Bebelusi de iulie-august 2005 (7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

OanaCfeloicitari pentru bebklusa cea mare!!! Dupa parerea mea, la cat de bine a luat in greuttae nu e cazul inca de cereale pentru ea. Apoi, din cate stiu eu in SUA nu se mai face vaccin BCG, deci e normal sa n-aiba semn.Oricum, daca ai de gand sa vii in Ro cu cea mica ar fi bine sa-l ceri, aici a crescut simtitor rata imbolnavirilor de TBC.

Monai eu ti-as sugera sa mai astepti inca o luna, desi o lingurita e foarte putin. Eu i-am dat ristinei acum cateva zile o jumatate de picatura de suc de lamaie cand sughita si mi-a facut 4 scaune la rand, de ma intrebam daca nu cumva a fost ceva in nereglua cu vreun biberon (desi sunt toate strilizate...)

Seara buna tuturor,
Boga, ultimul mohican din casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Boga, eu eram cu caderea parului. Deci este adevarat ceea ce ai spus, cu exact la 3 luni, pt ca Eva implineste miine 3 luni. Nu stiam asta. Multumesc mult pentru informatii.
Nici Eva nu a plins la botez sau cind a bagat-o parintele in cazan, iar babele care au ramas la botez dupa slujba au spus ca o sa fie sotie buna

Felicitari pentru micuta Cristina!

Cum se "traduce" BCG, ca poate aici se cheama altfel; stiu ca si americanii fac vaccinuri pt asa ceva, dar nu stiu cum se cheama; poate o sa intreb dr Evei, sa vad daca ii face vaccinul ala. Acum o sa mai faca alt rind de vaccinuri la 4 luni, tot 4, la fel ca si la 2 luni.

Oana C si Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Boga, gata, am gasit pe internet despre BCG. Multumesc mult.

Oana C si Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Monai eu stiu ca sucul de citrice cel putin se da destul de tarziu in alimentatia lui bebe. Si pe mine m-a sfatuit medicul de familie care este pediatru sa incep de la 3 luni jumate cu suculet de morcov cate o lingurita si apoi cu suculet d emar, dar medicul neonatolog in care sincer eu am mai mare incredere a zis ca deocamdata nu pana la 5 luni. Dar acum fiecare face ce simte ca este mai bine ptr bebele ei.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Neatza!!!

Oana LA MULTE LUNI SI MULTI ANI!!!! pt EVA!! Sa fie sanatoasa si norocoasa si voi bucurosi de ea! Sa va traiasca! Heeeeyy i-a intrecut pe baieti la kg , Andrei are 7.150 kg. Abia astept sa-l masoare si pe Andrei clar a mai crescut ca nu-i mai vin unele hainute in lungime acum.
Oana, Boga sa stiti ca si mie acum a inceout sa-mi cada parul Ce se poate face in sensul asta???? Sa iau ceva? Eu mai iau inca Materna la recomandarea dr mele gineco, dar nu cred ca sunt deajuns. Tot ce m-au ajutata ele pana acum si mi-au facut parul mai fain, na ca acum se duce de rapa oare cade tottt????
Boga ma bucur ca sunteti bine si tu si Cristinuta sa va fie de bine botezul si mai des printre noi sa speram nu???
Si noua ne-a zis pediatra ca fiecare copil e diferit si prin urmare i se introduce cate un aliment in functie de modul lui de dezvoltare si mai ales dupa ce mananca (praf, san, cat mananca, cat ia in greutate, ce probl are , etc). In principiu noua ne-a zis ca de pe la 4 luni insa nu am discutat inca si cu ce incepem ca nu era cazul. O sa vedem.
Mi se pare si mie un pic devreme dar pt cele care sunt sfatuite de dr lor e ok, mai ales morcov si mere suc.
O zi insorita tuturor, ca la mine e superb!

Ioana si bebe Andrei 27 iunie

http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Fetelor in afara de materna ce vitamine se mai pot lua cand alaptezi? Cele de la yourlife se pot lua? Pe mine ma dor f tare articulatiile genunchilor si gleznelor si tare as mailua niste calciu cu magneziu si zinc mai ales si ptr oboseala. Voi ce stiti sunt admise cand alaptezi?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna regasire mamici si bebici!

