mamici de mai-iunie 2006 (3)
Raspunsuri - Pagina 9
july_g spune:
Andra, sunt alaturi de tine! Sunt fumatoare s nu pot renunta definitiv la tigara. N-am spus nimic pana acum de teama sa nu-mi sariti toate in cap. Da acu suntem 2! Nu mai fumez nici eu mult si alea pufaite, dar pentru incurajare iti spun ca oricum nicotina nu se elimina din sange circa 6 luni si fumul nu ajunge direct la fat. Exista Placenta!Mancao-ar mama pe ea de fata buna! Toate relele le filtreaza.
Ma bucur ca ne inmultim! Vad ca sunt chiar inca 2 fete cu acelasi DPN. Cu mine nu se cupleaza nimeni?????????????????????
Va pup!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
liris spune:
aici in Olanda acidul folic se gaseste in pilule de 0.5mg. se recomanda una/zi.
iau si varianta Romania in calcul. dar nu numai.
10+ de la UM
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
megbeng spune:
shori, 4mg e doza recomandata, doar ca ciudatenia la noi e ca se gaseste doar de 1 si de 5..mai bine 5mg, ca oricum nu absorbi totul..1mg ar fi prea putin...cat despre gat, mierea si lamaia sunt remediul ideal, cel putin in sarcina..mai poti incerca gargara cu apa cu sare
july, cum au iesit ardeii?
liris, in RO ai avea multe optiuni, inclusiv spitalul privat EUROCLINIC ( WWW.SPITALULEUROCLINIC.RO)... am inceput sa ma gandesc si eu tot mai serios la varianta asta, dei sunt tare multi bani: 1500 euro nasterea normala si 3000 cezariana...cu toate astea, deja e supra-aglomerat se zice si trebe programare cu mult timp inainte
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
6+
pozne de-ale mele
shoricutza spune:
july_g io trebuie sa spun ca nu prea sunt de acord cu fumatul pe timpul sarcinii .... am fumat 12 ani, si in ultimii ani (cam multi) am fumat cate un pachet pe zi. Dar acum 3 luni, cand m-am apucat de treaba ptr bb m-am oprit ptr ca nu concepeam sa fumez pe timpul sarcinii. Este doar parerea mea si nu vreau sa te critic dar inceraca sa te gandesti serios la chestia asta. Nu vreau sa supar pe nimeni, si stiu cat de greu este sa te lasi brusc .... Eu am incercat progresiv si mi-a fost mai usor. Acum chiar nu-mi lipseste si ma simt si mai bine fizic vorbind. Este adevarat ca destule fumatoare au bb sanatosi si ca totul poate fi ok, dar eu m-am gandit sa inlatur orice risc posibil, ca sa nu ma simt vinovata ulterior. Macar incercati sa pufaiti cat mai putine tigari pe zi ... maxim 3 daca se poate
....
6+
shoricutza spune:
Megbeng nu stiu ce sa zic .... Dr Tutunaru in care eu am mare incredere recomanda 0,4 mg iar in cartile de specialitate se recomanda tot la fel ... Tu de unde stii de 4 mg? Deja am senzatia ca e dupa cum crede fiecare si ca important este sa iei fara sa mai conteze si cat ...
6+
july_g spune:
Mmmmmmmmmmm, Megbengau iesit buni tare! Hai la masa! Te tratez si cu o berica(fara alcool).
Shori, nu e nici o suparare. Pentru mine cafeluta si tigara de dimineata sunt aproape echivalente cu
. Asta e! N-am vointa! Exista dar lipseste cu desavirsire.
Va pup!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
laureta spune:
Fetele hop again io
nu poate fi 0.4 mg acid folic probabil e 0.4 mcg.
E recomandabil o pastila simpla 5 mg pe zi.E un produs romanesc de la Sicomed Acid Folic se numea acum se numeste ACIFOL tot de la Sicomed de 5 MG 30 de capsule 10 000(vechi).
Pupici pe burtici
Mey nush ce ma atrage sobiectu vostru o fi nostalgia oare sau mai bate o data ceasul biologic
Laureta si galusca Inisa
(10 iunie 2004)
liris spune:
nu la mine este 0.5mg. sigur!
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
papadie spune:
nu conteaza. surplusul de acid folic se elimina prin urina.
cele care luati vitamine pt gradeala sa va uitati in compozitie pt ca alea de obicei contin si acidul folic.
noi am fo la doc. totul e ok si in parametri pina acum.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58070" target="_blank">Cum arata mama mea?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57873" target="_blank">De la inima la inima
Amonar spune:
Eu iau o pastila de 400 mcg (200%). Doctorul a zis ca e ok.
Liris
Cu testul sta in felul urmator. Pe 1 noiembrie fac un echo in care se va masura "nekplooi" (ceva cu gatul, nu stiu termenii in Romaneste) si probabilitatea pt Down. Moasa mi-a zis ca toate gravidele indiferent de varsta au dreptul la acest test. Tu ai zis ca deja esti planificata pt un echo. Poate ar trebui sa suni sa intrebi daca este un simplu echo sau se masoara si nekplooi-ul si Down. Acest echo insa nu da siguranta 100%. Ramane la latitudinea mamei de a merge mai departe cu analizele sau nu.
Pt mine (pt ca am 37)se mai face un test "vruchtwaterpunctie" in Romaneste amniocenteza. Adica povestea cu siringa lunga si subtire care se introduce prin burta. O prietena de a mea a facut acum 2 ani si singurul lucru ce a patiti este ca a avut o vanataie pe burta care a trecut in cateva zile. Dar siguranta este 100%! In ceea ce priveste riscul unui avort spontan...nu mi-e frica. Pe mine mai mult ma motiveaza gandul de a stii daca totul este in regula sau nu.
Pt tine testul nu este gratis probabil dar nu stiu daca iti interzic sa il faci. Ei iti vor spune ca nu este nevoie dpdv a varstei tale.
In ceea ce priveste nasterea in Romania si eu m-am gandit...dar intr-un fel mi se pare scump, sa stii... 1500 sau 3000 pt cezariana mi se pare iarasi mult. Daca vreau sa nasc normal ma costa aici 265 euro. Atat ca ma trimit dupa cateva ore acasa. Nu stiu cum e normal in Romania ce primesti pt cei 1500 euro. Plus ajutorul de lauza....mi se pare totusi binevenit. In Romania m-ar ajuta mama....dar totusi...
Iar eu stau in Timsioara, iar sa ma duc pana la Bucuresti cu burta de un 1km iarasi nu e prea practic. Si sa calatoresc cu un nou nascut un drum asa de lung..Nu stiu..stau si eu intr-o mare dilema.
Tu platesti 1200 euro doar pt tine sau impreuna cu sotul?