mamici de mai-iunie 2006 (3)
Raspunsuri - Pagina 8
virgi spune:
analizele care imi vor fi facute pe toata perioada sunt unrmatoarele:
1) test sida, sifilis, anemia, AZOS, VDRL, Hepatitis Rubella, Blood type, urin test. pentru astea mi-a luat sange si urina miercuri si astept rezultatele.
2.intre sapt. 15 - 20 : fetal anomaly test ( triple marker test)
3. intre sapt. 24 - 28: Gestational DM test ( nu prea stiu despre ce este vorba)
asta e programul cu analizele importante.
Pana la 28 saptamani..ma voi prezenta o data pe luna la medic, intre 28 si 36 de doua ori pe luna si dupa 36 sapt. o data pe saptamana.
asta e programul care l-am primit de la medic. cu mentiunea ca la fiecare consultatie imi va face echo si mi-o va inregistara video.
voi mai faceti si altceva?
camelia.t spune:
Ciao fetelor,
Ieri am fost la medic, la echo.Sarcina e de 4/5 saptamani, la limita vizibilitatii dar tot s-a vazut cel putin ca e acolo!!! Astept sa mai treaca o luna sa merg sa vad lucruri mai interesante.
Stau si citesc cat de greu o duceti cu greturile.Cred ca sunt o norocoasa pana acum. De fapt nici cu prima sarcina nu am varsat deloc.Acum am un oarecare disconfort dar suportabil.Va urez sa treceti toate cu bine de periaoda asta nasoala si va tin pumnii.
Pe carand.
adela si piticu' fineas n.28.10.2001
Baietelu' lui mami
aici
shoricutza spune:
Dragele mele voi cat acid folic luati? ca eu mi-am dat seama aseara, citind un articol despre medicamentatie pe timpul sarcinii, ca iau acid folic in concentratie prea mare (adica capsule de 5 mg). Dr Tutunaru spune ca este ok de 0,4. Spuneti-mi si mie care-i treaba ....
Megbeng incep sa ma ingrijorez .... da si tu un semn de viata sa stim ca esti bine.
6+
andra2005 spune:
Buna dimineata fetelor.Vad ca ati fost harnicute la scris,bravo voua.V-am citit si eu,iar in legatura nu analizele,nu va pot spune mare lucru.Aici eu nu am facut decit de doua ori analize la singe (odata in luna 4 si odata prin luna 8)-acum zic de prima sarcina,altfel de analize nu am facut.Oricum, e bine ca m-am mai documentat si macar cind voi merge la doctor am sa-l intreb daca nu trebuie sa fac si eu.
Acum sa va povestesc si eu cum sint doctorii din Romania (sau macar o parte).Cind am ajuns ieri,nici nu am intrat bine in cabinet,ca ma si intreaba doctorita:"Ai venit pentru chiuretaj,nu?"Apoi,la alta doctorita,dupa ecografie"Stai linistita,vii si saptamina viitoare si n-o sa te lase nimeni cu sarcina".Adica,eu ce sa inteleg,ca chiuretajul este ceva la ordinea zilei sau ca doctorii nostri se cam grabesc cu chestia asta?
Dupa ce am stat eu bine si m-am gindit,cred ca tot la doctorul cu care am nascut voi merge.Problema este ca nu mai stiu cum il cheama,dar saptamina viitoare am sa ma duc la maternitate si am sa intreb de el.
Gaby 25,cum te mai simti?De metroclopramid auzisem si eu ca e bun pentru asa ceva,dar,normal,doctorul tu decide.Oricum,sper sa iti treaca cit mai repede (sau macar sa nu mai fie chiar atit de puternice).
Irinel,eu vreau sa aflu ce o sa fie,nu pentru ca mi-as dori fata in mod special,dar oricum,este ceva in plus pe care il poti afla despre simburelul pe care il porti in burtica.Surpriza cea mai mare ar fii sa afli la nastere,dar eu una sigur nu am sa am rabdare pina atunci.
Virgi,exact asta vreau si eu,confirmarea ca sarcina exista un uter.Probabil ca depinde si cit de performante sin aparatele astea,nu stiu ce sa zic.Eu eram ieri foarte derutata,nu mai stiam ce sa cred,dar atita timp cit testele de sarcina au iesit pozitive...Trebuie sa am rabdare inca o saptamina,alta solutie nu e.
CamiM,cum ai rezolvat cu programarea?
Megbeng,mai da si tu un semn de viata.Banuiesc ca esti prinsa cu facultatea dar mai treci si pe la noi sa ne mai zici de tine.
Gata fetelor,ma duc si eu la treaba.Daca va mai zic ca am fumat si o tigara
cit timp v-am citit,sa nu
.Voi v-ati lasat?Eu nu fumez mult,cam 5-6 tigari pe zi si cred ca cu un pic de vointa as putea renunta si la ele.
Va pup,sa aveti o zi cu mult soare si sa scapati de greturi (cele care aveti).
megbeng spune:
m-am intors..nu mi-a mers netul miercuri, iar joi(ieri) am alergat toata ziua...
am fost si eu la dr, la prima intrevedere serioasa,celelalte doua de pana acum fiind in mare graba, pe holul spitalului..m-a cam derutat nitel cu utrogestanul ala, mama lui de utrogestan...cica tre sa il iau pana in sapt 13, apoi sa reduc doza treptat..si asta din cauza primei eco si a micii sangerari
..da cica TOTAL INTERZIS INTRAVAGINAL...am intebat si eu de ce, si cica e riscul de infectie
" a vaginului si pot pierde sarcina din cauza unei infectii" ...am mai vb cu 3 ginecologi, care toti insa mi-au recomandat calduros sa il pun intravaginal, cariscul de infectie exista doar daca am colul deschis si sangerez, ceeea ce nu e cazul la mine...asa ca tot intravaginal il pun
ca pe gura devin leguma...dorm non-stop si ametesc de zici ca am baut un butoi de vin..in rest, uite ce lista de analize am eu:
1.hemograma, VSH, glicemie, uree, creatinina, TGO, TGP...adica uzualele
2. VDRL (pt sifilis), HIV, Ag HBs (pt hepatita B), Ac anti-HVC(pt hepatita C)- tot obligatorii in RO din cate stiu eu
3.sumar de urina, urocultura
4.Ac antilisteria, IgG si IgM pt:toxoplasma, CMV, rubeola (si inca ceva, da nu inteleg scrisul, si nu mi-a zis, doar a scris)
5. examen secretie vaginala
cam asta stiu ca au avut de facut si mamicile mai mari, oricum... grup si rh stiu deja, atat pt mine cat si pt sotz...
andra, dupa cum ti-a zis deja toata lumea, saricna e prea mica sa se vada la eco abdominala, asa ca stai linistita, papa bine, odihneste-te si sa vezi ce mare si sanatos creste bebe!
july, esti mortala!!!

cred ca nu ai greturi ca esti asa vesela si haioasa
shori, la ce dr ai facut eco la medsana?
liris, am citit ce ai mai scris si prin alte topicuri, despre indolentza dr din olanda...nu iei in considerare varianta sa vii sa nasti in tara? si inca ceva..nu ti s-au amrit sanii da ti s-a marit fundu? parca-parca te invidiez...ma rog, nu neaparat pt sani, ca ai mei fiind minusculi le prinde bine ca au crescut nitel...da eu am slabit continuu de cand am ramas, si-s cam ingrijorata, ca nu prea are bebe ce sa pape..multi nu stiu inca ca-s gravida, si se tot minuneaza, ca ce regim am tinut de am slabit asa!
gabi, in privinta greturilor, ne putem lua de manutza...si sa fugim la wc amandoua:))si eu am stari de lesin, da la mine e din cauza tensiunii, documentat!
ama_kaly, acusi fac modificarile la listutza...BINE AI VENIT LA NOI!!!
IMI PARE RAU CA NU POT FACE MODIFICARI ZILNIC..uneori ma simt rau, alteori nu merge netu...da ma starduiesc sa nu raman prea mult in urma!
virgi, felicitari pt eco!!!
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
6+
pozne de-ale mele
liris spune:
quote:
Originally posted by megbeng
liris, am citit ce ai mai scris si prin alte topicuri, despre indolentza dr din olanda...nu iei in considerare varianta sa vii sa nasti in tara? si inca ceva..nu ti s-au amrit sanii da ti s-a marit fundu? parca-parca te invidiez...ma rog, nu neaparat pt sani, ca ai mei fiind minusculi le prinde bine ca au crescut nitel...da eu am slabit continuu de cand am ramas, si-s cam ingrijorata, ca nu prea are bebe ce sa pape..multi nu stiu inca ca-s gravida, si se tot minuneaza, ca ce regim am tinut de am slabit asa!
ba da. discutam despre asta in familie. desi platesc asigurare 1200euro/an ... nu valoreaza mare lucru ...
nici medici particulari se pare ca nu exista pe aici ... asa ca da, iau foarte serios in calcul varianta asta.
oricum , eu cred ca ma voi abtine sa mai scriu despre sarcina mea pina pe 11 ... sa vedem ce zice si moasa , dc sunt gravida, dc sunt o.k. nu-mivine sa cred ca voi fi deja in sapt 11 tot in nestiinta...
