Bebelusi de iulie-august 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 5
mamini spune:
Cami, multi ani inainte si sa fiti fericiti! si Veve tot o data pe zi face kk, uneori se screme toata ziua pina il face, alteori face de mai multe ori, moale si iese usor. cred ca depinde si ce maninc eu. o sa treaca perioada asta, se dezvolta un pic si sistemul lor digestiv si o sa fie bine!mie mi-au zis sa ii dau 10 ml de suc de prune daca e constipata, dar nu am incercat pina acum.
MonaI, o sa treaca, ai grija si de tine!
Zina, si Veve vomita cind se screme, cred ca fiindca muschii aia de la burtica se contracta si o ia kk intr-o directie si papa intr-alta. bebe Matei are niste ochi tare mari si frumosi, o sa se faca golanel..
Oana, Ioana aveti copii "cu greutate" nu gluma. bravo lor si bravo voua ca ii ingrijiti bine. sa va traiasca.
Boga, sotul meu ma ajuta oricum, dar la noi sunt 3-4 treziri pe noapte si el ia 2 de obicei, uneori 3 daca sunt varza- eu nu stiu cum rezista fiindca munceste mult si nu e deloc usor ce face.
voi toate luati vitamine? eu am luat niste fier la inceput, acum iau calciu- cind mi-aduc aminte. nici nu stiu ce sa fac.
fug ca plinge sefa.
M
nique15 spune:
Buna fetelor dragi!
Si noi la apel din joi in pasti, dupa cum ploua afara si dupa cum are Simina toane. O sa fie o rasfatata !
Anis, mi-a facut mare placere sa te cunosc (in carne si oase ).
Si fata mea mai da laptic afara chiar la doua ore dupa ce mananca... Si eu m-am ingrijorat crezand ca este ceva legat de "reflux gastro-esofagian", dar dr mi-a zis ca un simptom al bolii ar fi ca nu ia in greutate... ori la noi nu este cazul.
Avem si noi cateva intrebari:
1. La noi vaccinul Bcg nu a facut nici o reactie si avem aproape 9 saptamani. Ar trebui sa ma ingrijoreze acest lucru? E normal?
2. Pentru fetele care le-au facut bebeilor Infanrix Hexa, cum arata cutia vaccinului, scrie pe ea chiar Infanrix Hexa? Ca eu am gasit la o farmacie si nu au stiut sa-mi spuna daca este chiar cel cautat (esra 1700000), desi am numarat pe verso 6 vaccinuri... CE LE-ATI DAT BEBEILOR PREVENTIV PENTRU A CONTRACARA EVENTUALELE MANIFESTARI ADVERSE (FEBRA, ETC)?
Va pupam si incarcam sa mai punem si noi poze...
Ioana si Ioana-Simina (02.08.2005)
truli-luli spune:
Mamini multumesc mult pt urari si pt lamuriri. Adevarul e ca m-am speriat pt ca pana acum o saptamana nu avea probleme cu kk, scapase si de colici, nu mai avea decat seara uneori. Dar de o saptamana e tot un chin. Poate e normal asa dar cum nu eram obisnuita cu chestia asta la ea mi se pare o tragedie si un capat de lume. Si atunci cand ma inarmez cu nervi tari si zic "gata, de azi o las sa faca singura, nu o mai ajut" atunci face singura, si cand sunt mai obosita atunci e mai rau si se chinuie de numa si nu reuseste, si se trezeste din somn tipand si da laptic afara pana aproape de masa urmatoare de nici nu mai stiu daca fac bine sa ii incarc stomacelul mai tare. Si cred ca si nervii mei sunt cam intinsi in perioada asta. Daca am ajuns sa imi dea lacrimile cand am vazut masina noastra parcata la colt de strada cu afis "de vanzare" pe ea. si nici macar nu mi-a placut masina, doar ca ne-am folosit bine de ea cat am avut nevoie.
dar revenind la problema mea.... oare daca manac compot de prune (ca am de la mama) fortez prea tare nota si risc sa dea in diaree?
va pup
cami si ANA MARIA (17.08.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gcamelia2002/my_photos
nique15 spune:
Cami eu mi-=am facut compot de prune, foarte putin indulcit si gaza nu a avut nimic... chiar eram constipata in perioada aceea. Cred ca poti sa incerci.
Am pus si noi poze, albumul Simina luna 2.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/c_monica77/my_photos
Ioana si Ioana-Simina (02.08.2005)
mamini spune:
Cami, eu maninc prune uscate dimineata, cu lapte si cereale, altfel burtica mea nu merge. si fata nu are diaree, face normal. cred ca poti sa maninci linistita compot.
M
corbioana spune:
Cami LA MULTI ANI fericiti impreuna cu bblina!!! Sa fiti sanatosi cu toti !! Si sper sa va treaca mai repede colicii. Sa stii ca fiecare bb reacyioneaza la cate un medicament mai bine sau mai rau tu incearaca cu ce ptoi si vezi ce-i face bine. Cu kk e la fel, la 2-3 zile absenta de scaun un bb nu e constipat. Dar poate sa-i doara burtica sau nu.
