Urgent-raze X- elimin sarcina sau nu???

Urgent-raze X- elimin sarcina sau nu??? | Autor: perceneige

Link direct la acest mesaj

Suntem disperati, trebuie sa ne raspundeti cat mai multi, ca sa stim cat mai multe pareri.

Am efectuat un examen medical, inclusiv o radiografie pulmonara. Desi am facut un test de sarcina inainte de a intra la raze, dup 4 zile la al doilea test am constatat ca sunt insarcinata. Daca cineva a mai trecut prin asa ceva, va rugam tare mult sa ne spune-ti ce este de facut. Ne doream acest copil f mult, dar decat sa facem un copil cu probleme (malformatii sau eu stiu ce altceva), intrerupem cat mai este posibil. Mentionez ca in acest moment sarcina are 2 saptamani si jumatate, iar radiografia a fost facuta acum 5 zile.

Va multumesc tare mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Medicii ce spun?ei stiu cel mai bine.
Eu as zice sa nu.Dar e o parere neavizata si personala.

Paula si minunea mica Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

Dr ce parere are? ma gandesc ca ar trebui in primul rand sa vb cu un ginecolog, eventual cu neonatolog. nu stiu ce sa spun, dar ma gandesc ca la varsta atat de mica, daca sarcina nu este din start eliminata, ar putea fi un semn bun. ca dr meu asa zicea, daca bebe are la varsta foarte mica anumite suferinte, de obicei apare un avort spontan.

eu va tin pumnii sa aflati cat mai repede ce e de facut!

Viata este ceea ce se intampla in timp ce esti prea ocupat sa-ti faci planuri de viitor! (John Lenon).

anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze:
http://community.webshots.com/user/miremirion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Eu am trecut prin aceasi experienta exact acum 2 ani. Am facut o mamografie la ambii sani desi eram insarcinata . Facusem test dar era negativ asa ca nu mi-am facut griji dar dupa o saptamana totusi s-a dovedit contrariul. Eu am pastrat copilul care s-a nascut perfect sanatos la 42 saptamani si 4050g. E adevarat ca multi m-au sfatuit sa renunt la sarcina dar ma bucur ca nu am facut-o. Daca sarcina e asa mica nu cred ca a fost afectata. Oricum stiu ca in primele 3 saptamani de sarcina se aplica legea "totul sau nimic" adica daca produsul de conceptie a fost afectat deobicei este eliminat de organism.
Eu nu va pot da nici un sfat, hotararea va apartine. E bine sa cereti parerea a 2-3 medici, dar eu nu cred ca are bebe nimic.
Va doresc sa aveti puterea sa luati decizia cea mai buna pt voi!

_
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">SA O AJUTAM PE SABINA

POZE EDUARD & MAMI & TATI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
cornelia_laura mamica lui bb Eduard (21 06 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaide spune:

Eu am facut o radiografie la mana, fara sa stiu ca sunt insarcinata. Sarcina avea cam doua saptamani si eu cazusem pe gheata. Nu se compara cu radiografia toracica, care e mai aproape de abdomen si conteaza si aparatul(daca e mai nou e mai bine, nu scapa radiatii). In aceeasi luna am calatorit cu avionul si m-au iradiat si aia la controlul lor de numa-numa (chiar daca ei spun ca nu e periculos tot iradiere se cheama). Am schimbat 2 avioane la dus, 2 la intors. Abia la intoarcere stiam ca sunt insarcinata.
Am pastrat sarcina si am o fetita de 2 ani dragalasa si sanatoasa.
Sunt si eu de parere ca daca e afectat embrionul, se produce avort spontan.
Dumnezeu sa va ajute sa luati decizia buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

O sarcina atat de micuta daca ar fi afectata ar trebui sa se elimine sau sa nu se dezvolte. Natura stie sa se protejeze. Nu cred ca e vreo problema, dar cel mai sigur vorbiti cu un dr si va va ajuta. Sa dea Dumnezeu sa fie bine!

Laura 16+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serj spune:

si eu cred ca ar trebui sa vorbesti cu mai multi medici, printre care si unul neonatolog.
pot sa-ti spun ca aici cand m-am dus sa-mi scot caietul de graviduta, printe altele m-a intrebat daca am facut radiografii in ultimele 2 luni, deci mult inainte sa raman insarcinata. nu stiu ce efecte pot fi la bb, dar cel mai bine este sa vorbesti cu un expert.
multa sanatate si sa fie bine!

cristina

BB mic a lu’ Serj

Poze cu puiul meu

Poze din vacanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

asa stiu si eu: totul sau nimic.
consulta cit mai multi medici!
sa fie bine!

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns perceneige spune:

Va multumesc pentru raspunsuri. Am consultat deja 2 medici, care au spus ca nu trebuie eliminatat sarcina, pentru ca "oul" in acest moment este f mic, si este situat foarte jos in pelvis (pentru ca inca nu este fat).

Tatal meu a vorbit cu doi medici in Bucuresti, si ei spun ca sarcina trebuie eliminata. Noi am zis ca mai intrebam mai multi medici si aici, chiar astazi mai mergem la un spital. Mai revenim cu informatii, va multumesc inca odata pentru raspunsurile voastre, fac mult bine, in aceste momente nu tocmai usoare.

Trebuie sa mentionez ca aseara, am avut ceva dureri de burtica, si ceva intepaturi in spate. Dar acum de dimineata nu ma mai doare nimic. (e adevarat ca nu sunt intr-o stare prea buna, psihic).
revin cu informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Consulta cati mai multi medici. Am o prietena care este insarcinata si a facut si ea raze la plamani cand nu se gandea ca este insarcinata, apoi a aflat. Exista posibilitatea sa fi fost insarcinata cand a facut raze, dar probabil doar de cateva zile. Unii medici i-au zis ca trebuie sa faca avort, altii ca nu va avea nimic copilul deoarece abdomenul a fost protejat. Acum eu nu stiu ce sa-ti spun, imtreaba medicii.
Va doresc multa sanatate si sa aveti un bb sanatos!

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

perceneige, desigur ca vei lua o hotarare dupa ce vorbesti NU CU UNUL, CI CU MAI MULTI DOCTORI, MACAR 2! te rog mult sa asculti sfatul asta....pe forum aici se gasesc o gramada de povesti cutremuratoare, fete sfatuite sa avorteze ca bebe are nu-stiu-ce si apoi, la examenul anatomo-patologic s-a dovedit ca totul era ok...
daca vrei o parere personala , in curs de a deveni specializata (adica sunt studenta in ultimul an la medicina), dar poate intra si ceva doctori pe aici, ca avem pe forum...NU FA AVORT ACUM!sarcina avea aproape 2 saptamani? adica erai in 4 sapt de la ultima menstruatie? bebe era intr-o faza f timpurie de dezvoltare si, asa cum te-au incurajat si fetele..in faza asta, daca e vreo problema se produce avortul spontan? tu iei acid folic? e f important sa iei!
ai daca e de facut avort, eu am vazut ca majoritatea dr il fac nitel mai tarziu , pe la 7 saptamani...
de o sapt am trecut si eu prin emotii similare, fiind sfatuita sa fac avort ca nu se dezvolta bebe, ca e un hematom in jurul sacului embrionar...eram distrusa, ce mai! si am fost sa obtin a doua parere, sa fac a doua eco si, ce crezi? totul era perfect!
ai grija, orice decizie iei, sa nu regreti mai tarziu! fa si cum iti dicteaza tie instinctul matern

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
6+

pozne de-ale mele

Mergi la inceput