In Italia
Raspunsuri - Pagina 5
iriale spune:
Si eu sunt din Bucuresti, mai precis Drumul Taberei, tu ce cartier?
In Romania nu am mai fost de multa vreme, dinainte sa raman insarcinata, deci aproape 4 ani. Sunt insa in contact zilnic cu prietenele de acolo, plus "ma tin informata" citind in internet ziarele, nu ca m-as mai da atat de tare in vant dupa viata romaneasca, dar macar de curiozitate. Intr-adevar, preturile sunt enorme si eu nu reusesc sa imi imaginez cum pot oamenii normali, oamenii de rand, sa isi imparta putinii bani pt intretinere si alte chiatante, plus mancare, plus haine etc etc...Asa din exterior, mi se pare un haos teribil, mi se pare ca multe aspecte s-au inrautatit si ca mizeria umana, sufleteasca este tot mai mare. Poate gresesc? Si ma doare sufletul cand ma gandesc la saracia crunta care caracterizeaza buna parte, marea parte a oamenilor, mai cu seama cei din provincie.
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
crista-s spune:
Si noi ( eu si Irina ) suntem din Bucuresti , amindoua din Dr. Taberei. Am stat o viata la o statie distanta si a trebuit sa ajungem in Italia si mai ales pe DC ca sa ne cunoastem . Acum si cu tine am facut gasca bucurestencelor in Italia. Ce frumossssssss!!!
Despre produsele din Ro si preturile ingrozitor de mari am mai auzit si eu, anul asta nu am fost inca acasa ( merg in ianuarie ), insa toata prietenele mele povestesc acelasi lucru: preturi mari- mult mai mari decit oriunde in Europa si calitate inferioara . Iar acum cu inundatiile, cu pretul petrolului si alte cite si mai cite am inteles ca toate preturile sunt urcate la cer.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
crini spune:
Eu stateam pe la Oraselul Copiilor. Dar, cea mai buna prietena a mea in absolut (mereu e vorba de o prietena) statea in Drumul Taberei.
Ce ma revolta la treaba cu preturile e ca lumea cumpara si cand le spui ca e mult, te iau toti in balon, ca tu cat ai vrea sa dai, ca nu gasesti mai ieftin. In mare e adevarat, sunt scumpe peste tot. Haideti sa va spun ca am fost si in Niro, si pe acelasi articol, la acelasi stand, o vanzatoare mi-a cerut 250, alta 150 (n-am cumparat prima data si am intrebat iar cand ma pregateam sa ies).
Si multe lucruri erau la jumatate de pret fata de oras. Asta inseamna ca pretul de productie si pretul real al produsului sunt mult inferioare celui platit. Adica tu platesti un costum 5 mil si zici ca "mama, ce bun e, calitate, am dat un sac de bani" si in Niro e 2 mil. Dar e prost intretinut, daca ati fost stiti, murdar, neasfaltat, tot felul de oameni. Si aici sunt Outleturi, unde hainele au preturi scazute, dar mergi civilizat.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
crista-s spune:
HEHEH ... tu stateai la oraselul copiilor si prietena ta in dr. taberei iar eu din dr . taberii aveam si am inca cea mai buna prietena care a stat pina sa se marite la Tineretului iar acum in Berceni ... cita potriveala ... Ce amintiri "placute" aveam cind taiam Bucurestiul in doua ca sa ajung la ea, plecam simbata dimineata si ajungeam la prinz. La intoarcere eram "abonatata" la taxi pentru ca altfel probabil ajungeam dimineata acasa...asta cind nu dormeam acolo ca era mai comod .
Eu am renuntat sa comentez despre preturile de acasa cu ai mei pt ca mereu imi arunca in nas .."ce stii tu , ca tu nu stai aici " . Poate ca au dreptate. Eu eram grasa rau ( nu ca as fii vreo slabanoaga acum :-) ) inainte sa ma marit, asa ca eu nu imi gaseam mai nimic de imbracat acasa, trebuie sa recunosc ca eu ma imbracam de la steilmann sau cind mergeam in vacanta prin tari straine ... mai mult in america unde dupa mine e paradisul grasilor si la turci - unde am gasit mereu lucruri frumoase , de calitate si la preturi normale- diverse fata de cele importate de la ei in Romania . Asa ca eu sunt pentru lucrurile de calitate si pentru cascatul ochilor foarte foarte bine inainte sa iti cumperi ceva .
EEEE dar tu Nico stai in capitala modei ... sa stii ca eu aici unde stau lumea tare prost imbracata, si demodat ...Doar in Bologna unde sunt multi tineri - studenti ii vezi super modern imbracati iar doamnele in virsta la fel super elegante . Eu am ramas cu gura cascata in primul an, mergeam in oras cu masina si ne-am oprit la semafor chiar in fata cimitirului, era sarbatoare la inceput de noiembrie , nu era foarte frig afara dar toate doamnele care ieseu sau intrau in cimitir cu blanurile pina la pamint si bijuurile de familie .. dar la tine in Milano e o placere sa admiri lumea pe strada , toata lumea eleganta .
Cristina
crini spune:
Azi am ajuns ceva mai tarziu.
Dimineata am vazut o revista cu 137 retete de dulciuri si m-am gandit la tine, Cristina, ca ti-ar fi buna.
De Milano, ce sa zic, nu sunt entuziasta. Oamenii de rand, care merg cu transportul in comun nu sunt imbracati elegant. Cei de care vorbesti tu, probabil isi fac veacul pe Montenapoleone, sau oricum in centru. De fapt, in general italienii nu mi se par prea bine imbracati. Mai ales femeile. Rar vezi una cu fusta, multe umbla nearanjate. Din pacate m-am lasat si eu pe tanjala si nu mai sunt atenta cu mine cum eram in Ro. Arunc un pantalon s-un tricou pe mine si sunt gata.
Irina, in zona noastra sunt mai multe biserici ortodoxe romane, initial mergeam la Milano, dar acum 3 ani si jumatate s-a deschis una si la Monza si mergem acolo. E o biserica micuta, dar are curtea mare si copiii se pot juca, noi mai stam pe-afara. La Milano era dificil, ca era in centru, cum ieseai erai in strada, era foarte aglomerat si pentru copii periculos. Sunt si in zonele voastre biserici romanesti?
Vad ca n-a mai scris nimeni la subiectul nostru, dar mie tot imi pare bine ca l-am deschis ca v-am cunoscut pe voi.
iriale spune:
Buna dimineata...si eu ma bucur ca ne-am cunoscut,Nicoleta, imi pare rau ca nimeni altcineva nu mai vrea sa scrie, dar cum se zice? putine si bune!
In zona unde locuiesc nu exista nici o biserica ortodoxa, din pacate, dar intru fara probleme in cele catolice.
Azi nu ma simt prea bine, de fapt de vreo 10 minute, m-au pocnit o amorteala si o durere de cap...si doar de-abia mi-a trecut raceala, oare ma loveste din nou? Sper din suflet ca nu.
Cri cri cri, ce ne mai pregatesti bun de mancare?
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
crista-s spune:
Eu am renuntat sa mai cumpar reviste cu retete, acum sunt "mama internetului" asa ca e mai ieftin si mai usor, in plus nu imi umplu casa de maculatura. M-am mai smecherit in ultima vreme si imi copiez in word retetele care imi plac si le salvez in un fisier de retete care e foarte ordonat pe diverse subiecte ( deee "singele de contabil" apa nu se face ) . Iar altee salvate in "preferiti " ca sa stiu unde sa caut cind imi vine cheful.
Despre biserica, aici in Bologna e una, in centru , am gasit-o cu greu si mereu cind am trecut pe acolo era inchisa ... e drept ca nu am fost la sarbatori mari ci asa in zile din saptamina. E o biserica catolica in care intr-un colt banuiesc se tine slujba ortodoxa... asa am vazut in alta biserica un colt pentru biserica rusa ...Eu in primul an de casatorie am fost tare fericita pentru ca Pastele a cazut impreuna . Acum mergem la biserica "din sat" catolica. Dar rar, numai la Florii, Paste si Craciun.
Sa stii ca mi-ar fii placut si mie sa fim mai multe, ca daca te uiti la citi membri inscrisi pe DC din Italia sunt ai multe pagini de numarat. Dar poate ca nu toata lumea are timp de scris. Si eu ma bucur ca ne-am cunoscut. Ar trebui sa schimbam titlul subiectului in "Cele 3 muschetaritze ... in Italia "....
Cristina
crini spune:
quote:
Originally posted by crista-s
Ar trebui sa schimbam titlul subiectului in "Cele 3 muschetaritze ... in Italia "....
Cristina
Nu-i rea ideea!
Eventual adaugam: In asteptarea lui D' Artagnan.
Iri, imi pare rau ca nu te simti bine. Sanatate si ai grija de tine!
crista-s spune:
ce sa-l mai asteptam ca il aveam fiecare acasa pe D' Artagnan-ul nostru . Si asteptarea nu e deloc placuta va zice o femeie batrina ( adica je/io/eu ) care am cam asteptat ...
Cristina
iriale spune:
Ba eu il vreau pe D'Artagnan, si daca imi aduce si o aspirina, chiar ca-i bine!
IriAle