mamici de mai-iunie 2006 (3)
Raspunsuri - Pagina 10
Irinel spune:
Virgi, ai dreptate, sa fim sanatoase noi si bebeii nostri, sa dea DUmnezeu! Testl de la 24-28 de saptamani s-ar putea sa fie testul de toleranta la glucoza, aici se face la 28 de saptamani. Unele gravidute fac o forma speciala de diabet si daca se intampla asta, doctorul trebuie sa le supravegheze si mai atent,s a monitorizeze bebelul mai des, sa fie sigur ca totul e ok cu el. Nu e ceva grav, da trebuie mare atentie. In plus mamica respectiva are mai multe sanse sa faca diabet mai tarziu in viata (forma normala de data asta, caci forma din timpul sarcinii trece dupa nastere, daca am inteles eu bine). Oau, saptamanal eco? Super!
CameliaT sa fie sanatos samburelul! Ma bucur ca n-ai greturi rele.
Shoricutza trebuie sa ma uit pe vitaminele mele da parca 0.1 era. Da poate ma insel. Cand ajung acasa ma uit.
Andra ce oroare, cred ca avortul aduce bani rapizi si usor, nu trebuie sa astepti 9 luni, sau eu stiu cum or gandi. SI eu voiam sa te sfatuiesc sa te duci la alt doctor, te felicit pentru decizie. Doamne, nu-mi vine sa cred... Tu in ce oras locuiesti? Andra, renunta la tigari te rog eu. Este un dar urias pe care il poti face bebelusului tau scump, citisem undeva ce probleme poate avea bebe din cauza fumatului mamicii sau chiar a fumatului in casa dupa ce se naste (chiar si in alta incapere). Hai, ca se poate, ambitioneaza-te tu putin. Cand iti vine sa fumezi, mananca o bomboala, o guma, o fructa, orice tot e mai bun...
Megbeng daca trei zic intr-un fel, unul altfel si eu as face ca tine. Cat despre greutate, nu-ti face griji peste tot scrie ca in primul trimestru unnele gravidute scad in greutate, altele raman constante, altele adauga putin, depinde de organism, de greturi... Si scrie ca e absolut NORMAL in oricare dintre cazuri. Iar bebe fii linistita, poate te lasa pe tine cu ceva in minus, da el isi ia ce ii trebuie. AM o prietena care pana pe la 7 luni nu zicea nimeni ca e gravida si chiar pe urma a avut burtica mica si a nascut o fetita perfect sanatoasa si frumoasa foc.
Liris de ce sa nu scrii, ca esti graviduta e clar, vrei sa iti dau eu in scris? Vorbitul cu alte gravidute iti face bine, nu ne parasi cateva zile din cauza sistemului asta ciudat olandez. Hai curaj, o sa vezi ca totul e bine.
Ama Kali ai scapat de greturi complet?? Offf ce as vrea si eu, eu am zile mai bune si zile mai rele, depinde si de gradul de oboseala in care sunt.
July incearca si tu sa scapi de tigara mama, e pacat. Stiu ca e greu, da se poate si tu care esti o optimista sigur poti.
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 11+ saptamani
andra2005 spune:
Buna seara fetele
.
La mine,ca de obicei,nimic nou,deocamdata,dar lasa ca vine ea saptamina viitoare si o sa ma laud si eu la voi cu bebe al meu
.Acum serios vorbind , de abia astept sa-l vad si eu la eco.Un punctulet,un puricel acolo,sa vad si eu ca exista.Credeti-ma ca m-as duce si miine sa fac iar eco la o policlinica mai fitoasa de linga mine,dar decit sa dau iar o gramada de bani si sa-mi zica apoi ca e prea devreme,mai bine renunt.Oricum,am citit si raspunsurile voastre
si m-am convins sa mai astept.
Megbeng la ce facultate esti tu studentica?Acum,daca tot au inceput facultatile,iti doresc multa bafta si niste sesiuni usoare si examene la fel.In legatura cu spitalul EUROCLINIC,eu zic sa te interesezi inainte cum sint conditiile de la maternitatile de stat,apoi,ca solutie extrema sa alegi varianta asta.Eu am nascut acum aproape un an (luna decembrie) la maternitatea Bucur si sa stii ca am fost multumita.Camera era cu 2 paturi,a doua zi ti-l aduce pe bebe in camera (ceea ce e un mare avantaj,ca te obisnuiesti sa ai grija de el din maternitate,nu ajungi acasa cu el si sa nu stii nici cum sa pui mina pe el),la baie era curat,mincarea buna (dar f putina,dar banuiesc ca iti va mai aduce si sotul sau parintii),asistentele dragute,doctorii asemenea.In concluzie,eu am fost multumita.
