Clasa I - Teme

Clasa I - Teme | Autor: isabela

Link direct la acest mesaj

Cum procedeaza copiii vostri cu temele?
Doamna invatatoare le da 5-6 randuri ,tema pentru a doua zi si de terminat ceea ce au inceput in clasa pe caietele speciale. Eu, acasa, inainte de a-si incepe temele, o pun sa lucreze 3-4 randuri pe un alt caiet. Este oare prea mult?
In total ar fi cam 1 pagina si jumatate, poate chiar doua.Ieri imi spunea ca o doare mana. Oare ar trebui sa renunt la a o pune sa lucreze pe caietul de casa?
Voi cum procedati? Poate vom avea si raspunsul din partea lui Rory care am inteles ca este invatatoare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

La noi la fel, au de terminat pe caietele speciale ceea ce au inceput in clasa, uneori mai au si pe caietele tip I, sau pe cele de matematica cite 1/2 -1 pagina (Doamna incepe rindurile si ei trebuie sa le termine). Eu nu o mai pun sa lucreze separat, am observat ca la inceput lucreaza bine apoi, pe masura ce oboseste calitatea scade...i-am spus ca atunci cind simte ca e opbosita sa faca o pauza si sa reia apoi, decit sa se grabeasca si sa scrie urit. Si eu ma gindeam sa o pun sa lucreze inainte de teme pe alt caiet, dar imi e teama ca atunci cind va incepe sa scrie pe caietele de scoala o sa fie deja obosita si plictisita. Nu stiu cum e mai bine, chiar ar fi interesant de aflat raspunsul lui Rory...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Aici nu au teme, dar eu o pun totusi sa lucreze cam o pagina pe zi. Daca face ceva foarte urat sterge si mai face o data. Daca e acceptabil il lasam asa, nu-i cer maximul, dar nici nu e pentru scoala. Ma gandesc doar sa-si formeze mana. Acum nu stiu daca procedez bine, mi-ar placea un raspuns de specialitate, cu justificari.
Fac o paranteza, fata de scoala pe care am facut-o eu, aici se pune mult accent pe jocuri logice, nu pe estetica. Eu o invatasem pe fetita sa faca cifrele de mana, adica 2 cu codita unduita si cerculet. La gradinita i-a facut obsevatie ca nu e bine si vorbind cu alte mamici, am aflat ca nici ele n-au invatat asa. Se aratau tare mirate "cum, si cifrele se sciu de mana, cursiv?"

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

La fel si copilul meu. Primeste teme pe caietul tiparit si pe cel mic. Acasa, cand isi face temele nu foloseste maculator. Daca nu este foarte sigur de cum ar trebui sa faca exerseaza pe un caiet cu foaie velina (asa face si la scoala). Nu vreau sa-l stresez. Am vazut ca se chinuie sa faca destul de frumos temele si atunci il las in pace. Nici nu stau langa el cand isi face temele pentru ca ma gandesc ca se obisnuieste asa si nu vreau. Cand se apuca de scris ma uit sa vad cum si ce face si apoi imi vad de ale mele. Din cand in cand ma mai duc pe la el sa vad ce face. Cand simte ca oboseste ia singur pauza de 10 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Rebecca- clasa I- nu foloseste acasa maculator,isi face temele pe caietele speciale si pe caietul tip I,apoi trecem la caietul de matematica.In general nu le da multe teme,cateva randuri,dar pentru ca Rebi este silitoare(desi nu o pun eu)i-am luat un caiet tip I si cand are ea chef mai scrie.

Succes boboceilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_c spune:

pe noi la sedinta cu parintii ne-a atentionat sa nu-i suprasolicitam cu lectiile . Pentru a sti fiecare parinte ce tema are de pregatit incepe doamna in clasa randurile care trebuiesc terminate pentru a 2a zi . Eu i-l pun sa scrie un rand pe caietul de acasa si daca le face bine trece deja pe caietul special apoi pe caietul mic. Pe caietul special sunt in total 4 sau 5 randuri dar 1-2 sunt deja completate din clasa iar pe cel mic doamna le incepe 4-5 randuri. Asa este si la matematica . In rest ne uitam putin pe carte , facem exercitiile din josul paginii . In total lectiile nu dureaza mai mult de 2-3 ore cu tot cu pauze. Si am senzatia ca este destul de obosit atunci cand terminam. Nu e cazul sa discut despre scris suplimentar din proprie initiativa pentru ca eu am baiat si in general ei sunt mai superficiali. Nu incurajez lucrul acesta(superficialitatea) dar nici nu vreau sa-l iau tare sa nu se sperie.

