriveste mereu cu realitatea.

Anacami, din cate stiu eu, contraceptivele nu se intrerup decat dupa terminarea foliei sau numai la recomandarea expresa a medicului, daca starile de rau sunt pronuntate. Dar, de obicei, toate pilulele dau stari de voma, somnolenta, dureri de cap, in prima luna.

Fetelor, am uitat deja ce mai vroiam sa scriu fiecareia dintre voi. Poate imi mai amintesc pe parcurs.
Am uitat sa va spun si ca ne-am luat dormitor nou. Tati s-a mutat iar in dormitor, l-am bagat pe pitic la mijloc, intre noi, ceea ce i-a displacut profund, asa ca acum cautam de zor o laterala care se monteaza la patul mare, sa-l mutam iar la margine, ca ne terorizeaza cu fataielile lui nocturne, mai ales ca nu doarme acoperit si ne descopera si pe noi. Am cautat prin Craiova si degeaba, pe net am trimis la mail-uri gramada, dar nu e disponibil momentan pe niciunde articolul asta. Mai asteptam.

va pup, ca momentan sunt in pana de idei.

Pa!

Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput

Buna,
Bertha,sa-i fie de bine lui Darius lapticul papat de la tine pana acum!Este suficient,nu trebuie sa-ti faci mustrari de constiinta,esti o mama eroina (aproape 1 1/2 ani).

Felicitari si celorlalte mamici care inca alapteaza copilasii :Diana,Ioana-BebeBeca,Lauraa,Iulia_P,,... Mai este cineva?Grate,Gabitza_ro ce mai faceti?

Eu am vorbit cu sotul meu,nu prea agreaza ratele,intotdeauna prefera sa stranga si apoi sa cumpere;mi-a spus ca daca vreau una noua sa mai astept pana la primavara, sa strangem toti banii!!!Sa vedem, poate se razgandeste!

Voi ce cereale le mai dati copiilor? Eu ii dau tot de bebelusi si ma gandeam ca ar fi timpul sa trecem la cele de copii mai mari;eventual sa-i introduc mic dejun din cereale+lapte+altceva.Daca le dati de la ce firma?Zilele trecute i-am luat Nesquick,dar cred ca au cacao sau ciocolata.Prefera anumite forma?
Acum ii dam
-cam 210 ml de lapte cand se trezeste-pe la 7:30-8:00,
-fructe+branzica pe la 10:00,
-carne/ou + legume la pranz
-din nou fructe pe la 16:00
-cereale (seara,dupa plimbare-acum pe la 19:00) facute pasta mai consistenta,
-330 ml lapte la culcare (biberon)
Mai mananca mici gustari printre mese (biscuiti,mar si piersica,pufuleti-desi ii evitam cat putem,etc).
De suc natural de fructe sa nu auda,prefera fructul.Este innebunit dupa rosii,lasa orice daca le vede...

Mergi la inceput

Laureta,ce mai faci?ce ai mai hotarat cu plecarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Bertha multi lui Darius si sa-i fie de bine cat laptic a papat de la tine.

Camelia Eu i-am luat Biancai cereale pentru copii mari de la Nestle. Sunt cu miere si au o forma de colacei si unele ca fulgii de prumb tot cu miere. I le dau de obicei cu iaurt. Pe cele de bb nu le mai papa.
Si noi vrem sa ne luam masina, tot un matiz. NUmai ca sotul a zis ca sa fie mai ieftin sa ia unul lovit si il repara el.

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine

Nicoleta si Bia Ciocarlia
Delta + Mare Nepoteii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Bertha multi lui Darius si sa-i fie de bine cat laptic a papat de la tine.

Camelia Eu i-am luat Biancai cereale pentru copii mari de la Nestle. Sunt cu miere si au o forma de colacei si unele ca fulgii de prumb tot cu miere. I le dau de obicei cu iaurt. Pe cele de bb nu le mai papa.
Si noi vrem sa ne luam masina, tot un matiz. NUmai ca sotul a zis ca sa fie mai ieftin sa ia unul lovit si il repara el.

Mi-a venit aseara sotul copt acasa. Abia se mai tinea pe picioare si e atat de incapatanat de n-ati vazut. Nu m-a lasat sa-i dau nimic de raceala plus ca facea mai rau ca Bianaca. Imi venea sa-l strang de gat.

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine

Nicoleta si Bia Ciocarlia
Delta + Mare Nepoteii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salutare fetelor! Pupici la pitici!

Mai, intai de toate, multa sanatate mamicilor bolnavioare si tot asa si puiutilor. Nicoleta, cum ii mai merge Biancutei?

Ia uite mai, trebuie sa mai se lase la noi cu burticute ca sa mai apara si Pietricica? ;) Pupici dulci Pietricico, succes la burtica a doua si pupici si mai dulci Ingridutei! Mi-ai promis tu mai de mult niste poze ... tot astept! :)

Laureta, cum mai stai cu plecarea? Aici au anuntat ca a aparut gripa aviara si in Grecia ... deci nu prea mai poti sa te pitesti acolo :)
Tot asa se anunta ca e periculoasa doar daca ai contact cu pasarile, deci ca crescator, iar de la 70 °C se distruge virusul. Acum Dumnezeu cu mila! Noi ne-am hotarat sa facem o pauzica ... oricum ptr. Cris nu-i o problema ca oricum papa doar salam ... si daca ni se face pofta facem doar ciorbe ;) Eu nu cred ca-i dracu chiar asa de negru ...

Bertha, felicitari ptr. intarcare! Auzi tu, titi cu gust de lamaie :) ... ingenioasa ideea! :)

Madisor, trebuie sa-mi notez data, sa-ti tin pumnii! Hai ca mai ai putin si o sa fi soferita! Pupici!

