Viata in Germania (26)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Pucku, la o parte din intrebari incerc sa te lamuresc eu.

Fetita va primi alocatie- Kindergeld 154 euro/luna.
Daca sotul va fi asigurat, poate opta pt asigurarea intregii familii (noi asa avem); el va plati jumate, firma jumate.
Vaccinurile si medicamentele pt copii nu se platesc, daca sunt incluse in gama vaccinurilor obligatorii. daca tu vrei sa-i faci la cerere alt vaccin, i-l platesti.

Nu stiu exact cm e cu cursurile de 1 euro/luna, dar poti aplica la VHS pt cursuri de germana. In Munchen am inteles ca au si Bretreuung pt copii, adica tu esti la scoala si intr-o clasa paralela sta cineva cu copii.

Cum vei ajunge aici va trebui sa-ti inscrii copilul la mai multe gradi, ca sa fii oarecum sigura ca la 3 ani ti-o vor lua. Exista sanse mici sa ti-o ia si cu 2 ani jumate, daca e curata. Crese sunt mai rare si costa mai multicel. Plata si la cresa si la gradi depinde de venitul anual al familiei, la care se adauga o suma pt masa.

Uite un site bun pt locuinte:

http://www.immobilienscout24.de/index.jsp;jsessionid=3A694D7388107E9C190CFC15A31F91F5.worker1?fromSessionExpired=true

Nu am ciine, deci nu stiu cum e cu asigurarea lui, dar ce am vazut prin parcuri: unde se joaca copii, de obicei ciinii nu au acces. Iar ciini fara lesa pe strada nu am vazut. In parc, in locurti speciale...cred ca merge..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by Pucku

Alex multumesc de informatii.

m-ai botezat sau e vb de altcineva?:) astept mielu'...:)

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Incerc de ceva timp sa imi compun un mesaj. Sunt inca marcata.
Un baietel, nascut pe 7 octombrie 2004, a fost diagnosticat diabetic, insulino-dependet gradul 1.
Groaznic, NU?
Stim cu toti ca nu exista tratament decat sa lupti si sa te obisnuiesti cu boala.
Citeam tot aici pe forum, o alta mamica de fetita diabetica de data asta, ca parca viseaza si nu se mai trezeste.
Dar, cel mai greu este cand copilul ei o intreaba..."Mami, de ce m-am imbolnavit eu si nu alt copil" E cumplit!
Stiu ca sunt atatea rugaminti de ajutor de peste tot dar, nu puteam trece fara sa le alinam putin suferinta, unui bb atat de mic. Nu ai cum sa ii explici ca trebuie sa stea sa fie intepat cu toata doza de insulina!

Carmina de aici pe forum, are si ea diabet, si a lansat o strigare..dar ea este ocupata..miercuri naste..si atunci mi-am zis sa lanzez io rugamintea.
Am putea oare sa ne unim noi mamicile din Germania sa ii procuram niste teste si un aparat ca sa nu il mai intepe zilnic cu seringa?
nu e foarte mult si aceea mamica nu vrea decat un ajutor de intermediere dar poate nu ne lasa inima ca stim cat ne greu ne este sa taiem niste unghii la ai nostri copii; numai vorbesc de vaccinuri si alte tratamente.
I-am scris si as putea sa ii trimit o parte din cele necesare.

Poate ca multe dintre voi contribuiti la altii copii dar daca mai e cineva care poate trimite 5 euro..mai putin..nu stiu daca putem pune intr-un pliculet..si astfel poate strangem si puteam sa ii aliman suferintza acelui copil si sa speram intr-o minunea.

Am scris acest mesaj in sperantza ca poate intelege cineva disperarea. Nu am initiat pana acum nici o astfel de actiune.
Dar, nu pot trece mai departe.
Eu m-am nascut cu o boala la care medicii nu mi-au spus decat sa sper. este greu sa traiesti cu ea..dar acum ca matur te obisnuiesti si treci mai departe. nu depind de medicamente....si sunt fericita ca al meu copilul nu m-a mostenit; stiu doar in parte despre aceste lucruri; nu depinde de ceas..alte medicamente

Asta am spus-o doar ca sa va dati seama ca stiu cam cat de groaznic e.

