acidul folic
Raspunsuri - Pagina 2
Ela spune:
Alina,
acidul folic este fff important in formarea tubului neuronal la bebe si in evitarea unor malformatii cum ar fi spina bifida (indiferent in ce forma). Acidul folic este de multe ori recomandat chiar inainte de sarcina si - indiferent daca iei sau nu vitamine - acidul folic in primul trimestru de sarcina ar trebui luat!
Numai bine la mamici si la bebici!
aligali spune:
Ela, asa este, mi-ai intarit si mai mult convingerea ca e mai mult decit obligatoriu de luat acidul folic....mai ales ca si cu Alex(baietelul meu) am luat si a avut la nastere 3650g si s-a dezvoltat foarte frumos si proportional din toate punctele de vedere, si fizic si psihic...Asa ca azi am dat sfoara in tara sa mi se trimita din Ro produsul romanesc(aici si daca il gasesc nu stiu ce doza ar trebui luata...asa ca prefer sa iau ceea ce sunt sigura
Multumesc.
pupici la toate mamicutzele si bebeiii lor
Alina&Alex
gabid spune:
Eu am luat prenatal din prima luna pt ca eram slabita.Dr mi-a dat abia din luna a doua.Ac folic nu mi-a dat niciodata dar am inteles ca este oin prenatal.Bb a avut 2.800g la nastere la 7 luni.La 9 luni avea 5kg.Dr mi-a spus ca e mare pt ca am luat de la inceput prenatale.
Va pup,
Gabi si Simonica.
milenadinu spune:
Si eu am nimerit peste un medic care avea o conceptie de genul "nasterea nu este o boala este ceva natural " si atata timp cat analizele arata ca organismul este in perfecta stare de sanatate nu e nevoie de nimic suplimentar.La fiecare cuonsult il intrebam despre prenatale si imi spunea ca nu am nevoie.Adevarul e ca nu am avut nici macar o singura data stari de voma sau alte neplaceri tipice, am calatorit pana in luna a sptea(chiar si in Ro cu masina ), am nascut un copil de 4 kg si nu am avut stari acute de oboseala nici pe timpul sarcinii si nici dupa.Am luat numai in ultimile doua saptamani Gyno -Tardiferon , si dupa nastere trebuia sa mai iau dar am incetat fiindca ma constipau si cum copilul avea colici imi tot puneam problema daca nu au si astea o legatura.Nu pot sa spun ca nu am avut emotii in conditiile astea la prima eco, am inteles ca acidul folic e bine sa il iei inaite de a ramane insarcinata si in primele luni, ca sa te linistesti poate ca e bine sa ti-l cumperi tu de la farmacie. In principiu se gasesc si se pot obtine si fara reteta, aici este o asociatie care militeaza mult pentru ca femeile atata timp cat sunt fertile sa ia acid folic , pentru prevenirea malformatiilor in cazul unei sarcini neasteptate.Nu sunt medic si in general sunt impotriva auto medicatiei, dar daca mai nimeresc peste un doctor cu aceleasi idei, credca totusi as lua acid folic macar in primele luni de sarcia cu dela mine putere, ca sa fiu eu mai linistita.Numai bine