July g tare harnicuta esti tu
.Si eu am facut supa cu galusti si salata de fructe,dar ardei nu m-am incumetat sa fac azi din lipsa de timp si de chef.
Referitor la fumat,ce sa zic?Atita timp cit "fumezi cu masura",daca se poate zice asa,nu cred sa fie asa mari probleme.Chiar am auzit un caz,o graviduta careia chiar doctorul i-a spus sa fumeze o tigara daca simte nevoia,decit sa se gindeasca non stop la tigari.Asta cica i-ar face mai rau lui bebe.Nu stiu daca e caz real sau o fii vreo inventie de-a cuiva , deci nu
!
Va las acum,ca iar am scris un mesaj kilometric.Aveti grija de voi!
july_g spune:
Mai fetele, eu nu iau acid folic. E chiar absolut necesar? Mie nu mi-a dat nimic doctorita. Vad ca voi vorbiti toate de acest acid folic.Eu nu stiu ce sa zic. Sper numai sa nu va indopati cu medicamente prea mult. Poate gresesc, dar..........
Nu va suparati pe mine!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
andra2005 spune:
Irinel,am citit acum mesajul tau,dupa ce l-am trimis pe al meu
.Ai dreptate cu ceea ce zici tu si chiar voi incerca sa reduc numarul tigarilor.De renuntat total....nu stiu ce sa zic.Oricum,multumesc pentru incurajari.Tu te-ai lasat de fumat sau nu te-a prins viciul asta(tare pacatos de altfel)?
megbeng spune:
shori, stiu de pe cutie ca e de 5mg..ACIFOL, despre care zicea si laureta...de asta mi-a recomandat!
amonar....ce 1200 de euro sa dam eu si sotul? si, oricum, era doar un gand..pana in luna a 9a e cale luunga...si lunga e calea si de la bucuresti la TM...la voi stiu de maternitatea bega ca e mai ok...la odobescu mie mi s-a parut cam murdar..da cunosc o dr neonatolog acolo, daca vrei o pila...vezi ca pe la "prieteni dintotdeauna" parca e un club al mamicilor si taticilor din TM...dca nu ai intrat pe acolo, incearca! ei sigur au mult mai bune sfaturi bune!
july, da, e necesar acidul folic, pentru a preveni defectele de tub neural la fat, da nu inseamna ca fara bebe se naste cu buba! studiile astea pt acidul folic s-au derulat pe multi ani si sunt f serioase..plus ca fiind atat de ieftin, nu e nimic suspect, sa zici ca e o manevra economica...te costa 10 mii de lei vechi cutia cu 30 cpr, deci pt o luna..si oricum, e hidrosolubil, asa ca surplusul se elimina urinar, nu e ca la vitaminele A sau E ...sfatul meu e sa iei!!!
magghyc, noi nu te-am uitat, da suntem ingrijorate tare pt tine!!! hai cu vesti bune!!!
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
6+
pozne de-ale mele
liris spune:
Irinuca ... sper sa nu fie afectat copilul meu, dar trec printr-o perioada cum nu se poate mai proasta si stressanta.
cum scriam si la alt topic ... ma sperii din orice, si nasol , simt cum imi sare inima, am dizertatia in saptamina 19..., am imprumutat unei asa zise prietene 1000 de euro si nu mi-i i-a mai dat inapoi (se fac 10 luni). erau ai mei, insa sotul meu habar nu are ... sunt si-n tara asta de kk in care gravida esti ca si cum n-ai fi. nu stiu unde o sa nasc, ce fel de copil o sa fac dupa toate astea ....
Amonar, 1200 e doar asigurarea mea. Sotul meu plateste aproape 2500/an , si asta-i doar parte ca o parte i-o plateste compania.
Papa sa fie bine toata sarcina si dupa!!!!!
fetele lasati tigara!
july da e necesar acidul folic cum s-a zis mai sus. dc maninci variat poate nu atit de mult. altfel, ia acid folic. de alte vitamine din cite stiu nu ai nevoie.
weekend placut tuturor
10+ de la UM
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
shoricutza spune:
Megbeng am fost la Dr Benedict Ancar care mi-a facut o impresie f buna chiar daca mi-a dat vestea proasta cu rh
. A fost rabdator si mi-a inspirat incredere. Chiar ma gandeam sa-l compar cu medicul care mi-a fost recomandat si la care am programare miercurea viitoare, ca sa decid cu cine merg mai departe. Conteaza apoi si spitalul .... Dr Ancar este la Polizu, celalalt (Dr Popa Mihai) este la Cantacuzino. O sa vad ce fac in functie si de ce aflu de la fete de pe forum.