In sfarsit, dupa o vacanta de o luna jumate la parintii mei (unde nu am avut nici net nici semnal la mobil, dar am avut vreme buna si ajutor mult), ne-am reintors acasa de 2 saptamani. Tare mult am vrut sa intru sa va salut, dar ... greu cu timpul ... Shtrumfii mele nu ma lasa nici sa mananc uneori. Am reusit sa mai citesc cate ceva din ce discutati, sa ma uit la cateva poze.
Felicitari bebelusilor crestinati in ultima vreme, "La multi ani" celor care au aniversat prima, a doua sau chiar a treia luna ...
Bebelusii mei sunt bine, cresc, au luat bine in greutate, avand in vedere de la cate kg au plecat, sunt foarte sanatosi si plini de energie. Ganguresc la greu. Bianca o sa fie tare vorbareata. a inceput sa scoata sunete mai tarziu, dar are un "repertoriu" mult mai bogat decat Rares si vrea sa vorbesti cu ea tot timpul ... zambeste si face tot felul de mutritze si povesteste acolo pe limba ei .. e teroare ... Cel mai tare imi place ca in "vocabularul" pe care il detine momentan, spune si un fel de "mmmaaammmm". S-au "descoperit" de ceva timp .. se studiaza, stau de vorba si rad unul la celalalt. A fost o faza intr-o noapte cand pe la 3.30 s-a trezit Rares, manca de zor cand Bianca a inceput sa "spuna" ceva ... a lasat sanul, a intors capul si i s-a latit un zambet pe toata fata.
Marea problema pt mine este ca in general nu dorm amandoi odata ziua. Au fost multe momente cand dormea unul, il adormeama pe al doilea, in maxim 5 min se trezea primul ... asa ca eu nu am timp sa mai fac nimic altceva ina fara de stat cu ei.
Va invidiez fetelor care aveti copilasi ce va lasa sa dormiti cate 4-5 ore noaptea ... Rares are program de trezire din 2 in 2 ore .. rar cand doarme 3 ore ... Bianca doarme mai mult cate 3, chiar 4 ore cateodata, dar daca nu se sincronizeaza cu trezitul, inseamna pt mine somn mai putin. Dimineata sunt terminata ca iepurasii aia ce concureaza in reclama la Duracell. De o saptamana am gasit o vecina, pensionara, care vine cateva ore ziua si ma ajuta cu ei. Asa reusesc sa manac si sa mai fac cate ceva prin casa.
Rares suge numai la san, imi refuza cu ostentatie orice tentativa de a-i baga biberonul in gura ... Bianca manaca la biberon dar incerc, cat de des pot (cam 4 din 6 mese) sa ii dau lapte de la mine. Beau la greu ceai de chimion, mai cate o bere ... si sper sa ma mai tina lapticul.
M-am intins cu povestitul ... am pus poze noi, facute acum 3 saptamani. Daca aveti timp, adresa e :

http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/album?.dir=217b&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/my_photos

Va pup pe toate, spor la crescut bebelusilor si voua putere sa ii cresteti!

Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZenaO spune:

Salut, fetele!
Doarme inamicul si am timp de forum.
Acusor, la mine daca isi suge pumnul clar ii e fomica sau daca scuipa suzeta dupa ce a tras de 2-3 ori din ea si a vazut ca nu curge lapte. Cu mama...a stat o luna cu noi ca a avut concediu si daca nu era ea la inceput cred ca ma suiam pe pereti. Acum vine la 2-3 zile situatie care imi convine de minune ca ne descurcam bine si singuri.
Ramona, si noi avem botezul duminica si ma uitam la prognoza: o sa ploua, si asa nu-mi place chestia asta, noroc ca biserica e chiar pe strada noastra la 5 min.
Mamini, acum am vazut ca puii nostrii sunt nascuti in aceeasi zi.
Laura, chiar ma intrebam cum te descurci cu alaptatul pt. 2 pitici, dar vad ca merge bine. Bravo tie! Cat mai mult laptic!
Acum fetele, va rog sa va dati si voi cu parearea: guguloiul meu se cacaleste doar 1 data la 3 zile si atunci cu supozitor si-mi umple 3 pampersi, se baseste des si urat mirositor, papa normal si doarme normal insa cu 2 zile inainte de caca varsa foarte mult dupa ce papa
cu toate ca ragaie zdravan. In interval de 3 ore dupa ce papa varsa de vreo 7-8 ori, adoarme 30 de min apoi se trezeste, se frichineste si urmeaza o varsatura...mi-a fost teama sa nu fie ceva grav ca am mai citit despre asta dar noaptea nu are nici o problema, regurgiteaza putin la ragaiala sau la 10 min dupa ce l-am asezat intins. Ma gandesc ca pur si simpu nu mai incape lapticul in el, mananca mai mult cu biberonul jumatate lapte de la mine, jumatate Milumil, ii mai dau si ceai: musetel, babycalm - dar l-am sistat pe asta ca are menta sa nu ne constipe mai rau, anason+chimion+fenicul; m-am gandit ca-i mai schimba amestecul ce se face in burtica si-l ajuta sa iasa mai usor. In greutate a luat normal in ultima sapt. de cand ni se intampla povestea asta.
M-am uitat la poze, da nu mai stiu care bebei ai cui sunt, oricum toti sunt niste ingerasi si toti sunt cei mai frumosi copii.
Am pus si eu poze la semnatura. Va pup!