Mergi la inceput

2-3 ore, uau. La noi nu dureaza nici o ora. Si aia cu greutate. Ca vrea pipi, ca-i e sete, cald, frig, o doare burta sau capul...
In nici un caz n-ar sta asa mult la birou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_c spune:

am spus 2-3 ore in sensul ca eu ajung acasa pe la 6.30-7 iar lectiile le face doar cand sunt eu acasa. Incepem pe la 7-7.30 si pe la 10 pot sa spun ca suntem gata. Asta nu inseamna ca de la 7 la 10 sta lipit de scaun. Face pisu de 100 de ori , ii este foame , sete , i-l mannca pielea , dar am gasit solutii la toate : mergi la pisu , ok , ti-e foame mananci un sandwich si in timp ce mesteci facem exercitile de pe carte . Paharul cu apa e pe birou si in general i-l las sa se mai destinda cate putin.Cam la 30 min facem o pauza de 10 min in care imi povesteste cam ce a mai facut pe la scoala. Stiu ca e cea mai proasta perioada a zilei pentru lectii dar in bona nu am incredere. A avut cateva tentative dar e depasita de situatie. El doarme totusi destul de mult ziua ( de la 2 la 6)si poate rezista usor pana la 10 . Sper ca in timp sa se obisnuiasca sa-si faca temele singur iar eu doar sa-l verific si sa mai repetam cate ceva. Dar deocamdata e mic si e la inceput si i se pare " taaaare plictisitoare" scoala asta.

Mergi la inceput

E bine ca poate dormi ziua,eu o iau de la scoala la 16.30, iti dai seama ca pana ajungem acasa, mancam, chiar sa vreau, n-as avea timp fizic sa fac mai mult. Unul din dezavantajele scolii timp plin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

mie mi se pare exagerat de mult 2-3ore! Noi suntem clasa a doua, si nici acum nu lucram mai mult de o ora la lectii!

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Buna ziua la toata lumea!
In clasa intai, datorita faptului ca sunt si copii de 6 ani, programa oficiala spune ca nu se dau teme...cel mult, in semestrul 2 spre sfarsit. Ce se zice in mod oficial e una, ce se face normal e alta. Daca invatatoarea are in clasa vreo 30 de copii, cum e tendinta actuala, cred ca nu este timp suficient sa stea langa fiecare copil sa il urmareasca la scris. De aceea probabil ca li se dau teme. Dar pentru un copil de clasa I doua pagini de caiet mi se pare cam prea mult. Nu veti reusi decat sa il faceti sa urasca scoala, temele si invatatoarea. Tema ar trebui sa fie ceva care sa il puna sa gandeasca, sa vorbeasca cu parintii, sa comunice, ma rog, sa nu fie ceva stereotip, ceva de rutina. Eu de obicei le dau teme doar la copiii care scriu intr-adevar foarte urat si neingrijit si care se concentreaza mai bine intr-un mediu familiar lui. Altfel, copiii mei nu primesc teme. Tot ce avem de lucrat lucram in clasa, incerc sa nu pierd timpul cu alte prostii si sa lucram mult. Parintii au fost mai greu de educat in privinta asta. "Cum, doamna, nu le dati teme?????" Si ii puneau saracii sa scrie enshpe pagini de li se ura si lor! Acum au inteles modul meu de lucru si s-au lamurit.
Alta chestie care ma "deranjeaza" este asta cu caietul de "curat" si caietul de "murdar". Cred ca ar trebui sa scrie pe un singur caiet, pentru ca asa se va obisnui sa scrie frumos si in clasa, si acasa, si oriunde si pe oricare caiet. Nu trebuie sa fie neaparat caietul de "curat" sa scir efrumos, corect si ingrijit. Asa consider eu, e parerea mea din experienta proprie. Mai astept intrebari!!!

pestoaica visatoare

Mergi la inceput