mamici de mai-iunie 2006 (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andra2005 spune:

Fetele am trecut si eu pe aici mai mult ca sa va multumesc pentru ca ati fost linga mine si pentru cuvintele de incurajare care mi-au mai alungat nelinistea pe care o aveam la prinz.
As mai avea multe de povestit (ca de obicei) dar trebuie sa-mi scot piticul o jumatate de ora la o plimbare si deja e cam tirziu.O sa mai intru mai incolo sa va citesc mai pe indelete.Acum fug.Va pup si va doresc o seara placuta si calda (la mine acasa e cam frig si stau cu aragazul deschis,dar parca tot nu se simte.Mai rau ca Gerila sint)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

babygirl multumim ptr sfaturi si incurajari iar tie sa-ti traiasca ratzusca mica si sa fie sanatoasa si frumoasa.
gabi25 imi pare atat de rau ... nu stiu cum sa te ajut ... stiu ca totusi trebuie sa te chinui sa papi ceva ptr ala mic.

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Liris
M-am ingrozit cand am citit cazurile de la TV! Al meu a zis ca daca mie mi se intampla asa ceva se duce si ii impusca pe toti care au facut greseli....si asa in Olanda nu stai mult in inchisoare....
Inca nu mi-au facut echo. Moasa nu are in cabinet aparatura, a fost mai mult un "intakegesprek". Echo mi se face la Diagnostisch Centrum unde sa fac si analizele de sange. Triplu test (vruchtwaterpunctie) este un test in care se descopera toate "greselile" genetice inclusiv Down. In Olanda ai dreptul "gratis" daca ai trecut de 36 de ani. Testul se face cu o siringa subtire care se introduce prin burta si se ia o monstra de apa de fruct (nu stiu exact cum se numeste). Ei spun ca este un pericol minim de a avea un avort spontan, dar este foarte minim. Acest test arata cu 99% siguranta daca bebe are Down sau nu. La primul echo imi vor face si acolo pt Down tot din cauza varstei dar este 85% sigur.
Sant curioasa cum va fi la tine. Eu am echo-ul pe 1 noiembrie de abia, ca atunci voi avea 12 saptamani.Testul triplu pe 22 noiembrie pt ca voi avea 16 saptamani.

Sa auzim numai de bine!

Va pup

9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

deci moasele nu fac si ele un tuseu vaginal, nimic?!
practic nici nu stim dc colul e inchis s.a.m.d. vai de noi.

deci dc inteleg bine: triplul test este de fapt amniocenteza??!!
deci ptr mine, la 31 de ani, as putea totusi sa cer si o echo ptr test de Down? pina in ce saptamina s-o face ... aici trebuie sa stii ce sa ceri. ca ei tac milc....uf!

10+ de la UM

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salut fete frumoase si burticile lor!!

gabi25 e destul de neplacut ca treci prin asta .. ai grija de voi si mananca ce poti numai sa ai ceva in stomacel pana trece perioada asta cu greturi!!

amakaly bine ai venit!!

irinel daca pun 25 de kg o sa fiu imensa... si asa sunt eu maricica , cand eram in tara eram slaba ca batul dar de cand am venit aici nu stiu, stilul de viata , hormonii din mancare ca m-am ingrasat ceva, noroc ca sunt inalta si nu se vede chiar dezastruos.De slabit in ultimul an daca incercam pentru bebe nu s-a putut ca mi-a zis doctorul ca nu e momentul sa tin cura daca vreau sa raman gravida.. asa ca sper sa nu pun prea mult in sarcina si sa dau jos gramezi dupa!!

virgi felicitari pentru samburel!tu ai auzit inimioara sau numai ai vazut-o batand? Sunt curioasa sa aflu cand se aude..

andra2005 e mult prea devreme sa se vada ceva. eu am facut prima vizita la doctor la 4 saptamani si ceva si mi-a zis sa nu fac eco inainte de 6 saptamani ca nu se vede mai nimic..si am fost la 7 saptamani la eco transvaginala si ce fericire ca am vazut si inimioara batand .. a fost super!Ai putin rabdare si sa vezi e bine este..

july_g bravo! Bine ca ai trecut cu bine de prima vizita de acum te duci flierand!! De ficat o sa il intreb si eu pe al meu doctor cand il vad ca asa am o pofta de ficat la gratar...

amonar si aici tot cam la fel este; intrebari peste intrebari la prima vizita sa faca istoria mamei si a tatalui. Dupa care urmeaza analizele de sange. Eu nu am ajuns inca la analize, poate cand ma duc data viitoare imi da trimitere. sa vezi ce fain e la eco.. eu una am devenit dependenta acum vreau iar sa il vad pe bebic dar nu cred ca mai pup pana in trimestrul 2!

pupici la toate fetele!!

Cami 8+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Ufff sunt intr-o situatie.. tocmai am realizat ca urmatoarea programare la doctor o am pentru luni pe 10 octombrie si ca luni pe 10 este sarbatoare aici si multi au liber( este Columbus Day) asa ca acum trebuie sa sun maine la doctor sa vad daca este inchis sau nu, daca este inchis sper sa nu ma reprogrameze peste vreo luna cum mai fac astia cateodata ca ii strang de gat...
In plus noi am schimbat anul asta asigurarea de sanatate si nu am aflat inca daca a intrat in vigoare noua asigurare sau nu..ca la telefon iti raspund numai animale care nu stiu decat sa isi ceara scuze..
Nu va suparati pe mine ca va bat la cap cu chestii total neinteresante dar trebuia sa ma descarc, sa spun cuiva ca altfel simteam ca explodez!!!!

