Scandinavii stiu DC... (78)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by itsme

bre, asta cu omega-3 e fumata de mult pe aicisha.

Pai stiu ca-i veche, ca toata tarasenia a fost descoperita cica prin 46-50 de un profesor de la Oxford, Sinclair , care a studiat de mama focului dieta eschimosilor la care toate bolile secolului nu ajungeau deloc: nu tu boli de inima , nu tu cancer , longevitate nu mai spun , etc . Ei bine , studiindu-le dieta ,peste la greu si carne de seal care contine omega 3 din plin , asa ca face dom' profesor
un studiu ca sa-i lumineze si pe altii , il publica intr-o revista
reputabila si rezultatul - il dau afara de la Oxford - haha! Suparat, tipul si-a continuat cercetarile la domiciliu, a vindut argintarie ca sa le sponsorizeze si, cumva sustinut de presa, a tinut un regim alimentar al eschimosilor pentru citeva luni (au aratat ceva
imagini si nu va explic cam cum arata carnea de foca data prin masina de tocat si inabusita cumva , bleah , o masa neagra , care din cite zicea asistentul lui mirosea cumplit) dar efectul a fost cel scontat; pentru ca de unde, la inceput singele i se coagula in 15min , dupa dieta cu pricina singerarea dura aproape 50 min , asta explicind de ce nu au eschimosii boli de inimasi alte cheaguri. Oricum , a murit saracu' fara sa i se recunoasca absolut nimic ca merit . Prin '60 a urmat un alt studiu facut pe tema longevitatii in Europa si grecii erau cei mai barosani , asa ca i-au luat niste profesori de prin America la puricat si se pare ca li se tragea de la mincatul unei chestii care ar cam fi o buruiana , nu stiu cum ii zice, si care e foarte bogata in omega 3. Au largit, apoi, studiul si cind au ajuns la japonezi le-au luat mau-l ca astia cica maninca cel mai mai mult peste pe cap de locuitor si de aici, creier pe ei la greu , plus probleme mai putine cu violenta si alte bad behaviors ...no, cam asta..Hai ca va facui capu' tandari!!! ma duc sa visez la tinerete fara batrinete si desteptaciune vesinca...va pupez duios si noapte buna

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Da' mai am un PS....mportant
liris, forteaza nota la doctor cu febra, ca te va primi negresit...cit despre decizia de a te retrage de pe forum, te-nteleg, insa nu stiu daca te va ajut aprea mult...dimpotriva, as zice.

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

nseara
Carmen, La Multi Ani fetitei tale, sa stii ca asta e zi norocoasa bre

Merci la toti de urari!! sunteti invitatii mei la o felie de tort si un pahar de sampanie frantzuzeasca (virtuale azi da' daca aveti chef de unele reale nici o problema, suntem acilea si va asteptam)!

liris - curaj, lasa ca o sa treaca si asta! poate ca daca nu sunt complicatii (gen febra sau dureri) e cel mai bine sa lasi natura sa-si faca datoria, urmarile sunt minime. Dar stiu ca e foarte greu sa rezisti psihic pana atunci. Si io as zice sa nu pleci d'acilea dar stiu ca e un moment dificil... Oricum noi te asteptam aci cand vrei... hai ca o sa vezi ca totusi starea asta nu dureaza mult, o sa revii repede cu forte noi!

Lilanda si vikinga si aci' e la moda omega3 cica face cupchii dastepti si adultii frumosi si necancerosi. Io stiam ca sunt acizi grasi pe care ii luam oricum din alimentatie, cica daca mananci peste (da' gras: sardina, hareng, macrou etc) cam de doua ori pe saptamna gata, ai destui omega3 nu-ti mai trebe suplimente. da' lasa ca vin maine varu' narancea si cu annie si ne ecsplica iei care-s dozele optime.

rayu, hehe, pai la asta cu aniversarea in aceeasi zi ma gandii si io ieri cand vru nenea doctoru' sa se duca s-o caute pe Gepetta cu bisturiu' . Noroc ca se razgandii in ultimu' moment si zisa ca o mai lasa in pace putin... Asta cu conditia sa fie cuminte si sa nu o mai faca pe ma-sa sa se umfle ca o gogoasa infuriata!!

anamaria , mai povesteste, mi-ar place si mie sa merg la un spectacol d'asta, io nu fusei niciodata

itsme brrr, ce lege frate, sper sa nu le dea idei si la ai nostri ca, vorba lu' rayu, acolo or fi mai putine abuzuri da' la noi chiar ca iese macel ... Si asa cum mai spusei, macar daca s-ar indrepta ura asta catre aia de furara mai mult si daca s-ar exprima la alegeri si nu la zburat creieri de gainari.

mihaela , bine revenisi, vezi ca ai cam multe absente in poienitza!
mara idem!! mai treci p'aci macar din cand in cand!

