fumatul si sarcina

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Salut pe toate fetele cu burtici!
Nu vreau sa tin partea fetelor care fumeaza, desi si eu o fac. Le inteleg pe Ralucutza si pe Toanca si pe altele care nu se pot lasa. E foarte greu, mai ales ca viciul acesta se asociaza cu un anumit tip de gesturi, cu cafeaua de dimineatza, cu anturajul. Pana acum copilul meu s-a dezvoltat normal. Iar greutate mai mica la nastere inseamna ca in loc de 3200, s-ar naste cu 3000gr. Zi de zi ii am sub ochii pe nepotii mei (5 si 2 anishori) ale caror mame au fumat pe parcursul intregii sarcini (apropo: daca ti-e greatza, nu inseamna ca ai avut vointa sa te lasi, ci ca organismul tau nu a mai tolerat fumul de tigara) care nu au astm si care nu racesc mai des ca alti copii ale caror mame nu au fumat. In fond, e o chestiune ce priveste pe fiecare in parte, iar faza cu " i-am aruncat pachetul de tigari pe holul institutiei" mi se pare o tampenie.
Doamne, ce mult am scris, va las si va doresc sarcini ushoare in continuare!
Ingrid S 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Simt imperioasa nevoie de a interveni iar.
Deci: asocierea stillborn cu fumatul nu este demonstrata stiintific, este doar o supozitie negasindu-se alta motivatie, iar daca mama nu era fumatoare atunci o scoteau fumatoare pasiva, ca doar era foarte simplu. FUMATUL NU CREAZA MALFORMATII LA FAT. Intr-adevar in loc de 3200va avea 3000g, si repet: faptul ca ati vomitat si nu ati mai suportat nu va da nici un drept la morala. Statisticile arata ca cele care s-au lasta de fumat din cauza greturilor se vor apuca de fumat imediat ce vor naste...mai devreme sau mai tarziu,.
Tocmai am terminat o convorbire telefonica, mi-am facut o mie de nervi cand am realizat ca nimeni nu vrea sa vada partea buna a lucrurilor. Sunt sanatoasa, bebe este foarte bine, mananc sanatos, nu vomit nimic, ma ingras cat trebuie, se vede pe chipul meu ca sunt fericita si ca arat mult mai bine de cand sunt gravida (culmea nu mai am ceracane)dar nimeni, absolut nimeni nu vede asta, in schimb daca afla ca fumez imediata sar cu gura: "vai o sa faci rau copiluli nu-ti dai seama, ca o sa faca, o sa pateasca...etc" . Si m-am infuriat. Din 10 lucruri bune exista o predilectie de a se vedea fix al 11-lea rau.
5 kg in plus sunt mai periculoase decat tigarile fumate. 2 ore in centrul orasului Bucuresti sunt mai nocive decat 4 pachete de tigari, (sic), de statisticile astea ce mai ziceti?
Hai sa fim serioase si cine fumeaza sa aiba grija cat o face iar cine nu fumeaza poate are alta problema dar nu o poate vedea de... tigara mea.
Va pup, si luna viitoare o sa ma las de fumat...promit
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Azi am fost in parc si pe o banca era o graviduta,cu o burtica frumoasa, ca toate burticile. Si pac scoate graviduta pachetul si se apuca sa fumeze. Oribil!! Arata hidos,cu burta mare si tigara in gura... Grrrr..In capul meu astea doua chestii nu au ce cauta impreuna,nu pot sa asociez o femeie gravida cu o tigara!!! ( Am fumat si eu 10 ani, la greu chiar )

+ =

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Of! Si eu am fumat inaintea sarcinii si primele cateva saptamani din sarcina. Dar m-am oprit. Nu aveam nici un fel de greturi, nu ma simteam rau. Nici vointa n-am avut. Pot spune ca m-am lasat din... lasitate . Era o vara inabusitoare in Bucuresti, circulam foarte mult in masina, aerul era irespirabil din cauza gazelor de esapament. Vedeam peste tot numai copii si tineri cu handicap (locuiesc in apropierea unei biserici catolice unde vin des astfel de copii insotiti de niste maicutze). Soacra mea ma batea la cap incontinuu sa ma las de fumat ca cine stie ce monstruletz nasc. Pur si simplu nu am avut puterea sa-mi asum responsabilitatea. Mi-era foarte clar ca daca bebe s-ar fi nascut cu probleme eu cu tigarile mele as fi fost invinuita pentru asta. Ziceti-mi cum vreti voi, mama denaturata sau altfel, inaintea grijii pentru copilul nenascut a contat teama de asumare a vinovatiei.
Dupa ce am terminat cu alaptatul m-am reapucat de fumat. Chiar nu stiu ce as fi facut cu tigarile in timpul alaptatului daca nu ma opream dinainte. Dupa nastere nu as mai fi avut nici o sansa sa renunt la fumat, cu stresul, oboseala, nesomnul si depresia aferente.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61094" target="_blank"> Bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

carminabulina, chair ai de gand sa te lasi de fumat luna viitoare???
Pai si pe noi cui ne lasi???

Toanca si Matei Alexandru 30+

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Toanca, draga mea, uite mai sunt si eu pe aici. Mai fumez si eu, dar le cam raresc in ultimul timp (cred ca de la lapte si fructe mi se trage). Sigur mai sunt si alte fete care fumeaza, dar prefera sa ne urmareasca doar. Mi s-a parut important ca in timpul sarcinii sa nu pui picatura de alcool in gura, sa eviti pe cat se poate ciocolata si cafeaua si sa iei multe vitamine. Cat despre tigara.....asta este! Copilul meu la 6 luni e sanatos si are greutatea corespunzatoare. Asta conteaza cel mai mult.
Ingrid S 6 luni

Mergi la inceput

Toanca mai vb peste o luna. Sincer as vrea sa ma las de fumat, nu fumez in ciuda faptului ca...dar nu pot, imi este pofta sa fumez, mai ales dupa o masa copioasa, dar in sufletul meu imi doresc sa fie ultima, in sensul ca nu as mai vrea sa aprind alta. Chestia cu banca si gravida din parc mie mi se pare clisee. Eu personal nu fumez pe strada, nici in parc, cu atat mai mult acum ca sunt gravida cand stiu ca toata lumea e cu ochii pe mine.
Va pup si va doresc abstinenta usoara! Am incercat varianta cu fumatul fara sa trag in piept. Rezultatul? am fumat mai mult decat era cazul, adica am depasit nr. critic de 10 tigari pe zi...dar s-a intamplat doar o data.
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

carminabulina si eu as vrea tare mult sa ma las de fumat dar asa de bine vine cate una cate-o data!!!imi pare rau ca spun asta ca numai la bebe ma gandesc!si mi ciuda ca nu poate fii ultima tigara din viata mea!si in fiecare seara ma culc cu gandul de maine ma las de fumat!si maine o iau de la cap cu mai multa pofta de fumat ca niciodata!sa ne ajute dumnezeu sa fim sanatoase si cu bebei sanatosi!

raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

aaaa si apropo!!!mai urat decat o mama cu burta mare care este cu tigara in gura este o mama care sta si se uita in gura celeilalte!:P

raluca

Mergi la inceput

ha ha ha ha ha ha ha ha
Bravo ralucutza.
Si eu ma culc cu gandul ca a doua zi nu voi mai fuma dar....

Mergi la inceput