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
Burtocika spune:
quote:
Originally posted by shoricutza
Dragele mele voi cat acid folic luati? ca eu mi-am dat seama aseara, citind un articol despre medicamentatie pe timpul sarcinii, ca iau acid folic in concentratie prea mare (adica capsule de 5 mg). Dr Tutunaru spune ca este ok de 0,4. Spuneti-mi si mie care-i treaba ....
Megbeng incep sa ma ingrijorez .... da si tu un semn de viata sa stim ca esti bine.6+
Eu am luat din proprie intiativa, cind ma pregateam, acid folic de 1mg. Cind m-am dus la doctorita, primul control la 5 saptamini jumate (virsta bb) adica 7 sapt.jumate (virsta sarcinii), mi-a spus sa iau de 5mg, ba chiar s-a mirat ca exista si de 1mg.
Apropo, s-au auzit bataile inimii bine mersi si nici mie nu mi-a facut tuseu vaginal, lucru pt care am fost recunoscatoare, pt ca o cunostinta a pierdut sarcina dintr-un control din asta foarte "apasat".
Eu sunt cea cu greturile si cu metoclopramidul, am luat o data, cind era rau de tot, si nu m-a ajutat cu nimic, asa ca de-atunci n-am mai luat.
am auzit ca multe fete iau No-Spa la recomandarea medicului si m-am uitat si eu pe prospect: "nu se cunosc efectele asupra sarcinii" si "a se lua la indicatia si sub supravegherea stricta a medicului". Mie nu prea-mi inspira incredere chestiile astea, nu stiu de ce medicii le prescriu cu atita usurinta ...
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
july_g spune:
Salutare, fete dragute!Ma bucur ca am reusit sa va fac sa radeti!Eu sunt o optimista si cred ca si voi la fel. E drept,Megbeng, ca nu am greturi si nici nu mi-e prea rau, dar si voi, fruntea sus! Avem o minune in viata noastra! Ne facem griji, devenim paranoice ( eu sunt prima), dar e asa frumos gandul ca ceva in noi creste in fiecare minut! Si uiti de toate celelalte griji! De cealalta Magda mai stie cineva ceva?
Raman pe net pana imi termin ardeii umpluti. Si o sa revin in forta dupa!
Va pup! Si sa va fie bine! La toate!
Iulia,
9+(7+)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
ama_kaly spune:
shoricutza merci mult de tot pt urari si tu sa ai un bebe frumos si sanatos!!cat despre rh..da poate fi gresit.eu mi-am facut analizele de sarcina la medsana cu tot cu rh,grupa sanguina,calcemie etc!am o prietena care e insarcinata in 6luni akum si careia i-au gresit grupa sanguina adik unde si-a facut analizele prima data i-au zis k are cu totul alta grupa sanguina..deci nu poti shti eu zik sa repeti rh-ul sau sa i intrebi pe ai tai parinti pentru ca se mosteneste de la unul din parinti si daca au amandoi rh poz e imposibil ca tu sa-l ai neg..orikum mai fa-l o data..si daca e negativ ti-am mai zis sunt o groaza de femei care n-au probleme si s-a km exagerat pe seama acestui rh..asha ca stai linistita pentru bebele tau si totul va fi bine!astept vesti despre tine si bebelush!!iti tin pumnii!!
megbengce bine m-am simtit cand am intrat pe forum si m-am vazut akolo sus pe listutza..iti multumesc si kiar nu ma asteptam sa fiu trecuta asa repede asa ca nu ai intarziat delok!
CamiM si Virgi va multumesc pt primire..bebei sanatosi si frumosi si voua!!
eu sunt somnoroasa mereu..daca as putea as dormi incontinuu..bine makr k am skpat de greturi..va pupic pe toate si pe toti bbeii!sa aveti grija de voi!! io
10+ si
din burtik
shoricutza spune:
ama_kaly te
si multumesc ptr incurajari.
Megbeng bine ca esti ok ca mi s-a parut ciudata absenta ta.
Despre concentratia corecta a acidului folic (cu care se pare ca am o problema) nu stiu ce sa mai zic .... Prima doctorita la care am fost mi-a scris pe reteta capsule/1 mg, farmacista mi-a dat dupa capul ei 5 mg, ca aseara citind un articol al Dr Tutunaru sa vad ca este recomandat 0,4 mg si doar ptr gravidele care au nevoie de mai mult in mod special, concentratie mai mare. Azi intreband prin farmacii, o farmacista mi-a spus ca 5 mg este ok, 2 mi-au spus ca este mult prea mult. Intr-un final am gasit de 0,4 ca se pare ca se gaseste si mai greu .... Voi ce parere aveti?
Pe mine ma doare gatul infernal si ma tratez cu miere si ceai de lamaie. Mai stiti si altceva?
Va
pe toate
6+