Deci pana la urma s-a pierdut ferma scandinava?! ce pacaaaat

ma duc sa vad un reportaj la TV despre Legiunea straina. Ma uitai printre picaturi, e si un roman p'acolo, Munteanu il cheama si tot il lauda astia ca e cel mai bun, ca a invatat cel mai repede franceza etc ! Aproape numai pe el il pun sa vorbeasca! Vaz ca acu se apuca sa ii invate pe toti sa cante 'Nu ma, nu ma iei"

la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

'neatza!

ehe, ce nu face omu' pentru voi ... se scoala cu noaptea-n cap sa apuce sa va citeasca si sa mai si scrie cateva randuri.

doruletz La multi ani! si multa fericire

pegasis sa-ti traiasca fetita si sa va aduca numai bucurii si voi ei!

liris si io zic ca si doruletz (sper ca or stii si aia ce vorbesc si de ce procedeaza cum o fac) ... cat despre forum - te inteleg, da' nu poti sa-ti pui ca pagina direct la calatoriile sufletului si intri dupa aia direct la noi?

sa va spun si io de omega3 ... io ca si itsme, am avut perioada mea de ingurgitat vitamine si minerale si alte alea tot acum vreo 5-6 ani dupa ce citisem un american (acu' nu-i stiu numele, da' daca sunteti interesate vi-l spun si va scriu si reteta lui de tinerete vesnica)... si sa stiti ca a functionat, da' ma saturasem io dupa vreo doi ani sa mai inghit atatea pilule, plus ca alea de omega3 erau uriase ... da' ce voiam sa va spun e ca nu stiu daca mi-a crescut creierul (care oricum de-abia incapea in capatzana mea) da' am scapat de PMS daca e cineva interesat pot sa spun si in combinatie cu ce era omega3 asta al meu ... seminte de in am rontzait si eu la greu ...

pe unde umbla conu' narancea?

mihaela, mara spor la munca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

doo vorbe sa va spun:

rayuuuuu, sezi mumos, ca fac io rost de capitolele lipsa (inclusiv ferma), numa sa gasesc sidiu' ala pe care le-am pus inainte de a pleca din .ro

anamaria, tu stii ca o poza face cat o mie de cuvinte. da poza cu cipandei, ca punem noi cuvintele... daca o sa le mai gasim
chiar, s-a folosit limbaj articulat la show, ori doar interjectii?

lil',omega-3 e de gasit si in somon. io foca nu mananc, sa stiu ca raman cu creierul asa de mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

rayu, le-am gasit pe capitolele alea, ca io's fata pastratoare cateodata.
de fapt le salvasem in perioada cand aparuse ender, zis si REDNE si mi-a fost teama sa nu dispara istoria scandinava.
salvate pana la ep. 69 inclusiv.

si acum...
un fragment din capitolul 44, cel cu pesa de teatru sau ce-a fost

"Autor: narancea
Raspuns la: 12/05/2005 11:44:46
ok ok ok suntetzi multe caprele neichii, mai uita taica cite una, doruletz sa fie voluntara tanaka, si cu asta basta. lista completa :

