Am retras copilul de la cresa
Raspunsuri - Pagina 4
Sasha.p spune:
Eu nu m=as juca cu sanatatea copilului !! Daca zici ca a racit din nou si ai cu cine sa o lasi acasa, mai bine las-o sa se faca bine, fa-i un tratament de imunizare vreo luna si du-o de abia atunci. E pacat !
Anca si BB Sasha
Copilasi de Aug - Sept. 2003
http://pg.photos.yahoo.com/ph/pxp72/my_photos
maria2mami spune:
Ma inscriu si eu in grupul mamicilor care si-a retras copilul de la cresa "Ciobanasului"
Intr-o luna a avut urmatoarele: enterocolita, bronsita acuta, pneumonie acuta......si, intr-un final HEPATITA VIRUS A !
Sa nu mai povestesc de injectii, radiografii, perfuzii, branule la manuta infectate ....si 2 saptamani stat in spitalul de boli infectioase Victor Babes.
Cand am dus-o la cresa cantarea 14 kg......dupa o luna, cand mi-a cantarit-o la internarea in spital AVEA 9.800 kg !!!
Servetelele umede niciodata nu ajungeau mai mult de o saptamana,duceam la inceputul saptamanii pampers pt toata saptamana,joia imi cereau iar.......desi maria acasa folosea 2 pe zi ca facea de atunci si pipi si kk la olita.
Cand ma duceam sa o iau intotdeauna eram mintita ca fata a mancat tot, chiar portie dubla....si cand ajungeam acasa era "lesinata" de foame plus ca plateam tarif de cresa saptamanala cand ea era la zi si beneficia de toate serviciile de care beneficia un bebe la zi
Am trecut prin incercari grele cu Maria si de atunci este numai bolnava......vreau sa mentionez ca inainte de cresa, in 2 ani, nu a racit decat de 2 ori si nu a avut niciodata enterocolita!
Acum si-a revenit, are pofta de mancare, e putin racita dar sper sa treaca repede ca ia tratament! Nu mai vreau sa aud de cresa si de copii chinuiti.....am depistat ca daca ridic un pic vocea la ea, imediat se sperie, incepe sa planga si imi zice....."nu bataie mama" si deabia reusesc sa o linistesc.......concluziile le trageti voi! (eu nu am lovit-o niciodata si nu accept violenta sub nici o forma in relatia parinti - bebe)
georgetaim spune:
Eu cred ca aceste institutii ar trebui date in judecata ca sa inceapa sa sa-si ia treaba in serios si sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce trebuie sa traga copii din cauza lor.Cand il duci sanatos cu dovezi si analize si adv.de la medicul de flie si-l iei atit de bolnav inapoi cine-i de vina.Institutia ,sistemul care nu stie sa faca o treaba buna daca tot o face si angajatii care sunt invatati sa minta cu nerusinare. Sunt oripilata si mi se face sila de acest tot sistem care ar trebui sa ajute nu mai mult sa-ti faca rau fiindca nimeni nu-si duce copilasul de placere printre straini. Ar trebui sa nu mai primeasca copii raciti,bolnavi.Daca nu maninca nu se simte bine sa te anunte imediat nu sa te minta pina ajunge copilul cu boala in ultimul hal.Sunt execrabili,parca nu ar fi si ei paeinti la rindul lor. Cresele sunt conduse inca de aceeasi oameni vechi si invechiti in idei care cred (asa mi-au zis m,ie) ca copii trebuie sa se caleasca prin boli(si prin spitale am continuat eu la misto si sa rna daca se poate cu sechele pa viata sa nu stii cum s-o mai scoti la capat cu ei. In fine Andrei al meu e bine sanatos acum acasa,ciripeste toata ziua si e foarte iubitor si zimbaret asa cum treb sa fie un copil Va pup pe toate
sorinsonia spune:
Mai suportati sa cititi si povestea mea? Copilul avea 2 ani si un pic cand l-am dus la cresa. Nu stiu cum am suportat 2 luni avand in vedere ce se petrecea acolo: nu-l schimba de haine cand transpira (era in toiul verii), nu le punea pijamale, la 16,30 il luam cu aceleasi haine cu care-l dusesem dimineata (uneori era ud, desi stia sa vorbeasca si sa mearga la olita), desprea mancare: intr-o zi m-am dus mai devreme si i-am surprins la masa: stateau pe bancute si ingrijitoarea le dadea sa manance la toti din aceeasi farfurie si cu aceeasi lingura, deschideau toti gura si se duceau dupa lingura ca niste pui de vrabie. Dimineata plangea crunt. Dupa aproximativ 2 luni a facut, printre altele, pneumonie, am stat in spital 10 zile.
Nu a mai mers in colectivitate pana la 4 ani, la gradi. Si acolo s-a imbolnavit, dar nu asa de crunt si din ce in ce mai rar.