Oare ne putem uni eforturile sa ii usuram suferintza?

Astept raspunsurile, sugestiile si comentariile voastre si poate nu uitam ca suntem la unde "Asa se naste o mare iubire"

Alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank"> Un baietel de un anisor, diabetic, insulinodependent. Oare putem sa ii alinam durerea?

"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza" Gabriel Garcia Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Alexandra, aparat din ala pt diabetici are si soacra mea,a cum mi-am amintit. E tare bun, si super super util pt un diabetic. nemaivorbind ca e simplu de folosit nu mai necestita intepaturi. E cit o cuituita asa mai mare si cred eu ca nu costa foarte mult, sa zic asa in jur de o suta de euro. sau te-ai interesat tu, la farmacie? Ca eu nu stiu exact.Cum sa nu, daca putem ajuta macar cu un aparat din ala pt un copilas mic, eu sunt pe lista. Trimite-mi un nr de cont si ajut si eu cu putin acolo.www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58643" target="_blank">ELENALOVE prietena noastra are nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Didi,
Sigur,am vazut si eu subiectul cu diabetul la copii dar recunosc ca nu am avut timp sa citesc.
Despre fetita Ninei(Anina_n)am citit la copiii din 2002 si m-a impresionat foarte foarte tare,mai ales ca si eu am o fetita de aceeasi virsta.
Haideti sa le ajutam!Nu stiu cit costa aparatul cu pricina desi am vazut la soacra mea(diabetica de 25 de ani)dar nu am intrebat-o.Eu am mai cumparat pt cineva din tara teste de diabet(o cutie)si ace(tot o cutie)si am platit pina in 50 euro.Stiu ca am avut tipul de aparat pt ca nu se potrivesc decit dupa model.

Poate ne da Carmi vreun tipp,ce aparat e mai bun,unde il gasim,etc.
Nastere usoara,Carmi!

Alina

Mergi la inceput

Laura, Alina, nu stiu mai multe decat de la farmacie. Am vazut mai multe tipuri si am rugat-o pe mama lui Alex, baietelul bolnav sa imi transmita. Ea maine se interneaza la Sp. Cantacuzino si vor fi luati in evidentza la un renumit (!) medic specializat in diabet.

eu ma gandeam sa imi intreb si pediatru de aici, care e foarte de treaba,sa aud inca o parere!

edit: reiau intr-un nou mesaj

Alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank"> Un baietel de un anisor, diabetic, insulinodependent. Oare putem sa ii alinam durerea?

"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza" Gabriel Garcia Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_alex spune:

Am citit despre micutul Alex. Ii doresc sanatate si o sa urmaresc si eu cand incepe cineva sa adune banii pt testele de glicemie.

Fetelor,
stiu ca s-a mai vorbit dar nu prea am timp sa caut. Spuneti-mi va rog care sunt conditiile mai nou pt a chema pe cineva in vizita Gemania.
Am inteles ca trebuie 700 de eur plus invitatie. Invitaia trebuie facuta in germana sau in romana ? Daca e in germana trebuie tradusa si legalizata in Ro?
Cele la care v-au venit recent vizitatori din Ro spuneti-mi va rog care sunt mai nou cererile la vama. Din ce am vazut la televizor am dedus ca e mare incurcatura la vami si multi care cred ca au toate actele in regula se intorc inapoi.
La noi o sa vina mami in decembrie si vreau sa-i fac invitatia deja, in cazul in care nu o primeste sa am tip sa-i mai fac.
Cand a mai fost la noi era nevoie sau de arata bani la vama sau de invitaie. Acum am inteles ca trebuie si invitatia si banii? Asa e?

merci

23+ si Alex ( nascut in 11.11.2003 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Eu am cumparat acum 2 ani un aparat de masurat glicemia. A fost atunci 65 euro. Testele , in nr de 50 intr-o cutiuta, s-au tot scumpit. Ultima data am luat in primavara cu vreo 35 euro....