Camelia, si lui Cris tot de Crazy Frog ii place ... sta nemiscat cand vede clipul ... i l-a luat ta-su de pe net si e tare incantat. Mai are unul de la muppets (nu stiu daca asa se scrie) cu "ba-da, ba-da", au facut astia reclama ptr. Rama cu melodia asta si cand se termina incepe cu "alta!" si nu poate sa inteleaga ca n-avem noi cum sa-i punem alta.
De ce nu incerci niste cereale ptr. laptele de dimineta. Am vazut aici parca de la Neste cu miere si cacao ... eu am incercat cu cele ce le pap eu si nu vrea fi-miu sa vada. Si daca are cacao ce ... eu i-am luat Nesquick (binenteles tot de pomana), e chiar ptr. copii de la 1 an ... daca nu-i dai seara e ok. Chiar a "scapat" Boby si i-a dat putina ciocolata (n-a mai scapat de el) seara si a dormit fi-miu f. bine. Deci cred ca-s povesti ...

Noi cum ne stiti, nimic nou. Fi-miu papa tot doar salam si legume ...a cum a trecut pe castravete. Cum termina feliuta incepe cu "alta". Ieri la pranz ne-am intors prea tarziu de la Cecilia si Leo si n-a mai vrut sa vada mancare, a trecut direct la somnul de pranz si sticla de lapte. Cand s-a trezit a papat castravete en-gros ptr. ca s-a terminat salamul din Spania si cel luat de aici nu i-a placut. Musca din el si facea "na" plin de sila. De unde o fi avand gesturile astea ca noi suntem niste mancai, nu facem "na" la nimic :) Seara, cu 10 min. inainte de inchidere, noi cautam alt salam, sa-i placa odraslei ... am gasit unul frantuzesc pe care il adora ... deci am scapat, avem ce sa-i dam sa pape. De cascaval nu mai vrea sa stie ... i-am facut soldatei, tot asa ... deci noi crestem cu salam, legume si fructe, iaurturi cu fructe si gris de bb (borcanele, ca ce-i fac eu e "cah") ... ah, uitam painea. Dar crestem si asa, deci e bine ;) Ieri l-am cantarit la Cecilia si avea imbracat 11,4 kg, deci cred ca-i bine.

Ieri a fost o faza draguta cu Leo. Au vrut piticii sa se ia in brate, au si facut-o si din cauza enertiei au picat imbratisati ... Leo peste Cris, Cris s-a lovit cu capul de parchet si s-a pus pe plans. Iar dragutul de Leo batea de zor podeau si tot incerca sa-l mangaie pe Cris sa-i treaca. Asa dulci au fost! Acum inca nu stiu sa se joace, ca ce vrea unul vrea si altul si al meu face gura - Leo e un darnic mic si imparte, al meu nu stie ce-i aia :( - , dar cred ca in asa 6 luni o sa fie alta situatie.

Camelia, uitasem, si eu incerc toate smecheriile de la locul de joaca. Pe topogan nu-mi incape turul ca m-as da si pe ala ;) Pacat ca n-a fost nimeni prin jur sa va faca o poza! :) Cu "anti-bb" nu ma pricep ca eu n-am voie sa iau ... insa ar trebui sa mergi la dr., nu sa iei tu asa de capul tau ... zic si eu!

Va pupic, trec iar la munca! O zi faina si sper ca n-am uitat pe nimeni! De Mona si Maya din burtica ce mai stiti?

Irinusha & Cris (03.05.04)

site-ul lui Cristian
poze, pozilici si poze de vacanta

Mergi la inceput

Irinusha,merci!Cu anti-bebe am fost la doctor,nu am probleme de sanatate (sau cel putin nu stiu de ele); cum mi le-a dat fara analize,am zis ca nu este nimic rau daca le inlocuiesc pe cele recomandate cu altele
Astazi ma simt mai bine,nu stiu poate am trecut o anumita perioada "critica" sau este auto-sugesti...Oricum,o sa merg la dr.
Vreau si eu melodia de pe net,buna idee,incerc sa o caut!El o arata broscutza cu degetul, "ia,ia",ii place sa o si vada , este super-incantat!
Nicoleta,eu am plecat cu ideea ca vreau un Matiz second;acum,dupa ce au mai crescut preturile (am vazut doar in jur de 5000) nu ma lasa inima sa dau atatia bani in conditiile astea;acum mi s-a pus pata pe Chevrolet Kalos,noua,dar inca nu avem atatia bani iar sotul sa nu auda de rate

Mergi la inceput

Irinusha,am avut noroc ca era parcul aproape gol (frig si duminica);n-aveam nici o sansa daca erau multi copii.
Nici eu nu prea incap,dar am gasit un truc:iau copilul in brate,imi strang bine picioarele- asa incap si eu bine si mai capat si o viteza "fantastica" ...Sebastian este in extaz!!!

Ce nu ii place din parc este LEAGANUL!Urla daca vreau sa il dau in el (singur sau in bratele mele).Nu ii place si pace!De fapt,primul lucru pe care l-a cumparat sotul meu pt. copil a fost un leagan (electric,cu melodii,...).
http://community.webshots.com/photo/212123626/218548965ZFthjx
Nu a stat niciodata in el,la fel urla cand vroiam sa il punem acolo (daca a stat cateva secunde de vreo 2 ori).De abia acum se apropie de el, dar doar sa-l impinga, nu sa stea acolo.Nu cred sa-l fi speriat cu ceva,nu prea am insistat daca am vazut ca nu-l agreeaza.Acel leagan a stat mai mult de mobila;poate il folosesc la urmatoarul bb.

Mergi la inceput