fumatul si sarcina
Raspunsuri - Pagina 4
emaaimee spune:
Sotul meu de cand am ramas nu a mai fumat in casa,numai pe balcon si afara.Nici acum nu fumeaza in casa si a rarit tigarile considerabil de lene
mamica scumpei Bibi-02/07/05
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos
carminabulina spune:
nici la noi nu se mai fumeaza in casa, si tot de lene al meu fumeaza mai putin
ceva ceva progrese tot se mai fac si pe aici
dar cred ca e bine sa nu te fortezi, cu cat te gandesti mai putin la un lucru cu atat el se uita mai repede. Fumez cand nu mai pot sa rabd.
Ingrid S spune:
V-am urmarit cu interes discutiile pro si contra . De obicei cele mai inraite contra fumatului sunt fostele fumatoare. Cele care nu au fumat niciodata nu sunt atat de indarjite contra acestui viciu.
Nu-si pun partenerii sa se lase de fumat, nici rudele sau prietenii ce vin in vizita sa lase pachetele de tigari acasa.
Cred ca te poti lasa de fumat si daca ceilalti din jurul tau nu o fac. Faptul ca vrei sa-i excluzi pe ceilalti din anturaj care fumeaza, demonstreaza slabiciune si nu vointa.
Ingrid S 6 luni
raalucutza spune:
zuzi nu venii sa arunci cu pietre ca nu e frumos!noi toate fumatoarele stim ca gresim fumand dar nu suntem destul de ambitioase nici pt noi nici pt bebe sa ne lasam...........stim ca avem o problema...nimeni nu se ascunde dupa pretexte de genul............ci doar vrem sa spunem ca nu e chiar asa de grav!mai grav ar fi o alimentatie dezastruoasa!sau lipsita de vitamine!doamne ajuta sa fie bine si sa nu avem probleme cu sarcina nici una dintre noi!dar nu poti tu o nefumatoare si sa ne spui "stii bebele tau o sa fie si o sa aiba!'CA ATUNCI MA INFURII!nu sunt suparata pe tine ....cred ca mai mult pe mine ca sunt o mama fumatoare!cine mi se alatura?
raluca
toanca spune:
carminabulina, sub 5 tigari pe zi?
Cam greu de atins acest obiectiv...............
raalucutza vin si eu alaturi de tine......
Toanca si Matei Alexandru 30+
poze
Bee spune:
Fetelor cred ca va e tare greu sa va lasati de fumat!! Din fericire eu nu va inteleg. Si n-o spun cu rautate! Am fumat si 2 pachete pe zi, dar acum realizez ca nu eram o fumatoare adevarata, fiindca nu imi placeau tzigarile, desi le fumam cu sete. Le-am lasat cand am aflat ca sunt gravida, iar o perioada nu am suportat persoane fumatoare in anturaj, de greatza nu de eventuala pofta pe care mi-ar face-o. Nu mai puteam nici sa ies din casa de groaza ca fumul o sa ma trimita la ! Ei si acum, la 8 luni de sarcina, cand nici greata nu mai imi e, mi-a oferit sotzul un fum din tzigareta lui (ishi ia tzigarete doar de distractzie si ffff rar, dar tot il acuz ca e fumator "de placere") si n-am putut sa trag in piept si nici nu mi-a placut deloc gustul! AM mai incercat cred o data cand am iesit cu prietenii, dar am avut aceeasi reactie! AM scapat de viciu, nu? Eu una nu-i resping pe cei care fumeaza, dar n-am sa incetez sa le explic ca fac rau si nici nu am sa mai fac vreodata parte dintre ei!
Bafta.
Bee
si Fetitza
LYLY809 spune:
Zuzi, sunt 100% de partea ta. De ce? Pentru ca nu este vorba doar de mine, ci si de copilul meu. Pentru ca exista riscuri pe care eu nu vreau sa mi le asum.
Sotul meu este fumator de peste 10 ani. Un pachet pe zi. Acum fumeaza 2-3 tigari pe zi, niciodata in preajma mea. O face pentru mine si copil. Si pentru ca eu l-am rugat. Am auzit de cazuri in care barbatii s-au lasat definitiv de fumat pentru copiii lor. Din dragoste pentru ei, pentru ca se gandeau ca-si risca sanatatea si nu se vor bucura cat mai mult de ei.
Cat despre anturaj, persoanele care ma iubesc si ma respecta procedeaza la fel ca sotul meu. Eu nu le evit, dar ele ma inteleg si ma menajeaza.
Lyly 8+
[url=http://www.TickerFactory.com/]
[/url]
Crisu23 spune:
Salutare burticutze!
Eu sunt alaturi de Toanca si Carminabulina.
Zuzi...sa stii ca este usor sa spui "lasa-te de fumat!", dar nu este chiar atat de usor si de urmat. Iar treaba cu izolatul este de-a dreptul aberanta. Chestia asta ar insemna sa nu mai stau cu sotul, sa nu mai ma vad cu parintii si nici cu prietenii...
Fiecare face cum gandeste, eu una inca mai fumez, mananc foarte bine, cu vitaminele stau excelent, iar este f bine dezvoltat, lucru care il doresc la toate burticile
Crisu30+
ChrisDun spune:
http://www.k.as.ro/fumat.jpg
Nu dati cu rosii, mi s-a parut haios. Dar eu nu stiu cum e sa fumezi...adica am pufait de cateva ori si mi s-a facut asa de sila cand am ramas cu gustul acela in gura, ca n-am mai incercat!!!
Chris si Carina
lucia_cs spune:
Cineva spunea ca singura problema (care este de fapt foarte mare) ce ar putea aparea este ca bebe sa nu cantareasca cat ar fi normal.
Motivul pt care bebe nu se dezvolta este faptul ca bebe nu primeste destul oxigen, ceea ce afecteaza creierasul (si multa altele).
Studii facute in acest sens au aratat ca efectele potentiale ale fumatului in timpul sarcinii sunt si cresterea sanselor ca bebe sa aibe abnormalitati genetice.
De multe ori nasterea unui copil mort (stillborn) a fost asociata cu faptul ca mama a fumat.
In timpul vietii copilasul are mare sanse sa aibe astm si alte boli respiratorii.
Sursa:
http://www.pregnancy.com.au/smoking_in_pregnancy.htm
_
Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!
Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny