In Italia
Raspunsuri - Pagina 17
iriale spune:
Bonjour bonjour.... tot frantuzoaica ma simt si azi! O fi din cauza ca mi-e dor de o vacanta minunata si pt mine "minunata" inseamna Paris Paris Paris. Unde am fost acum cativa ani, am stat 10 zile, mi-a placut enorm, respiram parca un aer familiar, nu radeti de mine, dar pe alocuri mi se parea o varianta eleganta de Bucuresti...sau poate ca intr-o viata precedenta eram chiar o "parizianca". Voi vrea sa ma intorc acolo, cu siguranta.
Danangie - pot sa iti spun Daniela? - o fi din cauza somnului, dar eu nu am inteles f bine ce ti s-a intamplat, ai pierdut un bebe sau astepti un bebe? Iarta-ma iarta-ma iarta-ma...daca ti se pare ca sunt insensibila, dar cred ca am pierdut firul la vreo discutie, fraza de-a ta. Oricum, iti tin pumnii pt tot!
Cri, macar ati mancat bine? Apropo de mancare...pe la tine prin zona exista restaurante romanesti? Intreb caci am citit ca in Marea Britanie sunt si ma intrabam daca si in Italia. As putea sa ma uit pe google, dar daca tu stii... Cat despre mare, este la fel de frumoasa, dimineata cand ma trezesc, primul lucru pe care il fac este acela de a ma uita la Ale care inca doarme, dupa care ma dau jos din pat (noi dormim impreuna!) si ma uit pe fereastra, la mare, este o imagine care ma incarca si imi da un sens de pace.
Pace de care am multa multa nevoie...
Nicoleta, la datorie si tu?
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
crini spune:
Buna dimineata fete dragi,
Da, Irina, la munca si eu. Am plecat de-acasa la 7.25, era inca intuneric si ma bucuram ca ajung repede la servici. De unde, am stat in statie la tramvai 40 min. Se poate reclama asta undeva?
Am inteles ca sambata asta se schimba ora, nu ma bucur. Sa se faca lumina mai tarziu e o chestie neplacuta, dar sa se intunece devreme e o mare tristete, ma deprima cum o deprima ploaia pe Cristina.
Pai ce-mi facusi Irinus, ai alungat sotul din patul conjugal?
Nu zic, si noi am luptat mult sa o obisnuim pe Theodora sa doarma in camera ei, a stat pana la aproape 5 ani cu noi in camera, dar avea patul ei. Si ce sa vezi? Cand ne castigasem si noi un pic de intimitate, pac: asteptam bebe2. Asa ca acum dormim cu Andrei, in acelasi pat chiar. Dar asta si pentru ca eu ii dau inca sa suga noaptea.
Cri, astept si eu sa ne povestesti ce-ati mancat ieri, sa "sbavez" aici, in fata calculatorului. Multumesc ca te interesezi de sistemul scolar, asa vad cum e si in alte zone.
Danangie, succes pentru bebe. N-am inteles de ce te opresti 2 luni.
Te-ai mutat deja la Milano?
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
crista-s spune:
Am mincat bine ... dar cel mai bine se maninca cind mergem la soacra-mea sau la cumnata acasa ...
Restaurant romanesc e pe la Milano --- am auzit .. nu am fost...si oricum noi cind iesim cu socra-miu mergem mereu aici .. ca ma gindesc ca o fii circiuma lui frate si mie nu-mi zice nimeni nimica ... ca prea ma tiraste numai aici mereu...
Nu mai pot de durere de cap ... ma ia cu greata deja ( e de la durere ... ) ma duc sa iau un excedrin ( o jumatate ca americanii astia fac niste pastile prea puternice pt gustul meu... si deci ma voi simti bine si cu jumatate ... daca reusesc sa o tai cu cutitu' hahahha ).
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
stralucitor1 spune:
Buna, fetelor!!
Nu am mai dat pe aici -din motive obiective- dar am citit (e drept in diagonala:))cam tot ce ati scris...bine ai venit DanielaSi la Torino e innorat si timp uricios chiar daca nu e foarte frig...ofof ce faceti de.... Pontele asta?Eu mai mult ca sigur o sa ma duc la socrii o sa facem turul cimitirelor ca si in alti ani ...nimic deosebit, asadar. Dar asa as vrea sa ramin in To sa dorm sa dorm si iar sa dorm....asta suna cam bacovian dar asta em-a ajuns oboseala...
Numai bine tuturor
"Le mariage est un merveilleuse institution
mais qui diable voudrait vivre dans un institution...."
http://http://dreamaway1.myphotoalbum.com/albums.php
crista-s spune:
Am luat juma' de pastila si sa vedem ce rezultat da ...
Asa .. am mincat aseara : tagliatelle cu ragu , verdure grilliate si torta de ciocolata ( care era calda) cu inghe de vanilie ( parca ... ca eram tare obosita si nu mai stiu ce mincam hahahaha )linga - imi amintesc ca prin vis ca am bagat lingurita in gura si era sa mor de durere de dinti ( cald, rece, dulce ... toate au napadit sarmanii mei dintisori deodata). O jumatate de pahar de Sangiovese si ma facusem rosie ca focul... nu mai tin la bautura ca la tinerete ....
Cristina
crini spune:
Cristina, poate esti gravida. Daca ai dubii, mai bine nu lua pastiluta.
Asa e, avem un restaurant romanesc in toata regula la Milano.Am fost si noi odata cu niste prieteni italieni, sa le prezentam bucataria romaneasca traditionala. E plin mereu, trebuie sa faci rezervare. Si daca nu ma insel e deschis o zi pe saptamana.
Stiu ca mai e unul si la Asti, am fost cu sotul, dar e mai mult un fel de cantina, de fapt imi si spunea fata care il tine ca are contract cu o banca din zona si gateste in cursul saptamanii pentru angajati, tip mensa. Noi am fost sambata seara si eram singuri.
crista-s spune:
Cristina ( stralucitoare ) bine te-ai intors...
Nico nu cred ca sunt graviduta .. sunt inainte de CM si sunt obosita. As vrea si eu sa fie ceva dar nu cred.
Cristina
iriale spune:
Ora de lectura:
http://www.jurnalul.ro/articol_39397/cosmarul_italienilor.html
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
crini spune:
Citit! Si articolul si comentariile.
Uite chiar azi citeam in ziar ca emigrantii au un nivel de instructie superior italienilor. De ex, sunt 7% italienii laureati, contra 12% emigranti.
E clar ca sunt de toate tipurile, dar articolul e superficial si prezinta situatia particulara ca si cum ar fi generala pentru romanii care stau aici.
Probabil exista si cei care stau pe strazi, dar in satul nostru pana si cei care lucreaza in constructii au apartamente, ba chiar vile. Nu stiu daca sunt de proprietate sau inchiriate, dar oricum, nu se traieste la pragul de saracie descris de ei.
Pe la voi cum e?
crista-s spune:
No comment!
Imi trecuse capu' si mi-a crescut tensiunea acum... Nu mai citii mama draga articole d'astea . Ar trebui sa il asculti pe cumnatul meu - italian- ce parere super buna are despre romani ... e curios sa afle de toate despre traditiile noastre in general... nu cred ca face asta numai pt ca m-a cunoscut pe mine ( aoleoooo ce modesta sunt hahah ).
Cristina