Am retras copilul de la cresa
Raspunsuri - Pagina 3
iileana spune:
Alegerea unei institutii particulare nu va scuteste obligatoriu de imbolnaviri. Este vorba de intrarea in comunitate, cind piticul vine in contact cu o sumedenie de virusi pe care "nu-i cunostea" de-acasa. Indiferent de virsta, indiferent de cit de particulara sau nu e gradinita. (teoretic, insa, e mai bine ca "socul" asta sa-l aiba cind e un picut mai marisor si, implicit, mai rezistent...) Poate ca ceva tratamente de crestere a imunitatii ar fi binevenite. Baiatul meu a inceput de la doi ani gradinita, una particulara, intra in contact cu maxim 10 copii, si tot am avut probleme. Nu am ajuns , ce-i drept, la boli grave gen pneumonii...In al doilea an, in schimb, nu a mai avut absolut nimic! Sa fie meritul Luivac-ului, al ursuletilor cu echinaceea, sa fie pur si simplu faptul ca mai crescuse, nu stiu.
In schimb, imbolnavirile datorate nesimtirii si indiferentei personalului, da, asta-i altceva. Cum sa scoti copilul transpirat in curte? Cum sa nu-l controlezi din cind in cind ca sa-l schimbi daca e cazul?....Cit despre modul in care unele educatoare inteleg sa se poarte cu copiii, m-am cutremurat! Asta cu "hei, pune capul pe masa! N-auzi? am spus sa stai cu capul pe masa!"...e groaznic!
Incep sa cred ca banii pe care i-am dat pe gradinita lui fiu-miu au fost unii extrem de intelept cheltuiti...
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
Roxana_G spune:
quote:
Originally posted by iileana
Alegerea unei institutii particulare nu va scuteste obligatoriu de imbolnaviri.
... una particulara, intra in contact cu maxim 10 copii, si tot am avut probleme.
.....Sa fie meritul Luivac-ului, al ursuletilor cu echinaceea, sa fie pur si simplu faptul ca mai crescuse, nu stiu.
In schimb, imbolnavirile datorate nesimtirii si indiferentei personalului, da, asta-i altceva. Cum sa scoti copilul transpirat in curte? Cum sa nu-l controlezi din cind in cind ca sa-l schimbi daca e cazul?.......[/size=1]
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
La noi cred ca a fost o combinatie de neglijenta cu virusii. Pana la urma si faptul ca sunt primit copii bolnavi, pe care ii auzi si ii vezi cum tusesc, e tot o forma de neglijenta. Dar e drept ca nu tine de apartenenta gradinitei sau cresei.
Si eu am incercat sa o imunizez pe pitica, dar deocamdata nu am vazut rezultate spectaculoase. Era doar inceputul.
Cum fac la gradi sa intre in contact numai cu 10 copii? Ca doar in vestiar dimineata sunt si altii. Pranzul se ia pe grupe, insa micul dejun pe masura ce vin, deci se intersecteaza cu foarte multi copii. La fel la jocul din curte sau parculet sunt copii dn grupe diferite. Indiferent ca ei sunt 8 in grupa, tot intra in contact si cu alti copii.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
]
iileana spune:
Roxana, grupa "mini" era intr-o parte a cladirii cu intrare separata. Pe piticii din celelalte grupe ii intilnea in curte, dar virusii astia se iau mai usor daca stai linga cineva bolnav in spatiu inchis, asa si in parc se mai intilnea cu alti copii....
Practic, ideea e ca nu-i nefiresc ccc ca in primul an de colectivitate copiii sa se mai imbolnaveasca, indiferent de felul gradinitei. Cred ca nu ar trebui renuntat la gradinita din cauza asta. Insa e absolut nefiresc sa ii mai lasam o singura secunda la o cresa/gradinita unde sint tratati inuman.
Inteleg ca Alexandrei ii place, se joaca, se simte bine acolo. Poate ar trebui sa mai astepti un pic...
Roxana_G spune:
Da, Ileana, plange dimineata cand o lasam, insa in rest ii place acolo. Sigur voi mai incerca macar o perioada sa vedem cum merge. Deocamdata am tot insistat sa o schimbe si sa verifice daca e ok.