Va rog, mamicilor nu va dati copilul la cresa. Pt. mine a fost un cosmar.
danat spune:
Maria2mami ma ingrozesc de ce povestesti !!!!!! Si Raduc al meu a fost tot la Cresa Ciobanasului si inteleg ca am scapat "ieftin" numai cu o viroza f nasoala (asa cum am mai povestit)
Si mie mi se povestea ca papa tot, ca ce copil cuminte, insa:
- dupa prima zi l-am luat cu ditai busitura linga ochi (cica se razboisera 2 copilasi pe aceeasi jucarie si fii-miu a incasat-o! Intrebarea mea: ele ce pazeau? sau nu-si terminasera cafelele?! )
- pachetul de servetele umede s-a terminat dupa 4 zile (doar atit l-am dus la cresa pina a racit) si tocmai imi cerusera sa le mai aduc un pachet nou...
- la fel cu servetelele de masa si hartia wc
- savoniera - fara sapun! - si bavetelele abia le-am obtinut inapoi (nu ma intelegeti gresit, nu fac un caz dintr-o savioniera de 10 mii de lei, fereasca Sfantul, e vorba de obiceiurile nemernicelor )
- pampersii la fel...
si cate or mai fi!
Eu chiar sunt chitita sa fac scandal la DPC ca oarescum il cunoastem pe directorul de acolo si le-as pune o vorba "buna" tuturor celor de acolo, ca prea aud de multe minunatii care se intampla! Vreau sa stiu daca sunteti dispuse sa semnam impreuna acest memoriu.
Sanatate tuturor puiutilor!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii
maria2mami spune:
Mai si intrebi........SUNT DEACORD!
Intr-o zi, dar nu intentionat, mi-am uitat portofelul in buzunarul ghiozdanului, si a trebuit sa ma intorc de la metrou la cresa.....ce sa vezi....geamul de la clasa era deschis, la fel si usa si era un curent crunt.....iar Maria mea alerga intr-o veselie in funduletul gol si in maieu fara manecute, iar "doamnele" faceau bisericute si puneau tara la cale pe holul "institutiei"....le-am atras atentia si pana la urma tot eu am fost cea atentionata, ca nu am voie sa urc la etaj si sa le spionez pe ele. Am pus mana si am imbracat copilul si le-am amenintat....dar degeaba!
Maria a fost la cresa de la 1 iunie pana pe 26 iunie.....deci nu a stat o luna intraga, a fost numai bolnava, a slabit groaznic...si acum regret clipa in care mi-am lasat copilul pe mana unor incompetente! Sa le fie rusine! Cand m-am dus sa platesc la inceputul lunii, mi-au luat bani pentru programul de saptamanal desi Maria era la zi, o luam in fiecare dupa-amiaza acasa....si, spre rusinea mea, aveam bani exact pentru programul de zi.....cand cocoana de la ghiseu mi-a zis raspicat ca asta e, daca nu-mi convine....astea sunt regulile. Nu mi sa parut normal, am tacut si am platit + atentiile cuvenite doctorei si ingrijitoarelor!
Inainte sa ma internez cu fetita in spital m-am dus sa le reprosez ca-mi retrag copilul de la cresa lor si ca vreau sa-mi dea banii inapoi pe zilele in care Maria nu a fost , dar eu am platit!
Cineva de la contabilitate mi-a zis ca, fiind vacanta nu au incasari - deci nu au cum sa-mi dea banii pe 4 zile (vreo 200.000), si sa ma intorc cand incep gradinitele in toamna. Din neglijenta am uitat si nu m-am mai dus pentru ca nici nu prea am timp, dar merita desi nu e o avere, dar daca eu nu plateam taxa intreaga ei nu-mi mai primeau copilul a doua zi, nu?
As scrie o carte cu cate s-au intamplat acolo, copii bolnavi la saptamanal care nu erau trimisi acasa cu medicamentele in ghiozdan, chiar si pe Maria mi-au primit-o bolnava si nimeni nu a zis nimic, acolo enterocolita e in floare.
Biberoanele se plimba de la un copil la altul, a venit acasa de vreo 3 ori cu alt biberon, hainutele la fel iar jucariile pe care le-am dat sa se joace acolo nu mi le-au mai dat!
Gata ......nu mai vreau sa-mi mai aduc aminte de acele zile, a fost groaznic si-mi cer scuze daca v-am plictisit aiurea dar tot ce am scris mai sus este adevarat si trist este faptul ca acolo sunt si acum copii bolnaviori si parinti inconstienti care stiu ce se intampla dar care, poate, nu au alta solutie!
Aveti grija sa nu patiti ca noi!
Va mai povestesc daca mai vreti..........
Maria& mami MIhaela
alinkav spune:
Fetelor imi pare nespus de rau ptr puitii vostri!!!
Eu zic ca ar trebui specificat despre care cresa e vorba, grupa. Ca sa se stie.
Eu totusi cred ca am avut noroc cu cresa, poate mai bine zis cu grupa(cresa Dr. Taberei). De racit, a racit si Alex, era si normal sa raceasca, fiind intr-o colectivitate, nou venit. Dar sa nu fie schimbat, sa stea ud, sa nu am pampers, sau sa fie murdar pe haine? Nu, niciodata!
