Viata in Germania (26)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

As avea niste intrebari, pentru fetele care au mai trimis Bewerbungen, pe ici, pe colo....

1) Trebuie atasata fotografie la (pe) Lebenslauf? (ideea e ca nu am timp sa merg acum intzolita si sa ma trag in foto, dar daca e musai......... cu placere)In ultima instanta, ma gandesc ca ma pot vedea in fotografiile de pe diplome........

2) Toate Unterlagen-urile, in cele pun? Exista vreun dosar tip, standard, sau nu conteaza?

3) Banuiesc ca ajunge sa trimit numai copii la zeugnisse, fara sa fie legalizate, nu?

Astept parerile voastre!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Livia,multumesc mult!

Parca aici pe forum citisem ca invitatia asta poti sa o scrii si in romaneste,pe aceeasi pagina si notarul practic le semneaza pe amindoua ?!

Tumpi,din cite imi amintesc,parca sotul tau locuieste in Landkreis München?Atunci tre sa mearga la Landratsamt pt invitatie,sigur daca vrei sa o faci asa.La ei,trebuie asigurare medicala facuta aici.
Daca vrei sa o faci prin notar,atunci poti sa mergi la oricare si cred ca-i mai simplu,nu?

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by copiloi

1) Trebuie atasata fotografie la (pe) Lebenslauf?

da
2) Toate Unterlagen-urile, in cele pun? Exista vreun dosar tip, standard, sau nu conteaza?

intreaba de Bewerbungsmappe la papetarie

3) Banuiesc ca ajunge sa trimit numai copii la zeugnisse, fara sa fie legalizate, nu?

da

Alina

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Alina, trimite-mi un PM cu o adresa de mail, si-ti trimit modelul de invitatie.
E si in DE si in RO si pe mine m-a costat legaalizarea 5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Cristina, multumesc pentru raspuns!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

copiloi am vazut ca aici cam toate au poza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Alina,da,poti scrie si in Ro pe invitatie si notarul le stampileaza pe amandoua!

ps:tinatache-vorbim pe PM sau e-mail,cum vrei tu,bine?!

puuus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

helbi,trimite-mi si mie modelul,te rog,chiar saptamana asta vreau sa-i fac mamei invitatie.Numai 5 euro?ce chestie,anul trecut a facut sotzul meu la nu-s ce amt,de aia standard si a costat vreo 20.
Inca ceva,cum trimiteti invitatiile in ro?faxul la inv legalizata stiu ca nu ste acceptat,sau la voi a mers asa?Cu par avion a facut data trecuta vreo 2 saptamani

Fetele,am castigat
Acum vreo doua luni am vazut la edeka(dar erau si in alte supermarketuri mari) niste reclame cu tot cu plic de la knorr,cum ca trebuia sa trimiti 5 pungute (decupat doar cuvantul knorr)ca sa castigi kindergeld pe 1 an sau o masina Kettler.pentru copii.Eu nu folosesc prafuri din astea dar nu-s ce mi-a venit si am luat 5 din alea mici,la 50 de centi si le-am trimis(apoi am aruncat continutul)A trecut vreo luna jumate de atunci..azi dimineata vine posta cu un pachet enorm,imi sta pulsul,prima data mi-am zis ce drac o fi,daca oi fi facut aiuea vreo comanda pe net,din gresala si cat ma costa
SI e masinutzaaaaaaa!!!!!!!!!!!!
arata ca o masina de curse,joasa,ochioasa,doar ca are pedale,super calitate,s-a crucit barbatu-meu.A montat-o si e super!!Original kettler.Nu-mi vine sa cred!
Fortza fie cu knorr

camelia,tu spuneai ca te-ai inscris la ikea pt matrazentester,ai castigat?Mie mi-a venit (tot azi) raspuns ca nu;( dar imi trimit gutschein pt grosse frühstück la cea mai apropiata reprezentanta
Pacat ca n-am jucat si la lotto azi

poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

helbi,trimite-mi si mie modelul,te rog,chiar saptamana asta vreau sa-i fac mamei invitatie.Numai 5 euro?ce chestie,anul trecut a facut sotzul meu la nu-s ce amt,de aia standard si a costat vreo 20.
Inca ceva,cum trimiteti invitatiile in ro?faxul la inv legalizata stiu ca nu ste acceptat,sau la voi a mers asa?Cu par avion a facut data trecuta vreo 2 saptamani

Fetele,am castigat
Acum vreo doua luni am vazut la edeka(dar erau si in alte supermarketuri mari) niste reclame cu tot cu plic de la knorr,cum ca trebuia sa trimiti 5 pungute (decupat doar cuvantul knorr)ca sa castigi kindergeld pe 1 an sau o masina Kettler.pentru copii.Eu nu folosesc prafuri din astea dar nu-s ce mi-a venit si am luat 5 din alea mici,la 50 de centi si le-am trimis(apoi am aruncat continutul)A trecut vreo luna jumate de atunci..azi dimineata vine posta cu un pachet enorm,imi sta pulsul,prima data mi-am zis ce drac o fi,daca oi fi facut aiuea vreo comanda pe net,din gresala si cat ma costa
arata ca o masina de curse,joasa,ochioasa,doar ca are pedale,super calitate,s-a crucit barbatu-meu.A montat-o si e super!!Original kettler.Nu-mi vine sa cred!
Fortza fie cu knorr

camelia,tu spuneai ca te-ai inscris la ikea pt matrazentester,ai castigat?Mie mi-a venit (tot azi) raspuns ca nu;( dar imi trimit gutschein pt grosse frühstück la cea mai apropiata reprezentanta
Pacat ca n-am jucat si la lotto azi

poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mamica dulce, FELICITARI!!!!!!!!!! Cred ca e Mark super-incintat!! Nua i mai povestit cum mai e la gradi?
Trimite-mi PM cu adresa de mail, si iti trimit modelul pe care-l am de la Katink. Eu am fost la Bürgeramt-ul de care apartin si am platit 5 euro. Am trimis-o apoi normal, intr-un plic taxat cu 0,55 centi si a ajuns in 3 zile

Acum, am si eu o rugaminte la cele cu soti nemti, sau la cele care aveti cunostinte de piesele de la masina. Ma intereseaza urmatoarele piese de schimb (cum se traduc in germana):
- aeroterma(partea care se invirte)
- carcasa aeroterma plastic
- clapeta de aer (fara motoras) (una care inchide si una care deschide)
- garnitura la clapeta de aer (de buret)
- capacul de deasupra motorului
- sigla "SEAT" de pe capacul motorului (e un fel de masca)
- cabluri de la selectorul de viteze la cutia de viteza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce
imi sta pulsul,prima data mi-am zis ce drac o fi,daca oi fi facut aiuea vreo comanda pe net,din gresala si cat ma costa

Felicitari mamica dulce!!! Ce vroiam sa-ti spun si cred ca e util de stiut, daca-ti vine marfa necomandata nu trebuie sa-o platesti ci poti chiar s-o folosesti (firma respectiva va face presiuni s-o platesti dar nu te poate da in judecata pentru ca incalca legea trimitandu-ti marfa necomandata) iar daca ai comandat din greseala ceva si nu-ti convine pretul poti oricand sa spui ca n-ai fost tu cea care a comandat ci ca ti-a facut cineva o gluma proasta, firma respectiva trebuie sa dovedeasca ca ti ai fost cea care a comandat iar asta e cam complicat daca nu e facut in scris, asa ca iti vor lua cu siguranta marfa inapoi fara sa comenteze nimic.

Mergi la inceput