Clasa I - Teme
Raspunsuri - Pagina 3
Cary spune:
De la Rebecca am aflat ca,elevii care fac galagie in clasa,d-na invatatoare le da randuri suplimentar!!!
Oare de aceea aveti voi asa de MULTE randuri???
W-E placut tuturor!
isabela spune:
La noi toata lumea primeste aceeasi tema, acelasi numar de randuri. Iar fiica-mea nu face parte din cei galagiosi. Hai sa va spun ce tema au pentru luni:
- 6 randuri - "carlig";
- 5 raduri - "oval";
- 6 randuri - "bici";
- 6 randuri cu cifrele 1,2,3,4 scrise in ordine crescatoare si descrescatoare;
- cateva exercitii,legate de cifra 4 ,din culegere.
"Carlig-ul" si "bici-ul" ii ies bine, dar la "oval" nu seamana un oval cu celalalt.
Cum stati voi?
crini spune:
Unii se plang ca au prea multe teme, mie mi se pare nefiresc ca nu le da nimic. La inceputul scolii au spus ca vor avea lectii doar in we. Pana acum nu le-au dat. Am intrebat si profesoarele ca m-am gandit poate n-a inteles copilu ce are de facut, n-a notat pe caiet, mi-au confirmat ca inca nu au inceput sa le dea de lucru pentru acasa. Dar ma bucur ca voi scrieti, asa imi fac o idee cam cat sa lucrez cu ea. Daca am inteles bine cam 12 randuri la limba si 4 la mate.
Carry, nu mi se pare o metoda prea buna sa li se dea suplimentar celor galagiosi, temele nu sunt o pedeapsa, parerea mea.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
diana904 spune:
Si la noi toti copiii primesc aceeasi tema, nu exista vreo diferentiere intre cei cuminti si cei zburdalnici. Poate celor mai neastimparati sa le ramina ceva mai mult de lucru acasa pentru ca, de obicei, incep cite ceva in clasa si la ramine finalul acasa.
Ptr luni la lb romana au de terminat ovalele pe caietul special, vreo 7-8 rinduri cred. La matematica nu stiu inca ce tema au, au avut azi si eu inca nu m-am vazut cu fi-mea.
In schimb ieri au fost la circ...bucurie mare, au venit f incintati!
otau spune:
La noi temele sunt cam asa:
La matematica:
- de terminat randurile de pe caietul pregetitor (daca nu le-a terminat in clasa)
- pe caietul mic are de facut cam 6-7 randuri
- din cand in cand mai are de facut si din culegere (ieri am vazut ca lucrase in clasa tot ce era in culegere, deci acasa nu a mai facut nimic)
La Romana:
- de terminat randurile ramase din caietul tiparit;
- de facut 8 sau 10 randuri in caietul mic.
Am observat ca in ultimul timp se cam grabeste la teme, asa ca am schimbat tactica. Acum il pun sa faca pe un maculator cateva randuri pana vad eu ca face bine semnele sau cifrele si apoi trece pe caietele pe care are de scris temele. Eu am vrut sa nu-l stresez, dar el a cam luat in usor temele si asta nu-mi convine. Trebuie sa se straduiasca sa faca totul foarte bine.
A dat la scoala mereu teste cu despartirea in silabe. Ieri mi-a gresit la unul foarte simplu: BALON. El l-a despartit BAL-ON ! In rest a facut perfect. A luat foarte bine, dar 4 copii din clasa au luat excelent. Aseara am despartit cuvinte in silabe cu el de-mi sunau in cap numai silabe. Si seara cand sa adorm si eu (el dormea dus demult) eu tot silabiseam pes-te, cas-tel, etc, etc. Cred ca o s-o iau razna cu silabele astea.
Saptamana viitoare am inteles ca vor da dictare la romana la semne. Voi ati dat?
crini spune:
Si eu am probleme cu fata cu despartirea in silabe.
Cum au invatat s-o faca? E explicata in manual, le-a spus in clasa, sau considera ca o stiu din familie?