Narancea – povestitor/narator - duce continuitatea piesei – deschide noi orizonturi si intervine acolo unde personajele se opintesc in dialog. Personajele sunt obligate prin lege sa duca dialogurile in functzie de pasajele scrise de povesitor.
Lilanda – lupu – lup moldovenesc din ala cu trei cojoace, care schimba blana dar naravul ba. Mare amator de iedutze tinerele si fragede la trup si suflet. Prietenii care se trag cu el de sireturi ii zic lulu, iar el raspunde : si vrai baaaiii ???
Mara – capra mama – capra inraita si convinsa, nu si-a dorit niciodata sa fie gazela, caprioara sau mai stiu eu ce antilopa. E fericita ca e capra si e mindra de asta, vesela si agresiva, cinta toata ziua melodia tza tza tza capritza tza !
Idora – iada nr unu, cele trei iezisoare sunt gemene firesc, dar Idora e prima nascuta, cu 10 minute mai repede pe lume ca celelalte doua si de aia se crede sefa. E cu 3 mm mai desteapta decit surioarele si este cumva mina dreapta a caprei mama.
Mihaela – iada mijlocie, ea voteaza cu toata lumea, flexibila si maleabila, nu stie precis ce e cu ea pe lumea asta, si din cind in cind o intreaba pe masa : mama eu sunt capra ?
Arboria – iada cea mica, mica si dracu pe pamint, genul ala de s-ar marita cu arabi si ar devenii muslima fara sa gindeasca 2 minute, in lipsa de arabi s-ar da si pe mina unui lup, orice altceva decit specia ei. Caprele o enerveaza si in general ea nici nu se crede capra.
Adeluci – capra vecinului – aia care toate celelalte capre zic, daca murim noi atunci sa crape si asta ! sta la gard, se uita la ce se intimpla la vecini si comenteaza filozoafa cele vazute.
Itsme – clantza de la usa casei, usa care lupu incearca tot timpul sa o deschida sa poata pune gabja pe iezisoare. Deci intr-un fel sau altul obstacolul cel mai mare in calea lupului, face si ea ce poate, atit cit potzi astepta de la o clantza.
Rayu ela – o curca in curtea vecina, sa aibe capra vecinului cu cine sa comenteze intimplarile. Este curca alba, durdulica si zice gil gil gil asa din cind in cind, nu e filozoafa ca adeluci, ci gindeste exact ca o curca, ceva intre gaina si gisca, in visurile ei chiar gindeste ca intr-o buna zi va ajunge gisculitza. Bunicica la corp si dulce la fatza, insa e schioapa de un picior, are un ochi de sticla si ii cad penele ceva de speriat. Aude numai cu urechea dreapta si potzi face ce vrei cu ea daca ii dai boabe de porumb.
Alba iulia – o prietena a caprei mama, capra si ea, insa fara iezi, in realitate fata batrina si nu intzelege deloc sentimentele de mama ale caprei mama – mara. Ea ar da iedutzele pe mina lupului fara sa clipeasca cu zimbetul pe buze si ruj pe obraji. Stie sa zica beeee beeeee si bea bere la halba.
claudelu, curca si ea, dar curca batrina, se uita cu sictir la curca tinara si daca ar putea ar arunca-o peste gard la lup, sa aibe cumva mai multa liniste in ograda ei.
irimell este un cires japonez, plantat linga casa caprei, locul unde lupul sta ascuns si tupilat, asteptind prilejul de a ajunge sa puna mina pe clantza usii.
doruletz este voluntara Tanaka, o tinara japoneza ajunsa pe aici intr-o campanie de plantat ciresi, ea fiind plantatoarea lui irimell copacelul nostru si revenita acum pe aceste meleaguri sa vada cum ii merge la ciresul nipon. toata lumea ii se adreseaza cu sensei.
lena ea este balena ! fiind in danemarca si suedia, actziunea este la malu marii, si atunci bine intzeles ca aparitzia unei balene nu este ceva fantastic."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Buna dimineata tutulor si un "La multi ani" intarziat pentru Doruletz !
Io am reusit sa racesc ...

_
Sunt moderator dar ma tratez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Deci asa cu omega 3, oricum eu maninc muuult muult peste din asta din M Nordului, gras rau. S-a speriat tata de ce obez e un macrou afumat aici in comparatie cu unul in ro. Si somon si aal. Dar daca sunt afumate oare e bine? Ca nu am cind sa merg prea des la japonezi sa pap sashimiAcu' citesc si eu ferma de animale.www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58643" target="_blank">ELENALOVE prietena noastra are nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Hai ca ati fost super haiosiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58643" target="_blank">ELENALOVE prietena noastra are nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

hai neatzaaaaaa la boborul mancator de peste, io momenta sunt la

lirisu'imi pare rau si te inteleg daca vrei sa ignori o vreme site-ul...n-are nimic numai sa-ti revii si sa fie bine

Lilutza stiu chestia cu 2 path-uri sa le unesti dar nu stiu sa ti-o explic, adica am vazut la husband cum o face el...vrei sa-l pun sa-ti scrie cand o veni de la job ??? serios...daca nu cumva ai nevoie mai devreme!

Vik ai fost criminala...auzi patat (asa zic si olandejii la pomme frites) si tati, eu un dulce Aldo

omegi d-astea 3 si n-spe sau mai stiu eu de care ma batuse si pe mine gandul la un moment sa iau ca astia p-aci sunt fani vitamine, suplimenti si alte balarii...io de exemplu iau mai mereu fier, dar nu de placere ci ca nu-l asimilez.

dar daca creste creierul si bag viteza la scoala de olandeza...no problem, bag omegi d-astea in mine, dar nu d-alea de zice Itsyou ca s-a combinat pestele cu gaina ca d-alea mi-e frica

Carmen cu intarziere sa-ti traisca fetitzul frumos si destept!

fii mea-Freyozaura-baga cu mandrie cuvinte din repertoriul romanesc dar nu d-alea de care trebuie...ieri vorbeam cu pretena mea din elvetica si noi ca fetele si fii mea era all over me...geloasa nevoie mare si o scot si io p-aia inteligenta:"auzi ia du-te si tu la tac'tu"...si odata aud prin casa:"tacdu, tacdu, tacdu" fericita nevoie mare si cu un accent de picai pe spate, ziceai ca ma injura.

Mergi la inceput