Mereu imi spun daca mananca sau nu. Chiar imi spun ele, nici nu le intreb. De exemplu, luni dupa masa, mi-a spus, ca nu prea mananca, si daca asa face si acasa.Cand il iau acasa e mereu curat.
Bine, se vede si dupa asistentele, cum arata si cum se prezinta. Una e mai tanara(vreo 35 de ani) foarte draguta, vorbeste frumos, asta spun, ca eu tot am venit o data, pe nepregatite, nu s-a auzt cum s-a deschis usa, si am fost placut surprinsa, ca vorbea cu mult drag cu copii. Cealalta e mai serioasa, dar si ea e mereu respectuoasa.
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
danat spune:
Alinkav s-a scris de mai multe ori mai sus, e vorba de Cresa Ciobanasului, una dintre cele mai vestite si solicitate crese dealftel... dar realitatea de la fata locului se vede ca-i alta! Sieu am stat putin in cumpana pina sa-mi retrag definitiv copilasul de acolo, si chiar aveam mustrari de constiinta ca poate oi fi eu prea drastica si am bazdaci. Dar instinctul de mama e be-ton, iar daca mie mi s-a parut a fi ceva putred la mijloc, uite ca asta a fost decizia luata (bine, si la insistentele pediatrei copilului, care-l stie ce zdravan a fost astia 2 ani pina la cresa!). Iar dupa ce povestesc si alte mamici ca au patit in aceeasi cresa, apai ma felicit zi si noate pentru decizia de a-l retrage. Nu stiu ce se intampla acolo, insa am vazut din atmosfera ce domneste ca asistentele au o frica oarba de dr-itza pediatra (care e si un fel de directoare pe la cresa), tremura in fata ei. Iar aceasta dr-itza nu m-a lasat sa vorbesc cand m-am dus sa-l retrag si sustinea sus si tare ca asa e NORMAL sa pateasca un copil cand intra in colectivitate. Mai frate, eu inteleg, sunt muuult mai multi microbi care colcaie fata de cei de acasa sau din locurile de joaca unde a fost pina atunci copilul, insa sa mi-l rapuna dupa numai 4 zile...sorry! Nu ma convinge nimeni mai ales dupa ce il stii ca e zdravan si cu un teren bun.
Asa ca, eu una i-am zis dr-itzei ca daca nu ma lasa sa vorbesc si eu plec, ca nu am chef sa-i ascult monologul, ma rog, s-a mai calmat si in concluzie a fost ca "ati avut dvs ghinion"...mda, chiar ma pusese pe ganduri ca asa o fi...insa nu ma las frate! Prea o patesc multi copilasi acolo si nu vreau sa se mai intample! Cel putin sa stiu ca am facut tot ce mi-a stat in putintza sa preintampin alte imbolnaviri! Asa ca eu voi face memoriu la dir Baranga de la DPC si cine mai doreste sa il semnam impreuna. Mihaela inteleg ca tu esti de acord. Se mai inscrie cineva?
P.S. Nici eu nu am recuperat inca banii, caci m-a trimis la DPC sa-i iau directde acolo dar cam dupa o luna, asa ca mai am de asteptat. Noi am fost dintr-o luna doar 4 zile, si gata!
Nu va spun ce "regrete" pe tantiile de acolo ca "vaaai ce copil bun si ascultator era Raducu, cum sa se imbolnaveasca el asa repede...". Le-am zis ca si pt mine e un mister...si cica "poate mai incercati sa-l aduceti la primavara"...da, da....ciu-ciu!!!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii
Bobita spune:
Eu am avut-o pe Maria la cresa Ciobanasului 2 ani, din sept 2002 pina in iunie 2004, dar ce povestiti voi ma sperie. E adevarat ca am avut raceli, vreo 4 la nr in 2 ani, dar fata mea chiar ma ingrijora caci acasa nu vroia sa manince, era satula, abia daca seara bea un biberon cu lapte, altceva nimic. Stiu ca s-a schimbat conducerea de curind, adica prin vara, poate asta este vina???? Tot la cresa a invatat sa manince singura, sa cinte si si-a dat drumul la vorba. La inceput 1 luna a plins dupa noi, apoi s-a adaptat. Am fost super multumita.
Acum ma gindeam sa o dau si pe cea mica, dar ma faceti sa ma razgandesc.
Roxana_G spune:
Noi am revenit la gradi de luni. Inca mai are ceva muci, sper insa sa nu se mai imbolnaveasca. Din prima zi si-a julit foarte rau nasul, are ditamai rana cu sange. Educatoarea sustine ca nu stie cand s-a lovit si ca nu a plans. Biata de Alex, e crunt ce are pe nas. Cred ca nu au supravegheat-o. Asa ca am facut mare scandal.
Insa fata e tare fericita acolo. Ma asteptam ca dupa 2 saptamani de absenta sa revenim la urlete. cand colo Alex se bucura cand mergem, se arunca in brate la educatoare si imi zice pa. Nici macar un scancet, nici macar o vaicareala.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
]