Eu prestez de zor la imunizare. Acum i-am dat si sirop echinaceea, catina si propolis. Ia vitamina C. Si in curand va face si vaccinul antigripal.
Sigur ma astept ca in colectivitate sa raceasca mai des. Oricum, multumesc mult de sfat.
La ce gradi e puiul tau?
]
iileana spune:
Grupa "mini"-de care am vorbit si cea mica le-a facut la Arc-en-ciel.
Cit despre plins, Tudor mai protesta dimineata si cind era ditamai flacaul de trei ani jumate, in schimb seara nu se mai dadea dus de-acolo...
Succes si va tinem pumnii sa "treceti" usor peste iarna!
alinkav spune:
Alex e de 5 luni la cresa si pot spune ca sunt multumita. Poate am avut noroc de o grupa reusita si personal bun, nu stiu.
A renuntat la pampers in perioada asta, mananca singur, si nu dupa spusele asistentelor, ci dupa cum mananca acasa.
Acum e racit, ce-i drept, nu asa de tare, dar este. Azi il tin in casa.
Pana acum a racit de 2 ori, in 5 luni, cu raceli usoare.
Si totusi cresele exista, grupe sunt pline de copii.Inseamna ca dracu nu e asa de negru, precum ne imaginam noi.
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
Roxana_G spune:
Alex e foarte bolnava. Iar! Cred ca va sta iar casa vreo 2 saptamani. Dupa aceea mai fac maxim o incercare si gata. O retrag.
]
Diana_b spune:
Hai sa scriu si eu ca ma tot fatai pe aici.
Pe Mircea l-am dus 1 luna jumate la cresa, a racit dupa prima saptamina, a stat 3 zile acasa si cum s-a facut bine, cum l-am dus din nou. Maaaare greseala Trebuia sa-l mai tin acasa 2-3 zile dupa ce se facuse bine. Din pacate a racit iar si de 2 saptamini sta acasa, muci, tuse, febra, tot tacimul. A facut o mica bronsita. Si tb sa-l mai tin vreo 3 saptamini acasa. Si sincer, imi pare tare rau, pt. ca dupa o luna de urlat 1 minut la venire si 1 minut la plecare, incepuse sa-i placa, cind il aduceam fugea repede la d-na si la copii (mai ales la Alex al Alinkai - sint in aceeasi grupa) si cind veneam dupa amiaza sa-l iau nu mai vroia sa plece. Si acum vine in fiecare dimineata (ca se trezeste inaintea noastra) la mine, imi da ceasul si ochelarii si considerind ca m-a imbracat ma trage de mina "hai mami, hai mami". Intr-o zi am mers la pediatru care are cabinetul linga cresa si am vrut sa-l testez. L-am intrebat daca vrea la cresa (in prima luna dadea din cap ca nu si se lipea tare de mine) si s-a bucurat f. tare. Evident ca a inceput sa urle cind a vazut ca plecam si nu mergem la "bebe". Ii place f. mult sa se joace cu copiii si ii plac si d-nele, chiar daca ele mai tipa la ei. Adevarul e ca am stat si eu odata vreo 5-10 minute acolo, m-a rugat una din educatoare sa stau pina aducea ea mincarea, si citiva dintre ei m-au tocat marunt.
Diana si Mircea (2.01.2004)
Album Mircea
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
gio spune:
Noi am avut o experienta neplacuta cu cresa..si acum, retrasa de la 1 iunie se imbolnaveste intruna...organismul ei a ramas sensibil tare..asta e. Dupa o saptamana a stat acasa doua si dupa inca una am ajuns in spital cu bacteriemie...si am renuntat ..Cred ca am luat cea mai buna hotarare, tinand cont de imprejurari. Dar fetitei ii placea ff mult acolo si mergea cu drag. Numai ca lasa de dorit conditiile. Poate la Cresa Dr Taberei de care se vorbea mai sus e mai bine, insa la 13, unde am fost noi, daca nu esti la grupa unde vin copiii cu mercedesul la poarta cresei.......si unde e fetita asistentei sefe care taie si spanzura pe acolo..e vai si amar..
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....
mihaela12 spune:
Dumnezeule, bacteriemie??!! Asta-i un fel de septicemie , nu?
Poate cresa aia ar trebui mutata intr-o cladire noua ca au deja microbi bine "selectionati". Multa sanatate fetitei.