acidul folic
Buna fetelor!Citesc de mult acest minunat si intradevar folositor site, dar abia acum am reusit si eu sa ma log-ez ca membru:-(Oricum, niciodata nu e prea tirziu....:)Am si eu o rugaminte la voi...si anume:E absolut necesar acidul folic in timpul sarcinii si din ce saptamina se administreaza?
Cu primul copil nascut in RO, am luat acid folic din saptamina a 6-a, dar aici in Finlanda unde locuiesc acum, medicii nu considera necesar nici un fel de supliment de vitamine...Eu sunt ingrijorata si nu stiu ce sa iau si cum...pt. ca stiu ca organismul meu nu e unul tocmai vinjos si puternic,si mai ales am ramas insarcinata dupa o perioada stresanta de examene si ma simt destul de slabita...:( Va rog sa-mi spuneti parerea voastra!Ce sa va mai spun despre mine? Ca am un baietel de 3,5 anisori(Alex) si sunt fericita ca e pe cale sa vina al doilea ingeras:-)
Ah, am uitat sa va spun ca sunt insarcinata in 6 saptamini:)
aligali
Raspunsuri
liviu`s spune:
Poate ar trebui sa citesti si articolul de la http://www.desprecopii.com/info.asp?id=296
Sarcina usoara.
miry spune:
Din cate stiu eu medicii astia nordici nu sunt niste asi ai medicinei.Eu am nascut in Danemarca si de la 3 luni de sarcina am luat
vitamine GraVitamin(contin acid folic) si de la 5 luni am luat fier(Iron C) si m-am simtit si a fost totul foarte bine..Eu cred ca este chiar recomandat sa iei niste vitamine mai ales ca ai avut si examene si te-ai stresat si pt ca traiesti intr-o tara unde clima este destul de umede si mohorata.
Un pupic de la Miry si Brian
Mirela Nicu
Aalborg
Denmark
mirelasibrian@yahoo.com
aligali spune:
multumesc mult Liviu, cunosc articolele stiintifice despre subiectul in discutie... voiam sa aflu parerile mamelor care nu au luat in timpul sarcinii acid folic(daca ele exista)...si daca bebelusii lor sunt ok???
Acum sunt intr-o situatie diferita, la prima sarcina in RO am luat acid folic, acum insa 'nordicii' nu considera necesar....
Numai bine,
Alina&Alex
aligali spune:
merci mult Mirela, ma bucur sa aud si o voce din nord
Medicina de aici lasa de dorit, asta e parerea majoritara de aici, sau poate ca nu, dar eu asa vad lucrurile venind dintr-o cultura complet diferita...Si by the way, inteleg ca in Danemarca e multa umezeala, la noi e multa, multa zapada, ca nu se mai termina odata...
pupici la amindoi,
Alina si Alex
ralu spune:
Buna aligali,
Eu nu iti raspund la intrebarea ta ca nu ma pricep foarte bine, dar as vrea sa te intreb daca tu crezi ca diferenta de 4 ani si ceva este optima intre copii. Te intreb pentru ca si eu am o gagalice de 3 ani si 4 luni si vreau si eu sa raman insarcinata cat mai curand.
Multa sanatate si sarcina usoara!!!
Ralu-mamica Ioanei
Mugur spune:
sotia mea a luat vitamine Supradyn- una la 2 zile in cursul sarcinii si Tardiferon-fol (are acid folic) in untimele 2 luni mi se pare, o intreb mai bine pe ea si iti rapund maine. Bebe a avut 3.550 la nastere si s-a nasut prin cezariana-vezi articolul meu de la nasterea pe glob\nasterea la municipal...
miry spune:
din cate stiu eu acidul folic ajuta la fixarea fierului in organism si cred ca de aceea nu ti-a dat pt ca aici nu se foloseste acid folic
fierul este impreuna cu el
nu cred ca trebuie sa iti faci griji pt ca la capitolul medicamente si aparatura sunt f dotati doar la capitolul stiinta sunt mai tahuiti
nici nu cred ca au acid folic
In Romania pt ce ai luat acid folic?
pupici mici
Mirela Nicu
Aalborg
Denmark
mirelasibrian@yahoo.com
aligali spune:
Mai intii va multumesc tuturor pt. raspunsuri,Mugur, mi-ar fi de folos daca sotia ta isi aminteste:-)
Miry, in Ro , medicul care mi-a supravegheat prima sarcina, mi-a prescris acid folic pt. ca este de fapt vitamina B9(daca nu gresesc) si se recomanda pt. ca in primele luni de sarcina se formeaza sistemul nervos si acidul folic e f. important in prevenirea diverselor anomalii(poti sa citesti pe link-ul care Liviu mi l-a recomandat la subiectul acesta)...
Ralu, e o intrebare delicata, dar iti pot spune cum am gindit-o noi...Noi regretam putin ca nu ne-am decis putin mai repede dar nu am putut impaca si capra si varza in acelasi timp...in sensul ca eu m-am zbatut din greu sa-mi gasesc aici in Helsinki un loc de munca in meseria mea(economist) si pt. ca nu am reusit am zis ca sa ma specializez si mai mult si am inceput un Master in afaceri internationale aici...asa ca acum am terminat scoala si ne-am pus pe facut copii...am zis ca poate e acceptabil daca cel mic va face 3 ani si incepe gradinitza in acelasi timp cu cel de 7 ani care incepe scoala, si eu, mamicutza imi reincep viata profesionala...:)8INCEPE FIECARE DRUMUL LUI DE ACUM INCOLO
Numai bine
alina&alex
Luizax spune:
Eu nu am luat nici ac. folic si nici fier. Am luat vitamine Prenatale de prin luna a 3-a.
Luizax - karkotash shef!
aligali spune:
Ralu, am uitat sa-ti urez multa bafta in proiectu' pe care te gindesti sa-l intreprinzi
Alina&Alex