Mamini multumim frumos, nu cred ca e vb de ingrijit bine ca toate fetele de aici o fac la fel de bine, asa i-a fost lui sa-i fie, grasunel, sa pape bine si sa ia bine in greutate, a inceput sa nu mai ia asa i forta ca ma speriasem zau. Acu ia cate 100 gr acolo la sapt. Alta treaba. Ai un super sot sa faca treaba asta atata vreme cat merge si la munca a doua zi dimineata!
Ce vitamine se pot lua acum ???? Mie imi cade parul ce sa luam??? Iau eu Materna precum spuneam dar oare as putea sa iau si niste calciu???
Niqu15 pe cutie scrie chiar Infanrix Hexa insa nu stiu daca o gasesti in farmacii eu am comanta-o ditrect la firma Glaxo insa farmaciile o pot comanda pt tine la ei, dar cel mai bine e prin cabinetukl dr de familie al copilului.
Laura 25 dragalasi copii ai sa va traiasca sunt niste scumpei amandoi!!!
Ioana si bebe Andrei 27 iunie
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
adina nicoleta spune:
Buna mamici,
Sint o cititoare infocata a forumului dar cu mai putina inclinare spre scris! felicitari la toate mamicile pt ingereii frumosi si grasunei!
Fetita mea, Bianca o sa faca 3 luni pe 6 oct. Creste bine, din pacate mai mult pe formula decit cu laptele meu! Nu a vrut sa suga la sin asa ca tot pompez... dar din pacate pompa nu ma stimuleaza sa produc suficient lapte sa o hranesc doar cu laptele meu.
Am o intrebare: stie cineva mai multe info despre eczema la bebelusi? fetita mea are asa ceva si aici (Canada) doctorii spun ca ar fi ereditar si nu se trateaza. Dar as vrea sa aflu daca totusi ar fi ceva ce as putea face, mi-e mila de ea ca o maninca ...
Multumesc, adina
Oana C spune:
Adina, mami, vezi ca si tu poti sa scrii pe Forum? Bun venit printre noi! (te sun vineri sa mai vorbim)
Sper ca fetele sa iti poata raspunde la intrebare, pt ca, dupa cum stii, eu nu stiu nimic despre eczeme. Doar ceea ce ti-am mai spus, in interiorul coatelor si la gitut, iar acolo daca nu merge cu crema speciala data de dr, poti sa incerci cu Lansinoh (lanolina), pt ca este grasime curata se prinde bine de piele si ajuta la inia o pauzarea pielii (ti-am spus, am aplicat asta cu Johnathan, dar el avea vreo 2 anisori si a mers foarte bine; i-a trecut de tot). Dar pe fatza nu stiu; este foarte aiurea pt micuta Bianca ...
Adina, incearca sa creezi un alt subiect pe tema asta, poate si alte mamici mai "mari" stiu ceva despre asta. Asa o sa ai mai multe pareri.
Am 5 cecuri (a cite 5$) pt Similac; vineri o sa inregistrez si CD-urile acelea si iti trimit pachetul; sper sa mai primesc si alte cecuri pina iti trimit pachetul (probabil luni)
De ieri cred ca Eva si-a schimbat ora de culcare seara; ca si ieri si azi a inceput sa maraie, un marait pe care il face cind ii este somn, seara, pe la 7pm. Eu am crezut ieri ca e plictisita, asa ca am scos-o afara, apoi i-am mai dat ceva de mincare, i-am facut baie ... pina cind, saracuta, a inceput sa urle pe la 9 seara cind normal incepeam rutina de seara. Azi la fel, dar am vazut ca e obosita. Asa ca i-am facut baita pe la 7:15pm (cind m-am prins ca de fapt ii este somn si incepuse sa maraie de vreo 20 min), i-am dat sa pape si a adormit micuta linistita ... Cred ca, saracuta, ce s-o fi gindit "eu urlu de oboseala si ei fac gimnastica cu mine" ... Sa vedem la ce ora se trezeste sa pape acum. Ce bine ar fi sa doarma pina mai spre dimineata ... Aseara s-a trezit tot la 5:30am, dar noi am culcat-o la 9:30-10pm ... In seara asta, cum a adormit mai devreme ... sint curioasa cum este.
Oricum, si ieri si azi a dormit foarte bine in timpul zilei, asa ca e ciudat de ce i este somn asa de devreme seara.
Va pupam.
Oana C si Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos
Oana C spune:
Multumim pentru urari.
Oana C si Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos
Monica-Elena spune:
Corbioana mie dr neonatolog mi-a dat voie sa iau pe langa materna calciu cu magneziu si zinc de la Your life. Am inteles ca de la 3 luni bebelusii nu mai iau atat de spectaculos in greutate si vor incepe sa i-a din ce in ce mai putin.
Voi dati la bebei fier? Ce vaccin vi s-a recomandat la 4 luni? Noua ne-a zis tot de infanrix.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos