Bebelusi de iulie-august 2005 (7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina33 spune:

Buna, dragele mele
Sunt si eu o proaspata mamica a unei fetite - Clara - nascuta pe 10 iulie, 3,800 kg, 58cm, apgar 10. V-am urmarit "in disperare" toata perioada sarcinii si dupa, dar nu m-am inscris pina acum pt. ca sunt mai comoda la partea de corespondenta. Sper sa-mi treaca.
In primul rind va felicit pe toate, aveti niste ingerasi minunati. Trebuie sa va multumesc pt. ca am invatat foarte multe de la voi.
Mie mi-a spus pediatrul sa incep sa-i dau sucuri de la varsta de 6 saptamini. Am inceput la 8 saptamini cu citeva picaturi si am ajuns la 30ml zilnic (morcov, mar, portocala). Mi-a spus de asemenea sa incep cu mincare solida de la 3 luni si jumatate.
Imi pare tare rau cind citesc despre nopti nedormite. Am un copil extraordinar de cuminte - NU AM NICI O NOAPTE NEDORMITA - In prima luna se trezea pe la 1 -2 noaptea sa manince si adormea instant la loc. Acum doarme de pe la 8-9 seara pina la 5-6 dimineata. Ziua sta foarte mult treaza.
Singura problema ( de fapt mai rara pt. ca reusesc sa o combat cu succes) sunt colicii. Eu ii dau Bonisan si in acelasi timp beau eu 1,5-2 litri de ceai baby calm (puiutul refuza cu ostentantie orice ceai) si iau Nutrinatal - un produs naturist care stimuleaza lactatia si calmeaza colicii.
Acum va las pt. ca ne-am trezit si ne cerem drepturile.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Adina, bun venit printre noi. Sa-ti traiasca ingerasul.
Legat de eczema, incearca sa dai mai multe amanunte, cum e unde e , daca apare si dispare...
Pentru caderea parului din pacate nu prea ajuta nimic, trebuie sa il lasam sa cada cum zicea si Mitub, ca e surplusul care nu a acazut in sarcina. pe frunte uneori raman insa niste zone de cheliuta, eu asa am patit cu Adi , dar dupa aceea creste rapid parul in zona numai ca se vede nasol daca nu aveti breton.
Monai, si noi am plans mult dupa vaccin, nu la vaccin. La mine a facut KK verde dupa supozitoarele de paracetamol cred. Si eu i-am pus de 3 ori da cate o jumatate, unul in prima zi dupa vaccin si 2 a doua zi, ca a plans rau de tot saracuta. La noi s-a umflat si inrosit zona si i-am pus compresa legata cu o batistuta.
Eu sunt tare obosita, si nu reusesc sa lamuresc pe nimeni sa o scoata afara la plimbare macar o ora. Poate in weekend. Da atunci e Adi acasa, si cu amandoi deodata cine iese, ca Adi fuge ca un catel scapat din lesa.
Mamini, super sot ai. Eu am noroc ca asta mica nu mananca decat o data sau de doua ori pe noapte si ma descurc cu ea, ca sotu e obosit dupa serviciu si dupa ce s-a ocupat de Adi, si de felul lui e un somnoros si jumatate.
Eu m-am obisnuit de cand faceam garzi si erau 3-7 nasteri pe noapte si intre ele reuseam sa dorm si cate 10-30 de minute, si eram cat de cat fresh.

http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos

dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Buna dimineata!!
Corbioara, mie mi-a dat, pe langa Materna, si calciu lactic, cate 2 pastile/zi, dar eu i-au doar una. Ca beau si mult lapte.
Adina, noi am avut eczema, si mai avem putin. Mi-a dat dr. o reteta si mi-au facut-o la farmacie. daca vrei, pot sa iti dau ingredientele (dar unele sunt inescifrabile pt mine). Oricum am uns-o de 2 ori si s-a ameliorat vizibil.
Azi noapte, de pe la 4-5 Petra saracuta s-a tot scremut si numai cate un partz facea. Abia dimineata a facut kk. Oare e bine sa se screama atata?
La vaccinul de 2 luni, pe noi ne-a chemat abia pe 24 octombrie (la 2 luni si jumatate)..... oare nu-i tarziu?