In principiu, 100 euro ar trebui sa ajunga pt aparat si teste.

Daca stringe cineva bani, vreau si eu un nr de cont, ca sa transfer banuti (asta sapt. viitoare, dupa ce voia vea banuti in cont).

Carmi, eu am facut acum 2-3 sapt. invitatie prietenei mele, care va veni de sarbatori. Mi-a trimis Katrink un Word cu ce sa contina invitatia. Pe o parte e in :de, pe cealalta in .ro. Am fost la Bürgeramt si mi-au legalizat-o (pe cea in .de= contra a 5 euro. Trebuie sa ai pasaportul la tine, sau un act cu care sa te legitimezi. Daca vrei, eu mai am inca Word-ul , si ti-l trimit, numai da-mi o adresa de mail.
Nu stiu daca mai e nevoie si de bani. Eu am citit ca pt. .De ar trebui 30 euro pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Buna seara fetelor,

Didi_Alex....as dori sa contribui si eu cu ceva banuti pt.baietelul bolnav.Daca strange cineva bani imi spuneti si mie? Un numar de cont ar fi mai bine.Socrul meu are si el diabet si are un aparat, cred...n-am urmarit cu atentie ce-cum face, n-ar fi frumos din partea mea...asa ca prea mult nu ma pricep, am sa-l intreb si eu.Totusi poate ar fi mai bine daca mamica baietelului l-ar intreba pe dr.ce aparat e bun!? Exista banuiesc diverse aparate si poate ca nu toate sunt bune pt.el, mai ales ca e asa mic? Plus ca sunt niste consumabile acolo (teste, seringi, etc) care trebuiesc periodic cumparate si gandesc ca ar fi bine daca s-ar gasi si in Rom.Si tocmai pt.ca nu ma pricep, mai intreb si eu: banuiesc ca un aparat masoara glicemia si cu un altul se fac injectiile?....sau?

Tinatache...tot vad la TV reclama despre www.monster.de.
Asta te-ar interesa pt.listuta ta?

Pucku,in legatura cu cursurile de germana de 1 eur/ora.Cand vei veni aici si vei primi viza de sedere (de la Oficiul pentru straini : Ausländerbehörde), tot ei iti vor da (daca e cazul)o hartie prin care ti se da dreptul de a participa la un "curs de integrare" ("Bestätigung über die Berechtigung zur Teilnahme an Integrationskurs"), plus o lista cu scolile din zona respectiva care ofera un astfel de curs.Alegi o scoala, te duci acolo cu foita si platesti intr-adevar 1eur/ora.Daca vei primi si ceva ajutor financiar de la stat, atunci cursul va fi pt.tine gratuit.
Cursul presupune daca nu ma insel 630 de ore, din care 600 sunt de germana si 30 de ceva cunostinte din politica, economie(germana, bineinteles).

Numai bine,
Panseluta

Mergi la inceput

Tocmai am primit un masaj de la mamica lui Alex.
Mi-a spus ca ei au un aparat dar de productie japoneza, pt masurat glicemia;atat.
si mi-a scris de doua firme:Accu Chek, Free Style pe care le-am vazut deja in farmacii.
Maine ma duc sa vad exact cat costa aparatele si cat sunt testele si de asemenea acel aparat care inlocuieste seringile in administrarea insuliniei.Sau ce este nevoie urgenta pt bb
si astept noi vesti de la Ana, mama lui Alex.

cat despre stransul banilor..am crezut ca am spus clar din primul mesaj ca pot io...inclusiv in privintza contului (aici ma ajuta sotzul!)
deci, il pot trimite pe pm, la cine doreste sa contribuie.

Alex

Mergi la inceput