Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (52)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

De vreo 4 zile mie mi s-au cam umflat mâinile si ma cam dor incheieturile degetelor. Eu care ma laudam cu o mare dexteritate a falangelor (am facut ceva pian la viatza mea) m-am trezit ca abia le mai pot mishca. Cu tensiunea stau bine, iar alte segmente posibil sensibile nu s-au umflat. Doctorul spune ca e firesc (cauzele sunt hormonale) si ca inca nu e cazul sa ma ingrijorez. Sambata viitoare o sa-mi repet analizele la sange si urina si o sa vad daca a intervenit vreo schimbare in rau fatza de ultimile.

Aveti si voi probleme d-astea ca ale mele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Lorda, incearca sa maninci fara sare, si sa bei mai multe lichide.
Eu iti dau o lista de ceaiuri, dar tre sa vorbesti cu dc tau, daca te lasa sa le bei sau nu, ele ajuta la eliminarea retentiei de apa si elibereaza tesuturile de surplusuri: coada de cirese(asta e suta la suta garantat si permis in sarcina), coada - calului,matase de porumb.
Seara, baga miinile in apa calie cu putin otet de mere(pe care de altfel, poti sa il bei cu putina apa si dimineata,dupa ce ai mincat, desigur), si vorba aia, calca apa, dar cu podul palmei si apoi cu degetele.

Cel mai bun remediu este ceaiul de patrunjel, sau apa, patrunjel, pus sera intr-un bol si baut dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Lavi, multzam de sfaturi .
Acuma: lichide beau la greu (atat de multe incat, la ultimile analize, densitatea urinei mi-a ieshit sub limita inferioara). Cu sarea intr-adevar va trebui sa fac eforturi, fiindca nu prea sunt obisnuita sa mananc total nesarat.
In privintza ceaiurilor diuretice, aici am o problema. De cate ori am exagerat cu cel de coditze de cireshe + matase de porumb, ceai baut pt. a preintampina infectiile urinare, m-am trezit cu niste crize urâte manifestate prin palpitatzii si amortzire + durere a mainii stangi. Partea proasta a acestor ceaiuri este ca produc o demineralizare accentuata ce se poate manifesta prin crize ca cele pe care le-am avut eu. De aceea nu prea sunt partizana unor astfel de ceaiuri puternice. De cat sa mai patzesc ce-am mai patzit, mai bine stau cu mainile umflate.
So, singurele solutzii raman cele cu eliminarea sarii din mancare si cu scufundatul mainilor in apa cu otet de mere. Vedem daca da roade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

multam, lavi am salvat-o repede mutand-o in alta cratita. E OK
ancris bine ai venit la noi! ce bine de tine si de bic ca ati "aderat" la 2 topicuri, v-ati facut o multime de prietene.
joy esti mai bine? daca ai mai scris pe tema asta, sorry, am spus ca am citit mesajele voastre repede, repede din lipsa de timp si oboseala extrema.

fetelor, merge cineva la cursuri prenatale in Bucuresti. am auzit ca se fac la Giulesti si e aproape de mine. e tarziu sa ma mai inscriu in saptamana 33 (cat voi avea cand intru in prenatal)?

Felicia

Mergi la inceput

ptr gravidutzele care nasc la giulesti
ati vazut ce a scris jadi la mamici sept-oct? camesi rupte, saloane ca vai de mama lor... eu ma ingrozesc
nu pot sa-mi dea drumu' acasa dupa cateva ore?

Felicia 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Felicia ai fost haioasa cu varza! Si eu era sa o gafez azi cu mancarea. Aveam pe foc o supa si carnitza de vita la fript cand ma suna socru-meu impacientat: Hai ca a scapat Padina (cateaua noastra) pe strada si nu nu pot sa o prind! Si sper sa nu muste pe cineva! Sotul meu era cu masina la spalatorie, nu putea pleca, asa ca am stins (din fericire!) focurile si am rupt-o pe scari spre casa socrilor. Noroc ca fac doar 10 minute pana acolo. Padina era aproape de un bulevard foarte circulat (daca iesea in strada aia nu avea nici o sansa sa supravietuiasca) si socrul meu, transpirat tot si cu un os in mana incerca disperat sa-i atraga atentia. Cand am strigat-o, de pe la 200 de m a venit in goana (norocul meu!) si a reusit sa o recuperez... dar cu ce efort fizic!
Asa ca m-am intorc pe urma la mancarea mea, pe care am reluat-o...

Lavi Coralia e in concediu pana luni si nu are net acasa. Probabil vom auzi vesti de la ea saptamana viitoare.

Noki

Lordra felicitari pentru bb grasan!

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 30+

Varsta BB Stefan
Poze

Mergi la inceput

tania cit de plastic si voluntar povestesti, citeodata dai impresia ca ai un strop de NICAin tine, cu toate ca nu esti de prin partile Humulestilor.
Eu cu mincarea am patit-o odata cind statem in Pajura, apoape de sf Niculae, am plecat la piata, cam 2 minute linga casa, cind aveam fasolea pe foc.Vroiam sa cumpar un cadou mic si sa ma intorc, cam 10 min, aveam focul mic, apa destula, deci timp suficient.Am cautat pin in alt cartier si am uitat de fasole, cind m-am intor iesea nu fum gros de la bucatarie si o gramada de locatari, care stateau in fata blocului si se uitau, plus citiva la usa mea.A fost groaznic.
Feliciacam peate tot gasesti si uscaturi, curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Buna burtici,
Iacata-ma prezent, dupa o alta zi de nebunie!
Cum ziceam, ieri seara, aveam o stare de neliniste ca nu prea mai simteam bbele ca inainte, iar dupa o noapte complet alba si cu ganduri negre, de dimi mi-am sunat doctorul panicata, si m-am apucat sa ma smiorcai ca eu nu mai simt bebitza si deci i-am cerut sa ma vada. Si uite asa am ajuns in urgenta la cabinet, cu un sotior panicat si el, mi-a facut doc gineco urgent o eco, a gasit inimioara bebitzei imediat, care batea in ritm normal, i-a verificat dr toate alea, si nu mai contenea sa imi zica, ca de obicei, ca totul e "impecabil". Deci panica degeaba, m-am mai usurat si de niste banuti insa...cine doarme linistita in weekend?
Voila, voila, cam asta a fost hopul nostru de azi, va pup si acum ma apuc sa va citesc sa vad ce ati mai scris!

Alina si Bebitza Amalia 34+

Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

felicitari alinus ptr vestile bune! si eu trecut prin astfel de momente de panica, ma mai duceam si mai faceam o eco pe la prietenele mele doctorite si ma mai linisteam... cam o saptamana, ca-mi venea alta idee.
dar partea buna a lucrurilor este ca nu mai avem mult, mai ales tu!

sau poate ca atunci sa vezi panici, ca ce citesc eu pe la mamicile de septembrie-octombrie ma cam ingrozeste si de aceea vreau sa ma duc totusi la cursurile prenatale.

Felicia 31+

Mergi la inceput

Felicitari BBca ai trecut si peste clipa asta, asa este si normal sa te interesezi imediat cind simti, ca ceva este in neregula.

Azi, la spital, cind eram la consult au venit doua mici gravidute, amindoua cu iminenta de avort, una dintre ele cu posibila sarcina extrauterina, le dureau, plingeau, gemeau si eu am stata in cabinet 40 d min, mi-era mila de ele, ca sa ma consulte pe mine prima.
Am fost prin Unirii, la etajul trei numai magazine pt copii, niste lucruri frumoase, dar tare scumpe!

Mergi la inceput