Nora spune:
Crini, imi amintesc exact cum m-a invatat educatoarea mea despartirea in silabe: sa-mi pun mana sub barbie si sa pronunt cuvantul. De cate ori coboara barbia se termina o silaba. Si acum mai folosesc metoda.
Andrei a invatat sa bata din palme. Canta cuvantul si la fiecare bataie din palme se termina o silaba.
Azi are ca tema sa invete o poezie cu zilele saptamanii, sa recunoasca cuvintele lundi,...,dimanche si sa invete o poezie tot pe tema asta. Am vrut sa ma apuc de lectii cu el dar mi-a recitat rapid poezia, a recunoscut rapid cuvintele, asa ca doar scrisul i-a mai ramas.
Week-end frumos va doresc.
Nora
poze sept-oct 2005
cl spune:
V-am tot urmarit si eu, dar abia acum m-am hotarat sa intru in discutie. Am si eu un Alex bobocel. Implineste 7 ani la sfarsitul anului si e printre cei mai micuti din clasa. Majoritatea colegilor lui merg pe 8 ani. Sunt surprinsa, nu ma asteptam la aceasta, dar nu am ce face.
quote:
Originally posted by Cary
De la Rebecca am aflat ca,elevii care fac galagie in clasa,d-na invatatoare le da randuri suplimentar!!!
Oare de aceea aveti voi asa de MULTE randuri???
W-E placut tuturor!
Omul propune si Dumnezeu dispune!
Temele sunt la fel pentru toata lumea. Iar daca invatatoarea respectiva da randuri suplimentare celor care fac galagie, ar trebui sa se orienteze catre altceva! Nu este in regula! Scrisul este o pedeapsa????? Asta vor invata micutii. Cat despre aluziile tale...nu-ti fac cinste!
Revenind la subiect. Si noi avem nu multe, ci foarte multe teme. Weekendul acesta a fost cumplit! In loc sa mergem afara, in parc, cu rolele sau bicicleta, am facut la teme de m-am saturat eu! Chiar ma gandeam daca sa discut cu doamna lui sau nu. Mai ales ca stiu ca la clasa I nu se mai dau teme! Nu zic sa nu le dea, dar nu asa de multe! Noi am avut pe langa caietele speciala si caietul tip 1 si caietul de matematica si o foaie cu nu stiu ce forme , pe care apoi a trebuit sa le coloreze. A fost ENORM de mult! (Si nu, Cary, nu a fost galagios, aceleasi teme le-au avut toti copiii).
Otau, si fi-miu are recapitulare la "Romana" astazi si cred ca si maine (am vazut in Abecedarul lor doua lectii alocate). Si Nora are dreptate cu despartitul in silabe. Eu si astazi mi-o amintesc pe invatatoarea mea cum ne-a invatat sa despartim in silabe, cu mana sub barbie. Asa l-am invatat pe fi-miu, anul trecut (avea la gradinita despartirea in silabe) si acum nu are probleme.
Crini, nu chinui copila, ca nu are sens. E mult mai bine asa!
Isabela, aceeasi problema o avem si noi ci ovalurile alea si "c"-urile . Cand le-am lucrat prima data, i-am dat putin si le-a facut bine, dar acum, la atatea randuri si cu viteza care a bagat-o saracul copil, sa-si termine temele.... Iar la matematica vad ca sunteti mai avansati, ei abia astazi cred ca vor face cifra 2.
Bafta multa scolareilor!
Claudia
crini spune:
Nora, Claudia, va multumesc pentru raspunsuri, dar n-am inteles. Cum isi da ea seama daca e pe-ste sau pes-te?
Ok, gura se deschide de 2 ori, dar cand?
Voi ziceti sa nu-i dau lectii deloc sau sa nu o pun sa scrie?
As vrea sa se simta mai responsabila, sa inteleaga ce scoala e ceva important, nu o distractie.
cl spune:
Crini, pui mana sub barbie si spui pes (barbia a atins o data mana, dupa care se ridica), apoi, cand spune te barbia incepe sa coboare a doua oara si loveste a doua oara mana. Ufff, nu stiu cat m-ai inteles. Daca ma si vedeai , era altceva.
Claudia