Zina si bb Matei

http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanaz_mucenica/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Salutare, gagici!
Sunt terminata pur si simplu. Parca mi-au schimbat copilul dupa vaccin. Nu o mai recunosc. Maraie incontinuu, nu prea mananca (m-am muls azi ca-mi puscau sanii). I-am pus supozitoare si nu a facut febra, dar nu a facut nici kk, ea care nu e deloc constipata de felul ei (cel putin un scaun pe zi). O doare burtica ca nu poate face kk, dar nu pot sa-mi dau seama ce a constipat-o asa.
Sunt un pachet de nervi si mi-e foarte ciuda pe mine. Nu am apucat nici sa mananc azi. Asta e...
Stiam ca parerile in legatura cu diversificarea(cu ce, de cand) sunt foarte "diversificate". Nu stiu inca ce voi face, mai citesc pana atunci, voi vedea cat de pregatita e fata. Eu, in principiu, mi-am propus sa alaptez exclusiv pana la 6 luni. Si de fapt nu e vorba de diversificare pentru ca nu-i inlocuiesc masa.
Ma duc ca urla iar.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

fetelor va rog ajutati-ma si pe mine pleaaaaaaaaaaase Cuscara stiu ca parca si Luca a avut asemenea probleme, spune-mi si mie cum le-ai rezolvat.

De vreo saptamana zuza mea nu face kk decat o data pe zia, uneori singura, alteori numai daca o ajut cu termometrul. Azi a facut la fel. S-a scremut de azi dimineata de la 6:30, a plans, a mancat, a adormit dar se trezea din 5 in 5 minute urland de durere si scremandu-se, a ajuns sa dea afara laptic si la 2 ore dupa ce a mancat, din cauza agitatiei. Pana la urma n-am mai rezistat si am ajutat-o cu termometrul. Dar daca pana acum scaunele aveau culoarea obisnuita de galben-mroniu acum parca erau de un maro-verzui spre negru. Nu stiu de ce. Consistenta era a unui scaun normal, adica apatos si cu scamele alea prin el. Tocmai de-asta nu inteleg de ce face asa greu, pt ca nu pare mai gros decat de obicei. Iar ea facea pana acum si 5 scaune pe zi. Dupa cantitatea pe care o scoate cand o ajut tot cam atata e doar ca il tine in burtica si se chinuie.
Nu mai stiu ce sa fac, stiu ca nu e bine sa o ajut cu termometrul, ca trebuie sa faca singura dar mi se rupe sufletul cand o vad cat se chinuie.
Eu ii dau alternativ Bonnisan si Sab simplex inainte de fiecare masa si Debridat 2.5ml de 3 ori pe zi. Poate fi si de la combinatia asta? Debridat ii dau doar de cateva zile la recomandarea pediatrei dupa ce i-am spus ce problema am cu ea. Dar nu vad nici un rezultat.
Va rog ajutati-ma si pe mine.

Si ziua de azi trebuia sa fie asa frumoasa, azi implinim 4 ani de casnicie si am fost asa fericiti cu sotul de dimineata ca a prins-o treaza inainte de a pleca la servici si ne-a impartit cu darnicie zambete la amndoi. Dar de atunci am tinut-o tot intr-un chin si o suparare de imi dau lacrtimile si acum cand va scriu.
ufffffffff daca stiti vreo solutie va rog spuneti-mi si mie

cami si ANA MARIA 17.08.2005

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gcamelia2002/my_photos

Mergi la inceput