Urgent-raze X- elimin sarcina sau nu???
Raspunsuri - Pagina 2
july_g spune:
Eu cred ca medicii tai din Canada stiu ce spun. Sa nu uitam ca sunt mult mai avansati ca ai nostri. Mai asteapta! Macar pana la 3 luni si urmareste evolutia lui BB pe echograf. Nu se stie, poate ca Dumnezeu vrea ca el sa traiasca! Curaj si nu dispera. Daca tu esti optimista, puiul tau are mai multe sanse. Radiatiile X, din cate stiu eu, sunt periculoase doar in doze f. mari. La tine nu e cazul.
Sa fii sanatoasa si tu si cel mic
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
ciuf spune:
perceneige, am patit-o si eu o data. Acum 5 ani. Ne-am dus la Bucuresti, la o clinica, sa facem analizele pentru viza de Canada. Eu am completat formularele in care mentionam ca sunt insarcinata si nimeni nu m-a intrebat nimic asa ca am facut radiografia. La iesirea din sala de expunere, se uita asistenta pe fisa si zice: "Dar Dvs erati insarcinata!!!". Toata clinica a fost alertata, iar eu chemata la toti sefii acei clinici. Toti m-au sfatuit sa consult ginecologii din Craiova ca mai mult ca sigur sarcina va trebui eliminata.
Si am fost la 5 medici. Toti mi-au zis sa fac intrerupere de sarcina ca sunt tanara si mai pot avea copii. Numai unul mi-a explicat ca s-ar putea copilul sa se nasca surd. Si daca nu el, atunci generatia urmatoare. Eh, cu atatea griji pe capul meu, am pierdut sarcina, mi s-a oprit in evolutie. Deci asa a hotarat natura. A fost fatul bolnav, l-a scos afara.
Intre timp, am scris tatalui unui prieten de-al nostru din USA, care a fost cercetator la echipamentele X-ray ale lui GE (aparatul respectiv de la acea clinica era GE) si mi-a dat toate detaliile ca expunerea a fost mica, iar copilul nu va avea nimic. Stii ce mi-au zis doctorii din RO cand m-am dus cu e-mail-ul tipului ??? Ah, asa sunt americanii. Ei fac cate sapte copii, chit ca sunt bolnavi, chit ca sunt sanatosi.
Cei din Ro se cam grabesc cu intreruperile de sarcina. mai ales cand esti tanar.
Sfatul meu e sa te duci la mai multi doctori si sa ii intrebi. Personal am mare incredere in medicii de aici. Cere informatii despre doza de radiatii. Ar fi nasol daca doza ar fi intre 50 si 250 rads.
Mie tipul acela mi-a zis ca daca doza e mai mica de 10 rads, sa nu-mi fac probleme.
Deci riscul ar fi daca sarcina ar avea intre trei saptamani si patru de la concepere si daca doza de radiatii a fost mare.
Echipamentele din ziua de azi nu dau mai mult de 5 rads in timpul unui examen.
Vorbeste si cu cel care ti-a facut radiografia ca sa-ti spuna de expunere.
Numai bine si sa speram ca si aflam vesti de la tine ca sigur vor fi necesare si altor fete.
Ciuf si Luca
Camera lui Luca/Finding Nemo
lucia_cs spune:
Doctorii de aici spun ca razele nu mai sunt atat de puternice incat sa afecteze sarcina.
Soacra mea imi povestea de o femeie care a facut radiografie la plamani pe vremea lui Ceausescau (stim cu totii ce aparaturi erau atunci) si a nascut copil sanatos, acum copilul trebuie sa aibe mai mult de 17 ani si este fara nici o problema.
Eu am mai multa incredere in dr de aici decat in cei din Romania.
_
La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!
Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!
Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny 
Siminaf spune:
Daca era ceva, daca zigotul era afectat, se elimina spontan, mai ales in cazul unei expuneri la raze X. Este o regula. Deci, stai linistita! Sfat primit de la colegi ginecologi din Romania! Si eu am facut o Rx pulm., dar in primele zile dupa fecundare (evident, nici eu nu stiam).
Cit despre increderea in medicii de aici... ma abtin sa comentez! Mie mi-e rau de mor, am si probleme din ce in ce mai serioase, iar ei ma trateaza ca pe o ipohondra! Daca - Doamne fereste - se intimpla ceva, il instruiesc pe sotul meu sa se judece cu ei pina la moarte!!! Niste incompetenti! Cel putin cei cu care am avut eu contact pina acum!!!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
liris spune:
Simina sa-i vezi tu pe cei de aici .
Sunt in saptamina 10+ si nu mi-au facut si nu-mi vor face un control ginecologic. O moasa imi va face un eco in sapt 12 (unicul in sarcina)... si acidul folic mi l-am "prescris" singura....de altfel eu am o sarcina validata de trei teste din comert ...dar niciodata de un medic ... like that
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
Siminaf spune:
Incredibil ce-mi spui si tu, Liris! Incredibil!
Asa si eu, la inceput am fost vazuta doar de moase. Apoi m-am mutat la alt centru, chiar si alt spital. Si le tot ziceam ca mi s-au agravat extrasistolele si ziceau: "ok!"...
.
In sfirsit, un doctor de la noul spital m-a ascultat si m-a crezut, dar m-a trimis la un cardiolog tot la vechiul spital unde mai fusesem! Daca-mi zice ala ceva de genul "e ok, se mai intimpla", cind eu aproape am lesinat de citeva ori, de l-am speriat si pe sotul meu, ii bag in ma-sa pe toti! Le fac un scandal!!!...
Si apoi, desi am foat intrebata daca doresc tot cezariana, avind in vedere antecedentele, inca nu s-a discutat cind si cum si cu cine! Poate ajung in urgenta cu ceva probleme si atunci sa ma taie asa, oricine.......
In fine... mai vedem noi!
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Laguna Beach
Beach Cities
liris spune:
macar tu esti medic si la al doilea copil.
io nu-s medic si nici prea bine nu stiu ce se intimpla cu mine, sau ce ar trebui sa se intimple....
ginecolog nu te vede. de fapt nu stiu de ce stau ei acolo in spitale. spitale in care nu pui piciorul desigur.
dar nici moasa nu te vede macar pina in sapt 12.
eu nici pina acum nu stiu cit sunt de insarcinata ptr ca ma simt bine. n-am avut greturi decit de vreo 2-3 ori.
mai mult,culmea culmilor, aici te incurajeaza sa nasti acasa. cu moasa, asa ca-n secolul trecut. cam asta e ... trist dar adevarat.
eu stiu ca e mai ieftin sa previi decit sa tratezi, dar ei nu gindesc asa. dc se intimpla ceva la nastere (am vazut la tv doua cazuri : unul in care o moasa , la o nastere acasa, s-asuit pe burta tipei, cu barbatul tipe...in sfirsit au tras de copil, i-au distrus un nerv la umar a ramas copilul cu pareza...moasa spunea dupa , senina ..."normal ca mai bine nastea la spital..." ...dar inainte nu putuse sa-i zica femeii , s-o incurajeze sa mearga la spital...si inca un caz despre care nu vreau sa mai vorbesc) nimeni nu da socoteala. poti sa-i dai in judecata pina poimiine, o ora cu avocatul , unul mediu-submediu costa 300 de euro... oricum contractele si tot ce semnezi pe aici in orice domeniu este asa fel facut incit ei nu-si iau nici o raspundere fata de pacient sau client sau ce o fi...
am intrebat niste fete de aici dc exista cabinete private unmde pot vedea un MD ginecolog. nu exista. doar cabinete private de moase exista, unde poti sa mai faci ecografii.
a...si ca sa nu fie confuzii, sunt platitoare de asigurare medicala
. ptr ca altfel nici nu ajungi sa ai vreun fel de rezidenta macar aici.
cam asa
10+ de la UM
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
Siminaf spune:
Si daca nu te consulta nimeni pina la 12 saptamini si ai - Doamne fereste! - o extrauterina, pai aia se rupe bine-mersi pina atunci, si ajunge pacienta de urgenta la spital, in soc!!! Se poate si muri din asa ceva! Chiar sint inconstienti?!?
Chiar daca sint medic, aici nu pot face nimic, nu profesez inca, medicamente nu se dau decit cu prescriptie, etc.
Doamne ajuta! Ca altceva nu pot pentru ca sa zic!
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Laguna Beach
Beach Cities
perceneige spune:
Din pacate astazi am trecut si eu printr-o chestie, iarasi neplacuta: am stat aproape 4:30 la spital, la urgenta si nu s-a uitat nimeni la mine. Trebuie sa te vada picat pe jos ca sa te ia, probabil. Ca sa pot discuta cu un genecolog mi-am facut rezervare prin telefon ( altfel nu se poate) si prima data disponibila este in data de 17 noiembrie, incredibil. Astazi la urgenta as fi vorbit doar cu un medic generalist, daca as fi avut sansa!!!!
mariuta spune:
quote:
Originally posted by liris
ginecolog nu te vede. de fapt nu stiu de ce stau ei acolo in spitale. spitale in care nu pui piciorul desigur.
dar nici moasa nu te vede macar pina in sapt 12.
eu nici pina acum nu stiu cit sunt de insarcinata ptr ca ma simt bine. n-am avut greturi decit de vreo 2-3 ori.
Liris, te inteleg, am avut si eu parte de sistemul medical olandez.
Poate merge daca te duci la urgenta si sustii ca ai avut o usoara sangerare cu dureri se vor uita la tine (in weekend de exemplu, cand nu te poti prezenta la moasa).
Scuze daca m-am bagat ca musca in lapte.
Sarcina usoara tuturor!
mariuta