Codruta & Petra (9 august 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Salutare, gagici!
In sfarsit sper sa fi depasit si noi reactia de la vaccin. Azi-noapte Sara a dormit de la ora 22 pana la ora 5. Sanii mei puscau, dar i-a golit apoi exemplar.
Ieri am luat-o de-o tortitza si am dus-o la cumparaturi. S-a ales cu un trening foarte dragut, bleumarin (ca m-am saturat de roz si galben si vernil) si grosut, pentru aceasta perioada. Mai avem pentru iarna doua salopete tare groase, niste geans bej superbi si o tona de pulovarase tricotate de bunici. Din pacate nu gasesc strampi pentru bebei asa de mici, mi-au promis la cateva magazine ca vor aduce.
Voi cum va pregatiti de vremea rece? Ce puneti in picioare copilashilor?
Monica-Elena, si eu am citit ca din laptele matern isi iau la limita fierul si la noi e nasol si ca vom incepe diversificarea cand nu mai sunt asa multe alimente bogate in fier(de exemplu piersici-vor fi doar cele de import in care nu am incredere, spanac, broccoli). Eu am pus ceva la congelator, la fel a facut si soacra mea si sa vad cum ne descurcam. Oricum, pe la 6 luni am sa-i fac o hemograma, sa vad cum sta cu vitaminele. Deocamdata nu-i dau nimic, dar eu iau in continuare Fe si prenatale. Ca mi s-a spus ca e cu doua taisuri, daca e prea mult i se poate depune pe rinichi(vezi Vigantolul). Eu am luat doar 10 zile dupa nastere, acum fac pauza. Probabil voi mai lua dupa ce implineste 4 luni inca o tura de 10 zile.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Buna Dimineata mamici..

Azi e ziua mea de nastere...si am in brate cel mai dorit cadou din lume...mai ales ca il doresc de ceva ani.Doamne nu imi vine sa cred ca acum am un ingeras..in fiecare toamna spuneam ..sa dea Doamne sa am si eu un bebe...
Va las..ca mi-au dat lacrimile...

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Buna dimineata tuturor!!!
Bun venit Adina si CRistina printre noi, sa va traiasca bebeii!!
Anis LA MULTI ANI!!!! Cu multe bucurii si impliniri si o fetita frumoasa si sanatoasa, chiar ca e cel mai frumos cadou de pe lume de ziua mamelor lor!!!
Monica si eu ma gandeam la o combinatie de calciu cu D3 sa zic drept insa iau si Materna si nu stiu sigur daca sa iau in acelasi timp. Tie iti cade parul? Stiu ca de acum nu mai iau asa de mult in greutate de altfel se si vede, cate 100-150 gr pe sapt nu ca inainte era si cazul ca ma rupe de spate Noi vom face tot Infanrix la 4 luni.
Codruta si eu iau Materna in continuare si beau si eu aproape zilnic lapte si pap branzeturi. Ca lactic e ok insa nu se prea prinde fara D3, dar faci cum ti-a zis tie dr. E cel mai bine.
Monai sa stii ca nu se prea gasesc multe chestii de imbrcat pt cei mici, ma refer la niste maruntisuri care ne trebuie si noua acolo cum sunt ciorapeii nu sunt asa mici. Eu ii iau niste pantalonasi din aia cu tot cu piciorus dar din cei mai subtirei de bbc si-i dau pe usb un trening de ex. Vreau sa-i mai iau si un costumas de raiat matlasat pe dedesubt sunt bune tare alea, astept marfa insa...Cat despre legumele cu fier o sa ne multumim din pacate cu congelatele si cu ce gasim prin Metro cine are Carreforu si restul e mai fericit. Asta e!

Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005

http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

La multi ani anis!! sanatate si tot ce iti doresti!!
Tine-te tare..

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Anis, LA MULTI ANI, cu sanatate, fericire si numai lucruri bune alaturi de cei dragi tie.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterina71 spune:

La Multzi Ani, Anis!
Sa fiti sanatosi, tu si sotul tau, si fericiti alaturi de Ingrid. Acum aveti o viata implinita si un sens al vietii!

La fel ca si tine, in fiecare an de ziua mea imi doream ca unic cadou un bebe, iar anul trecut am ramas insarcinata la ciclul venit exact de ziua mea. Eu cred ca a fost un semn de acolo, de sus!

Monica, eu ii dau Alexandrei fier picaturi de cand a implinit 2 luni. La recomandarea dr. neonatolog care o supravegheaza. Si ii voi da pana la 1 an, dar dupa 1 luna de tratament pentru refacerea rezervelor, va lua doza de intretinere. Eu o alaptez exclusiv iar dr. mi-a spus ca pana la 5 luni nu are rost sa-i dau altceva, ca ea nu-mi recomanda.

Pupici,
Cati si Alexia (24.07.2005)

Mergi la inceput

Anis, eu de ziua mea (pe 12 ianuarie, cand am implinit 30 de ani) am avut iminenta de avort, dar s-a solutionat cu bine.....ca iat-o pe Petra.

poze

Mergi la inceput