Cami 8+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

quote:
Originally posted by liris

deci moasele nu fac si ele un tuseu vaginal, nimic?!
practic nici nu stim dc colul e inchis s.a.m.d. vai de noi.

deci dc inteleg bine: triplul test este de fapt amniocenteza??!!
deci ptr mine, la 31 de ani, as putea totusi sa cer si o echo ptr test de Down? pina in ce saptamina s-o face ... aici trebuie sa stii ce sa ceri. ca ei tac milc....uf!

10+ de la UM

grumpy

Liris triplul test nu e acceasi cu amniocenteza.Eu am facut triplul test in saptamana 16 sau 18 nu mai tin minte exactt ti se ia sange si masoara 3 hormoni.Daca tripul test nu iese bine trebuie sa faci amniocenteza.Uite un link

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23305&whichpage=1

Si la un echo se vede si colu daca e inchis sau deschis asa ca cel mai bine e sa faci echo chiar si fara tuseu vaginal.
Pupici si curaj (spune o fosta burtica cam paranoia care statea numai la echo sa fie sigura ca bebelina e bine )

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

multam laureta! stiam ceva , ca-s diferite, si ca la unul te duci daca iese nu stiu ce l aaltul....dar nu staim exact. trebuie sa ma apuc de citit serios ca am inca mari lacune. si chestia e, ca aici in Olanda daca nu stii ce sa ceri, sigur nu ti se da...

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Liris, asa e, Laureta are dreptate. La noi se face triplul test (iti iau sange din mana) si daca ala iese negativ iti zic sa faci amniocenteza. Daca ai peste 35 de ani mi se pare ca tot asa iti zic sa faci oricum. Eu n-as face-o pentru ca e riscul (mic da e, de 2%) sa pierzi sarcina), da stiu lume care a facut si n-a patit nimic... Eu is mai paranoia cu astea.
Cat despre povestile de groaza din Olanda, presupun ca peste tot sunt si oameni care nu sunt profesionisti si strica viata oamenilor, da nu inseamna ca asta e regula ci ca sunt exceptii. Totul va fi bine si cu tine si cu Amonar, veti vedea,

Gabi tare rau imi pare. Pe aici stiu ca se da un medicament pentru greturi asa urata da nu mai stiu exact numele, cred ca Dyclectin sau ceva pe aproape. Daca vrei intreb pe cineva cum se numeste, poate au si in Romania. Apoi cineva zicea de Metoclopramid. Nu stiu daca e indicat la sarcina da stiu ca zicea cineva in capitolele anterioare ca i-a recomandat medicul, asa ca ma gandesc ca o fi ok, poti intreba doctorul. Doamne ajuta sa treaca greturile astea urate. Sora mea a patit asa rau la prima sarcina, a stat si inspital sa ii puna perfuzii. A trecut dupa primul trimestru.Pupic, sper sa te simti mai bine curand.

July tu esti mortala. Nu mi-as face probleme nici eu cu eco. Aici iti fac doar la 18 saptamani si gata daca n-ai probleme. EU am facut unul In Romania cand am fost acasa si asa intentionez sa fac si acum. Sambata plecam 2 saptamani in Romania si as vrea mai pe final sa fac un eco. Poate n-o sa se vada inca sexul da macar sa stiu ca e sanatos.

Fetelor, voi vreti sa aflati sexul la eco?

Cami sunt si mamici care desi se alimenteaza normal, pun foarte putin pe ele, si sfarsesc mai slabe decat inainte de sarcina. Cine stie...

Liris mie nu mi-au facut tuseu vaginal toata sarcina, abia la spital cand pierdusem deja lichidul mi-au facut. Si cred ca e mai bine asa, ca nu-l deranjeaza pe bebe.

Megbeng ce mai faci, mai da un semn de viata!

PUpici fete dragi ma duc sa bag putin cornu'n perna ca mi-e un somn...si acu vin baietii mei si trebuie sa fac si bagaje asta seara.

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 11+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

salutare fetelor!!!

Irinel mi-a placut analiza DNP-ului. uite un motiv sa ne felicitam mai des. sa fim sanatoase noi si ai nostri bb.
ama_kalybun venit la noi sa fii sanatoasa si sa ai un bb frumos si sanatos.
shoricutzamultumesc de informatii. astept si eu sa primesc analizele.pai dupa ce am citit ce ai scris ar fi bine sa mai faci testul inca o data si daca e tot negativ eu zic sa gandesti pozitiv si ai sa vezi c-o fie bine.
andra eu prima echo am facut-o acum 2 saptamani..cand bb al meu avea 3 sapt. si cateva zile. nu s-a vazut mai mult decat un punct de 4 mm cu totul, dar am fost fericita sa aflu ca nu este extrauterina sau altceva. a fost confirmarea unei sarcini in uter.
Amonarstii cumva pe unde iti baga acel ac sa-ti scoata lichidul pentru sindromul down?
CamiInimoara lui bb s-a auzit tare in toata incaperea. sotul meu era ud tot. si il putem auzi in fiecare zi si acasa ca ne-a dat inregistrarea video. de la 6 saptamani se poate auzi fara probleme dar depinde de ce aparatura are medicul tau. initial mi-a bagat tubul de la eco transvaginala si apoi a setat pe computer un program si a inceput sa se auda tare bataia inimii lui bb. si totodata puteam sa si vedem.

Mergi la inceput