Cu acidul folic si eu am luat tot Acifol de 5 mg pana acuma dar daca mi s-a spus ca este prea mult m-am pus si am cautat de 0,4 mg. Si am si gasit ....
july_g eu personal si cred ca majoritatea nu luam decat acid folic. Eu zic ca este mai bine sa iei ca sa previi orice neplacere.
In privinta fumatului, iti jur, ca nu-mi imaginam vreodata ca o sa pot sa renunt la fumat. Stiu ce minunatie poate insemna cafeaua + tigara de dimineata. Si totusi am renuntat! Acum nici cafea nu-mi mai trebuie! Si am prietene care la fel au renuntat in momentul in care au ramas insarcinate. Incearca macar sa te limitezi la aceea tigara de dimineata si atat .... Orice ai face uite un
de la mine.
6+
papadie spune:
Liris mey sa stii ca isi fac hormonii de cap. O sa-ti treaca. Cat despre bani...astia se fac la lok intr-un fel sau altul. Hai ca acus acus faci si eco si te linistesti. Dupa ce o culc pe Catrina vin si va scriu schema de analize de mi-a dat-o dr ieri. Sa iti scrii cateva chestii din schema asteia si sa intrebi la control si sa nu pleci fara raspunsuri! Atita vreme cat nu ai dureri, sangeri etc sarcina ta decurge cum nu se poate mai bine! Esti una dintre fericitele care au parte de sarcini usoare. DAca stai bine si te gandesti tu zilnic ai o treaba: azi faci o ureche, maine o mina...nu te mai framinta atit! Pun pariu ca lucrarea o sa fie best!
---
in postarea anterioara am vrut sa scriu vitamine de gravideala...am vazut ca a iesit alta aia:)
-----
scuze da stau din ce in ce mai prost cu memoria. sfta pt cine "gomite" (cu Catrina am vomat in asa hal ca nu mai suportam nici sa vad cuvantul si imi ziceau fetele ca gomit, nu vomit:D)
Eu am vomat de mi-au iesit ochii ca la melc. Greata zi lumina, varasaturi de 12-14 ori pe zi. Nu mi-a folosit nici un fel de medicament. Nu minca chestii care la intoarcere te zgarie pe gat (gen sticksuri0...baga banane sau alte astea mai soft. Ia-ti tot timpul cu tine o sticla de apa. Cand simti ca nu mai ai ce sa versi bea apa. Mai bine se intoarce mai calda decat sa vomiti verde fosforescent ca mine (traiasca bila!). Cum te trezesti incearca sa maninci ceva sarat si uscat. Si bea apa si ceaiuri ca sa nu te deshidratezi.
(eu slabisem citeva kile bune si ma sufocam vomand cind vedeam reclamele cu mincare la tv:D). vestea buna e ca trec toate astea:))) p-orma vin durerile nasoale de spate:)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58070" target="_blank">Cum arata mama mea?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57873" target="_blank">De la inima la inima
gabi25 spune:
Eu caut in continuare acel sulfat de magneziu, in tara nu se mai face, dar cica se fabrica in Moldova.....sper din tot sufletul sa aiba dreptate ca eu nu mai pot de rau.
Am incercat Metroclopramid si Emetin, astea ar fi cat de cat voie....da de unde efect, frectie la picior de lemn.
Ce m-a scos din papuci a fost ideea de azi a unei colege......cica daca mi-e asa de rau nu ma gandesc la un avort??????????? am crezut ca innebunesc, am spus ca asa cum au rezistat si alte mamici rezist si eu, nu se poate.
Oricum am ajuns sa arat ingozitor, sunt asa de alba la fata si pregatita tot timpul sa o zbughesc undeva unde sa pot da afara, sau cel putin sa ma chinui.
Sarcina usoara tuturor
Gabi25
7+
http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````
ama_kaly spune:
Irinel da intr-adevar am scapat de greturi..nici mie nu-mi vine sa cred..pana akum vomitam si lamaia si mi-era rau de dimineata pana seara..akum insa nu mai am nici o pb dekt oboseala excesiva si durerile de kp..
nici eu nu iau nici acid folic nici un fel de medicamente sau vitamine..nu mi-a dat nimik dr si nu vreau sa iau de capu meu..ce pe vremuri se stia de acid folic?kred k tb sa iei doar dak iti e recomandat..knd o sa ma mai duc kiar o sa-l intreb.
liris noi avem acelasi DPN..eu vreau baietzel..da akum ce-o vrea Dumnezeu..totusi park am mai multe simptome de fata..
va pupic!!
io
10+ si
din burtik